Pangwangunan MBT modéren. Sampel sareng tren

Pangwangunan MBT modéren. Sampel sareng tren
Pangwangunan MBT modéren. Sampel sareng tren
Anonim
Gambar

Dina taun-taun ayeuna, prosés nyiptakeun tanghi anu énggal sacara anyar parantos langkung intensif di nagara maju, tapi, sanaos kitu, kendaraan generasi katilu paska perang tetep janten dasar kakuatan lapis waja. Tangki perang utama sacara rutin ditingkatkeun kalayan ngenalkeun solusi modéren sareng komponenana, anu ngamungkinkeun aranjeunna pikeun ngajaga ciri na dina tingkat luhur, saluyu sareng tantangan anu ayeuna.

Paket katilu

Amérika MBT M1 Abrams ngalebetkeun jasa ampir 40 taun ka pengker, sareng ti saprak éta aya sababaraha paningkatan anu penting sareng mendasar. Versi panganyarna tina "Abrams" anu diénggalan sateuacanna ditunjuk salaku M1A2 SEP v.3, sareng ayeuna mawa indéks M1A2C. Henteu lami pisan, modérenisasi sérial alat pikeun proyék ieu dimimitian.

Proyék SEP v.3 ngusulkeun léngkah pikeun ningkatkeun panyalindungan sareng ningkatkeun kamandirian. Pikeun tujuan ieu, blok baju tambahan dipasang dina dahi menara sareng di handapeun. Unsur anu sanés tina ramalan payun sareng sisi ditutupan ku panangtayungan dinamis ARAT (Abrams Reactive Armor Tile); sakabeh tank dijaga ku pertahanan Trofi aktip. Dumasar kana pangalaman operasi modifikasi sateuacana, unit kakuatan bantu dipiceun ka kompartemen mesin, dina panangtayungan baju waja. Kinerja ditingkatkeun ku sistem diagnostik Sistem Vehicle Health Management (VHMS).

Persenjataan utama tetep sami, tapi nampi sistem pengendalian seuneu anu ningkat. Alat pencitraan termal sareng sababaraha éléktronika sanésna digentos. Alat ADL (Ammunition Data Link) alat nuju diterapkeun dina LMS pikeun dianggo sareng sekering anu tiasa diprogram. Jinis cangkang anyar pikeun sagala rupa kaperluan diwanohkeun kana beban amunisi. Modul tempur profil rendah GAGAL RWS ku senapan mesin dipasang dina hateup menara.

Gambar

Numutkeun kana hasil pamutahiran MBT pangénggalna, M1A2 ngiringan beurat sareng kaleungitan mobilitas, tapi nampi panyalindungan anu ditingkatkeun sareng ningkat dina salamet. LMS anu diénggalan masihan kaunggulan dina deteksi target sareng panduan senjata; cangkang jinis anyar kedah nyayogikeun solusi anu épéktip pikeun sadaya misi tempur. Pembaruan siri parantos diluncurkeun, M1A2Cs masih dihasilkeun ngan ukur pikeun Angkatan Darat AS.

Diénggalan "Leopard"

Sapanjang sajarah na, tank Jerman Leopard 2 sacara rutin ditingkatkeun ku sababaraha rupa inovasi. Dina 2019, pasokan MBT dimimitian, sacara serial diénggalan pikeun proyék Leopard 2A7V (sateuacanna sebutan "2A7 +" dianggo). Disebatkeun yén modérnisasi sapertos kitu ningkatkeun paningkatan ciri taktis, téknis sareng ékonomi.

Dina hal panyalindungan, Macan Leopard 2A7V énggal béda sareng 2A7 sateuacanna dina paningkatan panyalindungan tambang sareng palapis kamuflase multiséktral Saab Barracuda. Stabilitas tempur kedah dipangaruhan ku ngenalkeun APU kalayan panyebaran internal sareng sajumlah sistem anu sanés. Pikeun genah tanker anu langkung ageung, sistem kontrol iklim dianggo.

Tangki modifikasi "2A6" sareng "2A7" dina modéren modérnisasi kedah nahan senapan mulus 120-mm modifikasi L55. Dina kendaraan anu langkung lami, diusulkeun pikeun ngagentos bedil sareng L55A1 modéren. Cangkang anyar dilebetkeun kana beban amunisi, kalebet. amunisi fragméntasi sareng sekering anu tiasa diprogram. MSA diganti ku sistem inpormasi sareng sistem pangendali IFIS anu lengkep. Éta kalebet wengkuan Imaging termal Airbus ATTICA, programer MKM, jst.

Gambar

Dina hal ciri, Leopard 2A7V anu pang anyarna saluyu sareng modifikasi "2A7" sateuacanna, tapi dina waktos anu sami nampi sababaraha fitur anyar. Inovasi sapertos kitu utamina mangaruhan kualitas tarung parangkat sareng nyandak éta saluyu sareng sarat modéren. Dina waktos anu sasarengan, proyék ngamungkinkeun modérenisasi alat tina sababaraha modifikasi, kalebet. lumayan lami MBT Leopard 2A4. Ayeuna, tanghi Jérman nuju ditingkatkeun janten "2A7V"; aya urutan anu sami ti Dénmark.

Rusia "Terobosan"

Modél Rusia pangénggalna pikeun generasi katilu nyaéta T-90M Proryv MBT, anu nembé ngiringan séri. Proyék modérnisasi ieu mangaruhan sadaya daérah utama sareng ngakibatkeun ningkatna kualitas tempur sareng operasional. Fitur penting tina T-90M nyaéta panggunaan sababaraha komponén anu diinjeum tina tank T-14 anu dasarna pikeun generasi kaopat salajengna.

T-90M ngagaduhan panyalindungan anu ningkat. Di luar, gedong ditutupan ku modern "Relikt" DZ sareng layar kisi; pamasangan KAZ tiasa. Volume internal parantos disusun sareng dilengkepan ku anti-splinters, anu ngirangan résiko pikeun jalma sareng unit. A munara desain anyar kalayan Ecological maju dikembangkeun dipaké. Tangki nampi mesin V-92S2F sareng unit kakuatan bantu. Kusabab ieu, kanaékan massa dikompensasi sareng mobilitas anu sami dijaga.

Pakarang utama nyaéta gun 2A46M, cocog sareng cangkang sareng misil terpandu tina sababaraha jinis. Baheula, kamungkinan masang mariem 2A82-1M langkung canggih kalayan karakteristik paningkatan perang disebatkeun. Sistem pengendalian kebakaran modéren "Kalina" kalayan tempat wisata gabungan sareng komandan. Aya DBM kalayan bedil mesin beurat.

Gambar

Proyék T-90M dimaksudkeun pikeun ngamutahirkeun sareng ningkatkeun T-90 sareng T-90A MBT, nyandak ciri-cirina pikeun nyumponan sarat ayeuna. Pamekar proyék sareng militér nyarioskeun kanaékan anu signifikan dina épéktipitas tempur umum tina tank modéris, sareng kasempetan sapertos kitu bakal aktip dianggo. T-90M anu munggaran parantos asup kana pasukan; Ti saprak 2017, sababaraha kontrak parantos ditandatanganan pikeun produksi sareng modérnisasi 160 tanghi.

"99" ti Cina

Saprak awal abad ka, MBT "Type 99" tina sababaraha modifikasi parantos diwangun di Cina. Anu paling sampurna nyaéta "99A", tapi, éta parantos ngahontal kabutuhan modérenisasi. Numutkeun sumber asing, dina kasapuluh taun di RRC diciptakeun proyék modérenisasi "Type 99A1" sareng "Type 99A2" kalayan inovasi anu béda.

Pitunjuk utama pangwangunan dina proyék kalayan hurup "A" nyaéta nguatkeun panangtayungan, utamina proyéksi payun. Mimitina, payuneun awak awak anu diénggalan sareng ditingkatkeun diwanohkeun, maka sagala rupa varian baju besi réaktif dikenalkeun. Modifikasi pang anyarna tina built-in type. Di sagigireun éta, "Type 99A2" tiasa dilengkepan KAZ. Fitur anu paling penting dina MBT "99" nyaéta sistem suprési optik laser JD-3. Kalayan bantosan laser anu gaduh kakuatan tinggi, élmu optik atanapi organ visi éléh.

Dina prosés paningkatan, Tipe 99 nahan mariem Tipe 98 125 mm, salinan 2A46M. Bedilna tiasa nganggo salinan cangkang Rusia anu teu dilisensikeun sareng babak propriétari. Komplek pakarang dipandu parantos dilestarikan. Dilaporkeun yén dina proyék modérnisasi panganyarna "Tipe 99" nampi BIUS lengkep sareng tempat wisata gabungan sareng alat modéren sanés.

Gambar

"Type 99" asalna MBT modéren anu khas, diciptakeun kalayan tumut kana sadaya kamajuan sareng ideu asing. Proyék modérnisasina ogé sami sareng anu asing - aranjeunna nyayogikeun pikeun ngagentos pakakas tanpa réparasi radikal tina awak, pembangkit listrik, jst. Dina waktos anu sasarengan, tanki Cina nampi senjata laser pikeun anu munggaran dina prakték dunya.

"Kilat" ditingkatkeun

Dina taun-taun payun, Pasukan Pertahanan Israel bakal tetep ngoperasikeun Merkava Mk IV MBT, sareng alat-alat ieu bakal nyanghareupan pembaruan anu anyar anu disebut Barak (Kilat). Pendekatan pikeun ningkatkeun bak anu ditawarkeun dina proyék ieu pikaresepeun pisan. Fokusna nyaéta dina ningkatkeun éléktronika onboard, anu bakal ngamungkinkeun tumuhna kinerja konci.

Armor tina tank "Merkava Mk IV Barak" henteu robih sareng saluyu sareng desain dasarna. Ogé, KAZ "Meil Ruach", diwanohkeun dina salah sahiji paningkatan anu sateuacanna, dilestarikan. Dina waktos anu sasarengan, kabutuhan pikeun modérnisasi KAZ parantos disebatkeun pikeun ningkatkeun otomatisasi padamelan sareng, saluyu, efektivitas tempur.Kaamanan awak diusulkeun pikeun ditingkatkeun ngalangkungan sarana visi anu énggal. Komandanna henteu kedah deui ngalakukeun panjagaan ngalangkungan penetasan terbuka, anu parantos janten masalah serius mangtaun-taun.

Modifikasi panganyarna tina Merkava Mk IV ngagaduhan 46 komputer sareng sistem komputasi kanggo sababaraha kaperluan. "Barak" ogé nampi anu disebatna. tugas komputer kalayan elemen kecerdasan jieunan. Éta bakal nampi data ngeunaan lingkungan tina sensor sareng tina kendaraan anu sanés, ngolahna sareng ngaluarkeun inpormasi siap-siap ka komandan. Kusabab "komputer tugas" direncanakeun pikeun ningkatkeun kagancangan deteksi sareng idéntifikasi udagan, generasi data pikeun seuneu, jst. Salaku tambahan, éta bakal ngirangan beban komandan.

Gambar

Alat pengamatan utama pikeun awak awak nyaéta sistem IronVision. Éta kalebet sakumpulan kaméra di luar bak, alat pamrosésan sinyal sareng monitor awak anu dipasang helm. Kalayan bantosanna, kapal tanker tiasa sacara harfiah ningali baju waja. Padamelan Tankers nuju dimodernisasi. Sistem anyar diwanohkeun pikeun ngajantenkeun langkung gampang. Pelatihan tanker ogé bakal disederhanakeun. Pikeun ieu, modeu "virtual reality" dibayangkeun, di mana komputer nyimulasikeun kaayaan tempur nyata sareng ngirim gambar sareng data anu saluyu sareng konsol awak.

Ciri perlindungan sareng seuneu tina MBT "Merkava Mk IV" umumna nyumponan sarat tina IDF. Kusabab kitu, modérnisasi tank ayeuna dilaksanakeun ku ngaganti sareng ngawangun deui alat-alat éléktronik - nganggo téknologi paling modéren. Nanging, hasil nyata tina proyék Barak bakal muncul engké. Tangki anu diénggalan bakal dianggo dina taun 2021, teras modérenisasi kendaraan anu sayogi bakal diluncurkeun.

Tren pangwangunan

MBT generasi katilu tetep aya hubunganana sareng nahan tempatna dina kakuatan waja. Panguasaan kakuatan ngawangun tank terus ngembangkeun téknologi sareng nyandak éta saluyu sareng tujuan sareng tujuan ayeuna. Dina waktos anu sasarengan, duanana tren umum sareng solusi unik dititénan.

Ampir kabéh MBT anu dianggap dina modérenisasi nampi cara panyalindungan tambahan. Ieu disababkeun ku pangalaman konflik lokal dina dasawarsa terakhir, anu nunjukkeun sareng mastikeun masalah-masalah anu tangtu ku stabilitas sareng kasalametan tank. Pikeun ningkatkeun parameter ieu, blok baju waja anyar dikenalkeun, DZ nuju ditingkatkeun sareng KAZ dipasang.

Gambar

Hiji-hijina pengecualian nyaéta "Merkava Mk IV" - MBT ieu parantos ngembangkeun panangtayungan, kalayan nyatakeun ancaman dina medan perang anu khas. Nanging, proyek Barak ogé nyayogikeun paningkatan panyalindungan aktif sareng tindakan sanés anu ngirangan résiko awak.

Palanggan sareng pamekar langkung resep ngajaga senjata anu aya. Tumuwuhna kualitas tempur disayogikeun ku amunisi sareng ciri anu ningkat. Tren utama di daérah ieu nyaéta amunisi sareng sekering anu tiasa diprogram. Aya ogé pamekaran konstan dina LMS komo nyiptakeun BIUS lengkep. Téknologi jaringan-sentris ogé ngembangkeun, sacara langsung mangaruhan épéktipitas tempur.

Dina kontéks éléktronik dina kapal, MBT "Merkava Mk IV Barak" katingalina paling pikaresepeun. Sigana mah ieu mangrupikeun tank modéren munggaran anu nampi komputer nganggo elemen AI pikeun ngaluarkeun awak. Inovasi sanésna ogé dipikaresep pisan. Tiasa waé yén inovasi Israél bakal mayar, sareng ka hareupna tanghi asing anyar ogé bakal nampi alat-alat anu sami.

Targét sareng tujuan

Éta panasaran kusabab ideu sareng solusi anu sami, pembina tank ngabéréskeun masalah anu béda. Proyék énggal nyayogikeun kamekaran ciri-ciri anu tangtu, tapi tujuan damel sapertos kitu di nagara-nagara anu béda - sareng mangaruhan prosés umum pangwangunan ngawangun tank.

Gambar

Janten, proyek Amérika séri SEP didesain pikeun ningkatkeun bak M1A2, anu bakal tetep dina jasa salami waktos anu lami.Prosés nyiptakeun MBT anu dasarna anyar parantos kalem, sareng Abrams moal ngantunkeun jasa, janten peryogi modernisasi konstan. Produksi tank M1A2 SEP v.3 / M1A2C ayeuna parantos dimimitian, sareng modifikasi salajengna kalayan paningkatan anyar diperkirakeun dina waktos anu payun.

Kaayaan éta mirip sareng basa Jerman "Leopard-2". Ngembangkeun tank anyar parantos dimimitian, tapi bakal nembongan ngan ukur di masa depan, ku sabab éta perlu dilestarikan sareng ningkatkeun pakakas anu aya. Dina paralel, Bundeswehr ngarencanakeun pikeun nambahan jumlah MBT dina jasa. Sadaya ieu nyababkeun munculna proyek modérnisasi. Kamungkinan pisan yén prosés anu ayeuna di pikahareupeun bakal ngakibatkeun pembaruan salajengna, sareng Leopard 2A7 + / 2A7V bakal lirén janten modifikasi anu pang anyarna.

Kaayaan tank tank Cina tetep henteu jelas. Sajauh ieu, "Tipe 99" tetep MBT pangénggalna dina PLA, tapi henteu tiasa ditolak yén tank anyar anu langkung maju parantos dikembangkeun di RRC - dugi ka ayeuna tetep rahasia. Ogé, jalur pangwangunan gedong tanki Cina tetep henteu dikenal.

Tina sudut pandang tujuan sareng tujuan, T-90M katingalina paling pikaresepeun. Bareng sareng éta, dua pembaruan sanés MBT anu aya parantos di produksi, sareng sajabina, tank anyar anu dasarna parantos dikembangkeun - ayeuna nuju disiapkeun kanggo produksi. Maka, proyek "M" sareng kamajuan modéren sanésna bakal modérisikeun bagian penting tina armada tank anu sayogi sareng mastikeun penguatan pasukan sateuacan munculna T-14 anu masif.

Gambar

Israél parantos ngamimitian ngembangkeun kandaraan tempur anu anyar, tapi dugi ka munculna, "Merkava Mk IV" bakal tetep dina jasa - berkat pembaruan anu tepat waktuna. Dina waktos anu sasarengan, komponén sareng solusi anu cocog pikeun dianggo dina proyék kahareup bakal diuji dina bak anu ayeuna.

Anu pangsaéna tina anu pangsaéna

Jelas, perbandingan langsung tina tank dina hal ciri taktik sareng téknis anu diterbitkeun henteu masuk akal. Babandingan saderhana milimeter, kilométer per jam, jst. ngamungkinkeun ukur bédana anu paling umum pikeun diadegkeun. Panilitian anu langkung lengkep, ngamungkinkeun narik kasimpulan lengkep, henteu salawasna dimungkinkeun kusabab rasiah data anu diperyogikeun.

Nanging, jelas yén sadaya proyék modéren modéren dumasarkeun kana sarat anu dikembangkeun ngitung pangalaman, kabutuhan sareng kamampuan tentara khusus. Tanghi siap-siap mastikeun kamampuanna sareng kana produksi séri. M1A2C, Leopard 2A7V, T-90M, Tipe 99A sareng Merkava Mk IV Barak anu dianggap parantos dipasang kana produksi atanapi nuju disiapkeun pikeun éta - anu nunjukkeun yén kabutuhan palanggan parantos dicumponan.

Janten, milih proyék MBT modéren atanapi modérnisasi anu panghadéna boro-boro. Nanging, urang tiasa nyarios yén sadaya mesin sapertos éta tina kakuatan maju mangrupikeun conto anu paling saé pikeun kelasna, didamel dumasar téknologi anu sayogi sareng nyumponan sarat-sarat pasukan khusus. Kalayan kecap séjén, aranjeunna sadayana saé dina cara masing-masing.

Populér ku topik