Unit darat Angkatan Bersenjata Ukraina. Taktik merangan. Bagéan 1

Unit darat Angkatan Bersenjata Ukraina. Taktik merangan. Bagéan 1
Unit darat Angkatan Bersenjata Ukraina. Taktik merangan. Bagéan 1
Anonim

Dina awal operasi "anti teroris", Angkatan Bersenjata Ukraina langkung gampang ngahalangan pakampungan masing-masing anu ditangkep ku milisi pikeun mastikeun operasi "pembersihan" salajengna. Pasukan Pengawal Nasional Ukraina sareng seueur batalyon daérah kalibet dina padamelan kotor pikeun ngaleungitkeun jalma-jalma anu teu pikaresepeun. Nanging, aranjeunna jelas henteu gaduh kakuatan sareng katerampilan. Milisi di kota sareng kota nawiskeun résistansi anu pantes. Ku alatan éta, Angkatan Bersenjata Ukraina kedah nyandak kana diri sadayana beban moral sareng fisik tina "ngabersihkeun" padumukan anu mandiri.

Biasana taktik na unpretentious - grup mékanis leutik asup ka kota ti sababaraha sisi sareng néwak sadaya titik anu paling penting (administrasi, jst.). Sareng di dieu, kanyataanna, hal anu paling pikaresepeun dimimitian. Kaseueuran milisi anu bersenjata sareng peluncur granat anti tank sareng terang kumaha ngaturna kalayan saé. Sareng kendaraan lapis waja Angkatan Bersenjata taun 70an henteu diadaptasi pikeun gelut dina kaayaan pakotaan, nanging, modél dunya modéren henteu jauh ti éta dina indikator ieu.

Hasilna, paréntah Ukraina ngadamel manuver sanés sareng ninggali ribut kota-kota anu langkung sering dipake tinimbang ngepung sareng blokade ku kakuatan, pemotongan cai sareng gas. Artileri aktip dianggo, anu dina pangwangunan kota pencét umumna warga sipil tibatan milisi. Naon kajadian di luar padumukan? Sareng didieu militér Ukraina hoream pisan pikeun ngahubungi perang.

Gambar
Gambar
Gambar

Conto ilustrasi nyaéta caket Yampol Juni 2014, anu unitna 25 PDBM, 24 ICBM, 95 AIMBRs sareng NSU miluan. Unggal serangan dimimitian ku serangan masif kendaraan waja tanpa dukungan tentara leumpang. Dina hal oposisi, tank, operator tanaga lapis waja sareng kendaraan tempur tentara leumpang mundur, masihan jalan pikeun némbakan artileri masif ti milisi anu parantos lebet. Biasana, gugus baju lapis shock diwangun ku 2-3 BMP-2, 2 operator tanaga lapis sareng hiji T-64BV. Seuneu artileri hujan turun pisan signifikan - boh gun nyalira sareng MLRS jalan. Dina salah sahiji blog, pamilon dina acara nyerat yén "hésé ngabayangkeun naon sih anu lumangsung dina posisi militan: 9 tong tong 122-mm, 6 tong 152-mm mm (périodik sadayana 10) sareng BM-21 dianggo pikeun anjeun. " Paradoxically, upami milisi ngagaduhan senjata anti tank anu épéktip, Angkatan Bersenjata Ukraina ngijinkeun konvoi anu diwangun ku truk KamAZ kalayan Zu-23-2 sareng BMD-1 dugi ka jalur kontak. Sareng ieu sareng jenuh mesin anu cukup tina tipe T-64 dina 24 ICBM. Tangtosna, kolom "cahaya" sapertos ditumpes tina penjara, blok jalan sareng bom jarak jauh. Hasilna, taktik ngaminimalkeun karugian sareng ngahindaran kontak tempur nyababkeun kaleungitan sababaraha dinten komo minggu, anu biasa dianggo milisi pikeun kaluar ti Slavyansk.

Gambar

Peta salah sahiji tahapan mumusuhan caket Yampol.

Salah sahiji épisode anu paling suksés tina konflik di Kidul-Wétan Ukraina pikeun Angkatan Bersenjata Ukraina nyaéta operasi badarat di daérah aglomerasi Slavia-Kramatorsk. Tanggal 15 April 2014, opat Mi-8s, kalayan dukungan sapasang Mi-24, mendaratkeun pejuang pasukan khusus dina situs klub ngapung di Kramatorsk, anu antukna ngontrolana. Sakedik sakedik, dina 27 April, pendaratan Ukraina anu kawéntar kadua kajantenan, tapi, éta réngsé kirang solématan. Di daérah Donetsk, caket Soledar, di daérah tambang Volodarsky, 15 paratroopers Angkatan Bersenjata Ukraina dikirimkeun ku helikopter.Di pos pamariksaan, aranjeunna néwak dua milisi, hiji luka, tapi panambang lokal nganggo linggis, pipa sareng sekop ngarebut deui hiji tahanan. Hasilna, payung payung, saatos ngécéskeun tembakan kana hawa, terjun kana helikopter sareng keuheul ngapung, nyandak hiji tahanan. Kasus ieu réngsé langkung parah dina 12 Juni, nalika siang, 8 urang terjun payung ti helikopter kana jalur konvoi Angkatan Bersenjata Ukraina langsung ka lokasi milisi. Alami, badarat badé dikurilingan sareng direbut.

Grup taktis perusahaan (RTG) Angkatan Bersenjata Ukraina dina usum panas nyerang di Donbass di 2014 janten tokoh utama dina téater operasi. Salaku bagian tina brigade mékanis Angkatan Bersenjata Ukraina, grup sapertos diwangun ku perusahaan tentara leumpang, 1-2 platoons tank, batré artileri howitzer, regu sniper, platoon pangintipan sareng unit perbaikan sareng MTO. RTGs tina brigades tank didasarkeun kana dasar perusahaan tanki, sareng peleton tentara leumpang janten pangrojong. Tapi nepi ka Juli, saatos "cauldrons" anu kawéntar, kapamimpinan ngarobih logika pembentukan RTG: ayeuna unggal kelompok diwangun ku hiji perusahaan tentara leumpang mékanis sareng hiji perusahaan tank. Dina bagian tina grup, howitzers dicabut, sareng di tempatna aya batalyon artileri sareng aki RZSO. Struktur organisasi anu sami tetep dugi ka ayeuna. Grup perusahaan khas Angkatan Bersenjata kalebet 250-450 tanaga, 20-25 kendaraan tempur infantri / operator personel lapis waja, 10-12 tank, 6-12 bedil nyalira atanapi howitzer anu ditarik, dugi ka 6 RZSO.

Kelompok taktis Batalyon (BTGs), pamaén sanésna di Kidul-Wétan Ukraina, dina angkatan perang dibentuk dumasar kana batalyon tentara leumpang, anu nempel ka perusahaan tank, batalyon howitzer, batré RZSO, platoon sniper, perusahaan pangintipan sareng perusahaan perbaikan sareng pamulihan gabungan sareng perusahaan MTO. Kusabab Agustus 2014, réformasi parantos dilakukeun dina unit BTG (1 brigade, 24 brigade mékanis, 30 brigade mékanis, sareng sajabana): ayeuna aya tilu batalyon sakaligus (tank, mékanis sareng pangintipan). Batilion artileri sareng rokét sareng batré anti tank nembongan.

Kurangna tanaga janten panyabab utama kabentukna sapertos ageung RTG sareng BHT, anu bahkan mobilisasi henteu nyugemakeun. Ku mimiti mumusuhan, brigade gabungan Angkatan Bersenjata Ukraina dianggé 30%, paling saé ku 50%! Nyaéta, henteu ngan ukur pakakasna dina kaayaan pikasediheun, kadang-kadang teu aya anu malah bajoang. Unit anu sahenteuna aya 70-80% padamel waktos damai janten élit - ieu mangrupikeun pesawat udara ka-25, airmobile 80 sareng brigade tank ka-1. Gelombang mobilisasi kahiji sareng kadua nambihan henteu langkung ti 30% tina jumlah prajurit anu diperyogikeun pikeun transisi kana hukum bela diri. Salaku conto, brigade mékanis ka-30, bahkan dina waktos anu paling "saé", henteu kaitung dugi ka 1.500 tanaga. Éta sababna kapamimpinan militér Angkatan Bersenjata Ukraina ngempelkeun sagala rupa anu aya dina angkatan darat di RTG sareng BGT, upami henteu, éta bakal bunuh diri pikeun ngamimitian unit-unit anu henteu lengkep dina perang. Sisi anu béda tina kelompok sapertos kitu nyaéta babagian lemah tina perbaikan sareng logistik - stafna 70-80% pinuh. Aya kurangna BREM, KET-L, MTO-AT sareng alat-alat sanés.

Ku sababaraha cara, kapamimpinan Angkatan Bersenjata ngarencanakeun ngadopsi pangalaman "maju" militér Amérika dina panggunaan kelompok mékanis dina ngempur. Sapertos di Irak, RTG sareng BTG kedah ngalih sapanjang jalan, sareng titik-titik pos dipasang di parapatan, di mana Terbats anu terkenal sareng unit NSU dikerahkan. Masing-masing kelompok nalika pawai sareng pawai marching ukur di sirah sareng buntutna; urang Ukraina, dumasar kana naséhat urang Amérika, mutuskeun pikeun mopohokeun pawai pawai sisi. Sadayana ngarepkeun milisi bakal dilengkepan ngan ukur panangan alit atanapi, pangpangna, peluncur granat tangan. Sareng kelompok manuver sapertos kitu sareng saratus alat-alat sanésna masing-masing ngalih kana rohangan operasional kalayan tujuan pikeun néwak padumukan di poros Berezovoye, Novy Svet, Starobeshevo, Kuteinikovo, Stepanovo sareng Amvrosievka.

Gambar
Gambar
Gambar
Unit darat Angkatan Bersenjata Ukraina. Taktik merangan. Bagéan 1

Éta rencanana pikeun nyetél titik pamariksaan dina unggal garis anu direbut deui pikeun ngendalikeun kaayaan.Perlu diperhatoskeun yén urang Ukraina nyalin pangalaman "berets héjo" di Irak di 2003, nalika pasukan khusus dina kendaraan ringan ngalaksanakeun gerakan gancang-kilat di payuneun gugus kakuatan utama anu ngalir. Angkatan Bersenjata Ukraina ngalengkepan resimen tujuan khusus ka-3 pikeun UAZs sareng operator personalia lapis baja pikeun ieu. Teu aya saurang ogé dina kapamimpinan angkatan darat sareng diantara penasihat luar negeri, jelas-jelas, gumantung kana résistansi serius ti milisi, ayana senjata beurat sareng kesiapan moral anu rendah tina personel Angkatan Bersenjata Ukraina pikeun permusuhan sapertos kitu.

Gambar
Gambar

Diantara kaunggulan anu jelas tina tentara Ukraina, jalma tiasa milih dukungan médis anu kompeten dina unit tempur. Aya seueur rumah sakit militér di daérah Ukraina, anu nyepetkeun restorasi "300" sareng balikna deui ka Kidul-Wétan. Menteri Pertahanan nyatujuan algoritma anu ngahijikeun pikeun tindakan di medan perang, anu kalebet dina program latihan pikeun tanaga pikeun operasi anti téroris. Kaseueuran kasuksésan médis aya hubunganana sareng padamelan sukarelawan anu nyayogikeun pasokan pertolongan pertama pikeun prajurit. Nyeri sirah LDNR nyaéta sabotase sareng kelompok pangintipan, ngaléos ka tukang, dugi ka Donetsk sareng Lugansk. Biasana ieu mangrupikeun sababaraha kendaraan sareng mortir anu tiasa nyababkeun panik serius di metropolis. Pikaresepeun yén urang Ukraina dina arah ieu nyoko kana pangalaman anu relevan pikeun urang Amérika di Vietnam, ogé instruktur NATO di Libya. Akhirna, Angkatan Bersenjata Ukraina gaduh kartu truf paradoks pikeun leungeun baju aranjeunna: nalika sababaraha unit kirang pas, aya poténsi mobilisasi ageung pikeun sakumna nagara di tukangeun militér. Ku perkiraan anu paling konservatif, kaunggulan strategis Ukraina pikeun Donbass dina sumber daya manusa kira-kira jam 12: 1. Tapi ieu dimana kaunggulan taktis sareng strategis Angkatan Bersenjata Ukraina ngiringan tentara tungtung LDNR.

Populér ku topik