Kalayan karbinén dina panangan. M1 Carbine (bagian 1)

Kalayan karbinén dina panangan. M1 Carbine (bagian 1)
Kalayan karbinén dina panangan. M1 Carbine (bagian 1)
Anonim

Kuring kantos ngajukeun yén perlu nyerat naon anu anjeun terang ogé. Atanapi anu kuring baca ngeunaan sumber anu béda (langkung seueur, langkung saé!), Atanapi ngeunaan anu anjeun parantos lami lakukeun, nyaéta, nyatana anjeun ngagaduhan pendidikan tinggi anu kadua (katilu).

Salaku conto, tank … Kuring ngadamel modél munggaran di 1980 teras ngadamelna salami 10 taun, teras kuring mimiti nyerat ngeunaan éta sareng nyebarkeun majalah kuring sorangan, teras buku munggaran diterbitkeun, anu ditinjau ku spesialis anu saé, sareng janten - 38 taun. Jelas yén kuring moal ngamimitian bak. Tapi ngeunaan sajarah sareng téknologi na sorangan, kuring kenal pisan.

Panangan leutik, mun diomongkeun, dibéré kurang, ngan genep taun, ti saprak tulisan munggaran ngeunaan éta muncul dina 2012 mah. Tapi upami hiji jalma dipasihan diploma pendidikan tinggi kadua saatos tilu taun diajar di Angkatan Bersenjata kalayan atikan anu parantos aya, maka genep taun sigana parantos cekap? Nanging, kuring tiasa nyebatkeun yén dina tiori - leres, tapi dina préksi éta dipikahoyong pikeun nahan unggal sampel, karaos beuratna, raoseun - "kahadéan", bubarkeun - kumpul. Saenyana, anjeun ogé tiasa némbak ti dinya, tapi di Rusia ieu mangrupikeun méwah anu henteu tiasa diaksés pikeun seuseueurna pangarang. Éta sababna kuring resep pisan nalika sobat kuring, anu ngumpulkeun rupa-rupa panangan leutik, nyauran kuring sareng ngawartosan yén sampel anu sanés ngantosan kuring pikeun "tahan" pikeun éta.

Waktos ieu karbohidrat M1 janten modél sapertos kitu. Ku jalan kitu, éta henteu resep murah pikeun mésér karbénin sapertos anu parantos dibersihkeun, didamel nalika perang di Amérika Serikat. Henteu lami pisan, harga kanggo éta 29 rébu rubel, sedengkeun dinten ayeuna parantos naék janten 85 rébu!

Gambar

Karbohidrat M1. Titingalian kénca sareng katuhu.

Hayu urang mimitian ku naon anu dicarioskeun ku Wikipedia ngeunaan pakarang ieu. "Oh, Wikipedia, aya anu ngagerutu irung, tapi … Pengadilan Inggris nampi Wikipedia Inggris salaku sumber inpormasi. Dimana nagara urang ngabela minatna dina urusan internasional? Di pengadilan Inggris! Nya, kumargi urang hirup numutkeun hukum (dina kaayaan naon waé, urang nyobian hirup sapertos kitu!), Maka dina hal ieu urang bakal taat kana prinsip na, kecuali pikeun kasus anu parantos kabuktosan distorsi inpormasi (urang nekenkeun - kabuktosan!), Kami bakal nyobian nganggo éta. Nya, éta nyebatkeun hal-hal ieu: dina literatur domestik, Carbine M1 sakapeung kaliru disebut "orok Garand" atanapi "Garabiner karbinin", tapi dina sumber Amérika nami-nami sapertos kitu teu aya.

Gambar

Karbohidrat M1 dina bagian, nunjukkeun struktur mékanismena.

Teras aya inpormasi yén dina 1938 Angkatan Darat AS mimiti sadar yén diperyogikeun pikeun ngalengkepan deui prajurit "barisan kadua" na (nyaéta tanker, artileri, signalmen anu henteu ngiringan ngempur tentara leumpang, anu parantos kedah nyandak coil beurat kalayan kabel, dina kecap, sadaya prajurit anu, numutkeun nagara, henteu ngagaduhan bedil tentara), ngaganti péstol mandiri dina gudang senjata sareng karbinén ringan anu langkung épéktip. Alesanna saé pisan: langkung gampang ngalatih jalma pikeun némbak tina karbénin tibatan tina pestol, épéktipitas karbénin nalika némbakan langkung luhur, sareng biaya total ngalengkepan "garis kadua" ku senjata sapertos kitu kirang langkung!

Kalayan karbinén dina panangan. M1 Carbine (bagian 1)

Diagram alat karbohidrat M1.

Gambar

Diagram grapik kalayan nami sadaya bagian dina basa Inggris.

Teras, urang ngalih kana sumber anu sanés, nyaéta buku Larry L. Root, "Perang! Kaliber USA.30 Carbine ", Vol. 1., anu ngandung inpormasi pikeun pelengkap wiki yén program pangwangunan pikeun senjata sapertos kitu dimimitian tanggal 1 Oktober 1940, nalika Departemen Angkatan Darat Amérika Serikat ngaluarkeun paménta lima halaman pikeun kamungkinan proyék.Sarat utama pikeun bedil nyaéta beuratna henteu langkung ti 5 pon (sareng majalah kartrid), kisaran efektif 300 yard, sareng duanana semi-otomatis sareng seuneu otomatis otomatis. Carbinesna kedah nganggo kartrid Carbine.30, dikembangkeun ku Winchester dumasarkeun kana kartrid.32WSL. Ngomong-ngomong, naon éta kartrid? Kartrid pikeun bedil otomatis M1905, anu ditawarkeun kanggo dianggo ku.32 Winchester Self-Loading (WSL) sareng.35 Winchester Self-Loading cartridges. Kartrid.32 WSL kagungan pélor 8, 2 mm sareng baju panjang 31 mm. Pelorna beurat 11 g sareng gaduh kecepatan awal sakitar 420 m / s. Énergi pelorna 960 J. Amunisi.35 WSL ngagaduhan pélor 8, 9 mm 12 g, tapi baju pondokna 29, panjang 3 mm. Laju moncong pelor na nyaéta 425 m / s, sareng énergi na 1050 J. Diménsi sakabéh amunisi Winchester Self-Loading jelas béda ti kartrid anu sanés taun éta, anu dilakukeun sacara khusus pikeun nyingkahan panggunaanna dina bedil anu sanés. sareng ngarusak senjata. Nyaéta, mustahil pikeun ngalieurkeun aranjeunna ku naon waé.

Gambar

Modél produksi telat sareng nabrak dina laras pikeun bayonet. Karbohidrat sapertos kitu mimiti diproduksi dina 1944.

Gambar

Pasang Bayonét sareng payuneun payuneun kalayan penjaga.

Nanging, dina karbénin anu anyar, éta diputuskeun nganggo kartrid anu sanés. Kaputusan pikeun ngembangkeun aranjeunna ogé dilakukeun dina tanggal 1 Oktober 1940 dina rapat perwakilan Komite Pertahanan AS sareng perusahaan senjata komérsial. Nyaéta, sakaligus sareng awal pamekaran karbinén énggal.

Gambar

Klip sabuk.

Winchester parantos nunjuk kartrid énggal salaku.30 SR M-1, dumasar kana.32 WSL. Parantos mimiti Désémber 1940, séri ékspérimén kartrid énggal disiapkeun, anu ngagaduhan pélor dina casing tombak dieusian timah kalayan massa 6, 9 g. Teras, dina Januari sareng Juni, dua tumpukan kartrid, masing-masing 50.000 lembar, diuji, sareng dina usum gugur, angkatan tambahan dileupaskeun tina 300.000 kartrid, dimana mérek bubuk anu béda dianggo.

Gambar

Cartridge.30 Carbine (7, 62 × 33 mm).

Gambar

Carbine.30 (kénca) sareng.30-06 tina bedil Springfield (katuhu).

Saatos sadayana tés ieu, dina 30 Oktober 1941, kartrid Carbine.30 (7,62 × 33 mm) akhirna ngalebetkeun jasa sareng Angkatan Darat AS sareng nampi sebutan Carbine Cal..30 M-1. Anu nyipta papayung nyaéta David Marshall Williams, anu berhasil ngahontal hasil anu saé. Janten, laju peluru awal kartrid ieu 607 m / s, sareng énergi na dina joule 1308 J, kalayan massa 7, 1 g. Apalagi, bahkan nalika diadopsi, kartrid ieu terus ditingkatkeun ku perusahaan sareng salajengna. Janten, dina April 1942, anjeunna ngaganti mérek bubuk kana éta, berkat laju moncong pelor naék 10%. Anjeunna ogé janten pamekar utama karbinin, sareng anjeunna nyusun ideu utama anu aya dina desain na … nalika hukuman panjara kusabab rajapati tingkat kadua. Saatos dibébaskeun, anjeunna nyandak damel di Winchester sareng, dina kolaborasi sareng désainer sanésna, nampilkeun conto na. Williams bahkan ngahormatan pikeun dipidangkeun dina pilem pitur ku MGM, dibéntangan ku James Stewart. Lumayan pikeun nyebatkeun yén karbohidrat M1 sanés senjata anu lengkep. Ku sababaraha cara, éta didamel berkat pamrosésan kréatip tina sampel saméméhna.

Kanyataanna nyaéta Winchester munggaran dipercayakeun nyiptakeun modél anyar ka Jonathan "Ed" Browning, lanceukna desainer terkenal John Moses Browning, tapi anjeunna pupus dina Méi 1939, sareng éta perusahaan narik David Marshall Williams pikeun ieu damel, anu ngusulkeun nganggo bénsin mesin stroke pondok anu ngajanjikeun desain anu langkung énténg. Tés taun 1940 nunjukkeun yén desain sambung Browning henteu tiasa dipercaya nalika kacemar. Hasilna, éta didesain ulang pikeun nganggo blokir rotasi gaya Garand sareng piston gas pondok.

Gambar

Balanja, tombol toko sareng penerjemah seuneu.

Hal ieu direncanakeun yén tés sampel anu dikintunkeun pikeun kompetisi bakal dimimitian ngan ukur 4 bulan, nyaéta, dina 1 Pébruari 1941. Tapi kumargi sadayana ngandelkeun kamekaran kartrid énggal, anu kedah diémutan, tésana ditunda dugi ka Méi 1941.Dina waktos ieu, salapan salapan bedil parantos siap, janten komisi seueur anu kedah dipilih sareng naon anu tiasa dibandingkeun. Dua sampel ditolak sakaligus - Mr. Simpson ti Springfield Arsenal, kusabab karbinénna beuratna 6 pon 10 ons, anu dianggap beurat teuing teu nyandak waktos kanggo marios. Versi na dianggurkeun pikeun.276 ogé ditolak sabab henteu nyumponan sarat haliber.

Gambar

Rana ditutup. Unit ngonci baud jelas katingali, hatur nuhun anu diputer nalika tatu baudna ngalih. Dina dasar gagang muatkeun deui, tombol reureuh jepret katingali dina posisi tukang.

Gambar

Rana dibuka sareng reureuh. Panyusun majalah sareng rana jelas katingali.

Sésa-sésa sampel dilakukeun dina uji anu ketat, dugi ka militér netep dina modél Winchester, anu nampilkeun karbinén ringan sareng mesin gas ku David Marshall Williams.

Gambar

Panarima. Alur pikeun lug di kénca sareng katuhu katingali jelas.

Gambar

Rana nutup-up. Lug sareng ékstrak jelas katingali.

Dina Méi 1941, prototipe karbohidrat M1 ngirangan beurat na tina 4.3 kg janten 3,4 kg, teras janten langkung enteng. Nya, dina tungtungna, dibandingkeun sareng bedil Garand, karbinen anu dipasihkeun pikeun kompetisi katingalina cukup anggun, éta pondok sareng henteu beurat pikeun dianggo, sareng éta ogé tétéla pisan enteng - ngan ukur sababaraha 2, 6 … 2, 8 kg kalayan kartrid, - nyaéta, bahkan langkung enteng tibatan kaseueuran bedil submachine ayeuna. Nyaéta, desainerna junun nyugemakeun pinuh kabutuhan pelanggan sareng nyiptakeun senjata anu saluyu sareng saratna, sareng ieu henteu sering kajadian! Jelas yén éta mangrupikeun senjata pikeun kaayaan anu tangtu sareng jalma-jalma tangtu, tapi dina kerangka kaayaan ieu, éta saluyu pisan sareng sarat anu ditetepkeun dina éta.

Gambar

Majalah 15-buleud.

Gambar

Tutup majalah 15-buleud.

Gambar

Posisi kartrid sateuacan tuang sareng jepret dibuka.

Populér ku topik