Tangki "Mouse" - ideu favorit Hitler

Tangki "Mouse" - ideu favorit Hitler
Tangki "Mouse" - ideu favorit Hitler
Anonim
Gambar

Ideu favorit Hitler, tank gedé anu pernah diwangun dina logam (beurat tempur 188 ton), Maus (ogé katelah Porsche 205 atanapi Panzerkampfwagen VIII Maus) didesain sareng diwangun ku Ferdinand Porsche.

Tangki

Sejarah tank tiasa dimimitian ku rapat anu diayakeun ku Hitler dina 8 Juli 1942. Rapat ieu dihadiran ku Profesor F. Porsche sareng A. Speer, anu teras maréntahkeun ka Fuhrer pikeun ngamimitian damel dina "tank terobosan" kalayan panyalindungan perisai anu maksimal sareng anu tiasa dipasihan senapan 150 mm. atanapi 128mm.

Gambar

Sababaraha perusahaan nyandak bagian dina nyiptakeun tank sakaligus: turret sareng lambung dihasilkeun ku perusahaan Krupp, Daimler-Benz tanggel waler pikeun sistem propulsi, sareng Siemens ngadamel unsur transmisi. Perakitan bak tina tangki dilaksanakeun di pabrik perusahaan "Alquette".

Gambar

Tank ieu dieksekusi dina tingkat téknologi tinggi pikeun waktos na. Janten, éta nganggo mobil jero sareng multi-gulung kalayan lébar 1, 1 méter. Desain suspénsi ieu nyayogikeun kendaraan sareng tekanan taneuh khusus, anu henteu langkung ngaleuwihan kinerja tank beurat sérial. Salah sahiji fitur utama tank nyaéta dua-gun senjata, baju waja sirkular anu kuat sareng transmisi mandiri éléktromekanis pikeun jalur katuhu sareng kénca.

Gambar

Awak tank diwangun ku 5 urang: tilu di batu nisan, sareng dua di payun, dina kompartemen kontrol.

Gambar

Tanggal 14 Méi 1943, modél kai ukuran "Mouse" ditepikeun ka Hitler.

Dina Désémber 1943, prototipe anu munggaran tina tank, anu dilengkepan mesin pesawat MB 509 ti Daimler-Benz sareng menara kai, asup kana uji coba laut. Saatos hasil uji coba anu cukup nyugemakeun, sapasang alat internal sareng turret asli pikeun ngalakukeun seuneu artileri dipasang dina mobil. Prototipe séjén didukung ku mesin solar Daimler-Benz MB 517. Nanging, tétéla yén anjeunna capricious sareng henteu dipercaya dina operasi.

Gambar
Gambar

Proyék Maus, dirarancang ku Ferdinand Porsche, ngan sawaréh réngsé dina bulan Agustus 1944. Dua prototipe tina tank Maus diwangun (205/2 sareng 205/1).

Sadaya padamelan ngadamel 10 mesin sérial dilanjutkeun dina akhir taun 1944 ku paréntah pribadi Hitler. Jérman nyanghareupan kakurangan kapasitas produksi sareng bahan baku pikeun produksi jinis-jinis dasar senjata.

Gambar

Tanghi "Mouse" henteu mendakan panggunaan tempur. Prototipe ditiup ku Jérman nalika Angkatan Darat Beureum ngadeukeutan. Tanggal 21 April 1945, di daérah stasiun karéta di Kumersdorf, pasukan kami néwak tank anu ancur 205/2.

Gambar

Dina taun 1945, bagian tina bak diangkut ka kota Stetin, teras éta dibawa ku féri ka kota Leningrad sareng salajengna ka Kubinka, ka tempat latihan tanki. Di Kubinka, hiji tank dipasang tina bagian-bagian anu salamet. Dina 1951-52, tank ieu diuji ku némbakan dina rentang artileri.

Gambar
Gambar
Gambar

Ayeuna, tank "Mouse" mangrupikeun paméran di Kubinka, di Museum of Armored Forces, sareng diwangun ku turret 205/2 sareng lambung 205/1.

TTX:

Tank Maus

Klasifikasi tank beurat beurat

Ngempur beurat t 188

Diagram perenah kompartemen kontrol payun, kompartemen mesin di tengah, kompartemen tempur di tukang

Awak 5 jalma.

Sejarah

Taun produksi 1942-1945

Jumlah anu dikaluarkeun, PCS. 2 (sapinuhna diwangun) + 9 (di pabrik dina sababaraha tahapan parantosan)

Dasar Operator

Diménsi (éditan)

Panjang kalayan gun payun, mm 10200

Kasus lébar, mm 3630

Jangkungna, mm 3710

Reresihan, mm 500

Reservasi

Baja waja tipe waja sareng permukaan anu digulung ngeraskeun

Dahi awak (luhur), mm / deg. 200/52 °

Dahi awak (handapeun), mm / deg. 200/35 °

Papan lambung (luhur), mm / deg. 185/0 °

Papan lambung (handap), mm / deg. 105 + 80/0 °

Tuang awak (luhur), mm / deg.160/38 °

Tuang awak (handapeun), mm / deg. 160/30 °

Handap, mm 55-105

Hull hateup, mm 50-105

Dahi munara, mm / deg. 240

Topéng pakarang, mm / deg. 100-220

Dewan munara, mm / deg. 210/30 °

Tuang menara, mm / deg. 210/15 °

Hateup munara, mm 65

Pakarang

Kaliber sareng mérek gun 128 mm KwK.44 L / 55, 75 mm KwK40 L / 36

Jinis bedil bedil

Panjang tong, haliber 55 pikeun 128 mm, 36.6 pikeun 75mm

Amunisi bedil 61 × 128 mm, 200 × 75 mm

Sudut HV, deg. -7 … + 23

Pamandangan periskopik TWZF

Senapan mesin 1 × 7, 92 mm

MG-42

Mobilitas

Mesin tipe V ngawangun

12-silinder karburator didukung cair-didinginkan

Kakuatan mesin, hp sareng. 1080 (salinan munggaran) atanapi 1250 (salinan kadua)

Kecepatan jalan tol, km / jam 20

Lalayaran di jalan raya, km 186

Kakuatan khusus, hp s. / t 5, 7 (salinan munggaran) atanapi 6, 6 (salinan kadua)

Jenis gantung silih sambung pasang, dina cinyusu nangtung

Tekanan taneuh spésifik, kg / cm² 1, 6

Populér ku topik