Leungeun beurat bedil motor

Leungeun beurat bedil motor
Leungeun beurat bedil motor
Anonim

Pembentukan brigades tina tampilan anyar dina Pasukan Darat ngasah patarosan ngeunaan peran sareng tempat kandaraan waja tina tentara leumpang ayeuna di medan perang. Nyalin mékanis tina pendekatan anu aya kana panggunaan kendaraan waja tiasa négatip mangaruhan épéktipitas tempur unit bedil bermotor.

Gambar

Mimiti, bahkan anu paling deet ningali masalah bedil bermotor domestik, patarosan langsung muncul ngeunaan alat-alat anu aranjeunna kedah tarung. Atanapi, meureun, éta bakal langkung leres nyarios - dipaksa? Kami henteu nyarioskeun didieu ngeunaan ciri téknis AFV sareng sanés ngeunaan modérenitas solusi perenahna, dasar unsur atanapi bahan struktural anu dianggo. Kacukupan pisan tina konsép kandaraan tentara leumpang utama, anu diadopsi dina Angkatan Bersenjata kami, nimbulkeun keraguan.

Kakuatan paling saderhana yén tukang mobil bermotor, dina intina, henteu kedah nganggo "naon anu bakal aranjeunna pasihkeun" (sareng sudut pandang ieu, sanaos "mossiness" na anu ditolak parantos ditetepkeun sacara pageuh), henteu teras-terasan nimbulkeun pamahaman silih di kalangan ahli khusus. Tapi sigana bakal naon anu langkung jelas tibatan kanyataan yén BMP kedah ngabantosan tentara leumpangna, sareng henteu ngaganggu éta tina misi tempur.

Modifikasi tina sifat permusuhan, ditambah ku skéma ketinggalan jaman pikeun ngahijikeun kendaraan waja kana sistem tempur unit bedil bermotor, sacara kuat nandeskeun réduksi radikal ideu BMP éta sorangan. Ieu parantos nunjukkeun parobahan komposisi padamelan anu direngsekeun ku kendaraan lapis waja. Anu dina gilirannana (sareng ngan saatos éta!) Bakal narik struktur syarat anu anyar pikeun tujuan taktis kendaraan sareng ciri téknis na.

Dina tulisan "Infantri" baju waja "tina tampilan anu anyar, kami parantos némpél dina kaayaan anu parah tina pangwangunan peran konseptual tina kendaraan tempur lapis pikeun unit bedil bermotor anu anyar siap-siap. Salaku bagian tina nyimpulkeun analisa anu dilakukeun dina tulisan ieu, usul maju pikeun nganggap BMP salaku kompléks sistem-ngawangun senjata dina tingkat taktis tentara leumpang "perusahaan-pasukan platun". Sudut pandang ieu peryogi sababaraha klarifikasi, anu dina gilirannana bakal ngakibatkeun urang kana patarosan anyar dina jalan netelakeun penampilan kendaraan tempur anyar.

Éta henteu sami sareng baheula

Sateuacan nyawalakeun sacara detil ngeunaan BMP salaku kompléks sistem pikeun ngawangun pakarang pikeun tukang mobil bermotor, langkung saé analisa gambar operasi tempur modéren. Ngan urang tiasa nyarios perkawis fungsi fungsi wahana sareng tempatna dina sistem tempur paninggaran motor.

Unsur konci tina gambar tempur modéren (komo, meureun, sarat integral pikeun ngalaksanakeun perang ieu) nyaéta kanaékan anu signifikan dina otonomi unit taktis handap. Syarat anu tinggi pikeun kamerdekaan tindakan dina komposisi perusahaan sareng batalyon, boh dina papancangan seuneu sareng manuver, disababkeun ku sifat operasi tempur, anu faktor waktos, ketepatan waktos sareng akurasi mogok ngagaduhan peran anu langkung penting.

Gambar

Taktik Infantri dirobih duanana kanggo kasus perang "konvensional" saingan anu sami, sareng dina konflik asimétri, dicirikeun ku bédana kualitatif dina militér sareng poténsi téknologi ti pihak anu lawan. Dina kasus anu terakhir, sering ogé diperyogikeun pikeun nyarioskeun ngeunaan dukungan sadayana pikeun gerakan pasukan dina daérah kagiatan formasi partisan anu henteu teratur.

Gambar urang biasa tina buku téks sajarah sakola ngeunaan duanana perang dunya abad ka-20 parantos robih. Garis hareup anu teras-terasan, ésélon ngabagi kana épisode anu misah anu unit taktis dugi ka tingkat batalyon inklusif tiasa sareng kedah meta sakumaha otonom saloba-gancangna. Dina waktos anu sami, usaha dina perang dialihkeun ka jero operasional-taktis anu langkung ageung.

Operasi tempur kaleungitan karakter frontal kontinyu, kéngingkeun bentuk diskrit tina "mogok operasi" sareng dicirikeun ku transien, ogé ku naon anu tiasa disebat "perang sebutan target." Éta henteu dilakukeun deui pikeun daérah, tapi pikeun daérah konci: koridor transportasi, pusat komunikasi, pusat industri sareng infrastruktur, pusat kontrol pulitik-militér.

Hal ieu nyababkeun panggunaan masif ku pasukan téhnik penetrasi jero kana pertahanan musuh kalayan ngalungkeun payuneun kelompok tempur anu terasing tapi mandiri. Grup, dina gilirannana, kedah tiasa nyayogikeun gerakanana kalayan seuneu dina waktos anu tepat. Sumawona, disarankeun pikeun ngalakukeun ieu ku panangan anjeun nyalira, tanpa "nangtung dina garis" pikeun nampi dukungan ti artileri, pesawat angkatan darat sareng cara panguatan sanés anu dipasang dina unit tingkat luhur.

Janten, urang sumping kana tugas paripurna maksimal ngumpulkeun sareng ngolah inpormasi ngeunaan kaayaan taktis dina zona tanggung jawab kelompok tempur. Ieu direngsekeun ku ngenalkeun sistem kontrol otomatis, anu ngamungkinkeun pikeun mandiri sareng fleksibel ngawangun detasemen kakuatan pikeun éléh, ngagunakeun inpormasi anu ditampi sacara real-time. Catet yén kendaraan lapis baja dina grup sapertos kitu, dina hiji sisi, peryogi pisan sistem senjata serbaguna diintegrasikeun kana sistem sebutan target umum, sareng di sisi anu sanésna, saatos kéngingkeunana, aranjeunna tiasa nunjukkeun kualitas anyar dina perang.

Tantangan sareng kasempetan ayeuna

Gambar na parantos diberesihan sakedik, ayeuna waktuna pikeun ningali naon anu parantos aya dina panangan urang. BMP Rusia (Soviét, upami urang nyarioskeun waktos pembentukan doktrin panerapan) tentara didesain kanggo méréskeun tilu masalah. Mimiti, pikeun ngangkut tentara leumpang ka medan perang. Kadua, pikeun masihan tentara leumpang tambahan panyalindungan, manuver sareng daya seuneu. Katilu, pikeun aksi gabungan sareng tank dina perang.

Janten, misi naon waé anu ayeuna nyanghareupan kompléks panangan BMP sareng kumaha cara direngsekeun dina kaayaan anu tos aya? Aya tilu tugas kerangka sapertos kitu, sareng sadayana kedahna direngsekeun duanana ku mesin tunggal sareng salaku bagian tina subdivision. Anu mimitina nyaéta éléh target taneuh anu dititénan tina BMP, duanana ti ujung payun sareng ti jero formasi perang. Anu kadua nyaéta éléh ku sebutan target éksternal target darat anu henteu langsung dititénan ku awak kendaraan. Katilu nyaéta éléh tina target hawa.

Kompleks senjata BMP anu dianggo ku tentara Rusia, tina tilu pancén ieu, ngan ukur dua anu direngsekeun - sareng, jujur, satengahna (sareng henteu hartosna satengah anu pangsaéna). BMP ngalaman masalah sareng ngéléhkeun musuh ti jero - dina sirah tentara leumpang anu aya di payun. Tugas pencét target anu teu diawaskeun henteu direngsekeun pisan, sareng skéma némbakan tina "posisi tertutup" henteu diwangun. Nalika damel ku hawa, urang ngan ukur tiasa nyarioskeun ngeunaan kontak kerusakan kinétik sareng amunisi standar, sareng senjata api khusus kalayan unsur anu ngarusak henteu dianggo.

Naon sababna gambar fragmen ieu? Nyatana yén dina waktos ieu kompleks sistem pembentuk senjata tentara leumpang di eselon taktis handap saleresna mangrupikeun senjata: senjata leutik sareng peluncur granat.Tempat BMP dina struktur umum karusakan seuneu henteu jelas dilacak, kendaraan ngan ukur ngagaduhan peran tambahan, ogé, nyiptakeun bagian anu sami tina usaha tentara leumpang pikeun panangtayungan, tanpa nyayogikeun penguatan kualitatif tina subunit salaku imbalanna.

Dina waktos anu sasarengan, perangna sakedap sareng sengit, sareng kalebet waktosna komandan senior dina damel artileri anu ditugaskeun henteu mungkin dimungkinkeun. Hasilna, gambar tina pemadam kebakaran anu teu sistematis nuju lumangsung dina éhelon tentara leumpang handap, kalayan ngahaja henteu cekap hartosna.

Isu anu misah nyaéta integrasi lengkep kompléks senjata BMP anu aya kana jaringan taktis tunggal kontrol unit otomatis. Barina ogé, léngkah ieu anu pamustunganana diperyogikeun pikeun ngahontal hasil anu suksés dina target taneuh anu henteu kaémutan, ogé ngancurkeun target hawa.

Sadaya ieu, dina gilirannana, sacara serius ngaganggu prosés méréskeun misi mogok, duanana kahuruan sareng maneuverable. Seuneu kedah nyayogikeun manuver, sapertos kitu dialéktika ngempur. Naha tentara leumpang modéren, anu leres-leres kéngingkeun alat-alatna nyalira sareng senjata otomatis, leres-leres ngungkulanana?

Tapak pikeun tentara leumpang

Pikeun nempatkeun kaayaan ieu tibalik mungkin ngan ukur kusabab parobahan anu radikal dina pisan pasini pengangkatan kendaraan tempur tentara leumpang. Saatos ngamimitian mertimbangkeun kendaraan tempur para tukang motor bermotor salaku komplek ngabentuk sistem senjata dina pasukan taktis handap pasukan, urang sahingga masihan aranjeunna kasempetan pikeun ngajawab sakabéh spéktrum misi tempur, anu dibahas sacara rinci di luhur.

Diantara tugas-tugas utama para pajuang nyalira nyaéta nyayogikeun sareng perlindungan kendaraan tempur tentara leumpang. Mesin, dina gilirannana, ngajawab seuseueurna padamelan némbakan. Kompleks persenjataan "baju waja" janten komponén anu dominan dina struktur seuneu tina subunit dugi ka sareng kaasup perusahaan. Janten, dina interaksi sareng senjata jarak dekat, kasempetan diciptakeun pikeun implementasi manuver anu épéktip.

Ruksakna seuneu tina target anu teu katutup di bidang tanggung jawab perusahaan bedil bermotor dilakukeun sacara mandiri - ku kaputusan komandan masing-masing sareng henteu ngalibetkeun kakuatan sareng cara tina komandan senior. Ieu sacara dramatis ningkatkeun épisiénsi sareng otonomi subunit, khususna dina ayana pergeseran kami parantos nganggap fokus kana tindakan kelompok tempur terasing.

Nanging, padamelan aktipitas anu efektif henteu sadayana. BMP, sakumaha urang émut, mangrupikeun angkutan utama tentara leumpang. Ieu ngandung harti yén diperyogikeun pikeun nimbangkeun prosedur pikeun mindahkeun kendaraan tempur kalayan panémbakan motor dina kapal. Dibutuhkeun pikeun mastikeun pangiriman personalia ka daérah anu ditunjuk dina kaayaan pangaruh musuh boh di jerona operasional (di dieu pesawat musuh, senjata presisi sareng kelompok pasukan khusus bakal ngaganggu urang), sareng dina taktik (didieu, seuneu artileri mariem sareng MLRS tiasa maén).

Salaku tambahan kana masalah anu aya hubunganana sareng dukungan sadayana pikeun tindakan pasukan sareng konsolidasi aturan ieu dina bentuk piagam sareng buku panduan, tilu bidang utama damel tiasa dibédakeun. Mimiti, tugas ningkatkeun taktik sareng ngatur pawai. Kadua, masihan ka BMP kamampuan kaamanan énggal. Katilu, kanaékan anu radikal dina ciri mesin anu tiasa dioperasikeun.

Topik ningkatkeun taktik pangatur pawai di luar ruang lingkup tulisan kami, sanaos caket hubunganana sareng masalah utama - desain penampilan anyar BMP. Salaku bagian tina ningkatkeun taktik, anjeun kedah masihan kendaraan tempur nalika pawai perlindungan tingkat anyar tina pasukan khusus, ti penjajahan, ranjau sareng ranjau darat. Pendekatan anu sanés diperyogikeun pikeun ngarengsekeun tugas pawai sareng perlindungan langsung pasukan nalika pawai.

Tiasa waé ieu meryogikeun révisi radikal ngeunaan pandangan ayeuna ngeunaan pangwangunan kolom pawai sareng, khususna, kana tugas pangrojong komprehensif sareng panangtayungan pasukan manuver. Éta bakal rada pas di dieu, salaku conto, pikeun sacara formal ngenalkeun kana peraturan militér sareng paréntah sapertos dukungan anu komprehensif salaku isolasi daérah manuver. Dina kerangka pendekatan ieu, ukuran anu ayeuna sumebar tiasa dirakit pikeun pangrojong seuneu sareng anti pesawat pikeun manuver, pikeun panempatan sareng panggunaan eselon panutup udara (helikopter sareng tentara UAV), pikeun pembentukan sareng operasi pengelompokan kakuatan sareng aset perang éléktronik.

Méré kandaraan tempur tentara leumpang kamampuan kaamanan anyar nyababkeun sababaraha daérah tradisional, sapertos nguatan resistansi kana karusakan langsung (contona, dina bentuk ningkatkeun panyalindungan dinamis), ogé nutupan tanaga sareng alat tina unsur anu ngarusak di daérah operasi barisan mariem jeung mortir mariem jeung MLRS. Nanging, oposisi kana panggunaan senjata homing anu saleresna, ditujukeun utamina pikeun ngaganggu katerangan sareng sebutan target, kedah janten unsur integral prosedur komprehensif pikeun mayungan kendaraan tempur. Solusi pikeun masalah ieu, dina gilirannana, kedah leres-leres terpadu sareng dukungan perang éléktronik.

Ngaronjatkeun karakteristik maneuvering tina kendaraan tempur dina bagian anu diusulkeun kedah dina sifat kabisat kualitatif sareng henteu dikirangan janten paningkatan linier dina mesin mesin. Dina waktos anu sasarengan, tumut kana tumuh kana jero karakteristik tindakan kelompok tempur terasing di tukang taktis sareng operasional musuh, anu kami gariskeun dina awal tulisan, perlu sacara ati-ati ngadeukeutan pelestarian Sumberdaya motor BMP sareng reliabilitas bagian bahan.

Kandaraan tempur kedah janten unsur pendukung anu handap tina tingkat handap tina tukang mobil bermotor. Perlu pikeun ngahontal kamampuan anu lengkep, henteu kedah ogé integrasi kana sistem tempur inpormasi pasukan. Kami nyarios utamina perkawis kompléks persenjataan, ngeunaan leyuran padamelan seuneu sareng ngeunaan sebutan target sistem, tapi pendekatan ieu dugi ka jauh. Barina ogé, BMP tiasa janten unit konci dina hijian, bahkan di tukang! Nyatana, teu aya anu ngaganggu sacara rutin nempatkeun stok amunisi, cai dina cai, duplikat pakakas obat, ngalengkepan mobil kalayan pasokan rékayasa modéren sareng alat sapper (dugi ka perforator didukung ku kakuatan kapal, anu ngamungkinkeun pikeun nyederhanakeun prosés ngali di taneuh anu batu atanapi beku).

Kombinasi anu ketat pikeun sadaya faktor ieu bakal ngarobah tujuan kendaraan, ngajantenkeunana janten fulcrum pikeun seuneu sareng manuver tentara leumpang urang. Pejuang nutupan senjata utamina - BMP, anu bakal tiasa méréskeun bagian singa ti misi seuneu unit éta.

Populér ku topik