Patarosan anu teu merenah pikeun kaamanan internasional. Versi Rusia tina SIPRI Yearbook

Patarosan anu teu merenah pikeun kaamanan internasional. Versi Rusia tina SIPRI Yearbook
Patarosan anu teu merenah pikeun kaamanan internasional. Versi Rusia tina SIPRI Yearbook
Anonim

Kusabab alesan anu jelas, sajumlah penting pertahanan, kaamanan sareng publikasi kawijakan militér diterbitkeun dina basa Inggris. Nanging, masarakat anu nyarios di Rusia henteu nyingkir sareng ngagaduhan kasempetan pikeun kenal sareng bahan anu dipikaresep, sanaos ku tunduh anu tangtu. Anyar-anyar ieu, versi Rusia tina SIPRI Yearbook "Armament, Disarmament and International Security" kanggo 2017 diterbitkeun. Dina waktos anu sami, buku aslina ditambahan Suplemén Khusus anu dikarang ku spesialis Rusia.

Gambar

Saperti jaman baheula, versi Rusia tina buku taunan mangrupikeun hasil kolaborasi antara Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) sareng National Research Institute of World Economy and International hubungan. Dahar Primakov tina Akademi Élmu Rusia (IMEMO RAS). Pusat Keamanan Internasional IMEMO RAN parantos nyiapkeun tarjamahan édisi basa Inggris, sareng sajabina, parantos ngawangun Suplemén Khusus sareng sajumlah tulisan énggal.

Perhatoskeun yén tarjamahan Rusia tina SIPRI Yearbook "Armament, Disarmament and International Security" kanggo 2017 kaluar rada telat: parantos aya édisi anyar tina ieu publikasi. Nanging, éta henteu kaleungitan patalina sareng dipikaresep pisan pikeun spesialis boh masarakat umum. Salaku tambahan, kedah dicatet yén tarjamahan Rusia tina buku taunan sareng lampiran sayogi gratis, sedengkeun buku aslina disebarkeun ngan ukur dina dasar mayar.

Gambar

Jejer sareng Tulisan

Buku taunan sareng lampiran dibédakeun ku jilid padet - langkung ti 770 halaman. Buku éta sorangan tina SIPRI ngandung 15 bab dina 4 bagian, henteu ngitung sababaraha tulisan tambahan, kecap pamuka, jst. Bagéan sareng bab ieu ngandung sadaya inpormasi dasar ngeunaan prosés dina bidang kaamanan internasional sareng bidang militér-politik anu lumangsung di 2016. Sakumaha biasa, bubuka buku taunan ngajelaskeun tren sareng masalah umum, dituturkeun ku sawala lengkep ngeunaan éta dina sababaraha bagéan sareng bab anu béda.

Bubuka buku ieu dituturkeun ku bab "Konflik Bersenjata sareng Proses Perdamaian", anu muka Bagian I "Konflik Bersenjata sareng Resolusi na." Bab ieu nalungtik masalah perang 2007-2016, kaayaan di Kolombia sareng spésifik konflik kalayan partisipasi organisasi bersenjata Islamis. Salaku tambahan, hiji tulisan misah dikhususkeun pikeun Global Peace Index 2017.

Bab salajengna dikhususkeun pikeun konflik sareng kaayaan umum di Afrika sareng Wétan Tengah. Éta nyayogikeun tinjauan acara 2016; prosés merangan organisasi téroris ageung dianggap; sareng ogé nalungtik pengeluaran militér di Wétan Tengah sareng nagara-nagara Afrika.

Bab kaopat dikhususkeun pikeun kaamanan Éropa. Panulis tulisan narik perhatian kana kaayaan henteu stabilitas di daérah éta, nalungtik konflik-konflik di nagara-nagara tilas USSR, sareng ogé nalungtik kaayaan di Turki. Dina sadaya kasus, urang nyarioskeun kajadian 2016.

Bab 5 judulna Operasi Perdamaian sareng Resolusi Konflik. Tinjauan ringkes ngeunaan kaayaan di daérah ieu dituturkeun ku tulisan lengkep ngeunaan tren global sareng régional, ogé dina kajadian anu khusus. Hiji tulisan diterbitkeun dina panangtayungan warga sipil dina konflik bersenjata.Éta nyandak kajadian di Sudan Kidul salaku conto. Akhirna, tabel kasimpulan pikeun kagiatan perdamaian di 2016 dipidangkeun.

Bagéan II buku fokus kana kaamanan sareng pamekaran di 2016. Éta ngandung tilu bab tina jilid alit. Kusabab kitu, téks lengkep tina bab ieu henteu kalebetkeun kana édisi basa Rusia dina buku taunan, sareng ngan ukur catetan sareng tinjauan ringkes ngeunaan kaayaan anu tetep. Bagéan kadua buku nalungtik ngawétkeun katengtreman sareng masalah pangwangunan berkelanjutan di tempat-tempat anu bahaya; ngarespon kana krisis sareng kapindahan dina kaayaan volatil; sareng hubungan antara perubahan iklim sareng konflik bersenjata.

Bagéan III ngagaduhan judul anu saderhana sareng dipikaharti "Pangeluaran militer sareng persenjataan, 2016". Dimimitian ku Bab 9, Pangeluaran Militér. Babarengan tinjauan, bab ieu ngandung lima tulisan anu béda dina topik anu béda. Panulis SIPRI sacara konsistén marios tren global dina perdagangan senjata, sacara terpisah diajar pengeluaran AS, nganilai pangaruh guncangan minyak di pasar senjata, sareng ngalaksanakeun Ngalegaan Data Belanja Militer SIPRI Kapungkur. Tulisan terakhir dina bab ieu museur kana transparansi data belanja militér.

Bab 10 ngajelaskeun perdagangan senjata internasional sareng dinamika produksiana. Ahli parantos diajar tren anu sabenerna dina perdagangan senjata di 2016. Teras ngabahas suplai senjata salaku bantuan militér sareng transparansi pasokan sapertos kitu. Dua tulisan deui dikhususkeun pikeun nilai ékspor nagara, ogé produksi barang sareng penyediaan jasa militér.

Bab 11 ngeunaan "Pasukan Nuklir Dunya". Dina 9 tulisan, poténsi nuklir sababaraha nagara sacara konsistén dianggap. Pakarang nuklir Amérika Serikat, Rusia, Inggris Raya, Perancis, Cina, India, Pakistan, Israel sareng Koréa Kalér parantos diulik. Aya ogé tulisan anu misah dina bab ngeunaan topik saham global sareng produksi bahan fisil di 2016. Bab ieu ditutup sareng terbitan "ledakan Nuklir di 1945-2016."

Ieu dituturkeun ku Bagian IV, "Non-proliferasi, kontrol panangan sareng panarjamahan senjata." Bab 12 dikhususkeun pikeun ngendalikeun sareng non-sumebarna senjata nuklir. Éta nalungtik kerjasama Rusia-Amérika di daérah ieu, proyék internasional pikeun nguatkeun kaamanan, ogé inisiatif sareng perjanjian multilateral dina widang senjata nuklir. Tulisan sanés dikhususkeun pikeun palaksanaan ku Iran ti anu disebat. rencana aksi anu komprehensif.

Bab salajengna ngeunaan masalah kaamanan kimia sareng biologis. Tulisan munggaran dina bab ieu ningali kaayaan senjata kimia Siria sareng kacurigaan ngagunakeunana. Salajengna, kacurigaan ngeunaan panggunaan BOV di Irak dianggap. Dua tulisan deui dikhususkeun pikeun masalah kendali senjata kimia sareng biologis.

Bab 14 ngeunaan kendali panangan konvensional sareng ngandung tilu tulisan ngeunaan topik ieu. Anu mimiti ningali hukum kamanusaan internasional sareng katerlibatan Komite Internasional Palang Merah. Rézim pengendalian panangan kamanusaan ogé ditalungtik. Tulisan anu terakhir nimbulkeun sual balikan deui panangan senjata konvensional di Éropa.

Bab pamungkas judulna "Kontrol perdagangan senjata sareng barang panggunaan ganda." Éta ngandung tulisan ngeunaan perjanjian perdagangan senjata sareng embargo multilateral dina penjualan senjata sareng barang panggunaan ganda. Rézim kontrol ékspor dianggap, ogé kamajuan dina bidang kontrol perdagangan ku kakuatan Uni Éropa.

Tilu suplemén pikeun buku taunan ngandung perjanjian panangan sareng pananggulangan senjata; organisasi internasional pikeun kerjasama kaamanan sareng kronologi 2016.

Aplikasi khusus

Suplemén khusus pikeun Armament, Disarmament sareng International Yearbook Security ti IMEMO RAN dibagi kana tilu bagian: Artikel Analitis, Ramalan, Sawala, Kaahlian Ilmiah, sareng Dokumén sareng Bahan Rujukan. Dina hal jilidna, aplikasina langkung handap tina buku utami, tapi henteu dipikaresep teuing.

Bagian kahiji tina Appendix Khusus ngandung tulisan ngeunaan topik "Erosi Stabilitas Strategis", masalah pancegahan nuklir multilateral, khususna Tinjauan Nuklir Amérika ngeunaan 2018.Aya ogé matéri ngeunaan poténsi nuklir DPRK sareng pangaruhna kana kaayaan di daérah éta; masalah perjanjian anu ngalarang produksi bahan fisil sareng krisis kaamanan Éropa.

Bagéan kadua lampiran kalebet tulisan ngeunaan épolusi Organisasi Kerjasama Shanghai; hubungan antara Cina, India sareng Pakistan; konflik di Wétan Tengah sareng Suriah; ogé parobihan dina Program Angkatan Bersenjata Rusia. Ieu dituturkeun ku bagian katilu ku tinjauan dokumén utama Rusia dina bidang kaamanan nasional, pertahanan sareng kontrol senjata. Éta nalungtik panerapan sareng peraturan anu berlaku di 2017.

Bubuka pikeun Kaamanan Internasional

Eusi buku taunan dibuka ku bubuka ku SIPRI Sutradara Dan Smith. Anjeunna marios 2016 sareng narik kasimpulan umum ngeunaan prestasi sareng tantangan na. Salaku tambahan, anjeunna ngabandingkeun 2016 sareng taun sateuacanna, anu ogé nyababkeun kacindekan tangtu. Akhirna, dina bubuka buku énggal, kasimpulan sadaya tulisan utama disayogikeun, nyorot kana tren sareng tantangan utama salami periode anu dikaitkeun.

D. Smith nyerat yén 2016 henteu nyandak parobihan ageung dina bidang perjanjian internasional. Dina waktos anu sami, taun ayeuna fénoména négatip dina lingkup internasional dibales ku kanyataan yén perjanjian anu aya teras-terasan fungsina sareng ngatasi tugas-tugasna. Nanging, aya alesan pikeun prihatin ngeunaan kamekaran deui kaayaan sareng prospek jangka panjang.

Sacara umum, dina 2016 teu mungkin pikeun méréskeun salah sahiji masalah utami anu ngagaduhan pangaruh négatip kana kaamanan sareng stabilitas internasional. Di sajumlah daérah, konflik bersenjata tetep aya, sanaos dina sababaraha kasus muncul tren positip. Janten, skala perang di Wétan Tengah di 2016 turun dibandingkeun sareng anu sateuacanna. Nanging, konflik henteu lirén, sareng sababaraha di antawisna diintervensi ku nagara asing pikeun ngudag kapentinganna.

Sutradara Institut nyatet yén di 2016 aya sababaraha kamajuan anu ngadorong, tapi sacara umum kaayaan henteu ningkat. Sadaya indikator global utama pikeun kaamanan sareng perdamaian parantos buruk. Belanja militér sareng perdagangan senjata tambuh ajeg. Kamekaran téknologi militér parantos langkung parah, sareng jumlah konflik bersenjata parantos ningkat.

D. Smith ogé nyerat yén dina 2016 sababaraha patarosan kagok nembongan dina agénda. Mimiti, patarosan timbul ngeunaan kaleungitan prestasi sacara bertahap dina ngawangun perdamaian, diala teu lami saatos réngsé Perang Tiis. Salaku tambahan, aya résiko yén nagara-nagara terkemuka di dunya, ngiringan persaingan masing-masing, moal tiasa ngagabung kakuatan pikeun babarengan ngungkulan masalah. Sutradara SIPRI yakin yén minat lembaga internasional parantos turun di Amérika Serikat sareng nagara-nagara Éropa. Kursus nuju ngajaga kapentingan nyalira tiasa janten faktor penstabilisasi tambahan.

Kapisah, D. Smith nyebatkeun interaksi manusa sareng lingkungan. Patali sareng pangaruh anu dilakukeun ku manusa kana alam, diusulkeun nyebut jaman géologis ayeuna nyaéta Antroposen. Konsép era ieu henteu acan kabentuk lengkep, tapi, numutkeun SIPRI, éta kedah diperhatoskeun nalika diajar masalah perdamaian sareng kaamanan. Ngajagi alam tina pangaruh négatip manusa meryogikeun usaha babarengan di seueur nagara. Nagara terkemuka parantos asup deui kana persaingan anu serius, sareng ngalawan latar ieu, proposal pikeun kerjasama tiasa manpaat.

Perdagangan senjata terus berkembang, numutkeun SIPRI. Dina 2016, total belanja militér planét ngahontal $ 1,686 milyar - 0,4% langkung luhur tibatan 2015. Dina waktos anu sasarengan, rékor pikeun jilid dagang saatos taun 1990 parantos diénggalan. Dina 2012-16, total mindahkeun produk militér naék 8,4% salami periode lima taun sateuacanna sareng ngaleuwihan inohong pikeun rencana lima taun sanés ti saprak 1990.Dina waktos anu sami, penjualan ratusan perusahaan pertahanan terkemuka di dunya turun ku 0,6%. Ieu ngandung harti yén 100 pamimpin ngirangan ayana di pasar, sareng tempatna laun-laun dicandak ku pabrik ti luar saratus kahiji.

Disarankeun pikeun marios

Kusabab kitu, versi Rusia tina SIPRI Yearbook "Persenjataan, Pelucutan Senjata sareng Kaamanan Internasional" diterbitkeun kalayan tunduh anu jelas aya hubunganana sareng buku aslina. Hasilna, pamirsa anu nganggo basa Rusia, anu resep kana publikasi lokal, ngan dina akhir taun 2018 kasempetan pikeun akrab sareng spésifikasi kaayaan internasional di 2016.

Nanging, kaayaan ieu ngagaduhan sababaraha kaunggulan. Mimiti, henteu sapertos vérsi aslina, tarjamahan buku taunan sayogi pikeun sadayana gratis. Salaku tambahan, buku ieu dibarengan ku Suplemén Khusus ti spesialis Rusia IMEMO RAN, disiapkeun taun ieu dumasar kana data anu ayeuna. Éta ogé kedah dicatet yén anu maca, diajar buku buku taun kamari, tiasa ngabandingkeun kasimpulan sareng ramalan pangarangna sareng pamekaran salajengna kajadian dina kahirupan nyata.

Aya kasempetan pikeun nimbangkeun henteu ngan kaayaan di daérah anu béda-béda, tapi ogé ningali pandangan ka dinya, ogé pikeun diajar panilitian anu aya hubunganana pikeun jaman harita. Panilitian sapertos kitu ngeunaan kaayaan di dunya, sababaraha kajadian sareng réaksi ka aranjeunna tiasa dipikaresep pisan.

Édisi Rusia buku taunan tina Stockholm Peace Research Institute parantos kaluar sareng tunduh anu tangtu aya hubunganana sareng versi aslina, tapi ieu henteu ngajantenkeun kirang berharga. Édisi 2017 anu ditarjamahkeun tina buku "Persenjataan, Pelucutan Senjata sareng Kaamanan Internasional" disarankeun pikeun dibaca ku saha waé anu resep kana kaamanan stratégis, hubungan internasional sareng penjualan produk militér.

Edisi Rusia buku taunan SIPRI kalayan lampiran ti IMEMO RAN:

Populér ku topik