Tangki mesin gun panglobana di dunya

Tangki mesin gun panglobana di dunya
Tangki mesin gun panglobana di dunya
Anonim

Tangki lahir salaku "mesin gun penghancur", janten kendaraan anu munggaran nampi persenjataan mariem sakaligus tina dua mariem 57-mm (mimiti panjang teras disingget). Ieu cekap pikeun ngancurkeun senapan mesin, atanapi bahkan tank musuh, kalayan pencét langsung. Nanging, jelas yén salain ti ngancurkeun bedil mesin musuh, "target nomer 2" mangrupikeun tentara leumpang musuh. Sareng ayeuna tanghi Inggris munggaran Mk. I, II, III sareng IV ("males") nampi, salian ti mariem, dua heula teras tilu senapan mesin: némbak ka hareup sareng dina dua arah. Sasuai, tank "bikangna" dipayogikeun ku opat senapan mesin - lima senapan mesin, anu nyayogikeun aranjeunna kamampuan ngalaksanakeun seuneu mesin-gun intensif ka sadaya arah. Tangki Mk.C anu muncul engké ngagaduhan opat senapan mesin (teu aya meriam dina éta) sareng Mk.V. Tangki Anglo-Amérika MK VIII dipasihan lima senapan mesin, nyaéta pakarang-gun mesin dina tank anu janten dominan akhir Perang Dunya Kahiji. Tapi naon sababna? Kalayan teu aya menara!

Gambar

Tank sedeng Amérika M2. Aberdeen Ngabuktikeun Museum Ground.

Kusabab kitu tank Jérman A7V kagungan, sajaba ti mariem, genep senapan mesin, malih, sareng pakan sabuk sareng cai tiis. Dua di dua sisi sareng dua deui (éta kumaha!) Éta aya di tukangeunna, dina sudut anu leutik pikeun silih. Urang Italia mimitina hoyong nempatkeun 10 senapan mesin dina bakna anu sami "tata letak gerbong" "Fiat-2000" anu sami, anu bakal ngajantenkeun tank mesin-gun panguatna di dunya, tapi jenis awak naon anu diperyogikeun ku anjeunna? Kituna, aranjeunna nempatkeun senapan mesin dina skéma ieu numutkeun skéma ieu: tilu di tukang, sareng dua di payun sareng di gigir. Sakumaha anjeun terang, anjeunna henteu pernah ngagaduhan kasempetan pikeun gelut, tapi di sisi anu sanésna, anjeunna cekap nunjukkeun penampilan anu pikasieuneun nalika parades.

Tangki mesin gun panglobana di dunya

А7V - tampilan luhur

Nanging, sanaos turret nembongan dina tank Inggris, bak sedeng masih dilengkepan satru mesin. Salaku conto, Vickers MKII Medium ngagaduhan opat senapan mesin Hotchkiss atanapi dua Vickers sareng dua Hotchkiss sakaligus. Dua diantarana ayana dina lambung sapanjang sisi, hiji anu dipasangkeun sareng meriam, anu sanésna dianggo salaku gun anti-pesawat di tukang batu. Nya, dina tiori, sadaya tank ieu diperkirakeun nyiptakeun zona seuneu mesin-gun terus-terusan di sakurilingna!

Gambar

MKVIII - tampilan luhur.

Di pikahareupeun, bentuk rhombic tina mobil Inggris munggaran parantos tilelep kana halimunan, henteu teras-terasan. Konsép Perancis ngeunaan tank tunggal-turret, angkatan nganggo hiji mariem atanapi hiji senapan mesin, kabuktosan langkung giat. Nanging, parantos aya dina tank Italia Fiat-3000, dua senapan mesin dipasang dina menara sakaligus, anu, nanging kitu, teu nyambung pisan sareng maksad insinyur sakumaha peryogi sedih pikeun ngimbangan, sahingga, pikeun anu handap kualitas tempur tina senapan mesin Fiat.

Gambar

Mk.IV - sampul senapan mesin Lewis katingali jelas, anu, ternyata henteu cocog pikeun tank.

Nanging, waktos ngalangkung sareng … héran, anu lami ngadeukeutan, bahkan dina konstruksi énggal (didieu mangrupikeun konservatisme manusa pikeun mikir!) Terus ngadominasi. Janten, contona, tank Vickers-Medium kedahna diganti ku tank Vickers-16, janten kumaha? Anjeunna nampi tilu menara, dua diantarana, ayana di payuneun anu utama di awal pisan, nampi dua senapan mesin, sareng ngan éta sésa hiji-hiji, janten jumlahna aya tilu, janten aya lima.Dina taun 1928, tank Vickers-6 t dihasilkeun sareng … vérsi kahijina (Tipe A) dilengkepan dua menara, anu masing-masing ngagaduhan senapan mesin. Tapi Tipe B - versi single-turret sareng gun mm pondok pondok 47-mm OQF 3-pdr henteu ngagaduhan senapan mesin, kumargi dipercaya tanki mariem sareng mesin-gun di medan perang "kedah ngadukung masing-masing." "Genep ton" diadopsi di seueur nagara, kalebet USSR sareng Polandia, sareng ogé ti mimiti édisi dua témbok sareng dua gun. Sakuduna ku cara kieu pikeun ngembangkeun seuneu mesin-gun anu pang kuatna dina dua sisi, nalika tank bakal nyebrangan lombang, nangtung di luhurna sareng tiasa némbakan "dina dua seuneu"!

Gambar

Vickers Sedeng.

Maka, hiji senapan mesin dina interval antara perang dunya tetep waé dina tankét sapertos tankét Inggris Carden-Lloyd sareng tank pangintipan mesin-gun sapertos Soviét T-37. Nya, dina Perang Dunya Kadua, hiji senapan mesin nangtung dina tank tentara leumpang Inggris "Matilda-I", "Matilda-II" sareng kamekaranana - tank "Valiant", ogé tank "Valentine" sareng ieu dianggap cekap. "Crusader" anu kawéntar ogé mimiti nampi dua senapan mesin, sareng hiji dina gun mesin-gun di gigireun korsi supir. Tapi teras aranjeunna mutuskeun yén ieu jelas seueur teuing sareng ditingalkeun langkung kentel waja. Soviét T-26 sareng BT tina sadaya modifikasi ngagaduhan hiji senapan mesin di menara, sareng ieu ogé dianggap cukup cekap, sabab T-28 ngagaduhan opat senapan mesin (sareng lima bedil anti pesawat), sareng T-35 kagungan genep (tujuh nganggo anti pesawat). Nanging, duanana T-26 sareng BTeshki ogé nampi senapan mesin anti pesawat, malahan aya ogé senapan mesin "Voroshilov" anu kasohor di tukang menara, tapi sacara umum ieu henteu nambihan senjata api aranjeunna. Dina perang, hiji senapan mesin dipasangkeun sareng meriam parantos cekap.

Gambar

Mesin gun "Maxim" dina rangkulan tank A7V. Tingkat seuneu, sacara artifisial diréduksi janten 400 rds / mnt, ngirangan kamampuan senapan mesin ieu dibandingkeun sareng modél dasar. Museum di Münster.

Sedengkeun pikeun urang Amérika, "Tangki Christie" na aslina ngagaduhan hiji mariem sareng hiji senapan mesin, sanaos aya varian tank tangtosna dipasihan senapan mesin, anu jumlahna ngahontal lima: hiji dina lambung sareng opat di gerbong tetep.

Gambar

Tank Christie mod. 1919 kalayan angkatan darat multi-tingkat: 57 mm mariem dina torsi handap sareng senapan mesin Browning 1919 dina batu ninggang luhur.

Teras aranjeunna ngagaduhan tanki médium M2 sareng Amérika ngagandakeun éta nganggo senapan mesin sapinuhna. Dua senapan mesin tetep dina lambung, opat di gedong roda di juru na, bahkan dua bedil anti-pesawat, anu dipasang, upami diperlukeun, dina kurung khusus. Leres, teu aya senapan mesin anu dipasangkeun sareng gun 37-mm dina batu bara. Tapi aya ogé modifikasi ku senapan mesin coaxial sareng senapan mesin anti-pesawat 12, 7-mm dina témbok. Kalayan jumlahna sapertos kitu (dalapan senapan mesin sareng, salian ti éta, hiji cadang!), Tangki ieu tiasa dianggap pamimpin mutlak dina hal pakarang mesi mesin. Ku jalan kitu, kendaraan ieu leres-leres "henteu rata-rata" (kusabab waja anu ipis pisan sareng senjata lemah) dina varian M2A1 bahkan disayogikeun ka USSR dina kaayaan Lend-Lease sareng ngiringan perang dina Méi 1942, tapi jelas yén geuwat sadayana musnah …

Gambar

Tangki "Cromwell"

Tren dunya salami taun perang nyaéta sistem dua-gun: hiji mesin gun dina awak, anu sanésna dina torsi. Éta numutkeun skéma ieu yén tank anu paling ageung tina Perang Dunya Kadua dilengkepan senjata senjata-gun: Soviét T-34 sareng mesin sapertos KV, Sherman, Cromwell, Kometa, Jerman T-III, T- IV sareng Macan anu nuturkeun aranjeunna. "Sareng" Panther ". Sanaos "treshki", sareng "opat", sareng sadaya mobil sanés ti Nazi, di mana waé di 1943, aranjeunna ogé nampi senapan mesin anti pesawat. Nanging, haliber bedil anu aya di batur. Cromwell henteu nampi senapan mesin anti pesawat, ogé tank Lee / Grant, anu ngagaduhan tilu atanapi opat senapan mesin, kalebet senapan mesin dina cupola komandan pangluhurna tank M3 "Lee". Tapi "Sherman" salaku bedil anti pesawat duanana kalebet bedil "Browning", sareng senapan mesin "Browning" M2 sami sareng kaliber 12, 7 mm.Nyaéta, upami urang ngitung senapan mesin utama dina awak sareng gunung, maka dua senapan mesin janten norma pikeun sadaya kendaraan "sedeng" sareng "beurat", tapi bedil mesin anti pesawat dianggo pisan béda. Kaliber bedil pikeun urang Itali, Jérman sareng Jepang, sareng haliber ageung pikeun urang Amérika.

Gambar

Tangki Hungaria "Toldi-II" ogé ngagaduhan dua senapan mesin, tapi duanana dina torsi. Museum di Bovington.

Hatur nuhun kana panggunaan bedil mesin coaxial, urang Itali nampi tanki nganggo tilu senapan mesin dina awak sareng torong: "percikan" dina lambung sareng hiji dina turret dina topéng anu sami sareng mariem. Dina salah sahiji modifikasi tank T-IIIE, urang Jérman ogé nempatkeun kembar mesin-gun di gigireun gun témbok 37-mm sareng nampi tanki gun tilu-mesin, tapi inovasi ieu henteu ningkatkeun kakuatan tempur na, tapi janten langkung sesah ngalayananana, sareng ka payunna aranjeunna nampik pilihan sapertos kitu. Anu matak, tank Jepang anu berpengalaman dilengkepan ku senapan mesin dina sistem rhombic: hiji payun dina awak, hiji mundur dina torsi, sareng dua di sapanjang sisi. Teras ieu ogé ditinggalkeun pikeun milih hiji senapan mesin dina awak sareng hiji di menara … dibalikkeun deui kusabab sababaraha alesan. Katilu nyaéta gun mesin anti pesawat, tapi éta henteu dipasang dina sadaya kendaraan.

Gambar

Tangki Itali M13-40 ti musium di Bovington.

Di dieu urang kedah deui ka tanghi Amérika, sabab saatos ngungkulan krisis mimiti perang, aranjeunna mimiti ngahasilkeun tank kirang atanapi kirang nyugemakeun, sareng di dieu pikeun sababaraha alesan tank lampu M3 nampi deui senjata senjata-mesin jelas jelas. Hiji gun mesin tank American Browning M1919A1 standar dina awak, dua dina sponsor di kénca sareng katuhu pikeun némbakan maju, teras senapan mesin dipasangkeun sareng meriam sareng, pamustunganana, senapan mesin anti pesawat dina batu bara. Ngan ukur lima senapan mesin, henteu éta seueur pikeun tank lampu? Sareng héran pisan yén teu lami deui gun mesin dihapus tina sponsor, sareng liangna disegel ku pelat waja, ngajantenkeun tank "dua-gun" standar kalayan tambahan senjata anti-pesawat.

Gambar

M3 "Stewart" ti musium di Bovington.

Éta sigana ideu na parantos maot, tah, tankna henteu peryogi seueur senjata mesin, tapi tank multi-gun terakhir masih muncul, sareng éta aya di USSR. Urang nyarioskeun tank eksperimen KB Zh.Ya. Kotin IS-7, didamel langsung saatos perang, sareng salian ti mariem, dalapan senapan mesin dipasang di dinya, dua diantarana nganggo kaliber 14.5 mm KPVT sareng genep 7,62 mm SGMT. Hiji KPVT sareng dua SGMT aya dina topéng mariem, anu KPVT kadua - dina témbok dina atap témbok, tina opat SGMT sésana, dua aya di tukangeun jamban pikeun némbak mundur sareng dua dina fenders pikeun némbakan payun. Sakumna gudang senjata, kecuali senapan mesin anu dipasangkeun sareng mariem, dilengkepan drive listrik jarak jauh sareng tiasa dipandu ti jero bak. Amunisi diwangun ku 400 14,5 mm puteran sareng 2500 7,62 mm. Jelas yén anjeunna beuratna teu aya artina sakedik, nambihan beurat kana mesin anu parantos beurat ieu, tapi tungtungna henteu pernah asup kana séri, sareng teu aya tentara di dunya anu ngamungkinkeun dirina langkung seueur monster multi-gun sapertos kitu.

Gambar

IS-7 di Kubinka kami.

Dinten ayeuna, skéma tradisional parantos janten hiji gun mesin kaliber bedil dipasangkeun sareng meriam sareng senapan mesin anti-pesawat kaliber ageung dina hateup menara. Nanging, dina seueur tanghi sareng senapan mesin anti pesawat deui ngagaduhan kaliber bedil, janten haliber naon anu langkung saé pikeun senjata anti pesawat teu acan diputuskeun. Sedengkeun pikeun pamimpin mutlak dina hal jumlah bedil mesin dipasang di dinya, anu ayeuna nyaéta tanghi Israél "Merkava". Dina sababaraha diantarana, salian ti senapan mesin dipasangkeun sareng meriam, dua deui dipasang di luhur napas luhur menara, sareng hiji kadali jauh 12, 7-mm tetep di luhur laras.

Sabaraha senapan mesin anu désainer bakal nganggap optimal pikeun tank, sareng naha pamasangan gun mesin gancang-gancang genep larut bakal muncul di dinya, waktos bakal ngawartosan.

Sangu. A. Shepsa

Populér ku topik