75 taun di payun

75 taun di payun
75 taun di payun
Anonim

Tutuwuhan Pembina Mesin Moskow, tempatna di Distrik Administratif Kalér Moskow, ngagaduhan nami anu reueus sareng sadirieun "Avangard". Kamus énsiklopédia Rusia narjamahkeun: "Vanguard mangrupikeun unit anu nuturkeun dina pawai di payuneun pasukan utama pikeun nyegah serangan kejutan ku musuh." Sejarah anu mulya tina perusahaan pinuh menerkeun namina, kusabab langkung ti 70 taun parantos ngalaksanakeun tugas anu penting sareng tanggung jawab - éta parantos ngahasilkeun peralatan militer pikeun ngajagi wates hawa di nagara urang.

Pabrik ngawangun mesin Moskow "Avangard" didamel ku SK Panitia Pertahanan Nagara USSR tanggal 24 Januari 1942, salami salah sahiji jaman paling sesah dina Perang Patriotik Ageung, pikeun produksi mesin pesawat M-11 sareng varianna pikeun pesawat legendaris U-2 (Po-2), anu henteu ngagaduhan peran sahenteuna dina hasil perang.

Kanggo kasuksésan tanaga gawé nalika Perang Patriotik Ageung, ku Surat Keputusan Presidium Agung Soviet tina USSR 16 Séptémber 1945, pabrik ieu dilélérkeun Orde Bénténg Beureum, sareng seueur padamelna dipasihan pesenan sareng medali.

Taun-taun paséa perang dina sajarah perusahaan pakait sareng palaksanaan seueur damel pikeun mulangkeun tatanén nagara: unit sareng bagian pikeun traktor, gabungan sareng mesin tatanén sanésna dihasilkeun di dieu.

Dina 1948, pabrik ngaluncurkeun produksi masif barang konsumén. Dina waktos ayeuna, padamelan ékspérimén dina perbaikan konstruktif mesin turbin gas nuju dilaksanakeun, anu puncakna di anu munggaran dina tés 25-jam USSR tina mesin prototipe dina sékrup terbuka tina pabrik.

Tapi ku mimiti Perang Tiis, pabrik na deui payuneun produksi militér Soviét - éta ngembangkeun sareng ngahasilkeun senjata alit sareng senjata mariem pikeun pesawat, kalebet pikeun pengebom strategis Soviét munggaran Tu-4, anu, muatan nuklir, kuduna ngapung ngalangkungan sagara.

75 taun di payun

Saatos dua kakuatan adikuasa sareng pengebom antar benua kalayan bom nuklir dina kapal, sistem pertahanan udara ngagabung sareng balapan senjata, anu sacara dramatis ngarobih nasib perusahaan.

Dina taun 50an, téknologi ulang profilna sareng persiapan produksi serial rudal dipandu anti pesawat (SAM) dimimitian. Tutuwuhan ngalaksanakeun kerjasama pikeun pembuatan sistem rudal pertahanan udara V-300 pikeun sistem rudal anti-pesawat S-25 (SAM) anu dikembangkeun ku desainer legendaris S. A. Lavochkin.

Dina 1951, panitia sareng manajer anu berpengalaman Ivan Alekseevich Likhachev janten sutradara pabrik, anu ampir 50 persén alat-alat mesin diganti sareng pangwangunan perumahan pikeun padamel perusahaan diawalan.

Ti saprak 1954, pabrik mimiti ngawasa produksi misil anu dikembangkeun ku Jenderal Desainer P. D. Grushin pikeun sistem pertahanan udara S-75. Tutuwuhan ngahasilkeun rudal 11D, 13D, 15D, 20D, 5Ya23, 5V29, anu ngajagaan jalur udara Motherland urang langkung ti 30 taun. Versi ékspor rudal ieu parantos dikirimkeun ka 24 nagara di dunya. Kualitas, épisiénsi sareng reliabilitas sistem pertahanan udara anu dihasilkeun MMZ "Avangard" parantos dikonfirmasi ku operasi jangka panjangna dina Angkatan Pertahanan Udara, ku sababaraha peluncuran nalika tés, latihan sareng permusuhan. Janten, nalika perang Vietnam, sistem pertahanan udara S-75 ditembak turun sababaraha ratus pesawat sareng helikopter Amérika.

Dina taun 60an sareng 70an, dibarengan ku pamutahiran prosés téknologi produksi, partisipasi koléktif tanaga gawé dina manajemén ningkat langkung diperhatoskeun: déwan umum pikeun kontrol kana produksi sareng kagiatan ékonomi, biro analisis ékonomi, markas kualitas, tanaga publik departemen, déwan pembina nonoman, pengrajin mimiti jalan.

Tanggal 6 Maret 1962, ku Surat Keputusan Presidium Agung Soviét tina USSR, MMZ "Avangard" dilélérkeun Orde Banner Merah Buruh pikeun prestasi anu luhur dina pamekaran sareng produksi alat-alat anyar. Sareng taun 1963, tanaga pepelakan dilélér gelar kehormatan "Koléktif Buruh Komunis" sareng dina taun-taun salajengna dirayakeun salaku juara kompetisi sosialis régional sareng séktor, anu ngagaduhan spanduk tantangan industri penerbangan.

Pangwangunan kontinyu kapasitas sareng téknologi produksi ngamungkinkeun MMZ "Avangard" di 1972-1975 ngawasa produksi misil V-500 pikeun sistem pertahanan udara S-300P. Sakaligus, ti 1973, pabrik mimitian produksi sareng nyayogikeun anti misil ka pasukan pikeun sistem A-135.

Dina période ti 1986 dugi ka 1989, MMZ "Avangard" mangrupikeun anu munggaran di USSR anu ngawasa produksi rudal 48N6P, anu dilengkepan ku sistem pertahanan udara S-300PM, anu nyayogikeun ruang angkasa nagara urang ayeuna waktos.

MMZ "Avangard" ogé ngembangkeun sareng ngoperasikeun lima jinis rudal target anu didamel dumasar rudal 20D sareng 5Ya23 ("Sinitsa-1", "Sinitsa-6", "Sinitsa-23", "Korshun", "Bekas"), anu dianggo ku pasukan pertahanan udara, sareng rudal target "Bekas" masih diperyogikeun dinten ayeuna pikeun ngalaksanakeun latihan latihan tempur dina kisaran latihan.

Dina taun 90an, tutuwuhan éta dina kaayaan ékonomi anu sesah kusabab kurangna kontrak pikeun pembuatan misil sareng kaayaan sesah di nagara sacara gembleng. Perusahaan ditilar ku tanaga anu mumpuni, infrastruktur murag kana karusakan. Wangunan tempat kemah barudak sareng sanatorium dijual, teu aya pemanasan di bengkel, padamelna kedah haneut ku seuneu. Manajemén dipaksa pikeun nyéwa daérah produksi supados kumaha waé tetep dijaga perusahaan. Ngalawan latar ieu, dina 2002, ku SK tina Présidén nagara éta, Alexanderz-Antey Air Defense Concern OJSC didirikeun. Nyiptakeun Perhatosan Pertahanan Udara Almaz-Antey OJSC ngamungkinkeun ngahijikeun dina hiji kapamimpinan organisasi strategis utama sareng perusahaan Rusia anu ngembangkeun sareng ngahasilkeun sistem senjata kanggo pertahanan udara, langkung épisién nganggo dana anggaran anu dialokasikan pikeun tujuan ieu, ngaleungitkeun persaingan anu teu perlu antara sababaraha kelompok produsen produk. ngeunaan hal ieu, pikeun nyiptakeun kaayaan anu pikaresepeun pikeun minuhan sarat kaayaan paréntah nagara pikeun pasokan senjata pikeun Kamenterian Pertahanan nagara sareng nyumponan kabutuhan dina ruas pasar luar nagri. Perusahaan negara "Pabrik ngawangun mesin Moskow" Avangard "dirobih janten perusahaan saham gabungan terbuka ku SK pamaréntahan Féderasi Rusia sareng dilebetkeun kana OJSC" Perhatosan PVO "Almaz-Antey".

Dina 2003 Gennady Viktorovich Kozhin janten sutradara umum perusahaan. Kalayan pangalaman anu lega salaku panitia sareng palatihan ékonomi, anjeunna ngempelkeun tim jalma anu sami-sami sareng dirina dina waktos anu sakedik, anu berhasil ngalaksanakeun sadaya parobihan struktural anu diperyogikeun sareng mastikeun dihasilkeun deui produksi berskala ageung. Ti saprak ayeuna ieu, kebangkitan pabrik salaku pabrik produk pertahanan modéren dimimitian. Kapasitas produksi ayeuna disimpen, koléktif perusahaan sacara praktis dibentuk deui, sistem manajemen kualitas anu didamel sareng hasil dimekarkeun. JSC "MMZ" Avangard "suksés ngawasa produksi siri modifikasi anyar rudal pikeun Kamentrian Pertahanan nagara sareng konsumén asing. Di 2011–2015, volume produk anu diproduksi ku perusahaan parantos langkung ti tilu kali lipat.

Dina Séptémber 2015, Akhmet Abdul-Khakovich Mukhametov diangkat janten Diréktur Jéndral perusahaan, anu parantos damel di pabrik ti saprak 1975 sareng parantos réngsé karirna ti insinyur prosés ka kapala perusahaan, anu ngagaduhan pangalaman éksténsif dina ngatur produksi sareng prosés téknologi ngawangun.

Ti 2013 dugi ka 2015, dina kapamimpinan Akhmet Abdul-Khakovich, spesialis pabrik ngarengsekeun tugas anu bermasalah pikeun ngahasilkeun casting awak di perusahaan, anu mastikeun pemenuhan paréntah pertahanan nagara di 2014-2015 sareng ngamungkinkeun ningkatkeun volume produksi di taun saterusna. Dina karyana, Akhmet Abdul-Khakovich ngandelkeun pamekaran kapasitas produksi perusahaan, narik spesialis ngora pikeun digawé, ngajaga sareng ningkatkeun tradisi anu mulya tina pepelakan.

Produk anu diproduksi ngalaman siklus produksi pinuh di MMZ Avangard JSC - ti pembuatan bagian-bagian dina pengecoran, dina unit produksi pangolahan mékanis sareng kimia dugi ka pamariksaan rumit sareng operasi perakitan salami perakitan akhir. Sareng dina unggal tahapan, produksi dibarengan ku spesialis berbakat, berbakat anu narékahan pikeun nyampurnakeun prosés téknologi, ngagunakeun alat-alat modéren dina produksi sareng modérenisasi mesin unik anu ditingali ti jaman Soviét.

Sadaya produk anu diproduksi ku AO MMZ Avangard mangrupikeun conto téknologi canggih sareng modéren anu tiasa dibandingkeun sareng mahluk anu sénsitip sareng cerdas dirancang pikeun ngajaga kapentingan géopolitik nagara urang sareng ngajagi perdamaian warga masarakat sipil. Produk ieu salah sahiji perusahaan dasar tina kompleks industri militér-Rusia di Rusia pasti aya di payuneun senjata pangsaéna di Angkatan Pertahanan Udara.

Dinten ayeuna, JSC MMZ Avangard mangrupikeun perusahaan téknologi luhur kalayan peralatan unik sareng produksi anu maju, anu suksés méréskeun masalah panyediaan Menteri Pertahanan Féderasi Rusia sareng konsumén asing kalayan misil anu dipandu anti pesawat pikeun panyalindungan jalur udara anu andal.

Populér ku topik