Bedil otomatis T31. Pangwangunan pangénggalna ku J.K. Garanda

Bedil otomatis T31. Pangwangunan pangénggalna ku J.K. Garanda
Bedil otomatis T31. Pangwangunan pangénggalna ku J.K. Garanda
Anonim
Gambar

Kaseueuran biografi karya J.K. Garanda dikaitkeun sareng kreasi, debugging, modérnisasi, jst. ngamuat bedil M1. Nanging, teu lami saatos Perang Dunya Kadua, desainer sareng padamel Springfield Arsenal nyandak proyek anu dasarna anyar. Bedil T31 ékspérimén diciptakeun pikeun kartrid anu ngajangjikeun sareng kedah ngagaduhan arsitektur anu énggal.

Program anyar

Dina akhir taun 1945, departemen militér AS ngaluncurkeun persaingan pikeun nyiptakeun bedil otomatis anu ngajangjikeun pikeun kartrid T65 (7, 62x51 mm) anyar. Salami sababaraha sasih payun, tilu tim desain ngagabung kana padamelan, salah sahiji anu dipimpin ku J. Garand. Dina waktos anu caket, éta direncanakeun ngabandingkeun bedil anu dihasilkeun sareng milih anu pang suksésna.

Bedil anyar éta kedahna ngagentos M1 Garand anu aya salaku senjata utama tantara, anu nangtoskeun syarat dasar pikeun éta. Salian ti ngagunakeun kartrid énggal, diperyogikeun diménsi sareng beurat badan. Panulis tina tilu proyék ngarengsekeun masalah anu sami dina sababaraha cara, sareng anu paling pikaresepeun nyaéta ideu J. Garand. Aranjeunna dilaksanakeun dina proyék kalayan indéks kerja T31.

Gorobag payuneun kuda

Proyék T31 ngagunakeun sajumlah solusi anu teu biasa, lengkep atanapi diuji nalika ngembangkeun senapan M1. Janten, pikeun kéngingkeun panjang laras maksimum kalayan diménsi minimum senjata, usul skéma bullpup. Kusabab spésipik kartrid énggal, otomatisasi diwangun numutkeun sistem "gas trap". Ogé, desain anyar sababaraha bagéan sareng rakitan dianggo.

G. Garand dirina ngajelaskeun tata ruang teu biasa sareng majalah anu aya dina tukangeunna sareng inovasi anu sanésna sareng paribasa ngeunaan nempatkeun gorobag payuneun kuda. Nanging, bertentangan sareng folklore, kaputusan sapertos kitu kedah ngahasilkeun hasil anu dipikahoyong.

Bedil T31 ngagaduhan penampilan anu khusus. Unsur pangpanjangna nyaéta laras sareng arrester seuneu sareng casing luar anu masif. Dina handapeun laras tong aya cecekelan kontrol sareng pemicu sareng bendera penerjemah kaamanan. Di tukangeunana aya panarima bagian anu langkung ageung sareng majalah nampi jandéla di handapeun sareng jandela pikeun ngaluarkeun kartrid di beulah katuhu. Tukang kai dipasang dina tonggong kotak.

Bedil otomatis T31. Pangwangunan pangénggalna ku J.K. Garanda

Kalayan total panjangna 33,4 inci (kirang ti 850 mm), T31 mawa laras 24 inci (610 mm) kalayan moncong. Jisim bedil tanpa kartrid ngahontal 8, 7 pon (ampir 4 kg), sanaos palanggan nungtut éta janten 7 pon (3, 2 kg).

Kaseueuran tong dijagaan ku casing kompléks. Ti saprak diadegkeun, anjeunna berhasil ngarobih tujuanana. Numutkeun kana mémo tina pamilon proyék, casing na mimitina dianggap salaku alat tina hawa tong tina tong. Nalika némbakan, gas bubuk anu kaluar tina alat moncong kedah ngompa hawa atmosfir ngalangkungan casing.

Nanging, teras éta casing dianggo dina otomatis salaku ruang gas. Versi ahir T31 ngagaduhan pembuangan otomatis gas tina moncong laras, payuneun arrester seuneu, di jero casing. Di bagian tukang casing aya piston silinder anu tiasa dirobih ku stroke anu pondok, ditunda larasna. Kalayan bantosan panolak éksternal, éta nyambung kana rana sareng nyayogikeun rollback na. Aya cinyusu balik di jero casing.

Sababaraha sumber nyatakeun yén dimungkinkeun pikeun ngahijikeun sababaraha alat pendingin udara kana mesin gas dumasar kana casing laras. Nanging, réliabilitas inpormasi sapertos kitu tiasa dipertanyakan; fitur téknis tina leyuran sapertos kitu ogé henteu jelas.

Baut tina bedil, anu ngonci laras ku péngkolan, dumasarkeun kana bagian tina bedil M1, tapi ngagaduhan sababaraha bédana, utamina aya hubunganana sareng fitur tina kartrid T65. Rollback dilaksanakeun kana rongga dina jero butut. Jandéla gigir pikeun kaluaran leungeun baju ditutup ku baud sareng tutup anu tiasa dipindahkeun.

Mékanisme némbakan perenahna di jero cekelan pestol sareng dina panarima kalayan sambungan bagian ku cara dorong bujur. USM ngagaduhan modeu seuneu tunggal sareng otomatis. Ngalihkeun dilaksanakeun nganggo bandéra dina tonggong gagangna. Dina modeu otomatis, tingkat téknis seuneu 600 rds / mnt.

Gambar

Majalah kotak asli 20-buleud dikembangkeun pikeun T31. Terasna, produk ieu dianggo nganggo desain eksperimen énggal.

Susunan senjata sacara linier nyababkeun perluna ngagunakeun alat-alat paningali khusus, sigana diinjeum tina bedil Jérman FG-42. Dina alat moncong sareng di luhur kamar, basa tilepan tina paningali payun sareng diopter napel.

Hasil praktis

Parantos di 1946-47. Springfield Arsenal ngadamel sahenteuna hiji senapan prototipe T31. Numutkeun ka sababaraha narasumber, aya deui bedil anu dirakit pikeun diuji. Produk tina penampilan anu henteu biasa dikirim ka jajaran pamotretan, dimana éta gancang dimungkinkeun pikeun netepkeun kaunggulan sareng kalemahanana.

Otomatisasi anu dioperasikeun ku gas sareng kamar volumetrik dina bentuk casing laras nunjukkeun hasil anu dicampur. Knalpot gas deukeut moncong ngirangan sumebarna tekanan sareng ngirangan pangaruh kualitas kartrid dina hasil némbakan. Salaku tambahan, ku skéma ieu, baud mimiti muka konci saatos pelorna tinggaleun laras. Dina waktos anu sami, tekanan dina ngasuh murag kana nilai anu aman, anu sacara praktis ngaluarkeun fénoména négatip dina prosés ngaluarkeun leungeun baju.

A drawback ageung tina skéma anu diusulkeun nyaéta kacenderungan polusi, tapi, éta henteu ngaganggu némbak jangka panjang. Salila tés ketahanan, T31 anu ngalaman dipecat 2.000 puteran kalayan istirahat pikeun dimuat deui sareng didinginkan. Saatos pamariksaan ieu, langkung ti hiji pon (454 g) bubuk karbon dikaluarkeun tina tabungan tong nalika diberesihan. Sanaos kontaminasi ieu, bedilna némbakan sadaya témbakan anu diperyogikeun.

Terusan sareng akhir

Dina bentukna anu ayeuna, bedil T31 henteu ngagaduhan kaunggulan anu ditangtoskeun tibatan pesaing sareng henteu langsung tiasa meunang kompetisi. Tim J. Garanda teras damel sareng tujuan ningkatkeun bedil. Di pikahareupeun, senjata anu direncanakeun direncanakeun dikintunkeun deui pikeun diuji.

Gambar

Versi T31 anu diénggalan kedahna nampi otomatis anu lengkep. Daripada mindahkeun gas tina moncong kana casing, éta diusulkeun nganggo skéma anu langkung akrab sareng teruji kalayan ruang gas sareng piston bagian anu langkung alit. Panginten inovasi ieu anu ngamungkinkeun pikeun ngosongkeun rohangan dina tong casing sareng ngagabungkeun otomatisasi anu dioperasikeun ku gas sareng pendinginan udara paksa laras.

Bedil anyar béda ti T31 munggaran dina casing énggal sareng bagian payun anu sempit sareng bagian tukang oval anu ngandung unit gas. Salaku tambahan, buttstock diperpanjang anyar dikembangkeun anu nutupan panarima sareng kamar anu nonjol. Tetempoan masih dipasang dina pangkalan luhur.

Ngawangun deui bedil kabuktosan janten prosés anu sesah sareng mangtaun-taun. Teras proyék na lirén, ku alesan teknis sareng organisasi. Dina 1953, saatos mangtaun-taun damel hasil, J. Garand angkat ka Springfield Arsenal. Proyék T31 ditingalkeun tanpa pamimpin sareng tanpa pendukung utama. Dina waktos éta, tukang guntris sanés parantos nguciwakeun proyék éta; militér ogé henteu nunjukkeun minat.Dina waktos ieu, sahenteuna hiji prototipe konfigurasi anu diperbarui parantos dilakukeun, tapi tés na henteu dilaksanakeun.

Dina kaayaan ieu, teras-terasan pamekaran tétéla mustahil, sareng proyék éta ditutup sakumaha teu perlu. Dua prototipe, kalebet sampel tés, disimpen. Dina 1961, T31 anu munggaran angkat ka musium gudang senjata di gudang senjata. Nasib anu pasti pikeun barang-barang anu sanés henteu dipikaterang.

Sababaraha pamendak proyék T31 teras dianggo dina pamekaran senjata anyar anu ngajangjikeun. Salaku conto, majalah pikeun T31 ngalih kana proyék-proyék anyar sareng, sareng sababaraha modifikasi, kalebet kana kit pikeun bedil M14 séri. Dina waktos anu sasarengan, solusi proyék dasar, sapertos tata ruang atanapi otomatisasi kalayan ruang gas volumetrik, tetep henteu ditampi. Hasilna, proyék terakhir J.K. Garanda, saatos masihan sababaraha kamajuan anu manpaat, sacara umum henteu ngatasi tugas-tugas anu parantos ditangtoskeun. Éta pikaresepeun tina sudut pandang téknis, tapi tétéla aya gunana dina praktékna.

Populér ku topik