Kalayan karbinén dina panangan. M1 Carbine (bagian 2)

Kalayan karbinén dina panangan. M1 Carbine (bagian 2)
Kalayan karbinén dina panangan. M1 Carbine (bagian 2)
Anonim

Sakali dina tentara aktif di 1941, saatos Amérika Serikat lebet kana Perang Dunya Kadua, M1 gancang janten terkenal di kalangan para prajurit sareng gancang hijrah tina "garis kadua" kana "anu mimiti". Éta hasil dianggo dina tempur dina jarak anu pondok, sareng dina éta ngalangkungan sadaya senjata submachine dina waktos éta dina akurasi sareng akurasi seuneu na.

Gambar

Buttstock ku cutout kanggo ngantelkeun sabuk.

Raosna operasi baud na sareng kanyataan yén anjeunna némbak ku baudna dikonci nyatet. Réko anu relatif lemes (dibandingkeun sareng bedil Garand) dimungkinkeun pikeun ngalakukeun seuneu sering sahingga efektif, tapi prajurit Amérika henteu ngalaman masalah ku kurangna amunisi. Kisaran anu dituju leutik, enya, ieu leres, sabab éta ngan ukur 275 m, ieu, anu mimitina, gumantung kana balistik pelor, sareng anu kadua, éta mangrupikeun senjata ngan ukur pikeun ngempur caket. Nyaéta, numutkeun sarat naon anu dipesen ku tentara - éta nampi senjata sapertos kitu!

Kalayan karbinén dina panangan. M1 Carbine (bagian 2)

Modél telat dina pakéan militér.

Gambar

Diagram grafis tina karbohidrat M1A1 sareng saham tilepan pikeun parachutists.

Dina taun 1944, dumasar kana pangalaman panggunaan tempur, karbohidrat M2 lahir, di mana perobihan dilakukeun pikeun mékanisme pemicu, anu ayeuna ngantepkeun dipecat. Éta tuas dipasang dina kénca panarima anu ngalih deui sareng mudik. Sasuai, toko séktor berkapasitas tinggi pikeun 30 puteran didamel pikeun éta. Dipercaya yén ieu mangrupikeun réspon Amérika ka StG-44 Jérman. Sumawona, pasukan nampi anu disebut "paus" - sakumpulan bagian anu ngamungkinkeun pikeun ngarébut karbinin anu aya di lapangan. Aya dua sét T17 sareng T18. Nanging, tétéla efektivitas modél anyar dina vérsi gun submachine low. Salaku tambahan, ngalaksanakeun seuneu otomatis négatip mangaruhan daya tahan senjata, akibatna M2 henteu lega teuing sapertos M1. "Alterasi" didamel sakitar 600 rébu salinan, kalebet anu dilakukeun di pabrik sareng anu dirobih tina M1 dina sababaraha bagian.

Gambar

M1 - ngabubarkeun parsial. Nengetan alur dina payun-tungtung pikeun nempo payuneun payuneun. Tetempoan diopter aya dina tutup panarima di tukangeun panarima, anu nyiptakeun garis tujuan panjang anu cekap.

Panempoan tukangeunna tina senjina tiasa dilipat L ngawangun sareng dua liang paningal pikeun némbak 137 sareng 274 méter (150 sareng 300 yard). Dina modél saterasna, tetempoan éta rumit, éta dipasang dina piring ningkatna sareng didamel ku dicap atanapi digiling. Panémbong payun karbénin parantos ditangtoskeun, dijagaan dina sisi ku ceuli.

Salah sahiji kalemahan desain dianggap salaku lokasi anu caket tina tombol pelepas majalah sareng majalah, anu caket pisan di payuneun penjaga pemicu. Kajadian éta dina momen anu paling sengit dina perang toko prajurit murag kusabab ieu. Maka, sekering dirobih sareng didamel dina bentuk tuas kanggo nyingkahan kajadian sapertos kitu.

Gambar

Panarjamah seuneu anu dirobih.

Nalika AS miluan Perang Korea, M2 Carbine dianggo di ditu salaku bedil serbu. Sareng deuih, diperhatoskeun yén dina jarak anu pondok pelorna masihan épék panghentian anu saé. Tapi nalika némbak dina semburan, senjata ringan sapertos kitu miceun pisan, jarak anu dugi ka dikontokkan pikeun éta.Sareng tétéla yén M2 Carbine langkung handap tina gun submachine nalika nanganan nalika nembak, sareng kusabab kaistiméwaan balistik, némbakan nembak tunggal ti éta kirang akurat dibanding tina bedil M1 Garand. Sumawona, dina cuaca anu tiris, sareng di Koréa, ibun dina usum salju kuat pisan, bedil otomatis gagal.

Gambar

Bolt carrier sareng panarima. Sisi katuhu: éta moal gampang.

Sedengkeun pikeun alat karbinén, éta saderhana pisan, sareng desain na sorangan adaptasi pisan sareng diadaptasi ogé pikeun produksi masal dina kaayaan militér. Pakarangna dikuatkeun ku mesin bénsin, anu stroke piston pondok pisan - ngan ukur sakitar 8 mm. Sumawona, piston ieu aya handapeun laras. Dina momen némbakan tekanan gas bubuk, pistonna ngalih deui, sareng ku gonjang anu pondok sareng energetik mindahkeun énergi ka operator sambung, saatos éta otomatis karbinin mimiti jalan kusabab inersia bagian-bagian na anu obah, ogé salaku résidu gas résidu dina laras bél anu tumerap dina handapeun leungeun baju. Dina waktos anu sasarengan, pamawa sambel sareng spring spring aya di jero forend handapeun tong, di luar panarima, sareng ngaluncurkeun sapanjang tonjolan dina piring sisi na anu aya di belah katuhu sareng nonjol ti forend. Ieu dimungkinkeun pikeun ngaleutikan ukuran panarima, sareng, saluyu, total beurat senjata. Di kénca, dina pamawa samberan, di gigir gagang muat ulang, aya tonjolan ilustrasi anu muterkeun baud nalika gerak bulak-balik. Nalika gagangna maju, rana dikonci ku cara muterkeun jarum jam. Dina waktos anu sasarengan, dua lug na balik ka tempat motong dina panarima. Sasuai, éta teu dikonci dina urutan tibalik …

Gambar

Panarima. Titingalian kénca. Pemicu pemicu jelas katingali.

Gambar

Poto handapeun dua poto ieu jelas nunjukkeun saklar némbak burst. Ieu tuas dina sisi kénca panarima.

M1 ngagaduhan pemicu pemicu sareng kaamanan tombol pencet di payuneun penjaga pemicu, anu ngahalangan pemicu sareng bisik ku mencét tombol na; dina sékrési engké, tombol éta diganti ku tuas, sabab éta tiasa rada gampang bingung sareng tombol kancing majalah anu caket. Dina M2, sakumaha dilaporkeun di luhur, juru pikeun jinis seuneu dipasang, sareng ogé dina bentuk tuas dina panarima di kénca caket jandéla pikeun ngaluarkeun kartrid anu parantos dianggo. Narikna, kamungkinan ngalereskeun pamawa sambel dina posisi tukang disayogikeun, anu diperyogikeun kanggo mencét tombol di handapeun gagang. Pikeun majalah 15-kartrid, klip 15-buleud disayogikeun, bari henteu diperyogikeun alat khusus pikeun ngalengkepan majalah sareng klip - pitunjuk pikeun aranjeunna sayogi di toko éta nyalira. Majalah pikeun 30 puteran tiasa dilengkepan ku dua klip.

Sanaos detil karbéninna didamel dina mesin motong logam, numutkeun standar Amérika, M1 dianggap senjata anu lengkep téhnologis sareng henteu mahal teuing pikeun didamel. Masing-masing karbin ngarobih tentara $ 45, sedengkeun bedil M1 hargana $ 85, sareng senapan submachine Thompson mahal pisan - $ 209 dina mimiti perang. Leres, akhirna hargana ogé turun janten $ 45, tapi beurat na, khususna sareng majalah 50-kartrid, henteu sakedik, khususna dibandingkeun sareng 2,36 kg karbohidrat M1. Total, salami mangtaun-taun nalika M1 dina produksi, langkung ti 6 juta unit dihasilkeun. Malah nepi ka ayeuna, aranjeunna dianggo di pulisi (contona, di pulisi Ulster), sareng di Amérika Serikat éta dihasilkeun ku sababaraha perusahaan sakaligus salaku senjata sipil, dina waktos anu sasarengan ngarobih desain sareng parobihan na. desain éksternal.

Gambar

Éta merenah pikeun kuring sacara pribadi nganggo karbénin, nyaéta, sahenteuna pikeun nyepeng éta dina panangan abdi sareng tujuanana!

Ogé kedah dicatet yén karbénin tiasa gancang sareng gampang dibongkar.Jang ngalampahkeun ieu, diperyogikeun pikeun ngencarkeun sekrup dina cincin stok (sékrési awal gaduh cincin kontinyu kalayan kancing spring), sareng geser ka payun, saatos dimungkinkeun pikeun nyabut mékanisme tina stok, pegatkeun sambungan kotak pemicu dicekel ku pin, cabut pamawa samberan teras angkat tina gerbangna.

Gambar

Ukuranana, sakumaha tiasa ditingali jelas, tiasa dibandingkeun. AK urang sakedik ageung, tapi ogé langkung kuat.

Gambar

Ogé dikenal nyaéta modél M3, dihasilkeun dina jumlah 2.100 unit, sareng dilengkepan lampu sorotan infra merah ageung sareng ruang lingkup sniper infra merah. Éta henteu nyebar, tapi éta dipaké di leuweung di Asia Tenggara.

Mimitina, bayonét henteu disayogikeun dina karbohidrat. Tapi mimiti di 1944, aranjeunna mimiti ngadamel pasang kanggo bayonet M4 dina tong. Éta ogé sayogi pikeun panggunaan peluncur granat M8. Anu matak, saatos perang, karbohidrat M1, sajaba ti Amérika Serikat, dihasilkeun di Jepang (ku gudang senjata di kota Nagoya), sareng ku perusahaan Chiappa Firearms di Italia.

Gambar

Tapi ieu mangrupikeun "dokumen" anu narik pisan kalayan raos dina jaman anu jauh na: halaman nomer 1 tina "Manual" tina Rockyland Arsenal ngeunaan pangropéa sareng perbaikan karbohidrat M1A1.

Produksi karbohidrat M1 dimimitian dina bulan Séptember 1941 kalayan béda anu leutik tina desain aslina Williams. Mimitina, ngan ukur perusahaan Winchester anu ngiringan produksi karbénin, tapi saatos serangan di Pearl Harbor sareng lebet Amérika Serikat kana perang, perlu pisan ningkatkeun produksi karbinén. Hasilna, henteu ngan ukur perusahaan senjata khusus anu kalibet dina produksi karbinén ieu, tapi ogé sababaraha perusahaan henteu aya hubunganana sareng produksi senjata umumna: Rock-Ola (jukeboxes), A.S. Méter Pos, Hardware Mutu, Divisi Pedalaman (divisi General Motors), Underwood (mesin cetak), Produk Standar (bagian mobil), Mesin Bisnis Internasional, Irwin-Pedersen Arms Co. (pabrik jati) sareng Saginaw Steering Gear (divisi General Motors).

Mimitina, karbohidrat M1 henteu ngagaduhan bayonet pisan, tapi nepi ka April 1944 diputuskeun pikeun dilengkepan ku bayonét M3 Fighting Knife kalayan panjang sabeulah 171 mm. Produksi vérsi karbénin ieu dimimitian ngan ukur Séptémber 1944. Sanaos kitu, diperhatoskeun yén karbénin, bahkan kalayan bayonet anu napel na, pondok pisan (panjangna 904 mm) sareng sigana henteu masihan seueur kasempetan pikeun anu gaduhna pikeun merjuangkeun bayonet.

Gambar

Halaman nomer 7. Éta ditepikeun henteu ngan ukur pikeun nembongkeun alat tina karbohidrat karbohidrat M1A1, tapi ogé sabaraha bagéan anu bénten-bénten, ti anu pangageungna dugi ka anu pangleutikna, peryogi alat anu rada saderhana ieu. Sareng sadayana kedahna didamel tina waja dilebur, digiling, dipotong, digiling, dikeras, diteukteuk tina kai …

Ngomong-ngomong, dina poto terkenal anu ngagambarkeun naékna bendera Amérika di Pulo Iwo Jima, salah saurang marinir nyepeng karbinem M1 dina pananganana.

Gambar

Ngangkat bandéra heula ka Iwo Jima. Poto Staff Sersan Lewis Lowery. Poto pang populerna tina bendera munggaran anu diangkat di Suribati.

Populér ku topik