HD-1 Luar Biasa, atanapi "Krypton" dina stéroid. Saha urang kedah diajar ti saha?

HD-1 Luar Biasa, atanapi "Krypton" dina stéroid. Saha urang kedah diajar ti saha?
HD-1 Luar Biasa, atanapi "Krypton" dina stéroid. Saha urang kedah diajar ti saha?
Anonim

Pameran aerospace internasional utama "Pameran Internasional Penerbangan Internasional & Aerospace 2018" ("China Airshow 2018"), diayakeun ti 6 dugi ka 11 Nopémber 2018 di Zhuhai, Cina Celestial. Salian ti demonstrator ukuran pinuh tina serangan tandatangan rendah anu ngajangjikeun sareng pangintipan kandaraan udara XY-820 anu teu boga awak, dilengkepan ku dua kompartemen internal tina rudal sareng bom bom presisi tinggi, ogé konsép misil operasional-taktis unik sistem WS-600L, sanggup nyerang permukaan musuh sareng target taneuh, sakaligus maksa Operator P-8A "Poseidon" dugi ka saat-saat terakhir mikir yén aranjeunna nuju kaayaan sistem pertahanan udara HQ-9 atanapi C-400, dipasihan kaméra, sémah ti China Airshow 2018 sanggup néwak tata rudal taktis multipurpose HD-1.

Gambar

Dina kumpulan poto Mikhail Zherdev, diterbitkeun ku blog Pusat Analisis Strategi sareng Teknologi (AST Center) "BMPD" dina 5 Nopémber 2018, urang ditepikeun sanés pelayaran taktis biasa atanapi rudal balistik, dilengkepan mesin turbojet atanapi rokét propélant padet, tapi rudal bicaliber dua tahap sareng rudal pawai integral. mesin ramjet, mesin percepatan padet-propél dina ruang pembakaran IRPD sareng booster mimiti padorong-propél. Mesin tina tahap awal sareng mesin percepatan tambahan, muatan bahan bakar anu kaduruk kira-kira 7-10 s, masihan rokét HD-1 laju 1900-2200 km / jam, sareng ogé mawa kana mesin anu langkung jarang lapisan troposfir (ka luhur 4-7 km) … Atuh ieu, dimungkinkeun pikeun ngajalankeun sareng operasi stabil tina mesin rokét-ramjet integral, sareng ogé sacara signifikan ngirangan konsumsi generator gas-bahan bakar padet na, anu pamustunganana naék ningkatkeun kisaran misil taktis.

Dina Oktober, sumber Cina anu kawéntar nyarios yén tés seuneu anu berhasil tina HD-1 parantos réngsé, sareng produk ti perusahaan swasta ngora Guangdong Hongda Blasting Company parantos narik delegasi pertahanan Pakistan. Minat anu saé sapertos para ahli militér Pakistan kana rudal "ramjet" énggal dijelaskeun sanés ngan ukur ku katergantungan tradisional Islamabad kana téknologi militér Cina modérn ngalawan latar perselisihan daérah anu lumangsung sareng Delhi ngeunaan kapamilikan nagara Jammu sareng Kashmir, tapi ogé ku parameter téknis hiber anu hadé tina HD-1, anu kedah diungkabkeun. Markas GHBC henteu ngagaduhan rencana. Nanging, dumasar kana proyek misil "aliran langsung" sapertos anti kapal Kh-31A / AD (numutkeun kodifikasi NATO AS-17 "Kripton"), rudal anti-pesawat eksperimen India XR-SAM / SFDR ti DRDO, rudal tempur udara jarak jauh Cina PL -15, rudal Météor Éropa sareng rudal anti-kapal XASM-3 Jepang, gampang pikeun nyimpulkeun yén HD-1 bakal ngagaduhan kagancangan sareng manuver sami sareng atanapi bahkan langkung unggul tibatan rudal taktis serbaguna BrahMos anu dirancang dumasar kana misil anti-kapal 3M55 urang. "Onyx".

Gambar

Sedengkeun "BrahMos" sareng "Onyxes", dilengkepan ku hiji asupan hawa irung ku awak tengah ("arus kerucut"), gaduh kecepatan pesiar pesenan 2700-3100 km / jam (dina jangkungna luhur), misil, input ramjet alat-alat anu diwakilan ku dua atanapi opat asupan udara gurat sagi opat tina anu disebut "aliran dua diménsi" (komprési internal), sering ngamungkinkeun misil pikeun ngahontal kagancangan 3, 5-4, 5M. Fitur ieu tiasa dilacak nalika ngabandingkeun tata letak alat input tina rokét ramjet "BrahMos" sareng Jepang HASM-3: anu terakhir, dilengkepan ku asupan udara persegi panjang, ngagaduhan kecepatan dugi ka 3600 km / jam.Cina HD-1 ngagaduhan 4 asupan udara segi opat tina aliran dua diménsi, anu, kalayan bagian tengah anu cekap alit, bakal nyayogikeun kecepatan 4-4,5M dina luhurna sareng 3-2.5M dina luhur sedeng sareng handap. Sakumaha anjeun tiasa tingali, kamampuan laju produk ieu luar biasa, sareng kanyataan ieu nyalira nempatkeun kana tingkat anu langkung luhur tibatan, contona, rudal anti-radar / multiguna Amérika AGM-88E AARGM, atanapi Kh-58UShK kami dilengkepan standar mesin rokét padet-propél, saatos "burnout" anu kagancangan hiber diréduksi janten 2, 5-1, 5, henteu ngamungkinkeun manuver anti pesawat.

Sumawona, manjangan awak anu saé ngamungkinkeun nempatkeun dina volume internal HD-1 klep khusus pikeun ngatur pasokan generator gas ka rohangan pembakaran IRPD. Ku alat ieu, generator gas disimpen dina bagian pelayaran dina lintasan bari ngajaga kagancangan dina tingkat 2.0-2.5M, anu ngamungkinkeun janten gancang 3500 km / jam dina waktos beuleum kana udagan. Operasi IRPD dina fase akhir hiber mastikeun palaksanaan manuver anti rudal anu intensif sareng overload 25-30G. Dinten ayeuna teu aya hiji rokét anu dilengkepan propellant padet anu ngagaduhan kualitas sapertos kitu (kecuali 9M723-1 Iskander-M). Sedengkeun pikeun sistem hidayah HD-1, di dieu urang nyarioskeun anu milarian radar aktip-pasip multi-frékuénsi, dirancang pikeun "néwak" target radio-emitting permukaan sareng darat sareng target kontras radio. Éta diintegrasikeun sareng modul GPS sareng sistem navigasi inersia. Akibatna, neken modeu hidayah na bakal meryogikeun panggunaan spéktrum anu paling rumit pikeun pamalsuan éléktronik. Pangiriman ékspor HD-1 tina tentara Pakistan, ogé kakuatan bersenjata di nagara bagian Asia Kulon, sanggup tungtungna ngarobah kasaimbangan kakuatan di sababaraha daérah sakaligus.

Populér ku topik