Péstol saku sareng revolver

Péstol saku sareng revolver
Péstol saku sareng revolver
Anonim
Péstol saku sareng revolver

"Révolver, dialungkeun ku Dunya sareng ngalayang kana panto, ujug-ujug narik panonna. Anjeunna ngangkat éta sareng mariksa éta. Éta revolver alit, ukuran saku tilu hit, alat lami; éta masih ngagaduhan dua biaya sareng hiji buku dasar. Anjeun tiasa némbak sakali. Saur anjeunna, nempatkeun revolver kana saku na, nyandak topi na teras kaluar."

"Kajahatan sareng Hukuman". Fedor Dostoevsky

Sejarah senjata api. Rarancang anu pikaresepeun dijelaskeun dina novél ku Dostoevsky - revolver tilu-stroke (!) Kanggo tilu buku dasar, sareng sabab éta pikeun tilu tong. Sareng kumaha? Janten, aya anu sapertos atanapi éta penemuan pangarang? Henteu, aya "revolver" sapertos kitu, ngan éta bakal langkung leres upami nyebat senjata ieu pestol, sabab ciri utama revolver nyaéta drum puter, sareng ngan ukur hiji laras.

Gambar

Dina tulisan samemehna didedikasikan pikeun "pestol Ratu Anne", kami parantos nyarios ngeunaan penampilan senjata khusus ieu. Tapi … kumaha perkembanganana saatosna? Kami ngan bakal nyarioskeun ngeunaan ieu dinten, sareng, tangtosna, tingali sampel pestol "kanggo saku" anu tangtu.

Gambar

Pikeun mimitian, saatos diciptakeun kapsul kapsul, pestol saku ngan saukur ngalaman lahir deui, sareng popularitasna beuki ningkat. Kanyataanna nyaéta kusabab desain sareng operasi flintlock, pemicu na kedah némbongan lumayan nyata di luhur panarima bentuk kotak sareng, saluyu, gampang néwak lapisan saku.

Kuncén kapsul henteu ngagaduhan kakurangan sapertos kitu. Pemicuana tiasa gampang didamel nyalira sareng dipakena nganggo primér dina tabung mérek. Dina bentuk ieu, komo ku pemicu anu narilep, pestol sapertos kitu ngagaduhan "bentuk streamline". Ngan saukur teu aya anu nangkél kana lapisan kantong, sareng upami kitu, kusabab aya senjata anu merenah sareng "modéren" nembongan, naha henteu ngagaleuh?

Gambar

Nanging, kapsul sacara harfiah ngurungkeun tangan désainer, ku kituna, ku usaha aranjeunna, sampel anu henteu biasa mimiti némbongan sanés di bagian luhur, tapi ku lokasi handap tabung mérek sareng, saluyu, pemicu anu ngahalangan. Tong éta ogé henteu dikereker ku rengkuh khusus, anu ngamungkinkeun pelorna dilebetkeun kana laras "kalayan tinekanan" sareng nyayogikeun pestol éta tarung anu kuat.

Tong panjang - gelut langkung kuat sareng akurasi seuneu langkung luhur. Kieu muncul "péstol saku panjang laras", anu ogé ngagaduhan lokasi pemicu sareng selang tina handapeun, anu raoseun, kumargi ngan saukur teu aya anu ngaitkeun pestol sapertos ka lapisan.

Anu matak, sababaraha péstol ieu nampi bentuk aslina tina gagangna, pangpangna sami sareng gagang tiwu. Ku jalan kitu, aranjeunna sering digabungkeun sareng tiwu. Merenah, tangtosna … Anjeun leumpang kitu-kitu, condong kana "iteuk" sonten, latihan sateuacan bobo, sareng anjeun - r-a-az, sareng serangan garong. Sareng anjeun - candak pestol tina tiwu sareng - bang dina jarak anu caket, sareng teu aya garong, sareng anjeun kalem jalan-jalan! Nanging, aya ogé tiwu némbak khusus, alat anu asli pisan, sareng kami ogé bakal nyaritakeun ngeunaan éta dina hiji waktos!

Gambar
Gambar
Gambar
Gambar
Gambar
Gambar
Gambar
Gambar

Dina taun 1883, tukang mesiu sareng panemu Perancis Jacques Turbio nampi patén pikeun senjata saku anu anéh anu katémbong aya kartrid dina cakram anu disebut "Le Protector".

Gambar

Alatna siga anu ngagedéan pigeulang. Cakram anu nganggo larasna ngandung majalah disk anu sanésna sareng susunan kartrid anu radial.Pemicuana aya di jero disk-store ieu, sareng pas jelema nu nembak teu upaya meresan cinyusu tina alat némbakna ku tonggong pananganna, anjeunna mencét primér kartrid. Nyaéta, ku kalakuan ku sikat sareng meres sareng ngusir cinyusu, dimungkinkeun pikeun gancang ngosongkeun sadayana toko, bari laras éta nyalira ngalirkeun antara ramo.

Gambar

Péstol dihasilkeun di Perancis dugi ka pertengahan 90an abad XIX, dina 1892 lisénsi pikeun ngahasilkeunana dipésér ku Amérika. Kusabab sengketa hukum anu timbul, Protéktor Amérika dihasilkeun dina jumlah anu alit pisan. Pistol buatan Amérika disebat Chicago Palm Pistol atanapi Chicago Palm Protector.

Gambar

Versi Perancis aya dina dua kaliber: 6 sareng 8 mm, kalayan 40 mm tong pikeun haliber anu langkung alit sareng 45 kanggo anu langkung ageung. Sasuai, modél munggaran ngagaduhan majalah pikeun 10 puteran, sareng anu kadua pikeun 7.

Gambar
Gambar

Saku dina tengah abad ka-19 sanés ngan ukur pestol, tapi ogé revolver. Salaku conto, aranjeunna kalebet revolver Massachusetts Arms Company, anu mangrupikeun versi saku tina Wesson & Levitt revolver.

Gambar
Gambar

Pikeun nyederhanakeun revolver saloba mungkin sareng ngajantenkeun sakedik mungkin, panyipta na mutuskeun henteu nganggo primér pikeun ignition, tapi ngagunakeun sistem aslina numutkeun patén Maynard, anu pita péston dipaké pikeun ngahurungkeun muatan dina kendang, sami sareng kasét pikeun pestol cocooan barudak, tapi, tangtosna, tanaga anu langkung luhur henteu luhur.

Gambar

Pita anu nganggo kapsul diteundeun dina slot dina awak revolver sareng tuang kana selang ku mencét pemicu na. Sasuai, bedug, malik, nangtung ngalawan sareng liang anu ngalangkungan seuneu tina kapsul ngahontal muatan. Penjaga pemicuna dihias, pipi cekelan indungna tina mutiara.

Gambar

Nanging, modél anu langkung ageung tina revolver ieu ogé dihasilkeun. Tapi aranjeunna kapsul. Mékanisme na sami, self-cocking.

Gambar
Gambar
Gambar

Sakumaha anjeun tiasa tingali, jalma-jalma anu hoyong dina waktos éta nyorong péstol dina kantongna atanapi nyandak kana muff awéwé nyaéta pilihan anu modél anu paling rupa-rupa … "senjata saku".

Populér ku topik