Satuan darat Angkatan Bersenjata Ukraina. Taktik merangan. Panungtung na

Satuan darat Angkatan Bersenjata Ukraina. Taktik merangan. Panungtung na
Satuan darat Angkatan Bersenjata Ukraina. Taktik merangan. Panungtung na
Anonim

Mortir beurat sareng mariem kalayan haliber langkung ti 100 mm, kitu ogé RZSO, dianggo sacara luar biasa sacara masif di Donbass. Sababaraha sistem rokét peluncuran beroperasi rata-rata dua ka tilu kali langkung aktip tibatan dina sadaya perang lokal sateuacanna. Khususna populér nyaéta "Grads" sareng "Hurricanes", anu kawilang gampang dianggo pikeun milisiamen sareng artileri Angkatan Bersenjata Ukraina. Salaku tambahan, kaunggulan MLRS kalebet kakuatan tinggi, mobilitas, sareng lapangan karusakan anu ageung - dugi ka 6 hektar. Akhirna, Ukraina parantos ngempelkeun saham amunisi anu raksasa pikeun sistem artileri sapertos kitu, sanaos kadaluarsa.

Fitur anu khas tina konflik nyaéta kanyataan yén dua pihak ngagunakeun senjata kuno, diantarana anu paling "sepuh" nyaéta Grady, D-20, sadayana artileri 122-mm sareng 100-mm anti-tank senjata. Msta nyalira sareng nyeret Msta nganggo Hyacinth, Hurricane sareng mariem Nona 120-mm tiasa disebat kawilang anyar. Anu paling "ngora", meureun, mangrupikeun "déwa perang" pangkuatna Donbass - RZSO "Smerch".

Gambar
Gambar
Gambar
Gambar
Gambar

Artileri mangrupikeun salah sahiji tokoh utama dina perang di Donbass.

Numutkeun ka urut Wakil Menteri Pertahanan Ukraina Volodymyr Tereshchenko, masalah utama artileri nyaéta sumber tong tina 1, 5-2 rébu puteran. Rata-rata, hiji gun dina Donbas ngahias sumberdaya na dina hiji, maksimal dua bulan, teras éta kedah dikirim ka tukang kanggo ngagentos laras. Di Ukraina, henteu aya potongan artileri pikeun produksi nyalira, sareng saham tong mariem henteu terbatas. Jelas, sababaraha bantosan bakal disayogikeun ku nagara-nagara tilas Pakta Warsawa, tapi tungtungna henteu tiasa dihindari: Barisan mariem mariem Ukraina tina saham Soviét tungtungna bakal hirup panjang. "Tochka-U" tiasa janten panacea pikeun Angkatan Bersenjata Ukraina, sanaos kanyataanna panggunaan senjata sapertos kitu dina perang sipil henteu matak ngabingungkeun. Tapi dina tentara, sigana, teu aya spesialis anu kéngingkeun pakakas sapertos kitu: misilemen henteu tiasa leres ngalebetkeun program hiber. Urang Amérika nyobian sia-sia pikeun ngabantosan misil ku sistem satelitna nyalira, tapi umur éléktronik Tochka-U dina hal ieu dicoo ku tangan para milisi.

"Sorot" Angkatan Bersenjata Ukraina anu salajengna nyaéta komunikasi, anu sacara praktis henteu dijagaan ku nanaon. 95% inpormasi operasional dikirimkeun ku telepon sélulér telepon umum, perwira sareng prajurit, sareng sésana 5% tumiba di stasiun digital asing pikeun pasukan khusus. Nanging, sanajan unit élit ogé henteu salawasna nganggo pakakas sapertos leres, sering henteu niténan modeu tiiseun radio. Prakték nunjukkeun yén nalika komunikasi nalika pawai, sinyal radio unit Angkatan Bersenjata gampang dicandak ku milisi, sareng serangan artileri dikirimkeun di tempat siaran. Tangtosna, pangalaman sapertos kitu moal lulus tanpa nyésakeun tilas pikeun militér Ukraina: ayeuna, kajadian sapertos kitu janten terasing. Tapi Angkatan Bersenjata nganggo komunikasi sélulér sareng, jelas, bakal teras-terasan nganggo éta. Komunikasi telepon sapertos kitu janten sumber inpormasi anu henteu berharga ngan ukur pikeun milisi, tapi, sabalikna, pikeun paréntah ATO.

Janten, dina 11 Juli 2014, kantor pusat ATO terang ngeunaan karuksakan brigade mékanis ka-24 saatos pamajikan salah saurang pejuang anu masih tiasa kéngingkeun jénderal. Kaayaan sapertos kitu henteu unik di tentara Ukraina.Seringna, hasil operasi Angkatan Bersenjata Ukraina ngan ukur tiasa diajar tina "Twitter" pribadi atanapi "Facebook" komandan unit, sareng sakapeung detil serangan anu bakal datang muncul dina halaman sapertos kitu. Salaku tambahan, bahaya damel aktif kantor pusat ATO dina hawa nyaéta kamungkinan pikeun ngaidentipikasi tempatna ku milisi nganggo metode triangulasi. Ngitung mobilitas rendah markas, kamungkinan mogok artileri pikeun aranjeunna ngalikeun.

Brigadir motorisasi misah ka-24 anu ancur tina Angkatan Bersenjata Ukraina caket Zelenodolye. Teu paduli latihan rékayasa dina jajaran tentara Ukraina jelas katingali.

Gambar

Baju waja parantos janten kultus dina jajaran Angkatan Bersenjata Ukraina.

Kultus nyata baju wesi sareng pakakas pelindung pribadi, kalayan ampir teu paripurna pikeun nguatan benteng, ogé parantos janten ciri tina taktik Angkatan Bersenjata Ukraina di beulah kidul wétan. Dina pengertian ieu, conto operasi pikeun meungpeuk Sloviansk mangrupikeun indikasi, nalika alat-alat, jalma sareng ténda ditempatkeun di hiji rohangan terbuka kalayan legana sakitar hektar. Ayeuna janten jelas naha milisi anu épéktip dina ngagunakeun MLRS. Nalika operasi nyerang taun 2014, alat-alat Angkatan Bersenjata Ukraina di tempat parkir ampir henteu kantos ngali, atanapi dijero nepi ka jero anu teu cekap. Prajurit bobo dina ranjang di tenda anu dipasang langsung di lapangan, bahkan tanpa tanggul. Alat-alatna sering ditempatan rame "sisi ka sisi" - ieu lumrah, dina kasus serangan artileri, ningkatkeun kaleungitan kendaraan tempur.

Gambar
Gambar
Gambar
Gambar
Gambar
Gambar

Serangkaian peralatan hancur, tempatna ampir sisi ka sisi.

Ku sababaraha cara, slogan sapertos kitu mangrupikeun akibat tina undemandingness paréntah ATO dina taun-taun mimiti konflik kana dukungan rékayasa pasukan. Tangki di pos pamariksaan teu dikali, sareng bénténg diwangun tina ban, papan sareng bata. Kana waktosna, tentara Ukraina ngartos yén bahkan baju waja NATO anu paling canggih langkung lemah tibatan lombang biasa dina kaayaan pertahanan. Ieu leres-leres leres dina kamungkinan dianggo masif ku musuh sadaya jenis artileri. Nyatana, ayeuna bentrokan militér di belah kidul-wétan Ukraina dipotong kalayan henteu aya hubungan langsung antara pihak-pihak, sareng lumangsung di sekitar pos-pos pemeriksaan sareng titik-titik pangendali.

Ésterilitas operasional-taktis paréntah Angkatan Bersenjata Ukraina jelas diwujudkeun dina blokiran kelompok anu dikepung sareng usaha pikeun ngeureunkeun LPNR ti wates sareng Rusia. Anu dikurilingan, sakumaha aturan, henteu nampi bantosan luar sareng kapaksa nyerah sacara masal, musnah, atanapi, pangpangna, nembus nyalira. Janten, caket Ilovaisk tanggal 12 Agustus 2014, saatos serangkaian usaha gagal nyandak kota "langsung", paréntah ngirimkeun kelompok taktis batalyon pikeun nyerang ti beulah kalér. Sareng suksés - grup kalayan pukulan keris nembus antara Mospino sareng Ilovaisk, teras ngalih ka arah Zelenoe - Fedorovka. Teu aya dukungan sateuacanna ti APU, sareng milisi ngaluncurkeun serangan pancang, ngabantingkeun BTG dina mousetrap.

Gambar

Kira-kira kieu carana peralatan digali di Ukraina.

Alesan pikeun kagagalan sapertos Angkatan Bersenjata Ukraina di medan perang nyaéta kabodoan personalia komando senior, ogé kurangna kamampuan ngempur dasar di kalangan komandan tengah sareng SMP. Jalma-jalma sering diangkat kana jabatan anu dipimpin sanés dumasar kana kualitas propésional, tapi dina alesan ideologis. Tarian peluit dina Staf Umum ogé maénkeun peran, nalika lima urang diganti dina jabatan menteri pertahanan dina jangka waktu anu pondok. Salah sahijina nyaéta Valery Geletay, anu ngan ukur dua taun janten tentara, sésana waktos anjeunna ngajabat di Departemen Dalam Negeri. Sarua pentingna pangaruh Amérika kana paréntah Angkatan Bersenjata Ukraina - spesialis ti West Point nyobian narjamahkeun taktik perang tentara Ukraina ku cara sorangan. Anu nyusahkeun nyaéta tentara Ukraina parantos hilap kumaha ngalawan bahkan numutkeun kanon Soviét, teu kakantun standar luar negeri. Operasi karasa hésé pisan pikeun pasukan darat.Ieu umumna disababkeun ku motivasi handap tentara leumpang, anu nolak tarung tanpa dukungan kendaraan lapis waja, sareng téhnik ieu pisan, kalayan rusakna, sering ngaganggu bahkan transfer pasukan biasana di payun. Tingkat jasa rékayasa anu handap henteu ngamungkinkeun perbaikan anu efektif tina kendaraan lapis baja anu luar biasa, anu sering tumiba di tangan para milisi, sareng aranjeunna, dina gilirannana, ati-ati pisan kana kado sapertos kitu sareng hasil ngahanca kendaraan. Aranjeunna henteu terang kumaha sacara efektif maréntahkeun pasukan tanki di Ukraina, janten aranjeunna dugi ka nunjukkeun serangan ku kelompok 6-8 kendaraan. Aranjeunna ngarepkeun Hummers dina brigade airmobile misah ka-95 ti Zhitomir, tapi aranjeunna kirang waja, henteu resep kokotor Ukraina sareng sesah dilereskeun kusabab kurangna alat ganti.

Tangtosna, sapertos tentara anu sanés, Angkatan Bersenjata Ukraina diajar tina kasalahan sorangan sareng, antukna, ningkatkeun poténsi perangna. Nanging, pangaruh basa mimiti anu handap masih mangaruhan, ogé pertumbuhan anu langkung épéktip dina kamampuan tentara LDNR dina sababaraha taun ka pengker.

Populér ku topik