Pameran "Iktidar-40". Kabaruan dina industri pertahanan Iran

Pameran "Iktidar-40". Kabaruan dina industri pertahanan Iran
Pameran "Iktidar-40". Kabaruan dina industri pertahanan Iran
Anonim

Sanaos kasusah anu dipikaterang, Iran parantos tiasa ngawangun industri pertahanan anu cekap kuat sareng ngembangkeun sanggup ngarengsekeun masalah anu mendesak. Perusahaan Iran rutin nampilkeun pamekaran énggalna pikeun sadaya kelas utama, sareng nembé "perdana" salajengna pikeun sababaraha produk anu ngajangjikeun lumangsung. Tanggal 30 Januari, paméran téknis-militér "Iktidar-40", didaptarkeun pikeun ulang taun 40-an révolusi Islam, dibuka di Teheran. Salaku bagian tina acara ieu, industri Iran nunjukkeun conto anu parantos dikenal sareng anu lengkep.

Nalika upacara bubuka paméran Iktidar-40, cariosan panasaran dilakukeun. Kapala Staff Umum Angkatan Bersenjata Iran, Divisi Jénderal Muhammad Bakeri, nyarios yén paméran éta nunjukkeun 500 conto senjata sareng alat-alat militér sacara éksklusif ti desain sareng produksi Iran. Dina waktos anu sami, anjeunna nyatet yén ieu ngan ukur bagian tina kakuatan pertahanan nagara éta. Jenderal nunjukkeun kanyataan yén paméran nampilkeun pamekaran domestik dina sagala daérah utama urusan militér, ti panangan alit dugi ka misil kelas anu béda.

Pameran "Iktidar-40". Kabaruan dina industri pertahanan Iran

UAV "Sageh" - salah sahiji kamajuan Iran anu paling narik. Poto Imp-navigator.livejournal.com

Pameran ieu nunjukkeun kamampuan industri Iran pikeun nyiptakeun sareng ngahasilkeun sagala rupa jinis produk militér. Numutkeun ka M. Bakeri, perusahaan kalayan produkna siap asup ka pasar senjata internasional.

Novelty Unmanned

Kapala Staff Umum nunjukkeun dina pidato na yén Iran ayeuna aya diantara pamimpin dunya dina bidang kandaraan udara tanpa awak. Saleresna, dina paméran "Iktidar-40" aya massa UAV buatan Iran, dikembangkeun sacara mandiri atanapi disalin tina sampel asing. Bagian penting tina produk sapertos kitu parantos dipikaterang ku spesialis asing sareng masarakat, tapi sampel anyar aya di paviliun paméran.

Kabaruan utama dina bidang anu teu dijalankeun nyaéta pesawat Kaman-12. Dina kerangka paméran di Teheran, éta ditingalikeun ka masarakat umum pikeun kahiji kalina. Pamekar proyék ngumumkeun sababaraha ciri mesin ieu, tapi henteu ngungkabkeun detil anu sanés. Khususna, tujuan UAV sareng kamampuan aslina tetep henteu dikenal. Nanging, tampilan karakteristik mesin sareng data anu sayogi tiasa dijantenkeun pitunjuk.

Gambar

Kandaraan udara anyar anu sanésna "Kaman-12". Poto Parstoday.com

"Kaman-12" mangrupikeun tipe UAV pesawat sareng arsitéktur fuselage ganda-girder sareng rasio lempeng rasio aspek luhur. Pesawat utama nampi kerucut irung, dimana hal anu menarik tiasa disumputkeun - contona, alat-alat optoelektronik pikeun pangintipan. Mesin piston sareng baling-baling ngadorong disayogikeun dina buntut pesawat awak. Sudut jangjang tina drone tiasa diperkirakeun 4-5 m. Beurat angkat-angkat dinyatakeun dina 220 kg (payload henteu dikenal), laju na 200 km / jam. Kisaran operasi nyaéta 1000 km. Tétéla, "Kaman-12" dimaksudkeun pikeun ngaronda di daérah anu ditugaskeun sareng pangamatan, ogé pikeun pangintipan sareng sebutan target.

Dina paméran éta, pikeun anu munggaran, aranjeunna nunjukkeun kendaraan udara anu teu dijanjikeun tina skéma helikopter. Hanjakalna, kaseueuran inpormasi ngeunaan anjeunna henteu acan aya.Proyék anu namina teu dikenal nyayogikeun pangwangunan helikopter desain klasik ku rotor buntut. Rotor utama ngagaduhan sapasang wilah sareng dilengkepan swashplate lengkep. Mesinna henteu ngagaduhan badan pesawat tertutup anu padet, tibatan pigura anu didamel tina propil dianggo. Dina hal ieu, irung sareng bagian luhur pigura ditutupan ku palastik fairing. Di sisi pigura, di luhur chassis ski, éta direncanakeun pikeun masang kontainer kalayan muatan. Helikopter anu teu dijalankeun anyar cenah sanggup mawa kargo sareng naék ka luhurna langkung ti 1.800 méter.

Marengan hal-hal anyar, kendaraan udara anu teu dikenal anu didamel, boh dina vérsi aslina ogé dina vérsi anu dimodernisasi. Salaku conto, masarakat deui ditingalikeun ka Sageh UAV, pamekaranana nyandak fitur fitur Amérika RQ-170 Sentinel anu kawengku. Hanjakalna, tentara Iran henteu acan nyingkabkeun detil ngeunaan proyék ieu. Inpormasi ngeunaan status pakakas, produksi sareng operasina masih fragmentasi sareng asalna ngan ukur tina sumber ti pihak katilu.

Gambar

Pesawat tipe hélikopter. Poto Irna.ir

Sistem anti tank

Ti saprak pertengahan taun dalapan puluhan, industri Iran parantos ngahasilkeun sistem rudal anti tank tina kulawarga Tufan. Ku mecenghulna sareng ngembangkeun téknologi, ogé aya hubunganana sareng robihna kahoyong konsumén, modifikasi modérnna, ogé modél lengkep anyar kulawarga, didamel. Dina paméran Iktidar-40, sasarengan sareng Tufans anu parantos dikenal, dua misil anyar jalur ieu ditingalikeun pikeun kahiji kalina.

Anu mimiti produk énggal nyaéta rokét Tufan-3M. Mangrupikeun versi modéren pikeun produk Tufan-3 anu aya sareng, nalika nahan fitur umum na, nampi komponén sareng kamampuan énggal. Rokét vérsi dasarna panjangna 1, 16 m sareng massa 19, 1 kg. "Tufan-3M" ngagaduhan tata ruang ciri kalayan mesin anu perenahna di tengah kalayan nozél sisi serong. Kompartemen alat ayana di tukangeun mesin. Rokét tina versi "3M" béda sareng produk dasar dina alat tempur sanés.

Rudal komplek "Tufan-3" ngagaduhan hulu ledeng kumulatif "normal" kalayan penetrasi baju besi dina tingkat 80-100 mm - langkung handap tina sarat anu sebenarnya pikeun sistem anti tank. Proyék Tufan-3M ngagunakeun hulu ledu bentuk-transverse anyar dikawasa ku laser sareng sekering magnét. Hulu hulu diledemkeun nalika ngalayang ngalangkungan target, akibatna jet kumulatif lebet kana bagian anu paling henteu dijagi. Karakteristik hiber tina rokét Tufan-3M sigana tetep dina tingkat modél dasar.

Gambar

Rudal anti tank "Tufan-3M". Poto Tasnimnews.com

Rudal Tufan-7 dikembangkeun nganggo pamekaran anu sayogi, tapi sanés ngarobih senjata anu aya. Nanging, aya alesan pikeun nganggap panggunaan sababaraha unit siap pakai - mimiti sadayana, mesin sareng sistem pangendali. Rokét anyar dibédakeun ku diménsi ageung na sareng beurat peluncuran naék janten 21 kg. Kusabab ieu, jajaran hiber ningkat kana 3, 7-3, 8 km. Numutkeun kana sababaraha sumber, "Tufan-7" tiasa nganteurkeun hulu ledak pikeun sababaraha tujuan pikeun udagan. "Platform" rudal anu dipandu sanggup mawa kumulatif, fragméntasi éksplosif tinggi atanapi hulu ledeng termobarik.

Pakarang kapal terbang

Dina paméran "Iktidar-40" pikeun anu munggaran nampilkeun misil anu dipandu pikeun kelas "udara-ka-taneuh" anu disebut "Akhgar". Produk ieu dirancang pikeun ngancurkeun sababaraha target taneuh musuh, ti kandaraan tempur dugi ka gedong. Rokét diangkut sareng diluncurkeun tina ayunan éksternal pesawat pamawa. Pakarang sapertos kitu dimaksudkeun pikeun penerbangan taktis.

Rudal Akhgar nampi awak silinder tina manjang ageung sareng sirahna tirus. Pesawat sayogi caket kompartemen gondewa sareng buntutna. Sét tukang pesawat janten stabilisér sareng kemudi. Produkna panjangna 1,7 m sareng diaméterna sakitar 130 mm.Bobot peluncuran 27 kg, diantarana 7 kg ragrag dina hulu ledeng fragméntasi tinggi-ngabeledug.

Gambar

Bagean buntut tina rokét kalayan alat. Poto Tasnimnews.com

Rudal pesawat anyar dilengkepan sirah homing korélasi televisi. Alat sapertos kitu ngalacak udagan anu ditangtoskeun sareng mastikeun yén misil dijaga dina lintasan anu diperyogikeun. Kisaran rudal Akhgar ditangtukeun dina 30 km. Kecepatan lintasan - 600 km / jam. Daptar kamungkinan kapal induk henteu dipikaterang. Panginten, sadaya pesawat barisan payun Angkatan Udara Iran tiasa nganggo misil énggal.

Anyar anyar pikeun penerbangan nyaéta sistem pertahanan udara Shahin. Produk ieu didamel dina awak ramping, ngingetkeun misil pesawat, sareng ditujukeun pikeun gantung dina pesawat tempur. Kalayan bantosan amunisi khusus, sistem Shahin kedah ngajagi pesawat pamawa tina serangan misil musuh. Komplek ieu ogé nyayogikeun panyalindungan ngalawan sistem radar. Kumaha épék ieu kahontal henteu dieusian.

Rudal taneuh

Taun kamari, Iran sacara resmi nyebarkeun rudal pesiar darat anyar, Sumar, mirip tampilan sareng sababaraha modél asing. Dina paméran anu ayeuna, industri Iran parantos nunjukkeun versi anyar senjata kelas anu sami, anu disebat "Hoveyze". Karakteristik taktis sareng téknis utama misil pelayaran anyar henteu diungkabkeun.

Gambar

Rudal penerbangan "Akhgar". Poto Twitter.com-Mahdiibakhtiari

Rudal Sumar sareng Hoveyze dipikaresep khusus pikeun spesialis Rusia sareng umum. Kanyataanna nyaéta produk ieu tiasa janten salinan lisénsi senjata pesawat anu dirancang ku Soviét. Deui dina pertengahan taun 2000an, ti sababaraha sumber, boh Rusia boh asing, janten dipikaterang yén di awal dékadean Iran cicingeun diala di salah sahiji nagara CIS sareng ngimpor sababaraha misil pelayaran anu diluncurkeun ku hawa, ogé salaku sakumpulan alat, di salah sahiji nagara CIS sareng ngimpor aranjeunna nganggo dokumén palsu. pikeun digawekeun ku aranjeunna. Dina waktos anu sasarengan, inpormasi diterbitkeun ngeunaan mimiti prosés rékayasa tibalik kalayan tujuan pikeun nyiptakeun proyek rudal pesiar Iran sorangan.

Tétéla, hasil tina kajadian sapertos kitu nyaéta munculna rudal pesiar darat "Sumar" sareng "Hoveyze". Jaba, produk ieu mirip sareng sampel dasar, tapi mungkin béda sacara internal. Salaku tambahan, misil Iran dibédakeun ku ayana mesin mimiti anu mastikeun rokétna lepas tina taneuh sareng sét awal kecepatan. Nanging, ti saprak kacurigaan munggaran, Iran henteu buru-buru ngaku janten nyalin misil batur sareng terus nyebut Sumar sareng Hoveise salaku pangwangunanana nyalira.

Gambar dina Pameran

Numutkeun ka Kapala Staff Umum Angkatan Darat Iran, sakitar satengah rébu jinis senjata sareng alat-alat anu dipamerkeun dina paméran Iktidar-40. Sadaya sampel ieu didesain sareng didamel di Iran ku pasukan urang nyalira. Éta ogé nyatakeun yén industri na nyalira sanggup nyiapkeun sadaya kabutuhan poko tentara Iran, sareng sajabina, éta tiasa nyayogikeun produkna pikeun ékspor.

Gambar

Komplek pertahanan "Shahin". Poto Defenseworld.net

Kusabab hiji alesan atanapi anu sanésna, sampel anu saé anyar ngan ukur nyiptakeun bagian terbatas tina sadaya paméran, sedengkeun daérah sanés dikuasai ku senjata sareng alat anu parantos dipikaterang. Dina waktos anu sasarengan, kamajuan énggal ngarujuk ka sadaya kelas utama anu dipikaresep ku tentara modéren sareng anu maju. Sacara umum, sadayana ieu nyarioskeun poténsi industri pertahanan Iran anu cukup ageung.

Panilitian anu ati-ati pikeun produk anyar dina taun-taun ayeuna, kalebet anu munggaran dipidangkeun dina akhir Januari, nunjukkeun sababaraha tren utama sareng fitur khusus pamekaran industri militér Iran. Mimiti, ieu mangrupikeun kahoyongan paréntah sareng kamampuan prinsip perusahaan pikeun nyiptakeun modél énggal teras nempatkeun kana produksi pikeun kapentingan angkatan bersenjata.Iran hoyong janten pamimpin régional, sareng ieu peryogi senjata sareng alat-alat modern.

Dina waktos anu sami, kedah dicatet yén kamampuan Iran anu nyata dibatesan ku sababaraha faktor objektif. Mimiti, perusahaan Iran henteu ngagaduhan aksés kana rupa-rupa téknologi modéren, bahan sareng pamekaran. Salaku tambahan, aranjeunna henteu ngagaduhan pangalaman damel anu dipikahoyong di sababaraha daérah, sareng di jerona ngan saukur henteu gaduh waktos kanggo ngawangun sakola desain sorangan. Sadaya ieu ku cara dipikaterang mangaruhan kana hasil padamelan industri.

Gambar

Rudal pesiar Hoveise. Poto Dambiev.livejournal.com

Henteu gaduh pangalaman anu saé, tapi ngaraos perluna modél énggal, Iran ngungkulan masalah anu paling penting ku cara anu paling saderhana. Anjeunna ngembangkeun kamajuan anu aya, sareng ogé nyobian nyonto conto asing. Kusabab kitu sababaraha senjata anyar tétéla mirip pisan sareng anu lami, sedengkeun anu sanésna gaduh panyangka anu curiga sareng anu asing. Nanging, ieu sanés hiji-hijina cara anu dilakukeun. Kami milarian ideu sareng solusi nyalira, kalebet sareng pandangan ka asing. Hasilna, conto-conto anyar pangwangunan urang sorangan anu janten, ngan dugi ka kawates siga anu asing.

Nyandak sababaraha pendekatan anu bénten-bénten, Iran ngembangkeun senjata sorangan sareng alat-alat militér pikeun sadaya kelas utama. Teu mungkin nagara ieu tiasa ngaku klaim kapamimpinan dunya dina bidang téknologi pertahanan, tapi kamampuanana, sacara umum, saluyu sareng kabutuhan. Usaha konséntrasi dina nyiptakeun proyék énggal ngahasilkeun conto anu panasaran pisan. Sababaraha kamajuan anyar ditingalikeun dina paméran Iktidar-40, sareng mungkin waé dina waktos anu caket Iran bakal nunjukkeun produk salajengna pamekaranana.

Populér ku topik