MIC Républik Bélarus

MIC Républik Bélarus
MIC Républik Bélarus
Anonim

Pameran panangan MILEX-2019, diayakeun di Minsk dina Méi, janten paméran pikeun kabaruan tina komplek militér-industri Bélarus. Pameran ieu diayakeun di ibukota Républik Bélarus kanggo waktos ka 9. Numutkeun ka para ahli, acara ieu ngaku janten forum pangageungna pikeun industri pertahanan di Éropa Wétan. Dina kerangka paméran, komplek militér-industri Bélarus nampilkeun langkung ti saratus produk énggal, sareng volume transaksi disimpulkeun dina paméran dua kali dibandingkeun sareng 2017, ngahontal $ 200 juta.

Gambar

MIC Républik Bélarus ayeuna

Kompleks militér-industri Bélarus ayeuna mangrupikeun warisan langsung ti Uni Soviét. Républik éta sacara tradisional dibédakeun ku pangageungna produksi militér dina ékonomi na. Janten di daérah SSR Byelorussian aya sakitar 120 organisasi sareng perusahaan kompleks militér-industri, kalebet 15 biro desain sareng lembaga panilitian. Sanaos sajumlah gedé usaha pertahanan, ampir sadayana ngagaduhan hiji fitur, kusabab ayana perbatasan na di daérah Bélarus, aranjeunna henteu nyebarkeun perusahaan ageung pikeun produksi sistem senjata dasar sareng jinis utama produk pertahanan akhir. Ampir hiji-hijina pengecualian kana aturan ieu nyaéta Pabrik Mobil Minsk, anu khusus dina produksi traktor roda beurat pikeun pamasangan sababaraha jinis senjata, utamina sistem rudal. Sacara umum, seueur perusahaan pertahanan Bélarus ngalaksanakeun peran subkontraktor sareng khusus dina produksi sababaraha subsistem sareng komponenana.

Nyatana, kaayaan ieu tetep aya ayeuna. Salah sahiji ciri utama komplek militér-industri Bélarus nyaéta produksi kandaraan roda khusus, anu diperyogikeun di dunya sareng dianggo salaku sasis pikeun sababaraha sistem senjata. Industri pertahanan Bélarus aktip dina aktipitas modérenisasi pakakas militér Soviét anu lami, anu masih seueur dianggo di panjuru dunya. Khususna, perusahaan Bélarus aktipitas modérnisasi sistem rudal anti-pesawat Soviét, ningkatkeun kamampuan tempur sareng masihan kahirupan anu kadua. Industri pertahanan Républik Bélarus, balik kana taun Soviét, parantos nguasai produksi sababaraha alat optik pikeun tujuan militér, ningali komplek sareng sistem pangendali seuneu sareng senjata, alat-alat éléktronik sareng sistem parangkat lunak anu ditujukeun pikeun sistem inpormasi militér. Spésialisasi ieu terus dugi ka ayeuna. Ditambah ageung tina komplek militér-industri Bélarus nyaéta saatos runtuhna USSR, nagara éta nahan sadayana biro desain 15 sareng lembaga panalitian pertahanan anu aya di daérah na.

Dina waktos anu sasarengan, perusahaan kompleks militér-industri Bélarus laun nyandak sampel anyar ka pasar. Khususna, nagara éta tiasa nyéépkeun cerukna nyalira di pasar wahana roda waja, kalebet kendaraan lapis baja anu dijagaan MRAP. Kasuksésan tangtu aya hubunganana sareng "Polonez" MLRS. Pangembangan gabungan Bélarus-Tionghoa ieu cukup ngajangjikeun sareng parantos aya paménta di pasar nagara-nagara CIS. Pesawat tanpa awak, kalebet drone serangan sareng amunisi loitering, anu nunjukkeun dina paméran MILEX-2019, tiasa janten arah pangwangunan pikeun kompleks militér-industri Bélarus.

Gambar

Kaseueuran ékspor senjata Bélarus angkat ka Rusia.Angkatan Bersenjata Féderasi Rusia sacara tradisional mésér traktor roda buatan Bélarus, sedengkeun perusahaan pertahanan Rusia mésér rupa-rupa bagian, komponén sareng majelis, anu teras dipasang dina alat-alat Rusia. Salah sahiji conto anu kawéntar nyaéta paningali Sosna-U multi-kanal gunner, dikembangkeun ku spesialis ti perusahaan Peleng anu berbasis di Minsk. Panempoan ieu dipasang dina seueur conto kendaraan lapis baja Rusia.

Salian ti Rusia, produk militér Bélarus sacara ékspor seueur ka nagara-nagara di Afrika, Asia sareng CIS, khususna ka nagara-nagara anu pangsaéna senjata Soviét tinggi. Numutkeun ka SIRPI, Vietnam, Sudan sareng Myanmar mangrupikeun pembeli asing utama senjata Bélarus. Numutkeun statistik resmi Komite Nagara pikeun Industri Militer, géografi pasokan alat Bélarus sareng alat-alat militér parantos ningkat dina sababaraha taun ka pengker. Dina 2016, aya 60 nagara anu mésér, dina 2017 - 69, sareng di 2018, 76 nagara mésér produk militér Bélarus. Dina waktos anu sasarengan, suplai sering aya hubunganana sareng sistem senjata berteknologi tinggi, sapertos sistem rudal anti pesawat sareng sistem MLRS. Dina 2018, ékspor senjata sareng alat-alat militér ti Bélarus, numutkeun Komite Nagara kanggo Industri Militer, jumlahna dugi ka 1 milyar 49 juta dolar AS. Ti 2011 dugi ka 2018, inohong ieu sacara praktis dua kali, anu ayeuna ngamungkinkeun nagara alit ti Éropa Wétan janten dina TOP-20 tina ékspor senjata di dunya.

Kompleks militér-industri Bélarus ngahubungkeun harepan khusus sareng ngembangkeun kerjasama sareng nagara-nagara ruang pasca-Soviét. Dina kerangka paméran MILEX-2019, rencana diumumkeun pikeun pangiriman ageung produk militér ti Bélarus ka Kazakhstan, kalebet nyiptakeun usaha patungan di Kazakhstan, kalebet anu kalibet dina pamekaran sareng produksi pesawat tanpa awak. Réncang utama Républik Bélarus anu sanés nyaéta Azerbaijan, anu dina 2018 mésér produk militér ti Minsk pikeun jumlah anu sami atanapi bahkan langkung seueur tibatan ti Rusia. Éta Azerbaijan mangrupikeun palanggan mimiti Polonez MLRS; di 2018, komplek ieu ngalebetkeun jasa sareng tentara Azerbaijan. Program anu paling ngajangjikeun sareng ambisius tina kompléks militér-industri Bélarus kalebet rencana ngembangkeun senjata rudal nyalira, urang nyarioskeun anti pesawat sareng rudal balistik. Salaku bagian tina rencana ieu, Minsk aktip digawé pikeun lokalisasi produksi mesin rokét tina sababaraha kelas.

Komponén kabayang tina komplek militér-industri Bélarus

Kandaraan roda pikeun tujuan khusus penting pisan pikeun kompleks industri militér-Bélarus. Dina waktos anu sasarengan, perusahaan Bélarus bersaing dina ruas ieu sanés ngan ukur pabrikan ti nagara sanés, tapi ogé sareng nyalira. Salah sahiji ideu tina komplek militér-industri sareng tentara Bélarus nyaéta mindahkeun sadaya alat Soviét kana pangkalan roda roda pabrik Bélarus, ogé ngembangkeun kendaraan waja kelas anu béda sareng pikeun tujuan anu béda. Peryogi dicatet yén dina ceruk kendaraan roda MZKT bersaing sareng MAZ. Khususna, dina kerangka paméran MILEX-2019, pemirsa ditampilkeun opsi pikeun mindahkeun Soviét MLRS "Uragan" sareng SAM "Osa" kana sasis MAZ-6317. Pilihan produk MAZ dikaitkeun sareng ampir satengah harga alat khusus MZKT anu tiasa dibandingkeun dina hal ciri téknis.

Gambar

Salaku tambahan kana truk sareng traktor, Bélarus damel dina nyiptakeun kendaraan roda modern. Dina paméran di Minsk, penonton sareng spesialis militér ti nagara sanés dipidangkeun tilu novelty tina kompleks industri-militér Républik Bélarus: garis kandaraan lapis waja ASILAK tina téknologi BSVT-énggal, platform tempur universal (UBP) ti OKB TSP sareng kendaraan lapis waja kelas MRAP "Defender" ngembangkeun pabrik perbaikan ka-140 ti Borisov.

Perusahaan BSVT - New Technologies nampilkeun genep kendaraan lapis waja garis Asilak dina paméran MILEX-2019 sakaligus: APC-10, APC-6, ASV, Kargo, AMEV sareng SHTS.Mobilna dicirikeun ku desain modular, anu matak ngamudahkeun pikeun nyiptakeun mobil tina konfigurasi anu diperyogikeun pikeun palanggan khusus. Umum pikeun sadaya kendaraan lapis baja nyaéta mesin solar anu kuat (200 hp), transmisi, pigura, bemper payun listrik sareng perlindungan tambang. Peryogi dicatet yén ieu mangrupikeun mobil lapis baja diwangun dina chassis GAZ. Sugan éta mangrupikeun adaptasi Bélarus tina mobil lapis Buran Rusia, anu mimiti didamel deui di 2017. Bobot curb tina mobil waja beda-beda ti 5, 6 nepi ka 8, 5 ton, gumantung kana modifikasi (muatan, badarat, médis, mobil kontrol, jst.).

Kandaraan multi-tujuan pelindung "Defender" mangrupikeun MRAP Palasik, kabaruana paling mirip sareng kandaraan lapis Rusia "Topan-U" konfigurasi bonét. Numutkeun ka pabrik perbaikan ka-140, "Defender" tiasa dianggo pikeun ngangkut tanaga, kalebet pasukan khusus, sareng salaku platform pikeun nyiptakeun kendaraan pikeun sababaraha kaperluan (wahana lapis baja pangintipan, kendaraan pos komando, kendaraan komunikasi, sareng sajabana). Total jisim mobil lapis baja 19,8 ton. Kapasitas - 14 jalma, dua linggih dina kokpit, anu sanésna 12 disimpen dina kompartemen-pasukan pasukan, badé nyanghareupan. Anjeun tiasa ngantunkeun mobil waja liwat panto tanjakan tukang, ogé opat panto sisi sareng tilu kopling aya dina hateup lambung. Rarancang korsi paratroopers sareng bentuk V handapeun nunjukkeun kami yén kami leres-leres gaduh MRAP payuneun kami, tapi pabrikna henteu nyayogikeun ciri téknis pikeun panangtayungan tambang.

Gambar
Gambar

Kabaruan anu katilu mangrupikeun platform tempur universal ti NP OOO OKB TSP. Mobil waja aslina didamel salaku platform pikeun pamasangan modul pikeun sababaraha kaperluan sareng panggunaan na dina kaayaan tempur. Sampel anu dipidangkeun dina paméran ieu dilengkepan modul transportasi, anu tiasa nampung 9 prajurit nganggo senjata. Tiasa ogé pikeun masang modul nganggo sét senjata ti senapan mesin kaliber ageung dugi ka misil anu dipandu anti tank, paréntah sareng modul staff sareng modul saniter. Dina vérsi saniter, mobil lapis baja tiasa dianggo pikeun ngévakuasi anu tatu ti medan perang, ogé pikeun nyayogikeun aranjeunna pertolongan pertama. Awak sareng pasukan dijaga tina katandangan pelor peledakan armor 7, 62-mm tina bedil SVD sareng potongan tambang ku waja waja 16 mm.

Gambar
Gambar

MLRS "Polonaise" sareng misil operasional-taktis pikeun éta

Sapertos dina 2017, minat anu hébat anu datang dina paméran ieu ditingalkeun dina "Polonez" MLRS dina chassis MZKT-7930 sareng rokét anyar pikeun instalasi ieu. Di gigir kandaraan tempur, mock-up tina rudal operasional-taktis anyar ditempokeun, anu sacara lahiriah ngulang modél anu nunjukkeun di Minsk dua taun sateuacanna, ogé wadah angkutan sareng peluncuran pikeun misil énggal. Ayeuna, komplek militér-industri Bélarus damel dina nyiptakeun misil operasional-taktisna nyalira kalayan kisaran penerbangan sakitar 300 km; dina bentuk ieu, misil rencanana diekspor. Paling dipikaresep, titik awal dina prosés nyiptakeun rudal Bélarus anu anyar nyaéta rudal M20 Cina, anu para ahli nyebat pesaing ka Iskander Rusia. Dilaporkeun yén Tutuwuhan Éléktromekanik Precision siap ngembangkeun rudal kalayan jarak némbakan dugi ka 500 km kanggo tentara Bélarus. Numutkeun ka jaminan pangembang, misil anyar dilengkepan hulu ledeng 370 kg sareng sistem hidayah terpadu anu nyayogikeun simpangan kamungkinan 7 méter dina kisaran hiber maksimum, pikeun ngabandingkeun, pikeun misil Polonaise konvensional, KVO nyaéta 30 méter.

Gambar

Numutkeun ka ahli Bélarus, rudal operasional-taktis dina pamekaran nganggo unit sareng majelis buatan luar negeri, tapi mesinna sapinuhna kamekaran Bélarus, didamel ku insinyur Pabrik Éléktromekanik Precision. Sajauh ieu, rokét anu dipidangkeun dina paméran diklasifikasikeun salaku konsép.Pangwangunan lengkep sareng produksi dina logam ngan bakal tiasa dilakukeun upami aya minat ti nasabah. Dina waktos anu sasarengan, Menteri Pertahanan Républik Bélarus masih tohan kana modérnisasi MLRS "Polonez" anu parantos dihasilkeun kana vérsi "Polonez-M", anu ogé sanggup ngagunakeun amunisi sareng kisaran hiber maksimum dugi ka 300 km. Perlu dipikaterang yén tés mimiti rudal sareng kisaran hiber sami kajantenan di Bélarus deui di 2017.

Sistem pertahanan hawa Bélarus

Salah sahiji paméran utama paméran MILEX-2019 mangrupikeun vérsi tina sistem rudal anti-pesawat Bélarus Buk-MB3K. Sistem rudal anti-pesawat sedeng ieu mangrupikeun conto modérnisasi suksés sistem senjata anu aya umum pikeun kakuatan bersenjata Rusia sareng Bélarus. Versi Bélarus ngeunaan modérenisasi komplek henteu ngan ukur mindahkeun kana sasis roda MZKT-692250, tapi ogé, anu langkung berharga, panggunaan rudal anu dipandu anti pesawat 9M318 énggal. Fitur anu penting nyaéta kanyataan yén sadaya pakakas kompléks ditransferkeun kana dasar unsur énggal kalayan seueur ngagunakeun téknologi digital modéren. Kompleks militér-industri Bélarus henteu kantos ngagaduhan masalah khusus dina masalah ieu.

Pikeun sistem pertahanan udara Buk-MB3K, désainer ti Biro Desain TSP ogé nyiptakeun radar anu énggal kalayan susunan antena bertahap, anu sacara signifikan ningkatkeun kamampuan pangintipan komplek pertahanan udara ieu. Kompleks ieu dilengkepan imager termal, rangefinder laser énggal, sareng saluran hidayah optik, anu mangrupikeun bagian tina sistem optoelektronik énggal pikeun ngadeteksi sareng ngalacak target hawa. Pabrikan nekenkeun yén sistem pertahanan udara anu dipidangkeun dina Minsk mangrupikeun pangwangunan anu lengkep dina Bélarus.

Peryogi diperhatoskeun yén kamampuan Buk anu dipikaterang parantos leres pisan tumuh. Modérnisasi Bélarus komplek tiasa ngadeteksi target sapertos pejuang garis payun MiG-29 jarakna dugi ka 130 km (nalika nganggo sistem imaging-optik termal - 40 km). SAM Buk-MB3K tiasa némbak sakaligus 6 target hawa dina jarak dugi ka 70 km. Unit némbakan mandiri, didamel dina chassis MZKT-692250, mawa 4 rudal 9M318 rudal.

Gambar

Rudal anu dipandu anti-pesawat 9M318 sanggup nyerang target hawa ngalayang dina kecepatan nepi ka 1350 m / s dina jarak 3 dugi 70 km ti pamasangan sareng dina jangkungna 15 méter dugi 25 kilométer. Sakumaha dicatet ku wartawan Bélarus, misil ngagunakeun komponén pakakas impor, bahan bakar rokét Cina sareng mesin rokét Bélarus. Peluncuran praktis rokét anyar henteu acan dilaksanakeun, ieu mangrupikeun tahap salajengna. Ahli militér Rusia yakin yén misil mangrupikeun paningkatan atanapi adaptasi tina Rusia 9M317, tapi ku kepala homar radar aktip. Salah sahiji cara atanapi anu sanésna, militér Bélarus resep kana misil, kumargi sateuacanna présidén nagara, Alexander Lukashenko, netepkeun tugas ngembangkeun sistem pertahanan udara Bélarus "henteu langkung parah tibatan S-300". Tujuanana ambisius, tapi ngamungkinkeun pabrik Bélarus ngaharepkeun yén komplek Buk-MB3K bakal ngagaduhan palanggan sahenteuna di jalma Departemen Pertahanan Républik Bélarus.

Drone Bélarus Anyar

Di Minsk, konsép sareng drone pangintipan, ogé kendaraan anu diadaptasi pikeun nganggo beban tempur, nunjukkeun ka masarakat umum. Janten, dina paméran MILEX-2019, pabrik perbaikan pesawat 583 nampilkeun desain konsep amunisi Sarych loitering kalayan jisim sirah 3 kg, drone tiasa cicing di udara dugi ka 30 menit, sareng kecepatan hiber na aya di sahenteuna 90 km / jam. Tutuwuhan Electromekanika Precision nampilkeun multicopter Rook sanggup angkat dugi ka 3,6 kg muatan sareng ngalayang kalayan kecepatan dugi ka 65 km / jam, jarak hiber maksimum - 18 km. Display Design Bureau nunjukkeun modél saderhana tina multicopter kalayan kamampuan ngagantung 1-2 RPG-26s, waktos hiber tina drone ieu dugi ka 25 menit, sareng kisaran kontrol henteu ngaleuwihan dua kilométer.Salaku tambahan, Scientific and Production Center of Multifunctional Unmanned Systems of the National Academy of Élmu Bélarus nunjukkeun modél na kendaraan tanpa awak (modél Busel, Yastreb sareng Burevestnik-MB dipidangkeun).

Gambar
Gambar

Sajauh ieu, ieu mangrupikeun conto anu kurang sopan kalayan kinerja hiber low anu henteu minuhan tugas ambisius anu ditetepkeun pikeun kompleks industri militér-Belarusian, salah sahiji tujuan na nyaéta ngembangkeun mogok domestik UAV kalayan kompléks senjata. Numutkeun ka ahli Bélarus, drone anu dipasihkeun dina paméran éta henteu nyayogikeun sarat angkatan bersenjata, anu ngarepkeun nampi UAV anu sanggup nyerang target musuh kalayan senjata presisi tanpa ngalebetkeun zona aksi pertahanan udara militér na (nyaéta, jarakna sahenteuna 20 kilométer). Jalan kaluar tina kaayaan dina jangka pondok tiasa janten impor produk bérés ka Bélarus, atanapi majelis di daérah republik UAV kejutan buatan asing, salaku conto, alat-alat Cina, kumargi Minsk gaduh militér anu saé pisan kerjasama téknis sareng Beijing.

Populér ku topik