Kobayakawa Hideaki: nu hianat ti Gunung Matsuo

Kobayakawa Hideaki: nu hianat ti Gunung Matsuo
Kobayakawa Hideaki: nu hianat ti Gunung Matsuo
Anonim

Ucing keur ulin -

Kuring nyokot éta sareng ditutupan ku paw kuring

ngapung dina jandéla …

Issa

Gambar

Di tempat Perang Sekigahara, dinten ieu mangrupikeun kompléks inpormasi sareng pendidikan disusun: tempat-tempat pos komando ditandaan, jalur ditarik, sareng di gigirna aya sosok pejuang anu saukuran hirupna. Aya totalna langkung ti 240 inohong sapertos kitu. Aya ogé musium anu pinuh ku senjata sareng baju wesi, sababaraha diantarana tiasa nyobian kalayan bayaran. Ieu inohong dua prajurit mawa piala penting - sirahna dipegatkeun. Rékaman lagu maranéhna bakal nyatet sabaraha sirah masing-masing dicincang sareng, saluyu, anjeunna bakal dipasihan hadiah dina koku! Langkung sirah - langkung koku!

Nanging, kabeneran waé saatos pupusna Oda, sajarah ngadamel zigzag ageung sareng masihan kakuatan di Jepang ka batur anu teu ngagaduhan hak pikeun éta, tapi ngagaduhan seueur prajurit dina paréntahna. Janten kajantenan henteu ngan ukur di Jepang … Penguasa anyar, anu kéngingkeun gelar kampaku ti kaisar, intina mangrupikeun putra tanpa pamotong kai (atanapi patani) Toyotomi Hideyoshi. Oda ngangkat anjeunna deui, sareng ngan kusabab, sateuacan masihan master na sandal-zori, anjeunna haneutkeun kana dada! Anjeunna anu nungkulan pemberontak Akechi (1582), teras nampi ni'mat anu hébat ti kaisar - jabatan bupatén-kampaku (1585), teras "menteri besar" (daizo-daidzin, 1586), nyaéta, anjeunna ngahijikeun sadaya kakuatan dina pananganna di Jepang. Anjeunna ogé dipasihan nami kulawarga kulawarga bangsawan Toyotomi, anu ogé dianggap ku sadayana salaku hak istiméwa, teras akhirna ngarengsekeun Oda anu dikerjakeun - dina 1591 anjeunna ngahijikeun sakabeh nagara dina paréntahna. Sumawona, dina pikiran sareng kaayaan hikmah (sareng sadayana sadar yén ieu!) Hideyoshi mustahil ditolak. Anjeunna nyusun régistrasi umum umum Jepang, anu salami tilu abad ka hareup ngalaksanakeun perpajakan penduduk, maréntahkeun patani sareng warga kota nyerah sadaya senjata, ngalaksanakeun "perburuan pedang" anu terkenal, teras anjeunna ngabagi masarakat Jepang kana kelas sareng netepkeun gradasi aranjeunna. Dina hiji kecap, anjeunna ngalaksanakeun réformasi administrasi anu penting anu saatos aranjeunna sakedik deui tiasa kapendak. Dina waktos anu sami, anjeunna ngalarang agama Kristen di Jepang (1587) sareng ngamimitian serangan ngalawan tatangga Korea (1592-1598).

Kobayakawa Hideaki: nu hianat ti Gunung Matsuo

Ieu anjeunna - pengkhianat Kobayakawa Hideaki.

Nanging, aya bintik-bintik bahkan dina Matahari. Lila-lila Hideyoshi henteu tiasa nyusun ahli waris, anu hartosna anjeunna henteu tiasa mindahkeun kakuatanana kana pananganna sareng mendakan hiji dinasti. Masalah ieu hariwang anjeunna ka ekstrim. Sacara umum, hayu urang perhatoskeun yén masalah ahli waris atanapi panerus mangrupikeun masalah anu paling ageung pikeun diktator atanapi bahkan penguasa réformator anu sah, sareng anu henteu merhatoskeun éta ngan saukur bodo. Tapi Hideyoshi henteu sapertos kitu, sareng deui dina 1584 anjeunna ngadopsi putra kalima samurai Kinoshita Iesada (misanna) sareng kaponakan, anu dipasihan nami Hasiba Nidetoshi. Ieu prakték umum di Jepang. Jalma menak ngagaduhan sababaraha istri, nikah sareng cerai, ngagaduhan selir sareng ngagaduhan seueur anak. Batur anu aranjeunna kenal, batur henteu, tapi upami aranjeunna henteu ngagaduhan murangkalih, aranjeunna henteu ragu mésér murangkalih ti patani, atanapi nyandak éta ti baraya teras aranjeunna angkat. Kalayan panandatanganan dokumén adopsi sareng hak-hak anu ditransferkeun ka budakna, teu aya klaim anu timbul ngalawan anjeunna, sareng anjeunna janten anggota lengkep klan.Sanaos, tangtosna, upami anjeunna ngagaduhan dulur-dulur ti pamajikan anu sah atanapi selir, sareng éta anjeunna, sareng sanés aranjeunna anu nampi langkung seueur lahan atanapi kokos béas, maka teu aya anu nyegah aranjeunna tina membenci anjeunna ku benci anu sengit. Atanapi, sabalikna, pikeun cinta, éta sadayana gumantung kana karakter sareng didikan.

Gambar

Tapi dina uki-yo Utagawa Yoshiiku ieu, anjeunna katingalina sapertos salaki anu asak pisan.

Janten kumaha, janten putra Kampaku, Hasiba nampi sadayana anu tiasa diimpikeun: didikan anu saé, pendidikan anu pangsaéna di Jepang, sareng … pedang anu pangsaéna!

Teras lahir putrana nyalira Hideyori, janten anak angkat langsung janten beban pikeun anjeunna. Kaputusan pikeun masihan anjeunna ka Kobayakawa Takakage (1533-1597), vassal satia sareng réréncangan Hideyoshi, anu sacara resmi ngadopsi anjeunna. Budak lalaki éta nampi nami anyar Kobayakawa Hideaki sareng mimiti dibina di kulawarga anyar. Dina kahirupanana, sakedik parantos robih, tapi ngan ukur ngeunaan posisi Kampaku anu anjeunna henteu kedah ngimpi deui, Hideyori ngagentos. Tapi Kobayakawa Takakage pupus (1597) sareng nyésakeun putra angkatna warisan: lemahna di propinsi Iyo di Pulo Shikoku sareng Chikuzen di Kyushu kalayan total pendapatan 350 rébu koku béas, anu langsung nempatkeun nonoman ieu, sareng di 1597 anjeunna yuswa 20 taun, dina posisi salah sahiji jalma paling beunghar di Jepang.

Gambar

Layar Jepang terkenal anu ngagambarkeun Perang Sékigahara. (Museum Kastil Osaka)

Dina taun anu sami, Hideyoshi ngajantenkeun anjeunna komandan-in-kapala tentara di Koréa. Nalika perang di Keiki, anjeunna langsung mawa bala sareng, perang dina jajaran prajuritna, néwak komandan musuh! Tapi éta mangrupikeun hal anu merjuangkeun pedang ku samurai biasa sareng anu sanésna pikeun maréntahkeun tentara! Inspektur Jenderal Angkatan Darat Ishida Mitsunari, dina laporan na ka Toyotomi, ngritik paréntahna, salian ti éta, Toyotomi nyalira kalintang bangor ku seueur paréntah ti putrana tilas, anu anjeunna anggap gagabah.

Hukuman anu nuturkeun éta parna sareng ngahinakeun. Anjeunna dicabut lahan di Pulo Kyushu, nyababkeun panghasilanna turun janten 120 rébu koku, sareng diasingkeun. Ngan sakedap sateuacan pupusna di 1598 yén diktator anu kawasa ngarobah pikiran sareng balikkeun ka anjeunna katuangan Chikuzen, Chikugo sareng Buzen.

Paling dipikaresep, sanés Toyotomi anu nyalahkeun Kabayakawa pikeun éra ieu, tapi Ishida Mitsunari. Barina ogé, anjeunna anu mimiti nyerat "panyacatan" ka anjeunna, sareng ti anjeunna yén "bapak" terang ngeunaan komandan naon anu henteu bakat anjeunna tétéla.

Gambar

Jepang arquebus taneegashima. (Museum Nasional Tokyo)

Nalika, saatos Pupusna Hideyoshi, perang sipil anu merusak di nagara éta sareng jaman "perang sadayana ngalawan sadayana" tiasa ngulang deui, Kobayakawa Hideaki ogé nyandak bagian aktif dina éta. Sareng anjeunna milih sisi Ishida Mitsunari, kusabab anjeunna langkung satia, sebutkeun, hamba Hideyoshi tibatan Ieyasu Tokugawa anu sami.

Gambar

Perang Sekigahara: layar kagenep.

Tapi ieu sadayana kecap. Sareng ieu anu teu kedah dipohokeun. Kecap henteu hartosna nanaon. Ngan ukur dua hal anu penting - bisnis sareng … artos, atanapi anu kéngingkeun naon pikeun bisnis aranjeunna! Dina 1600, anjeunna di Osaka sareng sababaraha kali ngumumkeun yén anjeunna bakal ngadukung Ishida Mitsunari ngalawan Tokugawa Ieyasu, tapi dina waktos anu sasarengan anjeunna ngayakeun rundingan rahasia sareng anjeunna bahkan teras ngarencanakeun ngahianat Mitsunari dina momen anu paling penting pikeun momen éta. Nanging, Ishida ogé sanés bodo, sareng dina pamustunganana ngajantenkeun Kobayakawa sekutu na, anjeunna ngajangjikeun anjeunna dua hak bumi di Osaka sareng bahkan masihan anjeunna jabatan … kampaku.

Dina perang Sekigahara, anu, sakumaha sadayana ngartos, nasib Jepang bakal mutuskeun, Kobayakawa Hideaki gaduh kakuatan ageung 16.500 urang. Éta ayana di sisi katuhu ekstrim Tentara Kulon (Ishida Mitsunari) di Gunung Matsuoyama atanapi ngan saukur Matsuo. Perangna dimimitian sareng teras sareng sababaraha suksés, tapi Kobayakawa henteu ngiringan ngiringan éta, sareng pamilon anu sanésna, Shimazu Yoshihiro, aktipitas ngusir prajurit Ieyasu anu nyerang anjeunna, tapi henteu nyerang dirina. Momen anu pasti dina peperangan sumping nalika pasukan Tokugawa mimiti nyorong pertahanan "kulon" sareng kukituna ngalaan sisi kénca na.Ishida Mitsunari merhatoskeun ieu sareng maréntahkeun ngaduruk seuneu - maréntahkeun daérah Kobayakawa pikeun ngamimitian serangan. Tapi Kobayakawa henteu ngalih. Nanging, anjeunna ogé henteu nyerang Mitsunari ogé. Ieyasu parantos bosen ragu-ragu ieu. "Anjeunna kedah geuwat mutuskeun sisi mana anjeunna!" - anjeunna nyatakeun ka jénderalna sareng maréntahkeun aranjeunna muka seuneu ka anjeunna pikeun ningali réaksina. Kobayakawa Hideaki sadar yén anjeunna ragu sakedik deui sareng moal aya rahmat dina dua sisi. Sareng anjeunna maréntahkeun pasukanana pikeun nyerang posisi tentara kulon Ishida Mitsunari. Ningali ieu, nangtung rada jauh, Wakizaka Yasuharu, daimyo sareng laksamana ti Pulo Awaji, anu maréntahkeun detasemen sarébu tumbak, nuturkeun conto na ogé ngarobih Mitsunari. Tukang tumbak na, babarengan sareng tukang tumbak sareng padamel Kabayakawa, nyerang pisan pasukan tengah "barat", sedengkeun pasukan utama pasukan Tokugawa nyerang aranjeunna ti payun. Langsung aya anu ngagorowok: "Khianat! Panghianatan! " sareng pasukan Mitsunari mimiti lebur sateuacan panon urang, jalma-jalma mimiti paburencay sareng nyumput dina rungkun.

Gambar

Nobori sareng sashimono Kobayakawa Hideaki. Nobori hideung ngagambarkeun anggrek bodas.

Ngan hiji detasemen alit Shimazu anu berhasil nembus jajaran maju "wétan" sareng kaluar ka tukang, dimana aya … daérah "kulon" dina paréntah Hirue Kikkawa sareng Terumoto Mori. Diajar ti anjeunna yén perangna hakékatna éléh, Kikkwa langsung nyatakeun yén dirina salah saurang pendukung Tokugawa sahingga nyegah Merumoto nyerang Tokugawa ti tukang! Nyaéta, tilu jalma ngahianat Mitsunari dina perang ieu sakaligus, tapi, tangtosna, pengkhianatan Kabayakawa mangrupikeun anu paling signifikan sareng épéktip.

Gambar

Laksamana Wakizaka, ogé hianat.

Nya, Kabayakawa némbongan sateuacan Tokugawa sareng sujud payuneun anjeunna, sareng anjeunna nunjukkeun anjeunna tempat di padamelanna.

Teras, salaku komandan Tokugawa, Kobayakawa Hideaki ngalaksanakeun pengepungan anu suksés di Kastil Sawayama, anu dibélaan ku bapak sareng lanceukna Mitsunari: Ishida Masatsugu sareng Ishida Masazumi.

Gambar

Mon Kobayakawa Hideaki

Ganjaranna nyaéta lahan klan Ukita, anu kalebet propinsi Bizen sareng Mimasaka di Pulo Honshu kalayan total pendapatan 550.000 koku, anu ngajantenkeun anjeunna janten jalma anu paling beunghar di Jepang, kumargi penghasilan Tokugawa nyalira nyaéta " ngan ukur "dua juta koku!

Gambar

Kantor pusat Kobayakawa Hideaki di Gunung Matsuo.

Teu aya anu, tangtosna, ngritik anjeunna pikeun kalakuan ieu sareng bahkan henteu gagap ngeunaan nyebut anjeunna "pengkhianat ti Gunung Matsuo." Tapi tétéla, anjeunna henteu mopohokeun éta samentawis sareng, paling kamungkinan, éta mangrupikeun réfléksi sapertos anu nyababkeun anjeunna janten parah: dina 1 Désémber 1602, Kobayakawa Hideaki, 25 taun, janten gélo sareng ujug-ujug maot, henteu kéngingkeun ahli waris tukangeun. Saatos pupusna, klan Kobayakawa lirén aya, sareng lemahna dipindahkeun ku shogunate ka klan Ikeda tatangga.

Populér ku topik