Akechi Mitsuhide: Pengkhianat Pikeun Sadaya Musim (bagian 2)

Akechi Mitsuhide: Pengkhianat Pikeun Sadaya Musim (bagian 2)
Akechi Mitsuhide: Pengkhianat Pikeun Sadaya Musim (bagian 2)
Anonim

Éta sapertos kitu -

Anu nyanyi langkung saé, anu nyanyi langkung parah

Komo diantara cicadas.

Issa

Samentawis éta, 19 Juni sumping. Nobunaga mariksa bala bala anu ditujukeun pikeun ngabantosan Hideyoshi, saatosna anjeunna angkat ka Kyoto, ka kuil Honno-ji, dimana anjeunna biasana cicing siga di hotél. Tapi upami sateuacan éta anjeunna nyandak sababaraha rébu samurai, maka pikeun sababaraha alesan waktos ieu anjeunna nyandak henteu langkung ti saratus pangawal sareng anjeunna. Isukna anjeunna nyandak upacara téh, sedengkeun Mitsuhide, parantos ngempelkeun pasukan sakitar 13.000 urang, angkat tabuh magrib ti Istana Kameyama. Tapi anjeunna henteu angkat ngiringan Hideyoshi, sabab anjeunna dititah, tapi ka ibukota. Sateuacan subuh tanggal 21 Juni 1582, Mitsuhide ngumumkeun pasukanna: "Musuhna aya di Honno-ji!" Saatos aranjeunna lebet ibukota, ngurilingan candi sareng mimiti nyerbu éta.

Gambar

Oda Nobosiasi (di belah katuhu ku kumis) sareng tukang tumbak anu nyerang anjeunna. Uki-yo Nobukatsu Yosai.

Kaunggulan Matsuhide éta manifold. Seuneu musket kontinyu dipecat di kuil, sareng pamanah dibom ku panah. Bait Allah ngaduruk, sareng sadaya pembela na maot dina seuneu. Dipercaya yén Oda Nobunaga, kusabab tatu, bunuh diri ku ngalakukeun seppuku. Awakna henteu pernah kapendak. Teras giliran putra Odo Nabutagi, saatosna Matsuhide ngarebut kastil Azuchi sareng ngadurukna. Tapi salajengna, salajengna, anjeunna balik deui ka Kyoto, nampi hadirin sareng kaisar di ditu, saatos anjeunna nyatakeun yén dirina shogun. Jelas yén anjeunna moal tiasa ngalakukeun ieu tanpa idin ti kaisar. Nya, kaisar, tétéla, henteu paduli naha aya shogun atanapi henteu.

Akechi Mitsuhide: Pengkhianat pikeun Sadaya Musim (bagian 2)

Oda Nobunaga gelut di Kuil Honno-ji. Uki-yo Tsukioka Yoshitoshi.

Urang Jepang moal janten Jepang upami aranjeunna henteu ngusahakeun netepkeun naon anu leres-leres ngadorong atanapi maksa Akechi berontak ngalawan tuanna anu sah. Katerangan anu paling saderhana sareng jelas nyaéta, sanaos anjeunna salah saurang jenderal Nobunaga anu paling caket, nanging anjeunna kapaksa nahan hukuman sareng penghinaan ti anjeunna. Nya, jiwa reueus na teu tahan éta sareng anjeunna mutuskeun males dendam pikeun anjeunna. Salaku tambahan, Oda sanés pendukung jaman kuno Jepang sareng tradisi, nyaéta, sagala rupa anu dipihormat ku Mitsuhide. Nyaéta, seuseueurna yakin yén Akechi nentang Oda ku alesan pribadi. Aya versi anu Akechi ilubiung dina konspirasi musuh Oda, anu ngagaduhan dendam ngalawan anjeunna sareng ngusahakeun ngancurkeun anjeunna naon waé. Kaisar ogé dingaranan diantara aranjeunna - gancang teuing anjeunna masihan Akechi amanat shogun, saolah-olah anjeunna ngan ngantosan ieu, sareng musuhna anu sumpah, urut shogun Yoshiaki sareng "rekan-rekan" na Nobunaga salaku Toyotomi Hideyoshi sareng Tokugawa Ieyasu.

Gambar

Potrét Akechi Mitsuhide. Pangarang henteu dikenal.

Janten, aya sababaraha teori ngeunaan kudéta ieu:

Ambisi pribadi - Mitsuhide hoyong janten master daulat sareng henteu nurut ka saha waé, sumawonna gumantung ka jalma sapertos Oda.

Duka haté pribadi - salaku conto, nalika Ieyasu humandeuar ngeunaan tuangeun anu disayogikeun ka anjeunna di tempat Oda, Nobunaga amarah ngalungkeun piring anu teu berharga Mitsuhide ka kolam kebon. Mertimbangkeun yén sababaraha cangkir hargana 4.000 koku masing-masing, teu heran yén anjeunna sahingga ngirangan rejeki Akechi. Sareng aya ogé versi anu bahkan sateuacan Ieyasu sumping, anjeunna masihan paréntah pikeun miceun sadaya tuang anu disiapkeun ku upaya Mitsuhide kana lebet kastil, sareng anjeunna nyalira dikaluarkeun tina panataan liburan ieu. Sumawona, anjeunna sacara pribadi (henteu jelas kunaon!) Dilayanan Ieyasu nalika salah sahiji pésta.Ku jalan kitu, penghormatan anu hébat sapertos kitu ngan ukur tiasa ngaheureuykeun anjeunna, sareng anjeunna panginten panginten ayeuna anjeunna pikaresepeun anjeunna, sareng énjing anjeunna bakal maréntahkeun anjeunna dipaéhan supados sadayana sadayana langkung sieun ku anjeunna!

Salaku tambahan, dina 1579, Nobunaga ngahaja ngorbankeun indung Mitsuhide sareng ngaéksekusi Hidehara, pangéran Kastil Yakami, sedengkeun klanna ngajantenkeun indung Akechi anu disandera. Leres, aya pérsi yén bawahan Hatano ngan saukur mendakan anjeunna di propinsi Omi sareng ngabunuh anjeunna pikeun bales dendam pikeun tuanna, tapi hiji cara atanapi cara anu sanés, sareng awéwé éta maot persis kusabab Oda ngabolaykeun kecap anu dipasihkeun ka Mitsuhide. Nobunaga ngéléhkeun anjeunna di payuneun jéndral anu sanés, nganggap komentarna henteu pantes.

Sareng Nobunaga mutuskeun pikeun mindahkeun propinsi Tamba sareng kabupaten Shiga di propinsi Omi, anu milik Akechi, ka putra bungsuna, Nobutaka. Leres, salaku gantina anjeunna janji ka anjeunna dua propinsi anu langkung anyar, langkung ageung, - Izumo sareng Iwami, di beulah kalér-kulon Honshu, tapi ngan aranjeunna masih perlu ditaklukkeun. Nya, aya ogé anu nyebatkeun yén Oda, salami salah sahiji pésta, ngéléhkeun waktos ku kipas dina sirah Akechi. Samentawis éta, dipikanyaho yén batur sapagawean Oda, sapertos Kobayakawa Takakage, siga anu nyatakeun yén Mitsuhide tiasa ngajaga amarah dina dirina pikeun waktos anu lami sareng henteu ngan saukur ngahampura palaku na. Nyaéta, Oda bertindak siga anjeunna henteu terang jalma ieu (sareng umumna henteu terang jalma ogé!) Sareng sacara harfiah lumpat kana kanyataan yén anjeunna ditelasan.

Aya legenda yén Nobunaga nyalira naros ka Mitsuhide pikeun maéhan anjeunna upami anjeunna janten kejem teuing. Upami ieu leres-leres na, tétéla yén Mitsuhide henteu salah pisan. Anjeunna ngan saukur ngalaksanakeun sumpah anu dilakukeun ka tuanna, sakumaha pantes samurai.

Akhirna, pikeun anu ningali lepat tina Jesuits dina sagala hal, nyaéta, "tangan Kulon", aya téori ti sajarawan Jepang Tachibana Kyoko. Nyaéta, aranjeunna ngancurkeun Nobunaga ku ngatur konspirasi ngalawan anjeunna pikeun nguatkeun pangaruhna di Jepang. Nanging, hipotesa ieu katingali jauh-jauh. Upami urang milih antara inovator-musketeer Nobunaga sareng Mitsuhide, anu resep kana tradisi Jepang, maka perlu taruhan anu pangpayunna, sareng sanés anu kadua, sareng ngan ukur ngirimkeun deui anggur Spanyol tina variétas anu pangsaéna salaku kado!

Nya, teras, saatos néwak Kyoto sareng sababaraha istana sanés, Mitsuhide ngintun pesen ka sadayana daimyo yén anjeunna ayeuna janten shogun sareng aranjeunna sadayana kedah ngadukung anjeunna. Tapi ngan sajumlah leutik marga anu ngadukung anjeunna, janten anjeunna tetep kedah ngandelkeun ukur pasukanana nyalira. Hideyoshi nentang anjeunna ku angkatan perang anu ageung, sareng Mitsuhide mundur ka Istana Yamazaki, di sakitar perang anu pasti dilakukeun dina 2 Juli 1582. Arquebusiers Akechi némbak ngarahkeun seuneu ka musuh, tapi sanaos kaleungitan beurat, pasukan Hideyoshi tetep ngadorong musuhna deui.

Ningali yén perang éta henteu dipikaresep pikeun anjeunna, Mitsuhide maréntahkeun prajuritna mundur ka puri na Sakamoto. Di jalan, patani désa-désa lokal mimiti moro anjeunna, anu dijanjikeun hadiah ageung pikeun sirahna. Umumna ditampi yén anjeunna bunuh diri supados henteu tumiba kana panangan aranjeunna. Numutkeun kana versi anu sanés, kampung samurai Nakamura Tobei mendakan anjeunna sareng nyababkeun anjeunna ku tumbak awi na. Nanging, nalika awakna dipendakan, tétéla éta rusak ku panas anu henteu dikenal sareng mustahil pikeun ngaidentipikasiana.

Langsung, lahir legenda yén Mitsuhide janten biksu Budha anu namina Tenkai sareng nyumbang kana restorasi candi Enryaku-ji. Janten éta kanyataanna atanapi henteu, tangtosna, henteu kanyahoan. Tapi urang Jepang tetep gaduh paribasa "Akechi no tenka mikka" ("kakuasaan Akechi - tilu dinten", analog tina "Khalifah sajam"). Sareng anjeunna ogé ngagaduhan julukan: "Jusan kubo" ("Shogun tilu belas dinten").

Gambar

Petani Sakuemon ngalacak sareng maéhan Akechi Mitsuhide. Ukiran ku Yoshitoshi Taiso.

Saatos pupusna Akechi, klan Akechi dipimpin ku Mitsuhara Samanosuke. Anjeunna mutuskeun pikeun muru istana Sakamoto, anu kagolong klan, teras, babarengan sareng sadaya anggota kulawarga Akechi, bunuh diri.Nanging, sateuacan éta, anjeunna ngirim serat ka komandan Nobunaga Hori Hidemasa, anu ngepung kulawarga Akechi di Istana Sakamoto. Dicarios: "Istana kuring ngaduruk, sareng henteu lami deui kuring bakal maot. Kuring gaduh seueur pedang anu hébat anu klan Akechi parantos dikumpulkeun salami kahirupan aranjeunna. Abdi henteu hoyong aranjeunna maot sareng kuring. Upami anjeun ngeureunkeun panyerang sakedap supados abdi tiasa nyebarkeunana ka anjeun, kuring bakal maot sacara damai. " Alami, Hori satuju kana ieu sareng pedang dibungkus dina tikar diturunkeun langsung tina témbok kastil. Teras serangan terus sareng dinten énjing kastil dicandak, sareng pembela sareng kulawarga Akechi sadayana maot dina seuneu babarengan sareng Samanosuke Mitsuharu. Perlu dipikaterang yén pedang Mitsuhide, buatan gaya Tense, salamet dugi ka ayeuna sareng disimpen di Museum Nasional di Tokyo. Armor na ogé disimpen aya …

Gambar

Armor Akechi Mitsuhide urang (Museum Nasional Tokyo)

Gambar

Jajaran klan Akechi

Lambang (monom) Mitsuhide mangrupikeun bel Cina (kikyo). Éta kedah dicét dina warna biru ngora dina kanvas bodas. Dipercaya yén hartos tina kombinasi warna sapertos kitu hartosna teu langkung ti "dengki". Tapi aya pilihan warna sanés pikeun mona ieu - tukangna biru, sareng bél bodas, ogé bel emas dina latar hideung.

Gambar

Makam Akechi Mitsuhide.

Nya, Tokugawa Ieyasu nyalira, sanaos anjeunna ngiringan konspirasi ngalawan Oda, kaluar garing sareng akhirna janten shogun, anu ngahijikeun Jepang sareng … dewa! Sareng anjeunna ogé ngabenerkeun sadayana anu hianat ti jaman baheula sareng ka hareup ku hiji frasa anu saé: "Panghianatan moal tiasa dibenerkeun ku nanaon, kecuali hiji hal: upami anjeun ngan ukur meunang!" Anjeunna panginten ngagaduhan alesan pikeun nyarios éta. Anjeunna nyalira meunang, sanés?!

Populér ku topik