Ékspor pakarang Rusia. Agustus 2018

Ékspor pakarang Rusia. Agustus 2018
Ékspor pakarang Rusia. Agustus 2018
Anonim

Dina bulan Agustus, acara utami dina pasar senjata nyaéta forum téknis-militér Angkatan Darat-2018, anu nunjukkeun kabaruan tina kompleks pertahanan-industri domestik. Dina waktos anu sami, aya sakedik inpormasi ngeunaan ékspor senjata dina domain publik. Warta utama ngeunaan minat Aljazair dina kéngingkeun skuadron pejuang MiG-29M / M2. Ogé dina bulan Agustus, janten dipikaterang ngeunaan penampilan di Irak anu mimiti BMP-3 anu dipésér di Rusia sareng Rosoboronexport nyandak dua produk énggal ka pasar senjata internasional: sistem pertahanan udara Tor-E2 sareng Sprut-SDM1 nyalira. gun anti tank.

Aljazair ngarencanakeun kéngingkeun skuadron pejuang MiG-29M / M2

Sakumaha dipikaterang ku wartawan édisi Kommersant, Algeria, anu mangrupikeun pembeli pangbadagna pesawat militer buatan Rusia, nunjukkeun minat mésér 14 pejuang MiG-29M / M2. Salaku bagian tina Angkatan Udara Aljazair, pejuang anyar tiasa ngagentos tilas Soviet MiG-29S ti Bélarus sareng Ukraina. Pikeun MiG Corporation, kontrak ieu bakal ngijinkeun henteu ngan ukur nampi sababaraha ratus juta dolar dina laba, tapi ogé mastikeun loading produksi sababaraha taun ka payun. Dina waktos anu sasarengan, usaha Rusia terakhir pikeun ngasupan pasar Aljazair sareng bajoang MiG-29SMT didamel taun 2006, tapi saterasna pelanggan, saatos nampi 15 pesawat anu munggaran, mulih deui kusabab ayana bagian-bagian anu teu cocog di jerona.

Kanyataan yén wawakil Aljazair sareng Rusia ngayakeun negosiasi tertutup ngeunaan akuisisi skuadron pesawat MiG-29M / M2 ka wartawan Kommersant ku dua sumber dina bidang kerjasama militér-téknis, sareng sumber dina kapamimpinan Rusia departemen militér netelakeun yén nagara-nagara nuju nyawalakeun ngeunaan mésér 14 pejuang énggal … Biaya kontrak poténsial (tumut kana akun anu kalebet kana set sarana karusakan penerbangan) tiasa dugi ka 700-800 juta dolar. Rosoboronexport (negosiasi ti pihak Rusia), Federal MTC Service sareng United Aircraft Corporation (UAC) nahan nahan mairan ngeunaan ieu. Dina waktos anu sami, rombongan militér Aljazair ngadatangan forum téknis-militér internasional "Tentara-2018" di Kubinka caket Moskow, dina akhir Agustus, dimana kapala departemen pasokan Departemen Pertahanan Aljazair, Mayor Jenderal Mustafa Debbie sareng Wakil Menteri Pertahanan Féderasi Rusia, Kolonel Jénderal Alexander Fomin, ngabahas masalah anu kalebet masalah anu aya hubunganana sareng pasokan senjata Rusia.

Gambar

Perlu diémutan yén dinten ieu Aljazair mangrupikeun pembeli paling ageung senjata buatan Rusia, kalebet pesawat Rusia. Dina 10 taun ka pengker nyalira, armada Angkatan Udara Aljazair parantos diisi deui sareng pejuang Su-30MKA multifungsi dua tempat (44 pesawat nampi kontrak ti 2006, 14 dina perjanjian ti 2015), helikopter angkutan beurat Mi-26T2 (14 lembar), pesawat latihan jet. Pesawat tempur Yak-130 (16 pesawat). Salaku tambahan, tentara Aljazair mimiti nampi helikopter serangan Mi-28NE (42 helikopter dikontrak dina 2013). Numutkeun ka Konstantin Makienko, ahli di Pusat Analisis Strategi sareng Teknologi, intensifikasi paméséran Aljazair pakait sareng "intervensi NATO di Libya."Upami, sateuacan 2011, Aljazair masih ningali pisan produk nagara-nagara Kulon, maka saatos kajadian ieu nagara sadar yén mitra langkung dipercaya tibatan Rusia sareng Cina dina masalah anu lemes sapertos ékspor senjata, saur Makienko.

Ayeuna, Angkatan Udara Aljazair angkatan sareng sababaraha belasan pejuang MiG-29S sareng MiG-29UB masih produksi Soviét, anu dibekelan ti Bélarus sareng Ukraina. Dina 2006, Aljazair badé nganyarkeun armada pesawat ieu, saatos ngontrak ti Rusia 28 pejuang MiG-29SMT korsi tunggal anyar sareng 6 tempat duduk dua tempat MiG-29UB. Tapi teras perjangjian murag. Saatos nampi 15 pejuang munggaran, palanggan dituduh Rusia nganggo bagian tilas dina pesawat sareng keukeuh balikkeun pesawat. Salajengna, 28 pejuang MiG-29SMT tina urutan éta ngalebetkeun jasa sareng Angkatan Udara Rusia, sareng di 2014 militér Rusia nampi 16 deui pesawat sapertos kitu.

Tuduhan Aljazair anu dituduhkeun pikeun 14 pejuang MiG-29M / M2, babarengan sareng pangiriman anu aya 46 pesawat sapertos kitu ka Mesir, bakal ngamungkinkeun RSK MiG pikeun ngamuat kapasitas produksi na salami sababaraha taun ka payun, numutkeun sumber Kommersant dina industri penerbangan. Ngalawan latar tukang rencana militér Rusia pikeun mésér bajoang MiG-35 (6 pesawat bakal dikirim dina 2018-2023), urutan Aljazair bakal janten pitulung anu saé pikeun perusahaan.

Kumpulan mimiti BMP-3 dikirimkeun ka Irak

Poto anu parantos muncul dina Internét sareng jaringan sosial nunjukkeun yén angkatan munggaran Rusia BMP-3 wadah tempur tentara leumpang akhirna dugi ka Irak. Baheula dina bulan Pébruari 2018, éta parantos dilaporkeun yén pasukan darat Irak mimiti nampi BMP-3 anu munggaran, tapi inpormasi ieu tétéla lepat sareng henteu dikonfirmasi.

Ékspor pakarang Rusia. Agustus 2018

Kontrak pikeun mésér BMP-3 ku Irak ditandatanganan deui di 2014, numutkeun kana blog bmpd, tapi palaksanaanna ditunda kusabab sababaraha jinis masalah. Numutkeun kana sababaraha laporan, Irak nampi sakitar 500 jinis kendaraan tempur tentara leumpang ti Rusia. Salaku tambahan kana BMP-3, militér Irak nampi T-90S / SK tank perang utama ti Rusia. Perlu dipikaterang yén Irak maréntahkeun sahenteuna 73 tina tank ieu, ieu ngan ukur angkatan munggaran. Dina Juni 2018, média Rusia, khususna Rossiyskaya Gazeta, nyerat yén militér Irak ogé parantos pendak di Rusia sareng salah sahiji modifikasi pangénggalna tina BMP-3M. Alesanna nyaéta poto anu nunjukkeun wawakil pasukan bersenjata Irak dina salah sahiji kendaraan tempur tentara leumpang anu dihasilkeun di Kurgan.

Techmash ngarencanakeun ngembangkeun cangkang batok sareng India

Perhatosan Rusia "Techmash", anu mangrupikeun bagian tina korporasi nagara "Rostec", dina kerangka forum "Angkatan Darat-2018", ngayakeun perundingan sareng pihak India ngeunaan pamekaran gabungan puteran 125-mm anu ngajangjikeun kalayan baju waja -ngusik proyektil sub-haliber dimaksudkeun pikeun tank T-72 sareng T-90 … Vladimir Lepin, Diréktur Jéndral ngeunaan masalah Tekhmash, nyarios yén forum éta direncanakeun ngabahas masalah nyiptakeun amunisi sapertos anu bakal ningkat karakteristik saluyu sareng tembakan Mango, halaman resmi laporan Rostec.

Salaku panginget, balik dina Maret 2014, Departemen Pertahanan India sareng Rosoboronexport nandatanganan kontrak pikeun ngatur produksi anu dilisénsikeun babak 125-mm kalayan proyektil sub-haliber peluru pelem Mango pikeun gun tank D-81 (indéks GRAU 2A26) di India. Amunisi ieu dikembangkeun ku spesialis VV Bakhirev Scientific Research Machine-Building Institute (NIMI) anu ngagaduhan prihatin Tekhmash.

Gambar

Dina awal taun 2017, spesialis Rusia ti NIMI ngalaksanakeun pamasangan sareng komisi alat-alat anu disayogikeun, ngabantosan pihak India dina ngaluncurkeun produksi nyalira dumasar kana pepelakan artileri anu aya di Departemen Pertahanan India. Rangkaian ukuran pikeun ngatur produksi amunisi tank ogé kalebet latihan tanaga dina produksi tembakan Mango di India, sertifikasi karyawan sareng palaksanaan audit komprehensif ngeunaan kesiapan sareng alat produksi. Rostec ngalaporkeun yén kumpulan nembak anu mimiti anu dipecat di pabrik India parantos lulus uji kontrol ku hasil anu positip. Pabrikan India ayeuna nyayogikeun Angkatan Darat nganggo babak tank Mango dina mérekna nyalira.

Rosoboronexport ngenalkeun tank amfibi cahaya Sprut-SDM1 sareng sistem pertahanan hawa Tor-E2 ka pasar internasional

JSC Rosoboronexport, anu mangrupikeun bagian tina Rostec State Corporation, ngenalkeun tank amfibi cahaya Sprut-SDM1 (gun anti tank tank) anu dihasilkeun ku Tractor Plants Concern ka pasar senjata internasional. Numutkeun ka Alexander Mikheev, Diréktur Jéndral Rosoboronexport, ieu mangrupikeun pangembangan domestik anu unik anu teu aya analogana. Sprut-SDM1 mangrupikeun hiji-hijina kendaraan tempur amfibi anu hampang sareng kakuatan seuneu tina tank perang utama. "Gurita" tiasa diturunkeun tina kapal, dianggo iraha waé sadidinten, kalebet di medan anu teu tiasa dilangkung pikeun alat-alat militér anu sami. Rosoboronexport yakin yén pamekaran ieu bakal diperyogikeun di pasar, utamina ti nagara-nagara anu kaayaan geografis sesah, ngagabungkeun ayana rupa bumi pagunungan, seueur halangan cai sareng rawa-rawa. Khususna, nagara-nagara Asia Tenggara nunjukkeun minat pisan kana kendaraan tempur ieu.

"Sprut-SDM1" ditujukeun pikeun dukungan seuneu pikeun subunit, kalebet pasukan serangan amfibi, merjuangkeun alat-alat lapis musuh, kalebet tank, ngancurkeun struktur pertahanan sareng poin anu kuat, ngalaksanakeun pangintipan militér sareng ngatur kaamanan tempur. Numutkeun ka Rostec, kendaraanna tiasa ditawarkeun ka palanggan asing pikeun ngalengkepan unit marinir sareng unit tank tina pasukan darat. Persenjataan "Gurita" pakait sareng angkatan perang tank perang utama - éta gun tank 125-mm lengkep, dipasangkeun sareng senapan mesin 7,62-mm sareng gun mesin mesin jarak jauh 7.62-m dipasang. Sapertos tank perang utama Rusia, Sprut-SDM1 dilengkepan sistem rudal anu dipandu anu dirancang pikeun ngancurkeun target lapis baja, kalebet anu dilengkepan armor réaktif, jarakna dugi ka 5 kilométer.

Gambar

Fitur anu unik nyaéta kendaraan tempur ngambang, bari ngagaduhan tingkat perlindungan anu cukup tinggi (pikeun kelasna). Beurat handap sareng kamampuan pikeun nungkulan sagala rupa halangan cai ngambang nyadiakeun "Sprut" tingkat luhur manuver. Sumawona, éta tiasa némbak tina bedil bari ngambang, éta ogé tiasa dianggo dina permusuhan di iklim tropis panas sareng dataran tinggi.

Salaku tambahan kana Sprut, Rosoboronexport mimiti ngamajukeun sistem pertahanan udara Rusia Tor-E2 panganyarna dina pasar senjata internasional. Wahana ieu dirancang pikeun nutupan unit sareng formasi dina sagala jinis tempur, ogé kolom dina pawai sareng pikeun ngajagaan fasilitas infrastruktur militér sareng penting tina serangan serangan udara musuh anu teu dikawasa. Sistem rudal anti pesawat ieu sanggup nyerang pesawat, helikopter, pelayaran, anti radar sareng rudal terpandu anu sanés. Salaku tambahan, éta sacara efektif tiasa nungkulan unsur-unsur anu nyerang tina senjata presisi tinggi modéren, sapertos bom luncat sareng bom anu dipandu, ogé drone dina daérah anu kapangaruhan. Komplek ieu tiasa dioperasikeun dina kaayaan meteorologi naon waé, sakitar jam, ogé dina kaayaan seuneu aktif sareng pananggulangan éléktronik ti musuh.

Beda sareng kaseueuran rekan asing na, sistem pertahanan udara Tor-E2 Rusia mangrupikeun unit tempur mobile otonom kalayan manuver tinggi. Komplek ieu tiasa ngadeteksi target hawa sareng nyerang éta henteu ngan ukur di tempat parkir, tapi ogé gerak. Batré sistem pertahanan udara Tor-E2 opat-kanal, diwangun ku opat kandaraan tempur, sanggup sakaligus pencét 16 target hawa ngalayang ti arah mana waé dina ketinggian 12 km sareng kisaran dugi ka 15 km. Beban amunisi tina hiji kendaraan tempur komplek éta dua kali janten 16 misil.

Gambar

Numutkeun ka Alexander Mikheev, diréktur umum Rosoboronexport, sistem pertahanan udara Tor-E2 mangrupikeun inovasi anu ditunggu-tunggu dina ruas sistem pertahanan udara jarak jauh. Kusabab ieu seueur nasabah asing ti daérah anu béda nunjukkeun minat kana komplek ieu. Numutkeun ka anjeunna, versi anyar tina kompleks ieu ngagaduhan kualitas anu pangsaéna, bari janten senjata anu langkung kuat, sareng dina hal salamet sareng mobilitas, kompleks ayeuna ngan saukur henteu sami. Salaku conto, pikeun nganonaktifkeun batréna sistem rudal pertahanan udara "Tor", perlu ngancurkeun sadaya kendaraan tempur. Dina waktos anu sasarengan, dina kaseueuran analog, cekap ngancurkeun radar batré atanapi pos komando. Ogé kendaraan tempur "Tor-E2" tiasa dianggo dina modeu "tautan", silih tukeur inpormasi ngeunaan kaayaan hawa sareng koordinasi karya tempur gabungan. Dina modeu ieu, salah sahiji kendaraan tempur, anu bertindak ti panyerang, tiasa nampi inpormasi anu diperyogikeun tina kendaraan anu kadua, tetep teu kauninga ku musuh dugi ka misil diluncurkeun, nyatakeun Mikheev. Poténsi ékspor komplek ogé ningkat sacara signifikan ku kanyataan yén sistem pertahanan udara Tor-E2 tiasa diintegrasikeun kana sistem pertahanan udara palanggan anu aya, kalebet anu dikembangkeun numutkeun standar NATO.

Populér ku topik