Tinjauan militér - geopolitik, pendapat ahli sareng ulasan

Populér pikeun bulan

Guncangan tina handapeun cai. Terusan musibah

Guncangan tina handapeun cai. Terusan musibah

Bahan ieu mangrupikeun bagian akhir tina diskusi ngeunaan tulisan A. Nikolsky "Armada Rusia turun dina cai." Dina usahana na pikeun ngabuktoskeun yén AUG mangrupikeun organisasi organisasi armada anu pangsaéna sareng paling épéktip, A. Nikolsky ngangkat sababaraha patarosan anu matak, tapi, alim, masihan waleran anu rada anéh pikeun aranjeunna

Kana kabutuhan pikeun balik deui ka pejuang mesin-tunggal cahaya pikeun Angkatan Darat Aerospace Rusia

Kana kabutuhan pikeun balik deui ka pejuang mesin-tunggal cahaya pikeun Angkatan Darat Aerospace Rusia

Dina 1992, komando Angkatan Udara Rusia, nalika nganalisis pangalaman permusuhan sareng statistik karugian perang jaman baheula (sanés ngan ukur Soviét) sareng sadar yén masalah anggaran anu serius payun, mutuskeun mundur ti mesin tunggal angkatan udara Angkatan Udara pesawat tempur: MiG-23, MiG-27 sareng Su-17M benten

Sistem rudal anti-pesawat propél mandiri "Buk"

Sistem rudal anti-pesawat propél mandiri "Buk"

Sistem rudal anti-pesawat militér Buk (9K37) didesain pikeun ngancurkeun target aerodinamika ngalayang dina kecepatan nepi ka 830 méter per detik, dina tingkat handap sareng sedeng, dina kisaran dugi ka 30,000 m, maneuvering kalayan seueur teuing dugi ka 12 unit dina panangan radio. dina sudut pandang

Pangwangunan dina bidang mariem sareng amunisi otomatis

Pangwangunan dina bidang mariem sareng amunisi otomatis

Sistem peluru rudal anti-pesawat darat Pantsir, dimaksudkeun pikeun tentara UAE, tulisan éta nyayogikeun tinjauan kaayaan ayeuna di pasar pikeun gun 20-57 mm, amunisi sareng gunung gun

Sistem rudal anti pesawat ti kulawarga Buk

Sistem rudal anti pesawat ti kulawarga Buk

Saprak akhir taun tujuh puluhan, salah sahiji cara utama pertahanan hawa militér nyaéta sistem rudal anti pesawat. Dugi ka ayeuna, sababaraha modifikasi alat sapertos kitu parantos didamel sareng dilebetkeun kana jasa, anu dianggo dugi ka ayeuna sareng bakal dijaga

Harga kasampurnaan: Seawolf serbaguna nuklir kapal selam

Harga kasampurnaan: Seawolf serbaguna nuklir kapal selam

Parahu proyek USS Seawolf (SSN-21) nalika konstruksi, 24 Juni 1995. Anteneu GAC dina kapal tiasa ditingali. Denok

Helikopter ékspérimén Hughes XH-17. Rekaman gagal

Helikopter ékspérimén Hughes XH-17. Rekaman gagal

Stand eksperimen - helikopter XH-17 kahareup. Produkna henteu acan gaduh booming buntut sareng rotor buntut. Poto ku San Diego Air and Space Museum / travelforaircraft.wordpress.com V

Pesawat pangintipan A-12 sareng SR-71: téknologi rékaman

Pesawat pangintipan A-12 sareng SR-71: téknologi rékaman

Pesawat Lockheed A-12 diparkir di pabrik # 42 di Palmdale. Poto ku Angkatan Udara AS Dina pertengahan taun genep puluhan, CIA sareng Angkatan Udara AS nampi pesawat pangintipan A-12 sareng SR-71 panganyarna. Mesin ieu, dihijikeun dina hal bagian utama unit, dibédakeun ku hiber sareng ciri téknis anu luhur pisan

Gremlins dina hawa. Tés UAV X-61A parantos dimimitian

Gremlins dina hawa. Tés UAV X-61A parantos dimimitian

Ngalaman X-61A dina hiber Dinten anu sanés perusahaan Amérika Dynetics ngumumkeun tés hiber munggaran tina kendaraan udara anu teu dijalankeunana X-61A Gremlins Air Vehicle. Tugas utama proyék ieu nyaéta ngahijikeun sababaraha UAV dina "kawanan" sareng kamungkinan digawé mandiri

Nyumput sareng mendakan. Sababaraha fitur pejuang F-22A sareng Su-57

Nyumput sareng mendakan. Sababaraha fitur pejuang F-22A sareng Su-57

F-22A di bandara. Poto ku Angkatan Udara AS Sajumlah sarat penting ditumpukeun ka para pajuang generasi ka 5 modéren sareng ngajangjikeun. Khususna, aranjeunna ngabahas masalah sistem siluman sareng deteksi. Pejuang modéren kedah aya bewara sareng nyerang musuh sateuacanna aranjeunna ningal anjeunna

Persenjataan tina paméran "Made in Georgia"

Persenjataan tina paméran "Made in Georgia"

Tanggal 26 Méi 2012, dina dinten kamerdékaan Géorgia, parade militér tradisional dilaksanakeun sonten di Kutaisi, sareng énjing-énjing di Tbilisi, di Rustaveli Avenue sareng Rose Revolution Square, "parade industri" munggaran (paméran terbuka ) "Didamel di Georgia" dibuka. Nomer tina

"Varshavyanka" kanggo Armada Pasipik. Rencana sareng kasuksésan

"Varshavyanka" kanggo Armada Pasipik. Rencana sareng kasuksésan

Ayeuna, nagara urang ngalaksanakeun program pangwangunan kapal selam solar-listrik, proyek 636,3 "Varshavyanka". Genep tina kapal ieu parantos aya di Armada Laut Hideung; pangwangunan séri anu sami pikeun Pasipik nuju dilaksanakeun. Sababaraha inpormasi ngeunaan pangwangunan parantos dipikaterang, tapi

Ngaluarkeun bahan bakar nuklir dina perang nuklir anu berkepanjangan

Ngaluarkeun bahan bakar nuklir dina perang nuklir anu berkepanjangan

Témbong caket tabung suluh Neundeun jinis "limbah" ieu peryogi langkah-langkah téknis sareng pancegahan, sareng kedah ditanganan kalayan ati-ati. Tapi ieu sanés alesan

Gerakan anti tank tank otomatis 2S25M "Sprut-SDM1"

Gerakan anti tank tank otomatis 2S25M "Sprut-SDM1"

Salaku bagian tina nyiptakeun sareng ngembangkeun pakakas pikeun pasukan udara, modifikasi anyar gun anti tank tank proprot diri Sprut-SD dikembangkeun. Ayeuna, mesin anu diénggalan, disebat "Sprut-SDM1", parantos ngalebetkeun cobaan sareng ngalaman sagala cék anu diperyogikeun. Pikeun pikahareupeun, ieu

Kandaraan tempur dumasar kana BMD-3 (Bagéan 2) "Sprut"

Kandaraan tempur dumasar kana BMD-3 (Bagéan 2) "Sprut"

Riwayat senjata anti tank tank proprot Sprut-SD rada rumit, janten kami bakal ngawatesan diri pikeun ngan ukur nyebut tahapan utama na. Dina taun 1970an. karya panilitian sareng pamekaran dilakukeun pikeun nyiptakeun self-propelled anti-tank gun (SPTP) generasi anyar. Minat ngadorong diri

Iraha Angkatan Laut Rusia nampi torpedo modéren?

Iraha Angkatan Laut Rusia nampi torpedo modéren?

UGST "Fisikis" - harepan utama Angkatan Laut Rusia Masalah senjata torpedo panginten anu paling akut sareng nyeri tina sadaya masalah anu disanghareupan Angkatan Laut Rusia ayeuna. Dina Voennoye Obozreniye, masalah ieu parantos diangkat ampir ampir sapuluh taun. Pikeun saha waé anu resep pisan ngabijilkeun dirina sorangan

The Diplomat (Jepang): Su-27SK vs. SAAB JAS-39C Gripen. Parsing data kabuka

The Diplomat (Jepang): Su-27SK vs. SAAB JAS-39C Gripen. Parsing data kabuka

PLA Air Force Su-27SK sareng Royal Thai Air Force JAS-39C di Eagle Strike 2015 Ieu tarjamahan tina tulisan Rick Joe urang Flankers 1 vs Gripen: Naon anu Kajadian di Eagle Strike 2015, dirilis dina April 16 2020 dina édisi Jepang The Diplomat. Pasal

Dina alesan bedil sniper shot-shot SVLK-14S "Twilight"

Dina alesan bedil sniper shot-shot SVLK-14S "Twilight"

Bedil Sniper aya dina jasa kalayan ampir kabéh tentara di dunya. Kalayan bantosanna, karusakan anu efektif pikeun tanaga musuh sareng alat-alat dina jarak anu jauh dipastikeun. Sarat pikeun rentang némbakan dina kaayaan modéren beuki ningkat, sahingga paménta pikeun single-shot

Hulu hulu anyar pikeun "Ohio": kumaha Amérika Serikat hoyong ngandung Féderasi Rusia

Hulu hulu anyar pikeun "Ohio": kumaha Amérika Serikat hoyong ngandung Féderasi Rusia

Poto: Angkatan Laut AS / Wikimedia.org USN ngalawan Pasukan Rudal Strategis Boh triad nuklir Amérika sareng Rusia modéren asal usulna dina Perang Tiis, nalika tujuan sareng tugasna saderhana pisan sareng jelas: pikeun ngabasmi musuh tina nyanghareupan planét. Sareng masih aya béntenna. Dasar urang Amerika

Kaunggulan udara Inggris. Mangpaat konci BAE Systems Tempest

Kaunggulan udara Inggris. Mangpaat konci BAE Systems Tempest

BAE Systems Tempest Proyék pesawat ieu parantos seueur ditulis, utamina saatos BAE Systems nunjukkeun mock-up desain na di Farnborough Air Show. Seueur pendapat anu béda dikedalkeun ngeunaan anjeunna, dugi ka éta ganti baju jandela sareng ampir heureuy. Sigana, naon deui anu tiasa dicarioskeun ngeunaan ieu