Senapan jujuluk Sveta (bagian tina 3)

Senapan jujuluk Sveta (bagian tina 3)
Senapan jujuluk Sveta (bagian tina 3)
Anonim

Sakumaha biasa, saatos ngaleupaskeun matéri ngeunaan topik Soviét naon waé, naha éta karugian nalika Perang Dunya Kadua, miceunan kulaks atanapi bedil SVT-40, seueur pamiarsa buru-buru ngutarakeun kaputusanana ngeunaan hal éta. Judgments pisan béda, mimitian ti nunjukkeun kasalahan - sareng ieu saé, ngan ukur tanpa digeneralisasi, dugi ka sisindiran anu hebat pisan. Hanjakalna, aya sababaraha tambihan anu cekap sareng inpormasi ngeunaan naon anu leres-leres mekarkeun ruang lingkup matéri. Nanging, naha kitu kahartos. Janten sareng dua tulisan ngeunaan bedil SVT, hal anu sami kajadian. Tapi anu paling matak nyaéta, salian ti koméntar langsung kana tulisan, aya ogé surat sareng … paménta pikeun neraskeun topik ieu. Tapi di dieu anjeun kedah ngajelaskeun. Hanjakalna, seuseueurna bahan dina tulisan ieu dicandak tina buku ku D.N. Bolotin "Panangan leutik Soviét". Édisi 1990. Dina salah sahiji ulasan dituliskeun kieu: "Upami urang miceun" politisasi "anu kaleuleuwihi sareng patriotisme ostentatious anu aya dina seueur buku dina waktos éta (khususna anu diterbitkeun dina 1983), sareng ngémutan sacara éksklusif kanyataan sajarah, ieu mangrupikeun buku anu hadé pikeun sajarah senjata domestik."

Senapan jujuluk Sveta (bagian tina 3)

Buku karangan D.N. Bolotina.

Janten kuring ogé panginten kitu nalika kuring maca deui sareng … nyepeng bedil ieu dina panangan abdi. Abdi tiasa nyarios yén naséhat Sergei (anu Gross Kaput) seueur ngabantosan kuring sareng réréncangan, anu ngagaduhan bedil ieu. Teras anjeunna ngempel sareng ngaleupaskeun sapuluh kali deui, sareng … éta mimiti jalan! Sareng upami urang ngagaduhan mentor angkatan sapertos kitu sareng nunjukkeun ieu sadayana dina prakték - anjeun tingali, kami moal ngagaduhan masalah. Kami mendesak pisan publikasi anu narik pisan - buku karya S.A. Koldunova. Bedil ngamuat Tokarev, modél 1940 (SVT-40). SPb.: Art-express, 2013) sareng mutuskeun pikeun uih deui kana téma "Lampu" sareng di luhur sadayana … sakali deui éta dibongkar sareng dirakit. Kuring percanten sareng masih percanten yén ieu ogé mangrupikeun rupi panilitian - pikeun nahan sadaya detil, pikeun milarian terang kumaha sareng kumaha. Sumawona, kuring pasti moal tiasa némbak ti dinya. Teu aya kenalan sapertos kitu di Penza, sareng angkat kamana waé bang-bang, tah, ieu, punten, sanés kanggo kuring.

Gambar

Buku S.A. Koldunova.

Aya, tangtosna, ogé buku karya Gnatovsky sareng Shorin di 1959, tapi ieu leres-leres asup … "resep lagu" dina gaya "Kami hébat, kami kuat, lebih tinggi dibanding matahari, lebih banyak awan ! " Kituna, di dieu, kami moal nganggap éta salaku sumber inpormasi anu serius.

Nanging, kumaha cara balik kana topik anu anjeun sigana parantos nyerat sadayana? Teu sangka, dipikiran sareng datang !!!

Di nagara urang, seueur anu percaya yén pangarang asing ngan ukur terlibat dina kanyataan yén ti isuk dugi ka wengi aranjeunna nyimpang sajarah urang (kalebet sajarah militér) sareng nyerat sagala rupa omong kosong ngeunaan urang sareng prestasi téknis urang. Tapi kumaha aranjeunna terang ngeunaan ieu? Kuring teras-terasan naros ka panulis "koméntar" sapertos kitu: dimana buku panulisna, dina halaman mana "ieu" ditulis, tapi … kuring henteu nampi waleran. Nyaéta, "aranjeunna goréng," "aranjeunna ngabohong," tapi "kumaha kuring terang ieu, kuring henteu terang."

Gambar

Buku Chris Bishop: asli.

Tapi hayu urang tingali Guns in Combat anu narik pisan (Chris Bishop, Aerospace Publishing Ltd., London, 1998). Sumawona, buku ieu ditarjamahkeun kana basa Rusia sareng diterbitkeun dina 2003. Nya, Chris Bishop mangrupikeun pangarang anu pikaresepeun pisan. Gampang dibaca dina basa Inggris sareng gampang ditarjamahkeun kana basa Rusia, janten buku na parantos ditarjamahkeun kalayan hadé. Sumawona, éta lengkep (!) Nyingkahan latar belakang ideologi naon waé.

Gambar

Édisi Rusia buku Bishop.

Janten panginten: kumaha upami urang masihan téks ngeunaan senapan SVT-40 sareng sababaraha koméntar anu nyumbang kana jero topik.Kuring salawasna senang nalika, saatos tulisan kuring, jalma nyerat yén aranjeunna parantos mimiti maca buku éta sareng buku sanésna nyalira, nyaéta kalibet dina atikan diri sareng ngembangkeun pandanganana. Tiasa waé éta ogé bakal kajadian dina hal ieu!

Janten, urang maca, ngémutan yén koméntar koméntar kana téks Bishop dibéré dina (…):

Gambar

Poto tina buku K. Bishop. Marinir Armada Kalér nuju siap badarat. Dua pelaut anu angkatan sareng SVT-40. Bedil Tokarev mangrupikeun senjata anu rada rumit. Éta paling cocog pikeun pasukan anu terlatih. (Kalimat terakhir uskup pantes dikoméntar, sabab éta ngan ukur ngeunaan patarosan "tegalan koléktif" sareng para prajurit anu kirang pendidik di Angkatan Darat Beureum. Anu datang ka VO, kuring nyarankeun yén maca tulisan ieu salaku bahan utami pikeun kenalan éta: " Tragedi tentara tani. "N. Kulbak - VO)

Gambar

Poto tina buku K. Bishop. Prajurit Jérman angkatan sareng SVT ngangkat skuad pikeun nyerang nalika mimiti perang. Bedil anu ditawan populér di kalangan prajurit Jérman. Aranjeunna mangaruhan ngembangkeun salajengna panangan alit Jérman. (Sareng tulisan ieu dina poto ogé meryogikeun koméntar. Upami urang ningali seueur poto dina jaman Perang Dunya Kadua, urang bakal ningali yén SVT-40 sering pisan "kedip-kedip" dina tangan prajurit Jérman sareng Finlandia. Sakitar sering salaku "Schmeiser" MP-40 anu kasohor. Éta, jumlah anu réa, sareng meureun seueur pisan bedil ieu murag ka urang Jérman salaku piala dina dinten-dinten anu mimiti perang sareng teras aktip dianggo ku aranjeunna! - V.O.)

Gambar

Bedil Mondragon kalayan majalah kendang kapasitas ageung.

Gambar

Poto propaganda anu hadé di dieu sareng di handap … Prajurit Angkatan Darat Beureum di parade 7 November di Alun-alun Beureum kalayan bedil SVT-40.

Gambar

Prajurit Soviét nyerang! Kanyataan yén poto na rada kabur ngan ukur ningkatkeun dampak na!

Gambar

Mosinka, DP-27 sareng SVT-40 - sadayana dina hiji poto.

Gambar

Kusabab kitu, kuring henteu ningali poto ieu di Pravda, sanaos kuring ningali sadaya masalah sababaraha kali salami 1418 dinten perang. Tapi ieu poto-poto ieu bakal aya mangpaatna pisan pikeun urang di awalna. Naha tahanan di hiji tempat, sareng wartawan Pravda di tempat anu sanés? Abdi badé ngaganti baju urang dina baju Jérman, tapi kuring bakal nyandak poto sapertos kitu !!!

Gambar

Tapi ieu ngan ukur ditémbak tina pilem 1941, populér di mimiti perang, "Sea Hawk:" The Sea Hawk meninggalkan pantai sareng mojang éta ngacung-ngacung leungeun! " Sareng ayeuna, tinggalkeun lirikna sareng tingali deui … Henteu sadayana pelaut gaduh bedil SVT dina poto-potona, tapi aya anu … gaduhna!

Gambar

Rem moncong kalayan bentuk awal sareng dipasang bayonet. Anu anyar ngagaduhan dua liang dina dua sisi.

Gambar

Outlet gas sareng régulator gas.

Gambar

Tong ku bentuk rem mimiti moncong. Ku jalan kitu, perhatoskeun kumaha ipisna. Nalika némbakan burst dina vérsi AVT-40, éta kedah gancang teuing panas …

Gambar

Dina bedil kami, potongan ieu dilakukeun dina tong. Ayeuna, éta pasti moal tiasa dibalikkeun deui kana kaayaan damel.

Nanging sanaos sadayana, SVT-40 parantos di produksi dina 1 Juli 1940. Dina sasih munggaran, 3.416 salinan dihasilkeun. Laju produksi na gancang. Dina Agustus, 8.700 bedil parantos dihasilkeun, 10.700 dina bulan Séptember sareng 11.960 dina 18 dinten mimiti Oktober nyalira. (Sakumaha anjeun tiasa tingali, dugi ka ayeuna sadaya inpormasi saluyu sareng anu parantos ditulis ngeunaan SVT-38 sareng SVT-40 di nagara urang. Henteu fitnah, teu aya tipu daya … - V.O.)

Gambar

Panarima, stock na ramrod.

Gambar

Batang baut (Sabenernamah, kuring bakal nyebut kerangka baud, tapi dina buku SA Koldunov jéntré ieu disebut deui "batang." Demi pamiarsa urang, dina landihan Curios, bijil janten " bobot "). Pandangan handap. Rana dicabut.

Gambar

Bolt bobot ku baud.

Gambar

Gerbang. Témbong ti luhur. Leungeun gigireunna dipasihkeun kanggo skala sareng … tingali kumaha miniaturna katingali pikeun kartrid bedil anu kuat sapertos anu urang. Sareng sadaya detail anu sanésna katingali … rada miniatur.Nyaéta, Tokarev berhasil ngajantenkeun aranjeunna kompak pisan sareng enteng - sakumaha paménta militér! Sareng saatos waktos ieu kami ngabongkar bedil ieu sareng nguraikeun kana detil, janten jelas pikeun kami yén aranjeunna leres-leres sapertos kitu, sanaos aya kamungkinan jalma moal satuju kana ieu.

Gambar

Mékanisme pemicu ogé leutik pisan. Malah dibandingkeun sareng karbohidrat M1.

Gambar

Top casing.

Gambar

Panutup panarima.

Gambar

Poto tina buku K. Bishop. Marinir angkatan sareng bedil Tokarev nalika patroli sapanjang wates sareng Norwégia Kalér. Untungna, ayeuna usum panas. Dina suhu anu handap, SVT rawan tunduh nalika némbakan. Pelaut di payuneun dipasihan senapan submachine Degtyarev. (Ngeunaan naon anu ditunda-tunda di SVT-40 nalika némbakan sareng naon anu kedah dilakukeun dina kasus-kasus éta nalika éta timbul, ditulis pisan ku S.A. Koldunov, hal. 167 - 172. Ngeunaan seueur panundaan, upami aranjeunna henteu dileungitkeun, éta saur: "Hubungi komandan." Sareng upami anjeunna henteu terang? Atanapi anjeunna ditelasan? Sareng sadaya prajurit sanés unit kuring ti Kazakhstan? Teras naon anu kedah dilakukeun? - VO)

Gambar

Balanja. Pandangan sisi.

Gambar

Balanja. Panganteur.

Gambar

Tujuan.

Gambar

Bagéan kai tina bedil - katingali, ogé kandelna minimum. Sareng upami bedil Céko ZB.52 siga "montok" pikeun kuring, maka milik urang … ipis pisan keuna.

Gambar

Cingir deui nganggo klip sabuk.

Gambar

Sniper Soviét Sersan Zhidkov, angkatan sareng bedil pemuatan diri SVT-40 kalayan paningalan teleskopis PU, dina posisi némbakan. Hareup payun. (K. Bishop gaduh poto anu sanés di dieu, tapi intina na mah sami)

Gambar

Pahlawan Uni Soviét Lyudmila Mikhailovna Pavlichenko, sniper Resimen Infanteri 54 (Divisi Infanteri 25 (Chapaevskaya), Tentara Primorskaya, Front Kaukasus Kalér), gelar Pahlawan dilélérkeun dina 25 Oktober 1943.

Gambar

Poto anu sanés. Konperénsi Krimea, Pébruari 1945. Parade militér pikeun ngahargaan kadatangan W. Churchill, sareng F. Roosevelt. Churchill, tangtosna, langsung sadar naon jinis bedil anu ngagaduhan prajurit penjaga kehormatan sareng nyangka yén henteu aya pasukanana. Tapi Roosevelt, panginten, nyandak SVT-40-na for teu dibales, yén ieu kudu kumaha kuduna.

Gambar

Kusabab alesan anu jelas, Roosevelt dirina henteu leumpang payuneun penjaga kahormatan, tapi nitih.

Gambar

Jérman ngempelkeun piala. Perhatoskeun: tilu-patih dicekel dina panangan aranjeunna, tapi "lampu" aya di tukangeun aranjeunna. Hormat, kumaha!

Gambar

Sareng aranjeunna nuju uji coba bedil piala!

Gambar

Jenderal lapangan divisi Leibstandarte SS Adolf Hitler sareng SVT-40 tina partisan Yugoslavia. Sareng patarosan na, ti mana partisan Yugoslavia kéngingkeun bedil ieu?!

Janten, kamana kasalahan-kasalahan anu dituju, janten, di luar wates kasopanan? Dimana "Russophobia", "distorsi fakta nyata"? Téks, anu dimaksad utamina pikeun urang Inggris, langkung ti ngan ukur tujuan. Kuring yakin yén sadaya jelema bakal satuju sareng ieu. Sareng - hal anu paling narik ati nyaéta kuring henteu acan mendakan buku-buku sanés anu terang-terangan palsu, anu dijelaskeun ku pers kami, sanaos kuring rutin maca literatur sajarah berbahasa Inggris.

Nya, ayeuna urang pikir deui naha SVT-40 ngaleungit gancang-gancang teuing? Sigana mah sakabeh titik aya dina bener-bener ngajalankeun paréntah anu dipasihkeun ku desainer ku militér. Bedil tétéla teuing lampu, jadi éta teu ngagaduhan poténsi modérenisasi sareng dianggo dina wates kamampuanana. Upami pangaturanna lepat, contona, panutup panarima rusak tina némbakan. Tong panas teuing, sareng sajabina. Sareng désainerna henteu gaduh waktos kanggo ngadamel bedil langkung beurat, langkung kuat sareng … langkung tahan pangaruh parah, pikeun ningkatkeun kualitas "anti-prajurit" na, sareng teu aya mesen ti militér pikeun ieu. Teras waktos-waktosna robih sareng SVT-40 ngajantenkeun monumen anu indah dina jaman na, dugi ka waktos anu tangtu ngambah jaman anu sami!

Populér ku topik