Okehazama: perang anu ngamimitian sadayana

Okehazama: perang anu ngamimitian sadayana
Okehazama: perang anu ngamimitian sadayana
Anonim

Teu aya paku -

Sapatu kuda

Leungit.

Teu aya sapatu kuda -

Kuda

Anjeunna limped.

Kuda lemes -

Komandan

Dipaéhan.

Pasukan kavaleri rusak -

Tentara

Lumpat.

Musuh asup ka kota

Henteu nyéépkeun tahanan, Kusabab di tukang batu

Teu aya paku.

(S.Ya. Marshak. Kuku sareng tapal kuda)

Bubuka munggaran

Hal anu paling endah dina kahirupan urang nyaéta hubungan sabab-akibat sareng kanyataan yén urang terang ngeunaan aranjeunna atanapi … henteu terang! Hayu urang nyarios, saatos angkat damel nganggo mobil, ku sababaraha alesan anjeun henteu ngalieuk ka kénca, sapertos biasa, tapi ka katuhu, mikir yén éta bakal langkung saé sapertos kitu. Sareng henteu aya anu kajantenan. Sadayana biasa. Nanging, di jalan salajengna, anu anjeun ngan ukur henteu angkat, saurang Kamaz lumpat kana mobil batur sareng hasilna saluyu. Dina waktosna éta kajadian dina waktos anu sami nalika anjeun biasana ngalangkungan bagian ieu tina jalur. Sareng anjeun bakal aya dina "Kamaz", upami sanés … kasus na. Sareng teras-terasan. Kuring ngalieuk ka kénca - bata murag kana sirah. Ka katuhu - kuring mendakan dompét kalayan artos. Sanés pikeun nganggur naon waé buku nabi Pandita nyarios kitu: "Tapi waktos sareng kasempetan pikeun sadayana …" Nyaéta, kasempetan anu disebut ngagaduhan peran ageung dina kahirupan urang sareng sajarah. Sanaos kanyataanna, kacilakaan ngan ukur pikeun urang …

Gambar

Makam Imagawa Yoshimoto di taman Perang Okehazama.

Bubuka kadua

Salah sahiji hal anu kuring resep nyaéta nonton … sumuhun, serial tipi. Abdi biasa nonton aranjeunna ti saprak budak, nalika séri unggulan "Apartemen Komunal", "Monster Héjo", "Di Unggal Kilométer", "Kaptén Tenkesh", "Stavka Langkung Ti Kahirupan", "Opat Tankmen …" aya di TV Soviét. Leres, séri na kedah saé pisan sareng inpormasi. Diantara anu nembé ditonton, ieu nyaéta Downe Abbey, Pater Brown, The Elliot Sisters 'House, With the Swallows in Candelford, klasik tina jinisna - serial TV English Pride and Prejudice (malah aya sepele sapertos anu nunjukkeun kanyataan yén patugas anu aranjeunna ngagugulung karpét di aula ku jogét!) sareng Horblower. Abdi resep pisan adaptasi tina novel Clavell The Shogun, tapi ayeuna kuring nonton serial TV Naotor, Jeng Istana. Tarjamahan judulna henteu suksés pisan, versi Inggris langkung saé, tapi dina hal ieu henteu penting. Anu penting nyaéta pilem 50 episode ieu ditémbak ku Jepang sareng sajarahna ditémbak akurat pisan. Nyatana, ieu mangrupikeun carita énsiklopédi ngeunaan kajadian, ditepikeun dina gambar seni. Lalakon anu hadé, kostum anu éndah, anu detilna pangleutikna - sadaya ieu ngamungkinkeun anjeun jelas pisan kenal sareng masarakat Jepang dina jaman Sengoku - "jaman propinsi anu perang." Saé pisan yén henteu aya séks dina acara éta. Henteu pisan! Henteu aya massa ninja hideung, sareng getihna nyebarkeun kana shoji sedeng pisan. Nyaéta, pilem ieu tiasa ditonton ku barudak, sareng éta bakal ngajar aranjeunna pisan. Sanaos, tangtosna, pilem ieu sanés kanggo sadayana. Kuring nonton ku tulisan, nyaéta, éta henteu acan ditarjamahkeun kana basa Rusia sareng karakter na nyarios Jepang ku sora nyalira. Éta saé nalika anjeun terang kecap-kecap anu wawuh bahkan ngartos hartos na - kumaha waé ogé, aranjeunna diajar basa Jepang sareng incu awewe kuring ampir sataun - tapi kadang-kadang ngaganggu. Sanaos aksi na henteu gancang berkembang siga film aksi Amérika. Penting pisan, dina pamanggih kuring, yén saatos unggal episode aya dokumenter anu nunjukkeun kumaha tempat anu carita na siga ayeuna, mémori naon anu disimpen pikeun masarakat jaman harita, sareng potongan-potongan Jepang modéren ditingalikeun.Kami ningali candi-candi anu parantos dilestarikan ti saprak 1560, monumen batu - "lantera" dina taun anu sami, dilestarikan sareng teu dijagaan istana, dokumén aslina, salinanna nembé ditingalikeun dina pilem. Nyaéta, pilem na informatif pisan dina sagala hal. Sareng sadaya tokohna sanés fiksi (seueur anu sami pisan sareng potretna anu masih hirup, contona - Takeda Shingen ngan ukur salin!) Sareng kuring diajar seueur hal anu matak ngeunaan éta. Janten pikeun para pengunjung situs VO anu resep kana sajarah Jepang, kuring bakal mamatahan anjeun pikeun nonton seri ieu. Tapi aya waktos di dinya, pikeun jalma anu teu wawuh sareng anjeunna, anu, numutkeun kuring, peryogi carita anu langkung lengkep tibatan carita anu aya dina séri ieu. Ieu carita Perang Okehazama, anu maénkeun peran konci dina sajarah nagara babarengan sareng perang Nagashino sareng Sekigahara!

Gambar

Tugu pikeun Oda Nobunaga sareng Imagawa Yoshimoto dina Patempuran Taman Okehazama.

Pertempuran ieu, anu lumangsung antara pasukan pangeran Imagawa Yoshimoto sareng Oda Nobunaga, dilaksanakeun dina 12 Juni 1560 sareng dipungkas ku éléh Imagawa. Nobunaga éléh. Sareng henteu ngan saukur éléh. Anu terakhir kaleungitan sirah na. Kalah anu serius sapertos anu nyababkeun turunna klan Imagawa, sareng otoritas Oda Nobunaga pastina ningkat. Nanging, ieu sanés hiji-hijina hal anu penting!

Gambar

Ieu anjeunna, Nyotora, nyonya istana. Karakter sajarah nyata. Indung angkat ti komandan terkenal Ieyasu Tokugawa nyaéta Ii Nayomasu, komandan "setan beureum Ii" anu kawéntar.

Okehazama: perang anu ngamimitian sadayana

Iklan serial TV.

Kumaha mimitina sadayana?

Kajadianana yén klan Imagawa, anu ngagaduhan propinsi Suruga sareng Totomi (dinten ayeuna préféktur Shizuoka), hoyong ngagedekeun barang-barangna di belah kulon. Anjeunna tiasa nalukkeun klan samurai alit Matsudaira, anu ngawasa propinsi Mikawa (dinten ayeuna préféktur Aichi), sareng anu terus bertentangan sareng tatangga kulon na, klan Oda, anu ngagaduhan propinsi Owari (préféktur Aichi). Dina sadaya waktos, jalma-jalma hoyong katingali langkung saé tibatan aslina, sareng nutupan sarakah ku motif anu luhur. Ku alatan éta, Imagawa nyatakeun yén aranjeunna badé ngajagi klan Matsudaira anu lemah tina panyebaran pasukan Odo anu kuat sareng nyatakeun perang pikeun aranjeunna. Numutkeun ka kabiasaan kejem taun-taun éta, Matsudaira masihan sandera Imagawa ka Matsudaira Motoyasu ngora, anu henteu sanés mangrupikeun shogun kahareup - anu ngahijikeun Jepang, Ieyasu Tokugawa. Ngan éta urang Jepang ngagaduhan kabiasaan ngagentos nami! Jelas yén, hirup dina sieun tetep pikeun hirupna, anjeunna diajar seueur. Anjeunna diajar ketahanan, kasabaran, kamampuan pikeun pura-pura, sareng anu paling penting, anjeunna ngagaduhan jiwa dina hatena sengit pikeun para dermawan - klan Imagawa, diajar kaunggulan sareng kalemahanana. Samentara éta, Imagawa mutuskeun pikeun tungtungna ngeureunkeun Oda Nabunaga, ngumpulkeun pasukan 25 rébu prajurit sareng dina 5 Juni 1560, badé ngiringan kampanye di beulah kulon. Tentara dipimpin ku kapala kasalapan klan Imagawa, Imagawa Yoshimoto. Babarengan sareng anjeunna, Matsudaira Motoyasu sareng kapala klan Ii ngiringan kampanye - anu persis anu ditingalikeun dina pilem.

Gambar

Imagawa Yoshimoto. Uki-yo ku Utagawa Yoshiiku.

Waktos kapilih kalayan saé pisan: Oda Nobunaga mangrupikeun kapala klan Odo, ngan sakedap sateuacanna anjeunna berhasil ngahijikeun lahan propinsi Owari, sareng dina peperangan sareng oposisi anjeunna kaleungitan seueur jalmi. Ku alatan éta, ngalawan Imagawa, anjeunna ngan ukur tiasa masang tilu rébu prajurit. Perang di dataran dikaluarkeun, sareng jenderal klan Oda mutuskeun pikeun masihan perang ka anu nyerang dina témbok istana aranjeunna.

Gambar

Sateuacan Perang Okehazama. Uki-yo (triptych) Tsukioka Yoshitoshi.

Dua dinten sateuacan perang

Parantos dina tanggal 10 Juni 1560, kamar-kamar di Imagawa anu dipimpin ku Matsudaira Motoyasu anu anom, lebet ka kastil Odaka, penguasa anu di sisi Imagawa. Isukna, Matsudaira ngangkut sadaya bekel pasukanna ka lumbung kastil ieu sareng ngajantenkeun benteng utama pasukan Suraga sareng Totomi. Samentara éta, pasukan Imagawa utama asup ka daérah propinsi Owari, sareng Imagawa Yoshimoto nyalira nempatkeun markasna di bukit anu rendah di tempat anu disebut Okehazama.Teras, tanggal 12 Juni, sakitar tabuh 3 énjing-énjing, Matsudaira Motoyasu sareng komandan Asahina Yasutomo, maréntahkeun paréntahna, ngarahkeun pasukan pikeun nyerang istana wates Oda-Vasizu sareng Marune.

Gambar

Patempuran Okehazama. Uki-yo Utagawa Toyonobu.

Intél kapala

Samentawis éta, pramuka ngalaporkeun ka Nabunaga yén Imagawa Yoshimoto aya di kantor pusat kalayan ngan ukur gaduh penjaga alit, sareng kaseueuran pasukanana dikirim ngiringan Vasizu sareng Marune. Sareng Oda Nobunaga langsung sadar yén nasib ieu masihan anjeunna kasempetan, sareng, saatos ngumpulkeun sakitar dua rébu prajurit, angkat ka jalan gancang ka Okehadzama. Jam 10 isuk-isuk, anjeunna parantos dugi ka candi Zenzeji anu dibenteng, pasukanana dieusian ku prajurit anu aya di dinya. Di dieu anjeunna nampi pesen yén musuhna parantos néwak Vasizu sareng Marune sareng ayeuna beristirahat saatos diserang. Anjeunna ogé diwartosan yén kameunangan anu munggaran dirayakeun di markas Imagawa Yoshimoto. Sareng Oda mutuskeun pikeun ngamangpaatkeun éta langsung.

Gambar

Pupusna Imagawa Yoshimoto. Uki-yo Toyohara Chikanobu.

Perangna

Ujug-ujug, pas beurang, hujan mimiti hujan ageung. Sareng éta di dieu, dina panutupanana, Oda Nobunaga sareng mingpin tilu rébu prajuritna langsung ka kantor pusat Imagawa. Sumawonna, hujan ageung pisan yén kamajuan kolomna henteu katingali sareng teu aya anu ngalaporkeun nanaon ka Imagawa! Teras hujan ogé ujug-ujug lirén. Ngan éta penjaga di markas ningali yén sakumna tentara Nobunaga nangtung di payuneun aranjeunna. Kabingungan dimimitian sareng nalika éta anjeunna nyerang kalayan sakuat kakuatan di kemah sareng markas Imagawa Yoshimoto. Sareng kabingungan mangrupikeun sahabat anu biasa tina serangan anu teu disangka-sangka, samentawis éta sumebar ka sadaya prajuritna. Seueur anu ninggali busur sareng tumbakna, sareng mimiti nyumput dina rungkun sareng di leuweung. Imagawa dirina nyoba nyalametkeun nyawana, ngalungkeun palanquin beureum anu dipikacinta, tapi … anjeunna henteu tiasa kabur ti medan perang.

Gambar

Imagawa Yoshimoto dina Perang Okehazama. Triptych Toshihide, 1890

Prajurit Odo maéhan sadaya penjaga na, teras sumping ka anjeunna. Imagawa narik pedangna, sareng ngusir serangan salah sahiji samurai Odo, tapi teras samurai kadua lumpat ka anjeunna sareng diteukteukan sirahna ku hiji pukulan!

Gambar

Ngalawan samurai. Uki-yo Toyohara Chikanobu.

Naon kajadian salajengna?

Pupusna panglima panglima sareng seueur komandan sacara lengkep ngarusak pasukan klan Imagawa sareng maksa aranjeunna ninggalkeun propinsi Owari. Tapi éléh anu dialami sanés ngan ukur pikareueuseun pisan, balukarna sapertos kitu marga teu tiasa uih deui. Anu mimiti, bapak almarhum digentos ku putrana Imagawa Ujizane, anu sipatna nyandak kana sirahna pikeun leres-leres bersantai. Anjeunna mangrupikeun penguasa anu jahat sareng sadayana terang éta. Matsudaira Motoyasu ogé terang ieu, anu mutuskeun yén éta cekap pikeun anjeunna janten vassal anu teu dikenal sapertos kitu sareng di 1561 ngahianat anjeunna, angkat ka sisi Oda. Waktu éta anjeunna ngaganti nami tukang janten Tokugawa sareng mimiti ngarebut hiji puri demi istana ti Imagawa! Hasilna, dina sapuluh taun ka payun, klan Imagawa musnah lengkep ku pasukan Tokugawa Ieyasu, Oda Nabunaga sareng Takeda Shingen, sareng aranjeunna ngabagi sadaya lahanna diantara aranjeunna. Teras Oda sareng Shingen maot sareng Tokugawa Ieyasu ditingalkeun nyalira. Di payunna, anjeunna teras-terasan milampah tujuanana, lebet kana aliansi sareng ngabobol deui, dugi ka anjeunna langkung lami ti sadayana lawanna sareng janten penguasa Jepang di 1600.

Gambar

Tokugawa Ieyasu ngalaksanakeun upacara mariksa sirah anu kapegat saatos direbut Istana Osaka. Uki-yo Tsukioka Yoshitoshi.

Nya, perang Okehadzama ngagungkeun nami Oda Nobunaga di sakumna nagara, nguatkeun kakuatanana, sareng ngagampangkeun penaklukan tanah-tanah sanés, kumargi samurai masing-masing sareng asing sami-sami milarian tarung dina bendéra "déwa anyar" ieu perang ", sareng para pangéran-éléh henteu aya diantara aranjeunna anu henteu resep. Tapi, perlu diémutan yén, sanaos tekad na dina perang ieu anu nyababkeun kameunangan sareng kamuliaan ka Oda, anjeunna henteu pernah ngulangkeun serangan anu résiko sapertos kitu deui!

Gambar

Potrét Oda Nobunaga tina kumpulan Kuil Chokoji di Toyota City (Prefektur Aichi)

Populér ku topik