Kandaraan waja pikeun Arktik: tank perang utama T-80BVM angkat ka pasukan

Kandaraan waja pikeun Arktik: tank perang utama T-80BVM angkat ka pasukan
Kandaraan waja pikeun Arktik: tank perang utama T-80BVM angkat ka pasukan
Anonim
Gambar

Ti saprak 2018, industri Rusia parantos ngalakukeun modérnisasi séri tank T-80B tina bagian-bagian sareng tina panyimpenan numutkeun proyék T-80BVM modéren. Puluhan kendaraan lapis baja sapertos kitu parantos balik kana jasa dina kapasitas anu énggal, sareng langkung seueur batch anu badé ditampi. Perhatoskeun yén alat anu diénggalan mangrupikeun anu pangpayunna nampi unit sareng subdivisi anu dilayanan dina kaayaan anu paling sesah. Ieu hubungan langsung sareng kamampuan khusus tina tank anu ditingkatkeun.

Tangki angkat ka pasukan

Dina Agustus 2017, Menteri Pertahanan sareng NPK Uralvagonzavod nandatanganan kontrak pikeun modérnisasi T-80B MBT dina proyék BVM énggal. 62 wahana lapis waja dikirim pikeun pembaruan; pangiriman dijadwalkeun pikeun 2018 sareng 2019. - 31 unit masing-masing. Dina waktos payun, paréntah anyar direncanakeun.

Numutkeun ka Kamentrian Pertahanan, T-80BVM anu dimodernisasi munggaran ngasupkeun batalyon tank pangawal anu ka-60 tina brigade bedil motor anu kapisah tina pasukan basisir Armada Kalér (désa Pechenga, daérah Murmansk). Kasuksésan anu munggaran dina réarmament parantos ditingalikeun dina 9 Méi 2018, nalika sababaraha kendaraan waja anyar nyandak bagian dina parade di Murmansk.

Dina Nopémber 2019, Departemen Pertahanan ngumumkeun pangiriman 26 modérn MBT, anu ngarengsekeun panangan ulang batalyon tank tina 200th Omsb Brigade. Dumasar kana hasil taun 2018-19. brigade nampi 40 bak T-80BVM. Kanggo sababaraha waktos anjeunna janten operator peralatan anu pang ageungna.

Gambar

Dina Juni taun kamari, média ngalaporkeun ngeunaan pasokan T-80BVMs kana formasi angkatan bersenjata anu sanés. Sakumpulan tank dimodernisasi lebet kana batalyon tank tina penjaga misah ke-38 anu nganggo motor bedil brigade (kampung Yekaterinoslavka, Amur Region) tina pasukan daratan Distrik Militer Wétan.

Peuntas Arktik

Anyar-anyar ieu, inpormasi anyar ngeunaan modérnisasi sareng panerapan jinis MBT énggal muncul dina média domestik. Kalayan ngarujuk kana sumber-sumber di Departemen Pertahanan, nyatakeun yén dina akhir taun, tank-tank T-80BVM bakal ngalengkepan sadaya formasi lahan sésana anu dianggo di Arktik.

Numutkeun data anu dipikaterang, tank modér teu acan nampi ngan ukur dua formasi "Arktik". Ieu mangrupikeun Brigade Kelautan Kapisah ka-61 tina Armada Kalér (Wewengkon Murmansk) sareng Brigade Kelautan Kapisah 40 tina Armada Pasipik (Kamchatka).

Kamungkinan yén brigade ieu bakal gancang nampi sababaraha belasan T-80BVM MBT, anu bakal mangaruhan pangaruh épéktipitas pikeun ngempur na. Salaku tambahan, tanghi anu dimodernisasi dina dua brigade bakal ngalengkepan formasi kakuatan waja anu cekap ageung sareng kuat dina arah kalér anu strategis. Éta tiasa diasumsikeun yén, saatos nampi batalyon tank, brigade bedil bermotor ka-200, ogé brigade ka-61 sareng ka-40, totalna bakal gaduh sakitar 100-120 T-80BVM modéren.

Gambar

Tangki dialihkeun kana unit angkatan darat sareng marinir. Maka, aranjeunna bakal tiasa beroperasi di darat atanapi ilubiung dina pasukan serangan amfibi. Dina pembuangan armada Kalér sareng Pasipik aya kapal badarat ageung sareng kamampuan ngangkut tank - ieu sacara serius ningkatkeun mobilitas batalyon tank sareng ngembang kamampuan tempurna.

Tangki pikeun kaayaan sesah

Perhatoskeun yén tadi, formasi anu didaptarkeun dipasihan tangki sedeng sareng utama tina sababaraha jinis, tapi program anu ayeuna nyayogikeun transisi lengkep ka T-80BVM.Alesan pikeun ieu cukup saderhana. Arktik sareng Wétan Jauh dicirikeun ku suhu handap sareng fenomena iklim négatip sanés. Dina kaayaan sapertos kitu, tank tina kulawarga T-80 nunjukkeun dirina langkung saé tibatan MBT domestik anu sanés.

Kauntungan "arktik" utama T-80BVM aya hubunganana sareng pembangkit listrik anu dianggo. Kompartemen mesin tank éta ngagaduhan mesin turbin gas GTD-1250 kalayan kapasitas 1250 hp. Mesin sapertos kitu nyayogikeun kapadetan kakuatan sareng mobilitas. Salaku tambahan, upami dibandingkeun sareng piston, langkung gampang dioperasikeun dina suhu anu handap.

Perlu dipikaterang yén ngamimitian mesin solar dina suhu hawa négatip (sareng panyejukan struktur anu sami) mangrupikeun prosés anu sesah sareng nyéépkeun waktos. Pra-manaskeun diperyogikeun, teras pemanasan anu panjang salami operasi, persiapan hawa di inlet, sareng sajabana diperyogikeun. Sadaya prosedur ieu, gumantung kana suhu sareng kaayaan mesin, tiasa nyandak satengah jam atanapi langkung.

Gambar

GTE dina hal ieu langkung saderhana sareng langkung merenah. Butuh sababaraha menit pikeun ngaluncurkeun sareng jalan kaluar kana modeu operasi, saatosna tank siap ngalih - sareng gelut. Tapi, mesin turbin gas sacara béda dibédakeun ku konsumsi bahan bakar na ningkat dina sababaraha modeu, nanging, gampangna operasi dina kaayaan Arktik ngimbangan karugian ieu. Sensitipitas mesin kana lebu mangrupikeun masalah, tapi faktor ieu ampir henteu aya hubunganana sareng daérah panempatan anu diusulkeun.

Teu langkung parah tibatan batur

Dina hal pagelaran di daérah anu tiis, T-80BVM langkung unggul tibatan tanghi domestik anu sanés. Salaku tambahan, éta henteu kalah ka MBT séjén dina hal kualitas tempur kusabab senjata, sistem kontrol, jst. Proyék BVM nyayogikeun sababaraha ukuran anu ditujukeun pikeun ningkatkeun efektivitas tempur dina sadaya kaayaan anu mungkin.

Dina prosés modérnisasi, kalangkungan tank ningkat kusabab dipasang armor réaktif "Relic" sareng layar kisi. Ieu hartosna tumpang tindih payun sareng proyéksi sisi sareng pelengkap panyalindungan bak urang sorangan. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun masang panyalindungan aktif "Arena".

Dasar komplek senjata nyaéta 125-mm gun-launcher gun lancar 2A46M-4 kalayan mékanisme ngamuat. Anu terakhir ayeuna nuju diresmikeun pikeun panggunaan cangkang peledakan baju wesi modéren anu panjangna ningkat. Panempoan multichannel gunner sadaya-cuaca "Sosna-U" diwanohkeun kana OMS. Pistol mesin coaxial sareng anti pesawat, ogé sistem senjata 9K119 Reflex dipandu, tetep aya. Kompleks komunikasi ayeuna nuju direngsekeun nganggo stasiun radio VHF R-168-25U-2 "Aqueduct".

Gambar

Disaluyukeun sareng kabutuhan

Ayeuna, pikeun kapentingan tentara Rusia, sababaraha program ningkatkeun MBT nuju dilaksanakeun. T-72B3, T-90M sareng T-80BVM tank dihasilkeun ku perbaikan sérial sareng modérnisasi. Sadaya mesin ieu ngagaduhan kamiripan anu tangtu sareng sacara parsial dihijikeun, tapi béda anu signifikan tetep.

T-80BVM anu ditingkatkeun dikirimkeun ka daérah anu ngagaduhan kaayaan iklim anu khas, dimana aranjeunna tiasa ngawujudkeun poténsialna. Kusabab ieu, angkatan bersenjata nampi gugus lapis baja anu maju sareng cekap kuat di daérah penting stratégis.

Numutkeun data anu dipikaterang, dugi ka ayeuna, T-80BVM anu diperbarui parantos dikintunkeun di Semenanjung Kola sareng di Daérah Amur. Dina akhir taun, dua batalyon anyar diperkirakeun muncul dina alat sapertos kitu, caket Murmansk sareng Kamchatka. Janten, perlindungan jalur anu paling penting diperkuat - sareng tank perang utama modéren janten unsur konci éta.

Populér ku topik