Proyék domestik revolver jempé: kasuksésan terbatas

Proyék domestik revolver jempé: kasuksésan terbatas
Proyék domestik revolver jempé: kasuksésan terbatas
Anonim
Proyék domestik revolver jempé: kasuksésan terbatas

Saprak duapuluhan abad ka tukang, militér Soviét sareng tukang senjata parantos nunjukkeun minat pisan kana topik ngirangan volume nembak. Aranjeunna badé mendakan solusi anu ngajanjikeun anu ngamungkinkeun pikeun nyayogikeun senjata anu langkung tenang, kalebet. revolvers. Solusi munggaran tina jenis ieu muncul dina akhir dékade, sareng engké proyek anyar dikembangkeun dumasar kana ideu anu sanés.

Jempé revolver

Desain domestik munggaran alat némbakan jempé pikeun revolver dikembangkeun taun 1929 ku désainer V.G. sareng I.G. Mitin. Produk BraMit (Mitin Brothers) dimaksudkeun pikeun dianggo dina revolver Tentara Merah standar pikeun sistem Nagant. Teras, desain ieu dikembangkeun sareng diadaptasi pikeun dianggo ku senjata sanésna, kalebet bedil Mosin.

Gambar

"BraMit" kasohor ku kesederhanaan desain na. Bagian utamina nyaéta awak silinder anu panjangna ngan ukur langkung ti 100 mm sareng diaméter sakitar. 20 mm kalayan sakumpulan divider internal. Anu terakhirna, mesin cuci karét anu aya dina slot berbentuk X dibereskeun. Alatna dipasang dina laras revolver; pikeun némbakan, kartrid nganggo pélor runcing énggal kedah dianggo. Pelor sapertos kitu tiasa nembus slot dina mesin cuci, nyésakeun gas bubuk di tukang.

Silencer br. Mitinykh nunjukkeun dirina ogé dina tés. Anjeunna nyangkut gas bubuk sareng henteu ngantepkeun aranjeunna ngawangun gelombang sora. Gendang anu tiasa dialihkeun, dina gilirannana, ngaleungitkeun pembentukan noise kusabab terobosan gas-gas ngalangkungan bros laras. Pelor supersonik tetep mangrupikeun hiji-hijina sumber noise.

Gambar

Produksi sérial sababaraha alat BraMit pikeun sagala rupa pakarang diluncurkeun dina awal opat puluhan. Gancang pisan éta dimungkinkeun pikeun ngahontal tingkat produksi anu tinggi, sareng taunan Angkatan Darat Beureum nampi sababaraha puluhan rébu muffler. Aranjeunna kasohor pisan ku pramuka, penembak jitu sareng partisans. Salaku tambahan, musuh nunjukkeun minat BraMites.

Prinsip transmisi hidrolik

Pikeun sadaya kaunggulanana, panyumput ti saderek Mitin saderek ngagaduhan efektivitas terbatas sareng henteu tiasa ngajantenkeun sepi jempé. Milarian solusi alternatif nyababkeun munculna kompleks némbak anu dasarna anyar. Insinyur desain E.S. Gurevich ngusulkeun desain amunisi anu teu biasa, sareng ogé ngembangkeun senjata pikeun éta.

Dasar komplekna nyaéta "kartrid dina prinsip transmisi hidrolik." Kantong ageung ageung ngandung muatan bubuk, wadah piston sareng pélor. Diusulkeun pikeun ngeusian rohangan antara wad sareng pelor ku cairan. Nalika dipecat, gas bubuk sakuduna dituju nyorong wadah, ngalaksanakeunana dina cairan. Anu terakhir dimaksudkeun pikeun nyorong pelor. Saatos dugi kana moncong tina kotak kartrid, wad éta dieureunkeun sareng ngonci gas di jero. Janten, kartrid Gurevich mangrupikeun amunisi doméstik anu munggaran kalayan potongan gas anu dibawa ka uji coba.

Gambar

Anu mimiti didamel dina kartrid logam sareng pélor kaliber 5, 6 sareng 6,5 mm. Pistol némbak-tunggal perenah terobosan didamel khusus pikeun aranjeunna. Teras sumping kartrid 7,62 mm sareng revolver kanggo éta. Fitur ciri na nyaéta kendang anu kawilang panjang pikeun lima puteran. Dina tés, sareng revolver, kartrid tina tilu jinis dianggo, béda dina engsel sareng ngadorong cairan. Anu terakhir nyaéta campuran étanol sareng gliserin.

Revolver sareng kartrid E.S. Gurevich lulus tés lapangan, kalebet. kalayan ngabandingkeun sareng "Nagant". Pakarang anyar nunjukkeun sababaraha kaunggulan dina indikator konci, tapi henteu cocog sareng Angkatan Darat Beureum sareng diperyogikeun. Pagawean ningkatkeun revolver diteruskeun dugi ka akhir Perang Dunya Kadua, saatos éta lirén kusabab kurang minat ti nasabah.

Pendekatan modéren

Dina période paska perang, lumangsung réparasi utama tentara sareng struktur sanésna, akibatna jumlah "Nagans" anu dioperasikeun dikirangan pisan, sareng tempatna dicandak ku péstol pemuatan diri. Hasilna, masalah nyiptakeun cara némbakan jempé pikeun revolver parantos leungiteun sababaraha taun na.

Gambar

Sanaos kitu, damel dina topik noiselessness henteu lirén. Dina taun lima puluhan, kartrid anyar anu nganggo potongan gas SP-2 didamel. Dina dasawarsa salajengna, sababaraha sampel anu sami sareng ciri anu béda dikembangkeun, ogé senjata pikeun aranjeunna. Munculna amunisi sapertos kitu deui ngarah ka munculna revolver jempé.

Pakarang anyar tina jenis ieu dikembangkeun ngan dina akhir taun salapan puluhan - éta revolver OTs-38 anu dikarang ku I.Ya. Stechkin ti TsKIB SOO. Numutkeun data anu dipikaterang, dina awal dékade, sampel ieu ngalirkeun sadaya tés anu diperyogikeun sareng dina 2002 ngalebetkeun jasa kalayan sababaraha struktur. Pintonan umum mimiti OTs-38 lumangsung ngan ukur dina 2005 di salah sahiji paméran internasional.

OTs-38 mangrupikeun senjata kompak kamer pikeun kartrid cut-SP-4. Sacara umum, éta sami sareng revolver anu sanés, tapi ngagaduhan sababaraha fitur anu pikaresepeun. Makéna dilumangsungkeun ti rohangan handap kendang, sareng larasna aya di handap. Luhureun laras aya panunjuk laser bawaan. Pemicu dilengkepan tangkepan kaamanan dua sisi. Kendang pikeun lima puteran pikeun dimuat deui dihurungkeun ka katuhu sareng ka hareup.

Gambar

Révolusi OTs-38 tiasa dilaksanakeun dina kaayaan jago sareng makéna anu munggaran tiasa dipecat gancang-gancang. Tong handap nyéépkeun lémparan sareng ningkatkeun akurasi, sareng kartrid SP-4 ngaleungitkeun pembentukan sora ku gas-gas anu kaluar.

Pakarang tanpa masa depan

Kauntungan sareng manpaat senjata jempé jelas. Kusabab kitu, mangtaun-taun, kompleks sareng parangkat jempé anu anyar parantos sacara rutin dikembangkeun pikeun nambihan senjata anu aya. Nanging, sanaos sagala kamajuan di daérah ieu, revolver jempé tetep janten kelas anu jarang sareng henteu dianggo sacara luas - boh di nagara urang sareng mancanagara. Péstol mandiri ku silencer parantos langkung populér.

Gambar

Pikeun sadaya waktos, ngan ukur sababaraha revolver jempé anu parantos diciptakeun di nagara urang, sareng desain anu pangpayunna dikenal muncul saatos sababaraha taun ka pengker. Éta panasaran yén proyék domestik, sanaos jumlahna alit, berhasil nganggo sadaya metode utama pikeun nyumputkeun sora. Éta sadayana dimimitian ku alat anu ngaluarkeun asupna gas panas kana atmosfir, teras ngalih kana kartrid kalayan potongan gas sareng teras ningkatkeun ideu ieu.

Nanging, prosés paningkatan henteu ngagaduhan pangaruh anu mendasar kana masalah garapan senjata. Dina hiji waktos, "Nagans" kalayan "BraMits" nyebar sareng aktip dianggo ku tentara sareng kaamanan nagara, tapi OTs-38 modéren dianggo sacara terbatas sareng ngan ukur ku struktur individu.

Pasukan angkatan sareng jasa khusus milih péstol khusus kamar pikeun kartrid cut-off sareng sistem ngamuat diri ku silencer anu dipasang pikeun revolver. Pakarang sapertos kitu tétéla langkung saderhana, langkung merenah sareng langkung dipercaya. Meureun, sajarah asli revolver jempé dina jasa parantos caket parantos, sareng sadaya proyek énggal sapertos kieu bakal langsung katégori katerampilan téknis kalayan henteu aya pikahareupeun.

Populér ku topik