Rusia kaleungitan jabatanana dina pasar senjata internasional. Kaleresan?

Rusia kaleungitan jabatanana dina pasar senjata internasional. Kaleresan?
Rusia kaleungitan jabatanana dina pasar senjata internasional. Kaleresan?
Anonim

Tanggal 11 Maret 2019, anu berwenang Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) nyebarkeun laporan rutin, anu lembaga sayogi unggal lima taun. Laporan ieu ngungkabkeun inpormasi ngeunaan volume pangiriman jinis utama senjata konvensional dina kurun ti 2014 dugi ka 2018 inklusif. Numutkeun ka paniliti, salami lima taun ka tukang, volume suplai internasional senjata konvensional parantos ningkat 7,8 persén (dibandingkeun sareng angka pikeun 2009-2013). Dina waktos anu sasarengan, laporan nyatet paningkatan dina volume persediaan senjata Amérika sareng turunna volume persediaan senjata ti Rusia dina jangka waktu anu ditangtoskeun ku 17 persén.

Laporan éta nyatakeun yén lolongkrang antara Amérika Serikat sareng ékspor senjata sanésna janten langkung serius. Maka, salami lima taun ka pengker, ékspor senjata Amérika parantos naék 29 persén dibandingkeun sareng angka pikeun 2009-2013. Bagikeun nagara bagian dina total volume pasokan senjata dunya naék tina 30 persén janten 36 persén. Amérika Serikat parantos nguatkeun deui jabatanana salaku panyadia senjata internasional terkemuka dina sababaraha taun terakhir, numutkeun ka Dr. Salami periode ieu, nagara-nagara nganteurkeun senjata ka 98 nagara anu béda. Dina waktos anu sami, SIPRI nunjukkeun yén ékspor senjata Rusia parantos turun salami lima taun ka tukang ku 17 persén dibandingkeun sareng angka pikeun 2009-2013.

Turunna volume suplai pakait utamina ku panurunan impor senjata Rusia ka dua nagara - Vénézuéla sareng India. Dua nagara ieu sacara serius ngirangan pameseran panangan. Janten di Vénézuéla, pikeun alesan anu jelas (nagara dina krisis sosial, ékonomi sareng politik anu paling jero), impor senjata dina 2014-2018 turun ku 83 persén sakaligus dibandingkeun sareng 2009-2013. Impor senjata India henteu murag teuing - ku 24 persén di 2014-2018. Tapi serelek sapertos kitu sigana serius, kumargi dina waktos ieu, impor senjata ti Rusia nyumbang 58 persén sadaya impor senjata India. Alami, dinamika sapertos kitu henteu tiasa mangaruhan indikator ékspor senjata Rusia. Dina waktos anu sasarengan, tumuhna pasokan senjata Amérika dijelaskeun ku napsu Arab Saudi, anu ningkatkeun volume impor senjata ku 192 persén sakaligus, janten importir senjata pangageungna di dunya. Ogé, kasuksésan Amérika aya hubunganana sareng Australia, anu parantos janten pangimpor ka-4 senjata di dunya, saentas naék mundut di daérah ieu ku 37 persén. Ieu kalolobaanana disababkeun ku pembaharuan Australia pikeun armada pesawat na. Nagara ieu parantos mésér 50 F-35A pejuang multi-peran generasi ka lima ti Amérika Serikat pikeun ngagentoskeun pejuang F-18 Hornet Australia anu ketinggalan jaman. Biaya transaksi ieu nyalira diperkirakeun ku para ahli $ 17 milyar.

Gambar

Sacara umum, kaayaan ékspor senjata di dunya henteu ngalaman parobihan anu signifikan, lima nagara ékspor anu terkemuka tetep henteu robih. Lima eksportir senjata utama nyatakeun langkung ti 75 persén tina total pasokan. Dina 2014-2018, lima éksportir senjata luhur sapertos kieu: Amérika Serikat (36 persén), Rusia (21 persén), Perancis (6,8 persén), Jérman (6,4 persén), Cina (5,2 persén).

Peryogi dicatet yén di Rusia aya inpormasi anu aya hubunganana sareng ékspor senjata ditanggap seukeut. Sareng aya penjelasan pikeun ieu. Ayeuna ékspor senjata mangrupikeun salah sahiji kartu telepon di nagara urang, senjata Rusia dipikaterang di panjuru dunya. Dina waktos anu sasarengan, suplai senjata sanés ngan ukur pamor internasional, tapi ogé suntikan finansial anu serius kana ékonomi Rusia. Dina struktur ékspor Rusia, bagian singa diwangun ku kiriman bahan bakar sareng produk énergi, sedengkeun sahamna teras-terasan tumuh dina taun-taun ayeuna, ngaleuwihan 60 persén dina struktur ékspor. 10 persen sanésna asalna tina suplai logam sareng produk logam. Kira-kira jilid anu sami diperhitungkeun ku produk industri kimia sareng pasokan mesin sareng alat, anu ogé nyatakeun sakitar 6 persén ékspor Rusia. Tina 6 persén ieu, sahenteuna dua per tilu ragrag kana produk militér.

Sigana éta pangsa henteu pati penting. Nanging, penting pisan, ti saprak ayeuna senjata sareng alat-alat militér, dugi ka ayeuna, barang-barang paling luhur tina ékspor Rusia di pasar internasional. Pakarang Rusia sacara tradisional produk berteknologi luhur kalayan nilai tambah tinggi. Sumawona, éta langsung bersaing sareng produk anu sami anu didamel ku nagara-nagara maju kalayan ékonomi anu kuat sareng katingalina lumayan ngayakinkeun dina kompetisi ieu.

Gambar

SAM S-400 "Kemenangan"

Sareng didieu urang balik deui ka awal tulisan kami sareng studi SIPRI anu diterbitkeun. Naha Rusia leres-leres kaleungitan jabatanana dina pasar senjata internasional? Jawabanana nyaéta yén éta moal éléh tibatan éléh. Kumaha laporan anu disiapkeun ku Stockholm International Peace Research Institute disiapkeun paling penting. Dina penjelasanana, ditulis dina warna hideung bodas yén ulikan ieu ngagambarkeun jumlah kiriman senjata (kalebet penjualan, bantuan militér, sareng lisénsi pikeun produksi produk militér), tapi henteu ngagambarkeun nilai kauangan tina transaksi anu dicindekkeun.. Kusabab volume pasokan senjata sareng alat militér tiasa turun naek ti taun ka taun, lembaga ngirimkeun laporan salami lima taun, anu ngamungkinkeun analisa langkung saimbang.

Di dieu urang dugi ka titik utami. Dina istilah nilai, ékspor senjata Rusia henteu ngaleut. Dina taun-taun ayeuna, nagara urang taunan parantos nyimpulkeun kontrak di sektor pertahanan sakitar $ 15 milyar. Jumlah kontrak dina garis Rosoboronexport parantos robih sakedik salami tilu taun ka pengker, hasil anu kahontal dijaga, nanging, henteu aya pertumbuhan anu penting. Portopolio kontrak disimpulkeun ku Rosoboronexport ngaleuwihan $ 50 milyar kalayan jangka waktu 3-7 taun, anu nyayogikeun perusahaan-perusahaan industri pertahanan Rusia kalayan padamelan.

Dina hubungan ieu, henteu aya drawdowns anu dititénan dina ékspor senjata Rusia. Masalahna nyaéta dina metodologi lembaga SIPRI sorangan, anu henteu nyatet nilai kauangan tina transaksi anu réngsé. Salaku conto ilustrasi, urang tiasa masihan perbandingan: Rusia tiasa nyayogikeun palanggan asing ku 6-8 babagian sistem pertahanan udara S-300 atanapi 2 divisi sistem pertahanan hawa S-400 Triumph. Biaya transaksi bakal saimbang, sareng volume suplai bakal béda sacara signifikan. Hal anu sami pikeun tank perang utama, éta mangrupikeun hiji hal pikeun nyayogikeun nasabah tank tank Rusia T-90MS paling anyar sareng modéren dina waktos ayeuna, atanapi nyandak 10 tank T-72 tina séri mimiti tina markas gudang tentara. Sacara finansial, sigana bakal sami jumlahna, tapi mustahil pikeun ngabandingkeunana sacara kualitatif.

Gambar

Pejuang multiguna Su-35

Dina waktos anu sami, sistem rudal anti-pesawat Triumph S-400 anu sami ayeuna lokomotif industri pertahanan Rusia sareng produk anu paling suksés dina portopolio pertahanan Rusia.Pangiriman sistem ieu ka konsumén asing langkung tina nganut karugian tina penghentian pasokan produk militér ka Vénézuéla, anu di pikahareupeun moal tiasa ngagaleuh senjata modéren, henteu ngan ukur buatan Rusia, tapi ogé saha waé ogé. Anu mésér sistem rudal anti pesawat Rusia anu anyar parantos janten Turki (perjanjian éta artos langkung ti $ 2 milyar), Cina (perjanjian diperkirakeun langkung ti $ 3 milyar) sareng India, anu siap mésér 5 pakét régiméntal sakaligus (perjanjian diperkirakeun langkung ti $ 5 milyar) … Dina waktos anu sasarengan, India nandatanganan kontrak, sanaos ngancam sanksi AS. Numutkeun saluran Amérika CNBC, anu nyutat sumber na dina intél Amérika, sahenteuna 13 nagara anu nunjukkeun minat kana sistem pertahanan udara Rusia S-400, utamina nagara-nagara anu aya di Semenanjung Arab, Afrika Kalér sareng Asia Tenggara.

Leres, sanksi Amérika dina jangka panjang tiasa leres-leres ngajantenkeun hirup perusahaan-perusahaan industri pertahanan Rusia langkung sesah. Janten pabrik kartrid Rusia parantos ngalaman karugian tina sanksi, kaleungitan sakitar 10 milyar rubel tina pendapatanna sataun. Sateuacan sanksi, 80 persén produk Rusia angkat ka pasar Amérika sareng Éropa dimana senjata sipil diidinan. Di Amérika Serikat hungkul, langkung ti 390 juta unit senjata api aya di tangan penduduk; kaleungitan pasar ieu mangrupikeun tabrakan anu nyeri pikeun pabrik kartrid Rusia.

Tekanan ngelek sanksi sanés anu paling terkenal nyaéta kontrak anu ditunda pikeun pasokan tank T-90MS sareng T-90MSK (versi komandan) ka Kuwait. Nagara ieu sakuduna dituju janten palanggan mimiti pikeun tank perang utama Rusia anu anyar, prototipe anu diuji di gurun Kuwait di 2014. Numutkeun inpormasi anu diungkabkeun ku Uralvagonzavod, parantosan kontrak pikeun nyayogikeun 146 tank perang utama T-90MS / MSK ka Kuwait didaptarkeun diantara bidang prioritas kerjasama militér-téknis perusahaan pikeun 2017. Dina waktos anu sami, pejabat Kuwait negeskeun yén kontrak ieu teu acan réngsé, tapi parantos ditunda samentawis. Numutkeun inpormasi henteu resmi, kontrak éta ditunda langsung dina tekanan AS ka otoritas Kuwait, anu dugi ka ayeuna hasil anu paling kasohor tina tekanan sanksi AS anu ditujukeun pikeun kerjasama militér-téknis antara Rusia sareng konsumén asing saatos diadopsi tina CAATSA (Counter America's Musuh ngalangkungan sangsi ").

Gambar

Tangki perang utama T-90MS

Dina waktos anu sasarengan, tekanan sapertos ka anu mésér utama senjata Rusia siga anu mustahil. Sanksi sékundér henteu ngahalangan prospek kerjasama sareng Rusia dina bidang militér-téknis pikeun nagara sapertos India sareng Cina. Bahkan sekutu AS, sapertos Arab Saudi, nunjukkeun minat terbuka kana senjata Rusia sareng tiasa teu malire kamungkinan hukuman sékundér, maén sareng Amérika Serikat dina bidang ékonomi dina pijakan anu ampir sami. Sareng pikeun nagara-nagara berkembang di Afrika atanapi Asia Tenggara, anu ninggali senjata sareng komponén Rusia bakal hartosna dégradasi angkatan bersenjata na, anu ogé henteu tiasa ditampi pikeun aranjeunna. Sareng Rusia nyalira, sareng réncangna, milari cara pikeun nyegah sanksi, khususna, nganggo padumukan dina mata uang nasional atanapi pilihan anu aheng sapertos di Indonésia, dimana barter kalebet dina penjualan pejuang Su-35 multifungsi dina bentuk mindahkeun noménlatur barang bursa. Pondokna, masih prématur pikeun nyatakeun yén Rusia kaleungitan jabatanana dina pasar senjata internasional, khususna ngémutan aspek kauangan tina perjanjian anu parantos dilakukeun.

Populér ku topik