Bélarus masihan kahirupan anu kadua pikeun téknologi Soviét lami

Bélarus masihan kahirupan anu kadua pikeun téknologi Soviét lami
Bélarus masihan kahirupan anu kadua pikeun téknologi Soviét lami
Anonim

Dina akhir taun 2018, Républik Bélarus ngekspor rupa-rupa senjata anu hargana langkung ti samilyar dolar. Hal ieu ngamungkinkeun nagara leutik pikeun percaya diri nyekel tempatna dina dua puluh éksportir pangageungna sagala rupa sistem senjata sareng alat-alat militér di dunya. Pasar utama pikeun senjata Bélarus, salian ti Rusia, nyaéta nagara-nagara tilas USSR, ogé nagara-nagara di Afrika sareng Asia, nyaéta nagara-nagara anu diwariskeun ti Uni Soviét sajumlah ageung alat-alat militér, anu henteu henteu janten langkung énggal ti taun ka taun.

Dina 2017, Bélarus ogé junun megatkeun tanda ékspor senjata $ 1 milyar. Dina waktos anu sami, masalah utama komplek militér-industri di nagara ieu nyaéta fokus utamina ka Rusia. Salaku conto, dina 2018, produk militér ti Bélarus ka Rusia dibekelan $ 600 juta. Numutkeun ka Romawi Golovchenko, anu nyepeng jabatan ketua Komite Militer-Industrial Nagara républik, tugas utama anu nyanghareup ka komplek militér-industri Bélarus nyaéta ngeuyeuban pasokan. Dina kaayaan nalika puncak pesenan utama ti Féderasi Rusia parantos réngsé (Angkatan Bersenjata Féderasi Rusia parantos ngalangkungan jalur modérenisasi serius sareng mésér sababaraha senjata pikeun pasukan darat laun-laun ngan ukur bakal ngirangan), perlu milari pasar penjualan énggal. Pasar sapertos pikeun kompleks industri-militér Bélarus tiasa janten nagara-nagara di dunya katilu, kalebet di Afrika sareng Asia, anu dina hiji waktos janten pamilik gudang senjata alat-alat buatan Soviét. Pasar-pasar ieu kedah dianggo salaku bantal kaamanan pikeun komplek militér-industri Bélarus. Dina waktos anu sasarengan, Bélarus gaduh prospek anu saé pisan dina modél modernisasi senjata Soviét.

Struktur sareng karakteristik kompleks militér-industri Bélarus modéren ditangtukeun ku warisan Uni Soviét, dimana asalna. Dina waktos runtuhna USSR, aya sakitar 120 perusahaan sareng organisasi kompleks militér-industri di daérah Républik modérn Bélarus, kalebet 15 lembaga panilitian sareng biro desain. Dina waktos anu sasarengan, henteu sapertos tatangga Ukraina, ampir teu aya perusahaan di daérah Bélarus anu bakal kalibet dina produksi produk militér pikeun panggunaan akhir, hiji-hijina pengecualian pikeun aturan ieu nyaéta kendaraan militér, utamina alat-alat multi-poros. Kaayaan ieu dipedar ku deukeutna républik sareng kompleks industri-militér ka poténsial musuh - nagara-nagara Éropa anu janten anggota blok NATO. Pangwangunan sareng panempatan perusahaan kompleks militér-industri di daérah Bélarus dipedar ku kaistiméwaan perencanaan strategis.

Bélarus masihan kahirupan anu kadua pikeun téknologi Soviét lami

Tés panarimaan sistem pertahanan hawa sedeng jarak jauh S-125-2TM

Alami, saatos runtuhna Uni Soviét, kaayaan ieu dilestarikan lengkep. Hiji-hijina bédana nyaéta kompleks militér-industri républik éta ngagaduhan peranan anu penting pisan pikeun nyayogikeun sababaraha komponén pikeun alat-alat militér ka perusahaan-perusahaan sanés komplek militér-industri Uni Soviét, sareng ayeuna pikeun Féderasi Rusia. Conto anu paling saderhana nyaéta panempoan Sosna-U multichannel gunner, anu khususna dipasang dina tank perang utama Rusia T-72B3 sareng kendaraan lapis waja anu sanés. Pangembang panempoan ieu nyaéta perusahaan Bélarus Peleng OJSC.Dina tahap pamekaran na, kompleks industri-militér Républik Bélarus terus ngahususkeun khususna dina nyiptakeun sareng produksi sababaraha élmu optik militér, alat radio-éléktronik, sistem kendali senjata sareng sistem parangkat lunak kanggo sistem inpormasi militér.

Spésialisasi ieu ageung-ageung nangtoskeun tempat kompleks komplek militér-industri Bélarus di pasar dunya modéren panangan sareng alat-alat militér. Minsk siap sareng sanggup ngalaksanakeun modérnisasi sababaraha pakakas militér Soviét, anu disayogikeun ka sajumlah seueur nagara di panjuru dunya. Dinten Bélarus gaduh sadayana kamungkinan pikeun modérnisasi sapertos kitu. Dasar anu kuat pikeun produksi alat-alat éléktronik sareng sistem komputer ngamungkinkeun dimungkinkeun pikeun dimodernisasi sistem pertahanan udara Soviét. Dina waktos anu sasarengan, saatos runtuhna USSR, perusahaan swasta anyar kompleks industri militér muncul di nagara éta, khususna, "Tetrahedron" milikna. Panilitian multidisiplin sareng produksi perusahaan kesatuan swasta "Tetrahedr" khusus khususna dina nyiptakeun sareng produksi sistem senjata radio-éléktronik canggih, pamekaran parangkat lunak sareng alat-alat hardware anu seueur dianggo dina sistem kontrol pikeun sistem radio-éléktronik sareng radar, anu ngamungkinkeun perusahaan Minsk ieu pikeun suksés kalibet dina modérnisasi anti pesawat - sistem rudal buatan Soviét.

Salah sahiji anu mésér pakakas Soviét anu dimodernisasi nyaéta tentara Angolan, anu siap ngalaksanakeun kontrak utama anu ditujukeun pikeun modérisikeun sistem pertahanan udara. Peryogi diperhatoskeun yén ngan ukur modérnisasi sistem pertahanan hawa buatan Soviét, tinggal ku para ahli, bakal nganteurkeun Minsk ratusan jutaan dolar dina sababaraha taun ka payun. Janten perjanjian sareng Angola nyalira, anu ngagaduhan angkatan bersenjata anu cukup ageung (utamina ku standar Afrika), sakitar $ 200 juta. Numutkeun ka média massa Bélarus sareng Angolan, palaksana utama kontrak bakal janten perusahaan riset sareng produksi "Tetraedr", tempatna di Minsk.

Gambar

Komplek tetempoan "Sosna-U"

Numutkeun kana edisi Bélarus naviny.by, éta Tetrahedron anu bakal dimodérisasi sistem pertahanan hawa Angolan. Ogé, perusahaan milik pamaréntah ALEVKURP OJSC, anu ogé kalibet dina modérenisasi jero sistem pertahanan udara buatan Soviét, kalebet sistem rudal pertahanan udara Cube (sebutan ékspor "Alun-alun"), ogé tiasa ngagabung kana padamelan éta. Numutkeun kana koleksi taunan Kasaimbangan militér 2018, anu disiapkeun ku International Institute for Strategic Studies (IISS), sakitar 37 sistem pertahanan udara jarak jauh tiasa tetep dilayanan sareng tentara Angolan, kalebet 12 sistem pertahanan udara Pechora 12 C (SA-3 Goa) sareng 25 SAM "Cube" (SA-6 Gainful). Pertahanan udara fasilitas dibekelan 15 pamasangan 9 9K33 Osa (SA-8 Gecko), ogé dugi ka 10 9K35 Strela-10 (SA-13 Gopher) sistem, anu, janten sistem pertahanan udara sélulér, sanggup nutupan hijian pasukan darat Angolan.

Dipiharep yén poko tina perjanjian nyaéta modérnisasi sistem rudal anti-pesawat jarak jauh Osa sareng S-125 Pechora. Dina waktos anu sami, sababaraha ahli percanten yén modérenisasi ogé tiasa mangaruhan sistem pertahanan hawa Angolan "Kvadrat". Sateuacanna, perusahaan Bélarus parantos ningkatkeun sistem pertahanan udara Kvadrat ka tingkat sistem pertahanan udara Kvadrat-M pikeun Angkatan Bersenjata Myanmar. Naon perusahaan tiasa tina kompleks militér-industri Bélarus nawiskeun Angola?

SAM 9K33 "Osa-1T"

Sistem pertahanan udara Soviét anu lami "Osa" saatos dimodérisasi ku perusahaan Bélarus "Tetraedr" nampi sebutan 9K33-1T "Osa-1T". Sistem pertahanan udara otonom seluler ieu dirancang utamina pikeun nyayogikeun serangan udara pikeun pasukan darat, ogé sababaraha fasilitas militér sareng industri.Saatos dimodernisasi, komplek ieu tiasa dianggo pikeun merangan sadaya senjata panarajang udara modéren sareng ngajangjikeun musuh poténsial, kalebet anu ngalayang di luhur ultra-handap sareng ngagaduhan kawasan réféktip anu rendah - tina 0,02 m2 sareng seueur deui. Mindahkeun senjata Soviét anu lami kana produk modéren tina kompleks industri militér-Bélarus dipastikeun kusabab kanyataan yén dina versi 9K33-1T "Osa-1T", ampir 80 persén sadaya alat radio sistem rudal pertahanan udara ditransfer kana dasar unsur modéren, anu ningkatkeun reliabiliti sistem pertahanan udara, bari dina waktos anu sami otomatisasi sareng kekebalan noise na ditingkatkeun rumit. Dina waktos anu sasarengan, kendaraan tempur Osa-1T nampi sistem optoelektronika anyar na ku rangefinder laser sareng anu mendakan arah panas.

Gambar

SAM 9K33-1T "Osa-1T" dina chassis roda béda

Upami kompleks mobile ieu, anu ogé tiasa didasarkeun kana chassis roda sadaya-rupa bumi MZKT-692230 6x6, kalebet rudal dipandu anti-pesawat T382, komplek nampi sebutan T38 Stiletto. Rudal ieu sacara signifikan ngalegaan kamampuan tempur komplek (jangkungna target anu pencét dugi ka 10 km, kisaran 20 km, kecepatan target maksimum dugi ka 900 m / s). Dina vérsi modérnisasi 9K33-1T Osa-1T, kisaran karusakan target hawa diwatesan dugi ka 12,5 km, jangkungna - 8 km, sareng kecepatan maksimal target anu pencét kedah henteu langkung ti 700 m / s.

SAM S-125-2TM "Pechora-2TM"

Versi Belarusian ngeunaan modérnisasi sistem pertahanan udara S-125 Soviét nampi sebutan sistem rudal pertahanan udara C-125-2TM "Pechora-2TM". Modérnisasi ieu saéstuna ngajantenkeun kompleks kana kategori sistem pertahanan udara sedeng. Numutkeun ka perusahaan pangembang, komplek ieu tiasa merjuangkeun sanés ngan ukur modéren, tapi ogé ngajantenkeun senjata serangan udara, kalebet drone alit, bahkan dina lingkungan anu sesah. Kekebalan sora anu nyatakeun mastikeun operasi anu épéktip bahkan nalika musuhna macét kalayan kakuatan 2700 W / MHz. Sistem pertahanan hawa anu dimodernisasi tiasa ngungkulan target ukuran leutik sareng low-flight, kalebet nalika nyetél sadaya jinis gangguan radio. Numutkeun kana situs perusahaan Tetrahedr, komplek éta tiasa ngadeteksi target hawa kalayan luas réfléktip épéktip ngan ukur 0,02 méter pasagi. Dina hal ieu, kamungkinan pencét target sareng hiji misil diluncurkeun diperkirakeun 0,85.

Gambar

SAM S-125-2TM "Pechora-2TM"

Gambar

Pusat kontrol UNK-2TM ti ZRKS-125-2TM

Kusabab panggunaan sistem optoelektronik modéren dina kompléks S-125-2TM "Pechora-2TM", ogé metode anyar pikeun nungtun misil anti-pesawat pikeun udagan sareng prinsip-prinsip énggal pikeun ngolah sinyal radar, pamekar Bélarus ngatur pikeun nyiptakeun kompleks anu tiasa dianggo dina abad 21, nyumponan sadaya sarat dasar pikeun sistem pertahanan udara ayeuna. Dina hal reliabilitas operasional, efisiensi tempur sareng kekebalan noise, komplek tiasa bersaing sareng sababaraha modél modéren. Dina waktos anu sasarengan, umur operasional sistem pertahanan udara diperpanjang ku 15 taun, sareng sadaya padamelan modérnisasi tiasa dilakukeun langsung di daérah nagara nasabah, anu mangrupikeun salah sahiji kaunggulan kompetitif. Numutkeun ka perusahaan "Tetraedr", kisaran karusakan target udara ningkat janten 35,4 km (nyaéta, ampir dua kali dibandingkeun sareng kompleks Soviét), sareng jangkungna maksimal target anu pencét janten 25 km (paningkatan 7 km). Dina waktos anu sami, rudal anu dipandu anti pesawat ti komplek Pechora-2TM tiasa sacara efektif pencét target hawa anu ngalir kalayan kecepatan dugi ka 900 m / s (versus 700 m / s kanggo réncang Soviét).

SAM "Kvadrat-MA"

Modérnisasi Bélarus tina sistem pertahanan udara jarak pondok Soviét "Kubus" (Alun-alun) ngalibatkeun ngagantian ampir kumplit tina sadaya keusikan kompléks ku alat-alat digital modéren sareng basis komponén énggal kalayan minimal nganggo blok lami sareng unit komplek.Sakumaha nyatet dina perusahaan "ALEVKURP", nyatana, nalika damel modérenisasi, ngan ukur bagian mékanis sistem drive, bagian asli perumahan kolom antena, sistem anténeu-gelombang sareng blok terminal pemancar tetep tina "Alun-alun" lami. Dina waktos anu sasarengan, pabrik Bélarus ngagentos sadaya pakakas pikeun ngolah sareng ngendalikeun radar. Modérnisasi mangaruhan sistem pangintipan sareng udagan target komplek, stasiun pituduh, modérnisasi peluncur nyalira kalayan transisi tina chassis anu dilacak kana chassis roda produksi Belarusian - MZKT-692230 kalayan susunan roda 6x6, samentawis transportasi -muat kandaraan sareng unit pangintipan sareng bimbingan nyalira ogé dimodernisasi. Halaman wéb resmi perusahaan persatuan OJSC ALEVKURP henteu nyayogikeun ciri taktis sareng téknis tina komplek modéren "Kvadrat-MA".

Gambar

Peluncur mandiri SAM "Kvadrat-MA" dina chassis MZKT-692230

Gambar

Sistem pangintipan mandiri sareng sistem pertahanan udara "Kvadrat-MA" dina chassis MZKT-692230

Populér ku topik