Pamingpin pasar tank

Pamingpin pasar tank
Pamingpin pasar tank
Anonim
Gambar

Tangki perang utama tetep mangrupikeun komoditi paling populér di pasar senjata sareng peralatan internasional. Sababaraha nagara nawiskeun produkna sapertos kieu, sareng sababaraha produk ieu nunjukkeun kasuksésan komérsial anu luar biasa. Dina dasawarsa terakhir, MBT anu paling seueur diékspor dina pasaran nyaéta Rusia T-90, Macan Leopard 2 sareng Amérika M1 Abrams.

Anu pang populerna

Dina taun 1999, kontrak ékspor munggaran pikeun jual MBT T-90S ditandatanganan. Dina taun-taun ieu, muncul sababaraha perjanjian anu sami, akibatna T-90S sareng modifikasi na janten tank terlaris di jaman ayeuna. Pikeun nyumponan kabutuhan konsumén, produksi MBT sapertos kitu dilakukeun di nagara urang boh di luar negeri kalayan lisénsi.

India janten pembeli pangbadagna T-90S, anu leres-leres nangtoskeun kasuksésan komérsialna. Anjeunna anu di taun 1999 janten nasabah asing anu ngamimitian, teras ngadegkeun rapat anu dilisensikeun. Numutkeun data anu dipikaterang, ayeuna di unit tempur aya langkung ti 1000 tank T-90S sareng sababaraha ratus parantos ditarik ka cadangan. Aljazair sareng Azerbaijan ogé janten palanggan penting - masing-masing 400 sareng 100 tank. Nagara sanés ngawatesan diri pikeun mésér puluhan atanapi unit pakakas.

Gambar

Produksi T-90S sareng modifikasi na pikeun pesenan anu aya teras-terasan dugi ka ayeuna. Salaku tambahan, aya laporan biasa ngeunaan kamungkinan munculna kontrak ékspor anyar. Jumlah T-90S anu diékspor sareng dilisensikeun caket 2 rebu. Minuhan paréntah anu aya, henteu ngitung anu diarepkeun, bakal nambahan jumlah ieu.

Penting pikeun urang nyarioskeun ngeunaan tank ngawangun anu énggal. Ékspor T-90s utamina dihasilkeun ti mimiti sareng khusus pikeun konsumén khusus. Parantos réngsé tina bagian Rusia atanapi tina panyimpenan ditransferkeun ngan ka konsumén masing-masing sareng dina jumlah minimal.

Alesan pikeun kasuksésan komérsial T-90 sareng modifikasi na atra. MBT ieu ngagaduhan rasio kinerja-harga anu paling pikaresepeun. Dina hal mobilitas, perlindungan sareng senjata, T-90S nyumponan sarat modéren. Proyék modernisasi anu diusulkeun ningkatkeun sadaya ciri sareng kualitas anu utama. Dina waktos anu sasarengan, tank tetep relatif murah - biaya T-90SM modéren henteu langkung ti $ 4,5 juta, anu sacara signifikan kirang tina harga alat asing.

Gambar

Jérman bekas

Dina hal total jilid ékspor - kalayan reservasi tinangtu - MBT Jerman Leopard 2 tiasa dibandingkeun sareng Rusia T-90S. Alat-alat tina jinis ieu dina sababaraha modifikasi parantos dihasilkeun ti saprak akhir taun tujuh puluhan, sareng ayeuna sakitar. 3600 tanghi. Dugi ka waktos anu pasti, angkatan bersenjata Républik Féderal Jérman tetep janten palanggan utama téknologi ieu. Pangiriman ékspor massal dimimitian engké.

Saatos réngsé Perang Tiis, paréntah Bundeswehr mutuskeun sacara drastis ngirangan jumlah bak dina unit tempur. Pasukan tank dikirangan sareng saatos sababaraha transformasi di Jérman, sakedik langkung ti 300 tank Leopard 2, seuseueurna modifikasi engké, teras-terasan dilayanan. Alat-alat sanésna dicandak ka tempat cadangan teras dipasang kanggo dijual. Salaku tambahan, produksi bak dituluykeun, utamina pikeun ékspor.

Ti mimiti taun sembilan puluhan dugi ka ayeuna, Jérman parantos ngical langkung ti 2.800 MBT kulawarga Leopard-2, sareng sakitar dua per tilu tina jumlah ieu murag kana kendaraan tina saham. Anu mésér utama pakakas sapertos kitu nyaéta nagara-nagara Éropa, anu badé ngamutahirkeun armada kakuatan lapis kalayan pengeluaran terbatas.Nagara Amérika Kalér sareng Kidul sareng Asia ogé resep kana tank. Nanging, henteu dina sadaya kasus negosiasi ngahontal kontrak. Kapamimpinan nagara éta ngalarang penjualan alat-alat ka sababaraha nagara deungeun.

Gambar

Kanyataan anu pikaresepeun nyaéta sababaraha kendaraan lapis baja tiasa ngarobih sababaraha pamilik. Janten, dina awal taun sembilan puluhan, sababaraha ratus MBT diakuis ku Walanda. Di pikahareupeun, aranjeunna ninggali bak, sareng sajumlah signifikan kendaraan bekas anu dijual ka Kanada. Sababaraha tank ieu teras balik ka Jérman, dimana aranjeunna ngalaman modérenisasi sareng balik kana jasa.

Alesan pikeun popularitas MBT Jerman garis Leopard-2 cukup saderhana. Bundeswehr ngadamel diskon anu serius "kanggo anu kadua", sareng anu mésér tiasa kéngingkeun tank anu gaduh karakteristik anu cekap luhur sareng sésa sumberdaya pikeun $ 1,5-2.5 juta anu ditampi. Nanging, modifikasi engké naék pisan dina harga. Pikeun Leopard 2A6 atanapi 2A7, pabrikna nyungkeun sahenteuna $ 5-6 juta.

Produk Amérika

Pembina tank Amérika tiasa ngagungkeun kasuksésan komérsial anu signifikan. MBT M1 Abrams tina modifikasi munggaran asup kana séri dina awal taun dalapan puluhan sareng mimitina dihasilkeun ngan ukur pikeun Angkatan Darat AS. Teras, kontrak ékspor anu munggaran muncul, sareng ayeuna "Abrams" tiasa janten salah sahiji pamimpin penjualan.

Gambar

Dina total, langkung ti 10 rébu bak M1 dihasilkeun - seuseueurna ti éta angkat ka tentara nyalira. Kira-kira. 2.200 mesin, boh anyar boh pensiunan. Dina waktos anu sasarengan, alat-alat sapertos kitu kaala ku genep nagara anu ngagaduhan hubungan anu saé sareng Washington.

Operator asing tank gedé tina kulawarga Abrams nyaéta tentara Mesir. Anjeunna kaala sakitar. 1200 Vérsi MBT M1A1. Duanana tank siap pakai sareng pakakas perakitan parantos dipésér. Kaseueuran peralatan ieu tetep dioperasikeun, sanaos sababaraha belasan kendaraan kedah disimpen. Saudi Arabia kéngingkeun sakitar. 400 tank tina versi M1A2 sareng modifikasi M1A2SA anu dirobih. Kuwait nampi langkung ti 200 tank A2. Irak, Australia sareng Maroko kapaksa ngawatesan diri kana sababaraha belasan bak.

Bahan iklan nyatakeun yén vérsi modéren M1 Abrams MBT ngabandingkeun langkung saé sareng kendaraan sanés anu gaduh ciri anu ningkat sareng ningkat kualitas tempur. Nanging, bak ieu, gumantung kana modifikasiana, tiasa lumayan mahal. Janten, M1A1 kanggo Australia, dicandak tina panyimpenan sareng didereskeun, biayana sakitar. 1, 2 juta dolar sapasang, sareng biaya modifikasi panganyarna tiasa ngahontal 8-9 juta dolar.

Gambar

Gampang ditingali yén Amérika Serikat dina produksi "Abrams" na fokus kana panerapanana nyalira, sedengkeun ékspor alat-alatna henteu janten prioritas. Salaku tambahan, biaya tinggi sareng kersa kerjasama ngan ukur bunderan nagara ramah anu mangaruhan prospek komérsial MBT Amérika. Nanging, sadayana ieu henteu ngahambat kéngingkeun hasil anu luar biasa pisan.

Lain

Salian ti Rusia, Jérman sareng Amérika Serikat, nagara-nagara sanés ayeuna ngahasilkeun sareng ngekspor MBT na. Mimiti, ieu Cina. Industri RRC parantos ngembangkeun sajumlah tanki kalayan ciri anu béda-béda, ngan ukur pikeun pasokan ékspor. Sababaraha diantarana asup kana séri sareng disayogikeun ka konsumén. Nanging, dina hal jumlahna, henteu saurang ogé MBT ieu anu tiasa bersaing sareng pamimpin pasar. Tapi Cina tetep ngudag ka arah ieu sareng ngarep ka hareup kalayan optimis.

Ogé anu diperhatoskeun nyaéta MBT Perancis Leclerc. Éta dihasilkeun tina taun 1990 dugi ka 2008, sareng salami waktos ieu, sakitar. 860 dmg. Langkung ti 400 tank diala ku tentara Perancis, sareng sésana dijual ka hiji-hijina nasabah asing - Uni Émirat Arab. Masalah utama Leclerc, ngawatesan poténsi éksporna, nyaéta biaya tinggi. Kusabab pakakas éléktronik paling modéren, tank tina séri pangénggalna langkung mahal tibatan $ 10 juta.

Gambar

Ayeuna sareng pikahareupeun

Kaayaan di pasar MBT internasional dina sababaraha dasawarsa terakhir cukup saderhana sareng tiasa diduga.Pembeli poténsial milih peralatan dina hal kualitas sareng babandingan biaya. Salaku tambahan, dina sababaraha kasus, faktor politik ngagaduhan peran: henteu sering pikeun nagara khusus nyimpulkeun kontrak sareng panyadia khusus.

Tétéla, kaayaan pasar ayeuna moal ngalaman parobihan ageung di pikahareupeun. T-90S sareng modifikasi na bakal tetep tanghi énggal anu pang populerna, sareng Leopard 2 bakal nahan posisi pamimpin na di pasar biasa.

Nanging, parantos aya prasyarat pikeun ngarobih kaayaan ieu. Pamuter utama anyar nembongan dina pasaran - RRC. Salaku tambahan, nagara-nagara terkemuka kalibet dina pamekaran tanghi anu ngajangjikeun, anu ogé bakal tiasa asup ka pasar di hareup. Nanging, prosés sapertos kitu bakal langkung ti sataun, sareng dugi ka ayeuna kaayaan henteu kedah robih.

Populér ku topik