Prospék pikeun ngawangun tanki

Prospék pikeun ngawangun tanki
Prospék pikeun ngawangun tanki
Anonim

Saatos taun 1945, teu aya dékade tunggal dimana paduan suara tentara langsing langsing henteu ngaduga yén maotna alat-alat tank salaku kelas kendaraan tempur. Makam kuburan kahiji maranéhanana dingaranan senjata nuklir. Nanging, teu lami deui janten jelas yén dina kaayaan panggunaanana, tank, sabalikna, nunjukkeun anu pangluhurna, dibandingkeun sareng sadaya alat anu sanés, anu salamet sareng épéktipitas tempur, saatos éta sadaya jalma skeptis tenang, tapi henteu lami. Sakali deui, "sekop" anu digulung diserahkeun ka misil anu dipandu anti tank, helikopter tempur sareng ayeuna sadaya senjata presisi sacara umum. Tapi, sanaos sadayana ieu, tanghi henteu pernah dikubur.

Kiwari, tank perang utama (MBT) terus janten kakuatan anu mencolok utama pasukan darat ti nagara mana waé. Komo ku sacara signifikan ngirangan taman tanki, moal aya anu bakal ninggalkeun aranjeunna. Nganalisis pangalaman konflik militér dina waktos ayeuna sareng tingkat parangkat ayeuna tentara nagara-nagara sanés, ogé tingkat anu aranjeunna bakal tiasa ngahontal dina waktos anu payun, urang tiasa nyarios kalayan yakin yén, sahenteuna pikeun 3-4 dekade salajengna, MBT bakal tetep kakuatan anu mencolok utama dina unit darat sadaya tentara. Janten kandaraan tempur anu paling ulet, dijaga sareng bersenjata ageung dina kaayaan tempur, aranjeunna, sapertos sateuacanna, ageung bakal mastikeun stabilitas kakuatan darat.

Urang tiasa nyarios sareng kapercayaan pisan yén pikeun 25-30 taun ka hareup, bagian penting tina armada tank dunya bakal tetep janten kendaraan anu biasa ku urang ayeuna. Tangki utama sapertos T-64, T-72, T-80, T-90, M-1 "Abrams", "Challenger-2", "Leopard-2", "Merkava" sareng prestasi ideu desain séjén 60- 70an abad ka tukang, anu mimiti ningkat dina taun 80an, teras sacara modéren sacara signifikan dina taun 90an, sareng masih teras-terasan ningkat utamina kusabab masang "ngeusian sareng alat awak" énggal.

Prospék pikeun ngawangun tanki

T-90 dina parade di Moskow

Jelas, antukna waktos, modél anyar peralatan tank bakal muncul di medan perang, didamel, diantarana, dina platform anu aya, tapi moal seueur diantarana. Diantarana, tank perakitan domestik tiasa mendakan tempatna, tapi jenis kendaraan naon anu bakal janten patarosan nyalira.

Dina awal taun 2000an, anu mimiti nyebatkeun tank domestik generasi anyar dina prosés pamekaran muncul dina pers. Kandaraan Biro Desain Ural katelah Objek 195, tapi nampi kawéntar salaku T-95. Inpormasi ngeunaan tank anyar éta teras henteu saé, sareng seueur anu nganggap yén sagalana bakal ukur ku citakan biru. Nanging, dina 2008-2009, inpormasi dibocorkeun ka média yén prototipe diwangun bahkan nuju ngiringan tés. Tangki ieu ngagabungkeun seueur kamajuan dina sadaya mesin kelas ieu, anu dilakukeun dina abad ka tukang, nalika M1 Abrams sareng T-72 dianggap puncak pamikiran téhnis. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan kamungkinan sareng tata ruang "obyék 195" dina tulisan kami.

Dupi aya anu langkung mirah?

Sanaos gaduh ciri performa anu luar biasa, tank T-95 sigana bakal pernah ngahasilkeun produksi masal. Waragad anu ageung tina tank, dibarengan ku kurangan program asing anu sami, ngajantenkeun alat-alat unit tank domestik dina T-95 sakedik ngandung hartos sareng anu paling penting, mangrupikeun proyek anu ngarusak. Marengan ieu, diperyogikeun platform tentara universal anu anyar.Platform anu dilacak sapertos kitu tiasa dianggo pikeun tanki sareng kendaraan tempur tentara leumpang "brigade beurat". Ngembangkeun platform sapertos ieu dimimitian deui di USSR, tapi dina 90an abad ka tukang éta ditunda kusabab kurang dana. Ayeuna, saatos ninggali T-95 salaku tank utama, platform anu ngahijikeun nuju didamel dumasar kana sarat pikeun kelayakan dina téknis anu aya sareng poténsial industri. Sasuai, sarat pikeun kamampuan tempur na dirobah.

Ahli dina bidang wahana lapis waja, Viktor Murakhovsky, yakin yén sarat utama pikeun éta nyaéta - ningkatkeun kaamanan awak awakna, ogé ngalengkepanana ku alat sareng alat anu ngamungkinkeun tanki berinteraksi sareng sadaya kakuatan anu sanés. tina brigade dina kontrol sistem kelas ESU TZ. Nalika nyiptakeun kendaraan anyar, sarat pikeun "kamampuan dueling", anu nangtoskeun kamampuan tahan MBT musuh, bakal sakedik dikirangan. Bedil anu langkung kuat, sapertos mariem 152 mm anu dikandung dina "objek 195", moal dianggo. Ningkatna gun 125mm bakal bertindak salaku gaganti. Pakarang ieu masih gaduh poténsi pamekaran anu luhur, kalebet dina hal nyiptakeun amunisi generasi anyar, nalika ningkatkeun sistem artileri ieu meryogikeun biaya anu langkung murah tibatan ngaganti tank kana kaliber anyar senjata utama.

Gambar

Panantang 2, Inggris

Persyaratan anu ningkat pikeun panangtayungan awak, babarengan sareng pamekaran platform anyar, umum pikeun tanki sareng kendaraan tempur tentara leumpang beurat, hartosna panempatan awak awak dina kapsul lapis waja misah, sapertos dina T -95, ogé perenah modular. Gumantung kana tujuan kendaraan, éta bakal nampi kompartemen tempur tank nganggo senjata anu cocog, atanapi kompartemen tempur sareng udara pikeun kendaraan tempur tentara leumpang.

Sareng kumaha upami di luar negeri?

Kaseueuran nagara maju di dunya ayeuna langkung resep kana modérenisasi kendaraan tempur anu aya. Amérika Serikat milih jalur ieu saatos krisis ékonomi maksa nagara pang beungharna ninggali palaksanaan program Future Combat System (FCS) anu ambisius, anu mana rupa-rupa alat militér badé dikembangkeun, kalebet MBT. Sumawona, teu aya proyek tina tank FCS nunjukkeun kaunggulan tempur radikal tibatan vérsi modérenisasi tina M1 Abrams, anu henteu menerkeun harga tinggi na. Ngagunakeun platform tina tank M1, anjeun tiasa ngalaksanakeun pamutahiran, anu leres-leres ngamungkinkeun pikeun nyiptakeun kendaraan tempur anu énggal. Éta sapanjang jalur ieu anu ngawangun tank di Kulon.

Dina 2009, Amérika Serikat ngumumkeun yén M1A3 bakal tetep janten tank perang utama nagara éta pikeun dasawarsa salajengna. Dipiharep yén modérnisasi tank anyar bakal nampi langkung beurat - sakitar 55 ton, ngalawan ton 62 ayeuna. Pangirangan ieu bakal kahontal ku panggunaan turret anyar, anu bakal nampi loader otomatis dimodelkeun dina tank Perancis Leclerc. Sakuduna nempatkeun mesin solar anyar dina mobil, ngapdet sistem kontrol seuneu sareng dimungkinkeun pikeun masang péstol anyar (numutkeun sababaraha sumber, haliberna 140 mm.). Kandaraan ieu direncanakeun didamel dumasar kana tanghi M1 sareng M1A1 dina panyimpenan, aranjeunna tiasa tetep jasa sareng nagara dugi ka 40an, sareng tank M1A2 anu aya.

Di Jérman, pamekaran program Neue Gepanzerte Platforme (NGP) ogé kalem (upami henteu leres-leres dieureunkeun), dimana, sapertos dina T-95, aranjeunna ngarencanakeun nempatkeun senjata utama dina menara anu teu aya padumukan. Tangki éta kuduna nampi mariem 140-mm salaku senjata utama. Ayeuna henteu jelas naha Menteri Pertahanan Jerman bakal tiasa mendakan artos kanggo kendaraan anyar, kamungkinan Leopard-2 bakal tetep janten tank utama Jérman salami 10-15 taun. Taun kamari, dina paméran Eurosatory, pembina tank Jérman nunjukkeun modifikasi anyar tank Leopard-2A7, babarengan sareng éta dina paméran éta nunjukkeun Revolusi MBT futuristik, anu ogé didamel dina platform Leopard-2 anu dimodernisasi sacara radikal.Béda tina modél A7 ku perhatian anu langkung ageung kana panangtayungan bak, ogé panggunaan téknologi "digital armor", anu kedahna nyayogikeun awak awak sareng pandangan anu saéna ti jero kendaraan.

Gambar

MBT-Revolution, Jérman

Ayeuna, Perancis ngagaduhan salah sahiji MBT paling modéren, pamekaran tank Leclerc lumangsung dina 80an-90an abad ka tukang. Dina dasawarsa anu bakal datang, Perancis bakal ngabahekeun mesin ieu. Hal ieu direncanakeun pikeun masang sistem pangendali seuneu panganyarna sareng senjata anu anyar anu langkung kuat dina tank. Sugan damel bakal dilakukeun pikeun ningkatkeun pembangkit listrik, anu ayeuna aya seueur patarosan. Sésa komponén sareng rakitan bakal diinjeum tina bak dasar.

Inggris ogé ngagaduhan pamikiran nyalira ngeunaan kamekaran tank anu ngajanjikeun. Aranjeunna cocog sareng arus tren umum dina pamekaran kandaraan waja - panurunan jumlah awak, bedil anu langkung kuat, sistem kendali seuneu anu sampurna, jst. Leres, aya inpormasi yén panerusna Panantang 2, anu dikembangkeun salaku bagian tina program Syarat Peralatan Seuneu Langsung Mobile, direncanakeun dilengkepan meriam anyar kalayan akselerasi éléktromagnétik proyektil. Aya kamungkinan yén Inggris bakal janten inovator di daérah ieu, janten anu pangpayunna masang senjata sapertos kitu dina tank serial. Nanging, waktos pikeun nerapkeun sistem ieu ngadorong waktos pangembangan tank sahenteuna 20 taun.

Hasil sareng tren

Kiwari, tren utama ieu pikeun ngembangkeun tank perang utama tiasa dibédakeun:

1. Jisim tanghi lirén ngembang. Sadaya proyek anu ngajangjikeun, kacuali tangki Merkava anu ditingkatkeun (didamel kanggo bioskop khusus operasi militér), ngagaduhan total massa dina 60 ton.

2. Tumuwuhna firepower tina bak parantos kalem. Transisi Rusia kana senapan 152 mm bakal teras-terasan ngaluncurkeun babak anyar tina lomba pikeun senapan tank anu paling kuat, tapi ieu, sigana bakal moal kajadian. Kaliber 140 mm bakal janten wates pikeun 20 taun ka hareup, sareng kaseueuran tank bakal terus dilengkepan 120-125 mm senapan.

3. Tanpa kacuali, sadaya tanghi anu ngajangjikeun bakal nampi loader otomatis, anu kasaksian dina jalur pangwangunan anu dipilih di Rusia 30 taun ka pengker.

4. Peran utami dina ningkatkeun kamampuan merangan peralatan bakal dimaenkeun ku sistem pengendalian seuneu anu langkung maju, designation target sareng sistem komunikasi, ogé sistem perlindungan aktif sareng alat-alat sanésna, kalayan bantosan kamampuan tempur anu parantos aya alat-alat generasi 2-3 bakal tiasa ningkat sacara signifikan.

Populér ku topik