Rokét pikeun payung anu ngembang

Rokét pikeun payung anu ngembang
Rokét pikeun payung anu ngembang
Anonim
Rokét pikeun payung anu ngembang

Satengah taun nyangsang pengumuman peluncuran rudal panganteur SM-3 blok 2A, pengumuman kabinet menteri Jepang pikeun ninggali kabijakan larangan ékspor senjata sareng téknologi militér anu parantos dikuatkeun sakitar 40 taun., komisioning kompleks uji di Redstone Arsenal sareng perluasan pabrik perakitan panggung anti misil di Tucson, peluncuran munggaran ti kompleks uji Aegis Ashore anu diwangun di Hawaii sareng, tungtungna, tés anu suksés munggaran tina anti GBI misil -mileil dina genep taun ka pengker - seperangkat kajadian, anu lumangsung ngan ukur dina bulan Maret-Juni 2014, nunjukkeun yén laju damel dina nyiptakeun pertahanan rudal di Amérika Serikat angkat deui ka jaman "Star Wars "program.

Genep taun ka pengker, saatos kunjungan Présidén AS ka Moskow, urang Amérika, tina argumén sareng protés anu disuarakeun ku pihak Rusia, ninggali pangwangunan di Éropa tina wilayah posisi pertahanan misil katilu ku rudal anti rudal GBI dua tahap. Nanging, Rusia henteu tetep dina hutang, lirén ngabantah PBB ngalawan sanksi ngalawan Iran, ditunjuk ku Amérika salaku "jalma jahat", sareng ogé nolak ngajual sistem pertahanan udara S-300 ka nagara ieu. Nanging, panolakan resmi nyebarkeun panyawat GBI di Éropa nyumputkeun ngan ukur ngahijikeun deui taktis - dina tanggal 17 Séptémber 2009, Barack Obama maju rencana pikeun pendekatan adaptif fase pikeun nyiptakeun sistem pertahanan misil Éropa, anu dina bulan Nopémber 2010 disatujuan dina gempungan NATO di Lisbon.

Gambar

Anti-misil SM-3 blok 2A.

Luyu sareng rencana ieu, tekenan utama diperhatoskeun kana sistem anu dikaluarkeun di Laut Tengah, Laut Baltik sareng Laut Hideung, ogé di daérah sajumlah nagara Éropa. Éta kalebet senjata anti rudal kalayan kriteria kinerja / biaya tinggi sareng poténsi modérenisasi anu penting, utamina misil anti-misil SM-3 dina vérsi kapal sareng darat.

Anggaran draf agénsi pertahanan misil Departemen Pertahanan AS pikeun FY11. Pikeun kahiji kalina, alokasi pikeun pamekaran sareng uji coba SM-3 dumasar bumi dialokasikan dina garis anu misah. Salami lima taun ka hareup, pikeun tujuan ieu, ogé nyiptakeun prasarana anu diperyogikeun, éta dibayangkeun nyéépkeun sakitar $ 1 milyar. Dina waktos anu sami, kapamimpinan Badan ABM teras-terasan nekenkeun yén proyék vérsi darat tina SM-3 sakuduna dituju saling sareng anu parantos aya, saur para ahli Amérika, parantos kabuktosan efektivitasna nalika uji coba komponén.

Tes hiber tina SM-3 anu berbasis di bumi dijadwalkeun dilaksanakeun di Pasipik Rudal Pasifik (Kepulauan Hawaii), dimana pangwangunan pad peluncuran khusus dimimitian di 2011.

Palaksanaan rencana pikeun pendekatan adaptif henteu ngalaman panyaluyuan sanaos dimungkinkeun pikeun ngahontal kasapukan dina program nuklir sareng Iran, anu, numutkeun para ahli, ngungkabkeun "sasarengan antara misi pertahanan misil anu didéklarasikeun sareng kaayaan anu nyata.. " Sumawona, dugi ka 3 Méi 2012, utusan khusus AS pikeun stabilitas stratégis sareng pertahanan misil, Helen Tauscher, ngaku niat AS pikeun henteu ninggali panyebaran sistem pertahanan misil bahkan upami teu aya ancaman ti Iran.

Ngalawan latar ieu, dina akhir Méi 2012, anggota NATO sapuk pikeun ngagabungkeun rupa-rupa senjata aliansi kana sistem pertahanan misil panengah, ngumumkeun implementasi tahap munggaran sistem pertahanan misil di Éropa.Dina waktos anu sasarengan, Sekretaris Jénderal NATO Anders Fogh Rasmussen nyarios yén Rusia henteu tiasa ngahalangan kaputusan ieu, kusabab sistem pertahanan ieu "henteu diarahkeun ngalawan Rusia sareng moal ngaruksak pasukan pancegahan strategis na."

Sataun satengah engké, dina 28 Oktober 2013, di Deveselu Romania, pangwangunan markas pertahanan rudal darat dimimitian - salah sahiji fasilitas pusat tahap kadua. Perhatoskeun yén tilu dinten sanggeusna, Présidén Rusia ngaleungitkeun kelompok damel anu parantos aya sababaraha taun ngeunaan kerjasama sareng NATO dina bidang pertahanan misil - perundingan salajengna ngan ukur mastikeun yén mangtaun-taun teu aya anu satuju kana nanaon. sareng Rusia.

Janten, dina akhir taun 2015, nalika sistem taneuh Aegis Ashore ngambil alih waspada di Romania, titik henteu balik deui bakal diliwatan. Dina waktos anu sasarengan, karya politik jangka panjang Amérika dina sagala arah sacara praktis yakin yén nagara anggota NATO ngeunaan bangsawan tujuan anu dinyatakeun pikeun sistem anu didamel.

Naon unsur utama Aegis Ashore? Kusabab Raytheon janten kontraktor utama pikeun nerapkeun proyék ieu, teu heran yén éta usul nganggo unsur pamasangan kapal peluncuran vertikal Mk41, didamel langkung ti 30 taun ka pengker. Sumawona, salaku salah sahiji pilihan pikeun Raytheon, panempatan misil dina peluncur mobile dumasar darat dianggap.

Luyu sareng kaputusan anu dicandak pikeun dilaksanakeun, peluncur Aegis Ashore dina modul cicing waé bakal ngandung dalapan wadah peluncuran (dina dua jajar opat TPK). TPK ieu (panjang 6, 7 m, ukuran dasar 63, 5x63, 5 cm) didamel tina waja bergelombang sareng tahan tekanan internal dugi ka 0,275 MPa. Aranjeunna ngagaduhan tutup mémbran luhur sareng handap, sistem klep irigasi dina bagian luhur pikeun nyayogikeun cai nalika diperyogikeun, konektor colokan kanggo nyayogikeun listrik, kabel listrik, nyetél sareng nyepetkeun alat, sareng sajabana gelombang kejutan anu timbul tina peluncuran misil anu padeukeut. Panutup mémbran handap didamel dina opat kelopak, anu dibuka ku tekanan anu diciptakeun dina TPK nalika ngamimitian mesin rokét. Lapisan ablative tina permukaan jero TPK nyayogikeun dugi ka dalapan peluncuran rudal.

Sistem peluncuran rudal kalebet peralatan pikeun ngendalikeun urutan operasi, mékanisme pikeun muka sareng nutup panutup, sareng unit catu daya. Dina bagian handap peluncur aya kamar pikeun gas kaluar, anu dialungkeun kaluar ngaliwatan saluran gas di luhur peluncur. Kamar sareng saluran pembuanganna ngagaduhan lapisan ablasi tina ubin serat fenolik anu dikuatkeun ku karét kloropén.

Gambar

Januari 2015, réngsé ngawangun markas pertahanan anti misil di Deveselu.

Sakumaha dicatet ku spesialis Raytheon, butuh tina tilu bulan ka sataun pikeun nyiapkeun posisi peluncuran darat dumasar kana Mk41.

Kanggo inpormasi sareng pangrojong pangintipan pikeun panggunaan vérsi darat SM-3, éta direncanakeun nganggo radar multifungsi: kapal AN / SPY-1 sél sareng AN / TPY-2 sélulér, dirancang pikeun ngadeteksi, mikawanoh sareng ngalacak balistik target dina bagian tengah sareng akhir tina lintasan hiber, nargétkeun anti rudal, ngaevaluasi hasil tina némbakanana, ogé pikeun ngaluarkeun sebutan target pikeun inpormasi anu sanés sareng sistem pertahanan rudal pangintipan.

Radar AN / SPY-1 S-band, dianggo salaku bagian tina sistem kapal laut Aegis, ngagaduhan kisaran maksimum dugi ka 650 km sareng kisaran deteksi pikeun udagan balistik kalayan tabung penguat gambar tina urutan 0,03 m2, numutkeun kana sababaraha perkiraan, ti 310 dugi ka 370 km.

Radar AN / SPY-2 X-band, dianggo salaku bagian tina sistem anti-misil kakuatan darat THAAD, ngagaduhan kisaran maksimum dugi ka 1.500 km. Jangkauan deteksi sareng pangakuan radar ieu pikeun target balistik kalayan tabung panguat gambar tina urutan 0,01 m2 diperkirakeun masing-masing 870 km sareng 580 km.

Salaku titik kendali seuneu, pamekar Aegis Ashore ngabayangkeun ngagunakeun kotak gir sistem THAAD, anu kalebet kontrol tempur sareng kabin kendali peluncuran anu disimpen dina chassis tina kendaraan luar angkasa anu multiguna.

Tujuan utama tahapan katilu panyebaran sistem pertahanan rudal, anu dilaksanakeunana dijadwalkeun pikeun 2018, nyaéta pangwangunan base ground Aegis Ashore di Polandia, ogé paningkatan asét anu dikaluarkeun nalika ngalaksanakeun tahap kadua di Romania. Salaku tambahan, dugi ka 2018, éta direncanakeun pikeun ngaluncurkeun sistem pelacakan orbital PTSS (Precision Tracking Space System) sareng sistem deteksi infra merah udara ABIR (Airborne Infrared). Khususna, éta direncanakeun gaduh tilu patroli udara tempur kalayan opat MQ-9 sedeng-jangkungna serbaguna kandaraan hawa tanpa awak dilengkepan peralatan sapertos kitu, numutkeun perkiraan, sakaligus tiasa ngalacak dugi ka ratusan ratus misil.

Gambar

Diagram pangwangunan base pertahanan misil darat di Deveselu.

Dina waktos anu sami, éta direncanakeun adaptasi rudal anti-rudal SM-3 blok 2A kana metodeu dumasar-taneuh, anu pamekaranana dilakukeun ku Amérika Serikat babarengan sareng Jepang ti saprak 2006. Sakumaha nyatet, aranjeunna bakal tiasa ngahalangan rudal balistik dina naék (sateuacan dimimiti perang) sareng bagian turun tina lintasan, kisaran dugi ka 1000 km sareng jangkungna 70-500 km.

Peran utama dina karya ieu, anu hargana tiasa ngahontal $ 1,5 milyar (sareng biaya sampel rudal munggaran - $ 37 juta) dimaénkeun ku perusahaan Amérika Raytheon sareng Mitsubishi Heavy Industries Jepang. Anu terakhir ngembangkeun kerucut irung tutup, sistem propulsi tahap kadua sareng katilu, anu milarian anu ningkat sareng desain tahap tempur homing. Raytheon ngadamel tahap tempur, sareng perusahaan Amérika anu sanés, Aerojet, ngahasilkeun tahap mimiti rokét, anu dasarna nyaéta mesin solid-propelan Mk72 anu dianggo dina sadaya varian SM-3.

Beda éksternal utama SM-3 Blok 2A nyaéta diaméterna konstan sapanjang sapanjang panjang rokét - 533 mm, maksimum anu diijinkeun pikeun panempatan na dina Mk.41 UVP.

Dina akhir Oktober 2013, pertahanan anu berhasil pikeun proyek anti rudal lumangsung. Peran anu penting dina kasuksesan ieu dimaénkeun ku kanyataan yén dina 24 Oktober 2013 di situs uji White Sands, diluncurkeun tés pangheulana SM-3 Blok 2A dilakukeun. Anu matak, pesen ngeunaan anjeunna nembongan ngan ukur mimiti April 2014, saatos kabinét menteri Jepang ngumumkeun nyingkirkeun kabijakan larangan ékspor senjata sareng téknologi militér, anu parantos dianggo sakitar 40 taun. Pernyataan sapertos kitu nyalametkeun Mitsubishi tina kemungkinan skandal politik.

Hasil naon anu mimiti diluncurkeun acara SM-3 Blok 2A? Numutkeun ka sutradara program Mitch Stevison, "tés parantos nunjukkeun yén misil anu langkung beuratna tiasa langkung aman diluncurkeun nganggo mesin starter Mk72 anu aya ti peluncur vertikal Mk41, anu bakal dianggo pikeun ngaluncurkeun rokét tina kapal sareng darat."

Saatos analisa hasilna, dina tanggal 13 Maret 2014, perwakilan Raytheon ngumumkeun yén perusahaan éta nuju siapkeun pikeun ngirim proposal ka Agénsi ABM pikeun ngamimitian produksi séri mimiti 22 SM-3 Blok 2A misil sateuacan hiber skala pinuh munggaran. tés.

Gambar

Gedong roda sareng inpormasi radar sareng pangrojong panguat basa pertahanan dasar rudal sami sareng superstruktur kapal pesiar URO tipe Ticonderoga kalayan sistem AEGIS.

Dina waktos anu sasarengan, nguatkeun proposal ieu, Raytheon nyebarkeun inpormasi ngeunaan komisioning komplek uji otomatis otomatis kalayan legana 6,5 ​​rebu m2, tempatna caket Redstone Arsenal, dimana produksi SM-3 Blok 1 dan SM-misil dimimitian sataun sateuacanna di pabrik Raytheon anu anyar. 6. Sakumaha nyatet, kreasi pusat ieu bakal "ningkatkeun hasil tutuwuhan ku 30%."

Saatos ieu, Raytheon ngumumkeun mimiti mekarna pabrik na di Tucson, dimana, ti saprak 2002, produksi tahapan tempur pikeun antimisil SM-3 sareng GBI parantos dilaksanakeun. Dina waktos anu sasarengan, éta rencanana pikeun ningkatkeun ukuran kamar khususna bersih ku ampir 600 m2, dimana operasi perakitan anu paling penting dilaksanakeun.Dina wawancara ngeunaan ieu, Vic Wagner, kapala divisi senjata kinétik Raytheon, nyatakeun yén "kabersihan mangrupikeun konci pikeun kasuksesan kusabab élmu optik sareng sensor tina tahap homing kedah leres-leres bersih. Kami gaduh tantangan anu langkung ageung tibatan pabrik chip - éta ngajagaan piring datar tina lebu, sareng urang kedah ngajaga objek 3D urang bersih. Tutuwuhan ngagaduhan infrastruktur anu unik, aya kamar anu tilu tingkat kabersihan, dimana aya sensor anu ngukur tekanan hawa, kalembaban sareng jumlah partikel lebu di jerona. Kaayaan enggon terus diawasi, aranjeunna diberesihan nganggo sababaraha cara, kalebet tisu alkohol, sareng dina sababaraha laboratorium aya pompa anu ngagentos hawa unggal 27 detik. Masing-masing alat anu dirakit dilaksanakeun dina prosés anu sami. Nanging, sanés ngan ukur téknologi sareng tingkat kabersihan anu unik, tapi ogé jalma-jalma anu damel di dieu, anu parantos ningkatkeun téknologi pikeun nyiptakeun alat sapertos kitu salami sababaraha dasawarsa. Teu aya perusahaan sanés di dunya anu ngagaduhan spesialis sapertos kitu”.

Luyu sareng rencana anu ditetepkeun dugi ka ayeuna, usaha anu munggaran nyegat target balistik nganggo SM-3 Blok 2A direncanakeun réngsé ku Séptémber 2016, dua taun ka pengker tibatan anu diarepkeun dina tahap awal penciptaan rokét éta. Sacara umum, dugi ka 2018, sateuacan mutuskeun pikeun ngamimitian ngalaksanakeunana, éta direncanakeun pikeun ngalaksanakeun opat tés sapertos kitu. Ku waktos anu sami, masalah skala penyebaran misil ieu dipiharep tiasa direngsekeun. Janten, Républik Céko sareng Turki ogé dianggap salaku tempat panempatan anu dipikaresepna salaku bagian tina posisi peluncuran sistem taneuh Aegis Ashore, sareng Romania sareng Polandia, kamungkinan dilebetkeun na kana sistem pertahanan misil nasional na nuju diajar di Israél. Henteu diragukeun, bagian ageung tina SM-3 anu paling kuat bakal angkat ka Angkatan Laut AS.

Ayeuna, daptar armada Amérika kalebet 22 kapal pesiar kelas Tikonderoga sareng perusak kelas 62 Arleigh Burke dilengkepan sistem Aegis, sakitar 30 di antawisna parantos ditingkatkeun kanggo méréskeun misi pertahanan misil. Numutkeun rencana, jumlah kapal Angkatan Laut AS anu sanggup ngarengsekeun misi pertahanan misil dugi ka 30 Séptémber 2015 kedah ngahontal 33 unit, sareng di tengah taun 2019 - 43.

Nanging, rudal panganteur SM-3 anu anyar bakal tiasa dikintunkeun henteu ngan ukur dina kapal Amérika. Deui dina bulan Juli 2004, Amérika Serikat nandatanganan mémori pertahanan rudal 25 taun sareng Australia, anu nyababkeun dilengkepan tilu perusak Angkatan Laut Australia sareng sistem Aegis. Ti saprak 2005, Angkatan Laut Jepang parantos nerapkeun program pikeun nyayogikeun opat perusak pertahanan rudal kelas Kongo sareng sistem Aegis (versi 3.6.1 sareng 4.0.1), ditingkatkeun kanggo méréskeun misi pertahanan misil, sareng SM-3 blok 1A sareng 2A anti misil. Di Angkatan Laut Koréa, tilu perusak proyék KDX-III dilengkepan ku sistem Aegis.

Sedengkeun pikeun armada Éropa, Wes Kramer, wakil presiden Raytheon, ngawartoskeun majalah Aviation Week yén kapal Inggris sareng Perancis bakal dikaluarkeun tina rencana ieu kusabab teu cocog sareng kendaraan peluncuran aranjeunna sareng misil Amérika sareng, sabalikna, SM -3 tiasa ditempatkeun dina kapal Denmark, Belanda sareng Jerman.

Dina waktos anu sasarengan, sacara praktis teu aya dimana-mana sareng teu aya anu némpél kana topik palaksanaan kapabilitas sanés tina sistem pertahanan misil anu dikaluarkeun dina dasar misil SM-3.

Perhatoskeun yén taun 1998 deui, dumasar kana rokét SM-2 Blok II / III (kanyataanna, anjeunna anu janten dasar pikeun SM-3 kahareup), pamekaran SM-4 (RGM -165) rokét, dirancang pikeun ngirimkeun panarajangan ngalawan target darat (Land Attack Standard Missile - LASM) kalayan tujuan pikeun ngadopsi éta ku 2004 kana jasa.

SM-4 dilengkepan sistem hidayah inersia, dilereskeun ku sinyal tina sistem navigasi satelit GPS. Salaku tambahan pikeun hulu ledeng fragméntasi éksplorasi standar, misil tiasa dilengkepan hulu ledak anu nembus. Sakumaha dikandung ku pangembang ti Raytheon, misil sapertos kitu, nalika diluncurkeun tina kapal, tiasa ngagaduhan peran ageung dina pangiriman serangan ti laut dugi ka jerona 370 km, nyayogikeun dukungan seuneu anu fleksibel pikeun marinir Amérika.

Tés tina SM-4 pinuh negeskeun kamampuanana pikeun ngalaksanakeun tugas-tugas ieu, sareng Angkatan Laut AS ngaharepkeun nampi dugi ka 1200 misil ieu sareng ngahontal kesiapan operasional awal taun 2003. Nanging, dina taun 2003 program ieu dieureunkeun ku alesan kurangna dana.Nanging, éta dina taun ieu anu Raytheon mimiti ngumumkeun mimiti damel dina misil SM-3 dumasar darat, sareng di 2010 dilaporkeun yén éta direncanakeun pikeun nyiptakeun sistem mogok jarak jauh ArcLight dumasar kana SM-3 Blok IIA.

Sakumaha nyatet, tahapan anu ngadukung rokét ieu bakal ngagancangkeun kana hipersonik ngalangkungan kendaraan luncur anu tiasa ngapung dugi ka 600 km sareng nganteurkeun hulu perang anu beuratna 50-100 kg kana target. Jangkauan hiber tina sadaya sistem tiasa janten 3.800 km, sareng dina tahap hiber mandiri, pesawat terbang layang hipersonik moal ngapung teu sapanjang lintasan balistik, nampi kamampuan maneuver pikeun panarjamahan presisi tinggi.

Hatur nuhun kana hasil ngahijikeun sareng SM-3, sistem ArcLight tiasa ditempatkeun dina peluncur Mk41 nangtung, boh dina kapal atanapi di darat. Sumawona, launcher tiasa dipasang, contona, dina wadah laut standar anu diangkut ku kapal dagang, truk, tiasa ditempatkeun dina terminal transportasi naon waé atanapi ngan ukur di gudang.

Nanging, dina sababaraha taun ka pengker saprak munculna inpormasi ngeunaan proyék ArcLight, henteu aya inpormasi tambahan atanapi analisa kamungkinan palaksanaan na muncul. Kusabab kitu, patarosan tetep naha rencana Amérika Serikat ieu mangrupikeun cara pikeun sacara tenang mundur sacara de facto tina Perjanjian Pasukan Nuklir Jangka Menengah, atanapi isian Perang Tiis tradisional inpormasi "panas".

Populér ku topik