Waktos "sapi suci" parantos lami

Waktos "sapi suci" parantos lami
Waktos "sapi suci" parantos lami
Anonim
Waktos "sapi suci" parantos lami

Jerry Hendrix sareng Dave Majumdar sanés anu mimiti ngasongkeun topik ngeunaan kaparigelan ngawangun kapal induk pikeun Angkatan Laut AS. Sawala ngeunaan topik ieu parantos dilakukeun ku spesialis angkatan laut salami sababaraha taun. Tapi, sakumaha aturan, perselisihan dibatesan ukur kana bunderan jalma sempit, sabab operator pesawat sanés ngan ukur "sapi suci" tina armada Amérika, tapi ogé kabijakan luar nagari nagara éta. Sumawona, éta mangrupikeun salah sahiji simbol nasional anu paling caang di Amérika Serikat.

Aya alesan pikeun "déifikasi" sapertos kitu. Éta berkat lapangan terbang terapung yén Amérika Serikat berhasil ngarusak bagian tukang Kaisar Jepang sareng meunang perang di Pasipik. Mimiti, dina 1942, aranjeunna ngeureunkeun kamajuan Land of the Rising Sun dina perang di Midway Atoll (tingali majalah Pertahanan Nasional # 6/2012). Dina peperangan caket Pulo Guadalcanal (tingali majalah "Pertahanan Nasional" №1 / 2013) aranjeunna meunang sababaraha kameunangan penting. Leres, urang Amérika sorangan ngalaman karugian parah caket Midway Atoll sareng Guadalcanal, kalebet operator pesawat. Nanging, industri Amérika anu kuat henteu ngan ukur ngarobih karugian, tapi ogé dina waktos anu sanés nyayogikeun armada sakitar sakitar satengah ratus (!) Beurat sareng enteng, ogé pangangkut pesawat pangiring. Diantarana, éta pantes pisan disorot 24 lapangan terbang amfibi tipe-gaya beurat Essex. Kalayan total kapindahan sakitar 38.500 ton, aranjeunna ngembangkeun kursus ampir 33-cangreud sareng nyandak sakitar 100 tukang ngebom, tukang ngebom torpedo sareng pejuang. Ieu mangrupikeun kapal anu paling mahal anu pernah diwangun di Amérika Serikat. Unggal unit hargana $ 60-70 juta, nyaéta langkung ti $ 1,2 milyar dina kurs dinten ayeuna. Tapi anu mimiti, hatur nuhun ka aranjeunna, dina Oktober 1944, dimungkinkeun pikeun ampir-ampuh ngéléhkeun armada Kaisar anu paling kuat dina perang angkatan laut pangageungna dina sajarah dunya di Pulo Leyte Filipina (tingali majalah Pertahanan Nasional No. 10/2014).

Gambar

Pamawa pesawat Amérika Hornet (CV 8) tilelep dina bom Jepang nalika perang di Pulo Santa Cruz. 1942 taun.

Pamawa pesawat kelas Essex ngawangun inti pasukan banjir Angkatan Laut AS dina taun-taun awal perang, ogé nalika taun-taun mimiti Perang Tiis, dugi ka nalika aranjeunna diganti ku kapal nuklir. Teras strategi operator pesawat ngamungkinkeun pikeun ngawangun dominasi Angkatan Laut AS anu ampir lengkep di sagara. Nanging, parantos 70-an abad ka tukang, komandan gugus panyerang pesawat nampi paréntah anu ketat pikeun henteu ngadeukeutan basisir USSR, kumargi Uni Soviét dina waktos éta parantos ngagaduhan rupa-rupa cara ngancurkeun aranjeunna. Diantarana pesawat anu mawa rudal laut, kapal selam kalayan misil pelayaran, anu disebut "pembunuh kapal induk", kapal permukaan sareng kapal misil, sistem rudal basisir. Sadayana, dina kombinasi sareng masing-masing, tiasa tilelep atanapi serius ngaruksak sareng nganonaktipkeun operator pesawat Amérika. Bahkan misil pelayaran anti kapal P-15 kalayan hulu ledak anu tembus tembus anu jisim ngabeledug 375 kg tiasa dianggo ngalawan aranjeunna. Sareng naon anu urang tiasa nyarioskeun ngeunaan kapal selam rudal anti kapal P-6 proyek 675 sareng kapal selam solar-listrik proyek 651. Aranjeunna sanggup pencét target permukaan dina jarak dugi ka 300 km. Hulu ledak peledak tinggi 560 kilogramna sanggup "ngabahekeun" kapal permukaan sagala. Salaku tambahan, aranjeunna tiasa dilengkepan hulu ledak nuklir kalayan kapasitas dugi ka 20 kt.

Gambar

Panyawat pesawat beurat Essex nalika diuji.24 kapal ieu diwangun di lima galangan kapal Amérika nalika Perang Dunya Kadua. Aranjeunna ngawangun tulang tonggong pasukan pamawa Angkatan Laut AS dina sababaraha dekade mimiti Perang Tiis.

Tangtosna, alat panyalindungan dipilarian ngalawan rudal pelayaran Soviét, tapi teu aya anu yakin yén éta 100% épéktip. Salaku tambahan, produk anu langkung maju parantos ngagentos rudal anti-kapal generasi munggaran (tingali tabel rudal anti-kapal modéren tina sumberdaya Internet Naval Graphics, ti mana jelas yén misil anti-kapal domestik ayeuna ngaleungitkeun sadaya réncang asing di jarak tembak sareng kakuatan muatan). ku saha éta janten seueur masalah. Teu aya kabeneran yén urang Amérika ngahontal larangan nyebarkeun rudal balistik anti-kapal Soviét 4K18 (R-27K), anu diluncurkeun ti kapal selam tiasa pencét target permukaan, utamina operator pesawat, dina kisaran dugi ka 900 km. Amérika Serikat ngancam, dina Perjangjian SALT Soviét-Amérika, pikeun ngasupkeun PKBM ieu sareng operatorna dina total senjata strategis, anu tiasa ngaleuleuskeun poténsi rudal nuklir USSR.

Gambar

Henteu sadayana misil anti-kapal Angkatan Laut Rusia dituduhkeun dina diagram sumberdaya Internet Naval Graphics. Tapi ogé nunjukkeun yén misil anti-kapal domestik ngagaduhan jarak tembakan pangpanjangna.

Saatos réngsé Perang Tiis, anu Amérika Serikat siga anu éléh sareng saatosna Angkatan Laut Rusia mimiti gancang turun, kapal induk Amérika ngagaduhan "angin kadua." Aranjeunna nyandak bagian aktip dina perang ngalawan Irak, Yugoslavia, Afganistan sareng dina sababaraha krisis anu sanés. Ieu teraskeun dugi masalah "aksés / area-denial A2 / AD" muncul. Éta diciptakeun ku urang Tionghoa (tingali majalah Pertahanan Nasional No. 1/2015), nyebarkeun pelayaran anti-kapal jarak jauh sareng rudal balistik di basisirna sareng kapal-kapalna, ogé nyiptakeun pengelompokan penerbangan angkatan laut PLA, inti diantarana aya pajuang Su-30MKK Rusia sareng réncang-réncang Cina na. RRT ogé ngagaduhan sistem pertahanan udara anu kuat, kalebet sistem rudal anti-pesawat S-300 buatan Rusia sareng réplika Cina anu didamel dumasar kana dasarna. Pelindung anti rudal sareng pertahanan udara Républik Rahayat Cina bakal langkung nguatkeun saatos asup kana jasa PLA tina sababaraha divisi sistem pertahanan udara Tri-S-400, kontrak pasokan anu ditandatanganan sareng Moskow dina bulan Séptember. taun kamari.

Gambar

Kieu carana seniman Cina ngagambarkeun serangan dina kapal Amérika ku sirah perang rudal balistik anti-kapal DF-21D.

Teu aya jalan pikeun operator pesawat Amérika sareng pesawat na pikeun nungkulan halangan misil sareng penerbangan anu kuat sapertos kitu. Éta sababna ahli angkatan laut Amérika beuki condong ngaganti lapangan terbang ngambang anu teu aya gunana di Angkatan Laut AS, anu meryogikeun dana astronomi pikeun pangwangunan sareng operasi, dilengkepan ku pesawat sareng senjata, sareng kapal selam sareng amunisi rudal pelayaran. Aranjeunna, saur aranjeunna, tiasa cicingeun cicing di handapeun basisir Cina sareng mogok di Kakaisaran Celestial.

Pasti, aya alesan anu tangtu dina pangadilan sapertos kitu. Dina siluman, operator pesawat henteu tiasa dibandingkeun sareng kapal selam. Kapal selam nuklir kalayan misil pelayaran kapal selam-ka-permukaan mémang mangrupikeun senjata anu kuat. Tapi teu mungkin, nuturkeun Jerry Hendrix, pikeun nyatakeun yén aranjeunna "sanggup bertindak tanpa impunitas dina rohangan" ngahalangan / ngahalangan zona ". Kumaha waé ogé, di daérah khusus ieu di dunya - lepas pantai Cina. Nagara ieu dikurilingan ti wétan ku ranté pulo anu bentang ti Sakhalin dugi ka Indonésia. Kapuloan ieu dipisahkeun ku selat anu nyusahkeun PLA asup ka sagara. Tapi aranjeunna ogé ngahambat jalanna kapal Amérika sareng kapal selam ka basisir Cina.Maka, pantes satuju sareng Brian Clarke, anu percaya yén henteu kedah "ngirangan kamampuan Angkatan Bersenjata Cina pikeun ngayakeun kampanye anti kapal selam anu épéktip di perairan basisirna", anu "ngan ukur kedah nyegah kapal selam tina nyandak jabatanana supados efektif ngalaksanakeun tugasna."

Gambar

Dina hiji waktos, Amérika Serikat ngahontal larangan nyebarkeun rudal balistik anti-kapal Soviét 4K18 (R-27K).

Nyatana, Cina dugi ka ayeuna katinggaleun kakuatan Kulon di daérah pertahanan anti kapal selam. Tapi kaayaan na gancang ngarobah. Penghancur Tionghoa anu pang anyarna tina tipe 052D, frigates tipe 054A sareng corvettes tipe 056 dilengkepan stasion hidrokovik modéren, kalebet anu diturunkeun ku towed, anu langkung éfisién ngadeteksi kapal selam saluareun luncat suhu. Ti taun ayeuna, pesawat angkatan laut PLA bakal mimiti ngeusian pesawat anti-kapal selam GX-6. Numutkeun ka koran Global Times, aranjeunna bakal ngijinkeun RRC ngadorong anti-kapal selam nagara éta wawatesan sareng 1000 km ti sisi na. Teu diragukeun, di Républik Rahayat Tiongkok, GAS jero cai cicing parantos dikembangkeun, anu pastina parantos dianggo. Kapal selam non-nuklir low-noise tina jinis Yuan sampurna diadaptasi pikeun moro kapal anu didukung ku nuklir Amérika.

Gambar

Sareng ieu anu janten seniman Amérika ningali serangan ieu. Impressive ogé.

Sedengkeun kapal selam nuklir Cina sareng kapal selam nuklir kalayan misil pelayaran, aranjeunna, sapertos kapal selam Rusia, ngagaduhan kaunggulan anu penting dina ngarencanakeun sareng ngatur serangan di daérah Amérika Serikat, dimana bagian anu penting tina objék militér sareng sipil anu paling penting, perusahaan industri. sareng kota-kota ageung aya di zona basisir 500 kilométer. Sareng pendekatan ka aranjeunna ti sisi sagara kabuka ti ampir sagala arah. Angkatan Laut PLA sareng Angkatan Laut Rusia bakal tiasa nyebarkeun henteu 3-4, tapi sababaraha belasan kapal selam nuklir sareng nuklir sareng pembangkit listrik independen udara bantu (VNEU).

Cina parantos ngalaksanakeun léngkah salajengna. Numutkeun kana koran "People's Daily", dina NII-711 (Shanghai Marine Diesel Research Institute) tina perusahaan pabrikan kapal Cina CSIC, VNEU énggal parantos dikembangkeun dumasar kana mesin Swédia 75 kW Stirling, salinanna dilengkepan kalayan kapal selam nuklir tipe Yuan. Ngan kapasitasna parantos ningkat ku 117% - dugi ka 160-217 kW. Kapal selam Tiongkok anu énggal kalayan opat mesin sapertos anu kapasitas total 640-868 kW bakal tiasa ngisi batréna kalayan henteu gancang dina permukaan anu sami sareng kapal selam tipe Kilo, nyaéta proyék 877/636, ngeusi ulang nganggo generator solar di modeu RDP … "Kukituna," nyatet People's Daily, "kapal selam Cina bakal nampi kamampuan unik dibandingkeun kapal selam non-nuklir modéren anu sanés anu dilengkepan ku VNEU, kumargi aranjeunna tetep kedah ngisi ulang batréna sacara berkala nganggo alat RPD." Kalayan kecap séjén, kapal ieu bakal tiasa ngajantenkeun perjalanan anu panjang pisan tanpa permukaan, anu penting pisan pikeun mastikeun siluman nalika balayar ti sisi luar laut.

Gambar

Ti taun ayeuna, Angkatan Laut PLA bakal mimiti ngeusian pesawat anti-kapal selam panganyarna GX-6.

Maka, tiasa diperyogikeun yén dina balapan kapal selam pelayaran pelayaran, Angkatan Laut PLA sareng Angkatan Laut Rusia bakal nampi prioritas anu penting. Sareng Amérika Serikat ngan ukur bakal nambihan nyeri sirah (tingali majalah Pertahanan Nasional # 12/2014).

Kami sadar kana sikep kritis analis angkatan laut Amérika kana kamampuan anti kapal selam Angkatan Laut PLA. Tapi di Amérika Serikat, kaayaan dina pakarang anti-pesawat henteu ku cara anu pangsaéna. Ieu dikonfirmasi ku latihan latihan angkatan laut. Pikeun aranjeunna, kapal selam, salaku aturan, nunjukkeun résistansi tempur anu tinggi sareng kamampuan pikeun ngéléhkeun musuh.

Gambar

Kapal selam nuklir Rusia Severodvinsk kalayan misil pelayaran.

Ayeuna Amérika Serikat nyobian ngenalkeun senjata anti-pesawat anu ngajanjikeun.Salaku conto, éta direncanakeun pikeun ngadopsi di masa depan kendaraan tanpa awak (NNA), anu ayeuna didamel ku Badan Amérika pikeun Advanced Defense Projects (DARPA) dina program ACTUV (Anti-Submarine Warfare Continuous Trail Unmanned Vessel). Numutkeun ka pamekarna, NVA otonom ieu tina jinis trimaran kalayan lambung utama 52 méter tina bahan komposit entéh salami 60-90 dinten nganggo sensor hidrokofik bakal tiasa ngawas jero sareng, upami musuh kauninga, kirimkeun data ngeunaan éta ka MQ-4C Triton laut pangintipan UAV (pikeun langkung jelasna tingali majalah "Pertahanan Nasional" No. 6/2013), pesawat patroli P-8A Poseidon, kapal Amérika sareng kantor pusat armada. Masing-masing alat sapertos kitu, disangka bakal ngarugikeun $ 40 juta. Pangwangunan sirah NPA nuju dilakukeun di galangan kapal Oregon Iron Works, anu dikenal pikeun nyiptakeun kapal paling rahasia ti Angkatan Laut AS - pasukan khusus semi-beuleum parahu jinis Laut Singa.

Gambar

Peluncuran rudal pelayaran Kalibr-PL ti kapal selam nuklir Severodvinsk.

Tapi urang tiasa boro ngabagi optimismeu pangembang ngeunaan program ACTUV. Éta parantos mangtaun-taun sareng dugi ka ayeuna hargana henteu hartosna $ 40 juta, tapi jumlah anu langkung ageung. Mimitina, éta direncanakeun nganggo kendaraan otonom jero cai tanpa awak - NPA (tingali majalah "Pertahanan Nasional" №1 / 2012). Nanging, henteu mungkin pikeun nerapkeun ideu ieu - duanana kusabab alesan pajeulitna téknis sareng kusabab mahalna biaya. Maka, DARPA ngalih kana varian permukaan anu langkung "ekonomis". Tapi sanajan dina hal ieu, $ 40 juta per unit jelas mangrupikeun jumlah anu diremehkeun. Salaku tambahan ka GAS anu sénsitip pisan, alatna bakal dilengkepan ku radar kompak, imajinér termal, alat komunikasi sareng otomatisasi. Pikeun mastikeun otonomi 60-90 dinten ti NPA, dibutuhkeun pisan mesin anu ékonomis sareng dina waktos anu sami, anu teu acan aya. Kusabab kitu, urang tiasa nyarios kalayan percaya diri yén unggal alat serial lengkep bakal hargana henteu kirang ti $ 130-150 juta. Teras ku sababaraha kaayaan anu pikaresepeun - upami kaayaan gancang sareng sadaya sistem bakal diala heula. Tapi ieu henteu kajantenan nalika nyiptakeun téhnik anu énggal. Kusabab kitu, Washington henteu kedah ngandelkeun kana NPA otonom khususna.

Teu mungkin yén bakal mungkin pikeun gancang nyiptakeun sareng mogok kendaraan di jero cai anu henteu didumukan (nyaéta kapal selam-robot), anu dituturkeun ku Brian Clark. Ieu bakal mangtaun-taun. Kusabab sababaraha alesan, kalebet lokasi géografis Amérika Serikat, lawan Washington bakal tiasa ngembangkeun senjata angkatan laut sapertos langkung gancang sareng langkung mirah.

Sedengkeun pikeun proposal Jerry Hendrix pikeun pangwangunan sakaligus dalapan kapal selam nuklir kalayan misil pelayaran sareng dua belas SSBN pikeun Angkatan Laut AS dina program ORS, sigana hésé dilaksanakeun. Leres, peluncur rudal dina ngajangjikeun "boomer" Amérika tiasa dianggo sanés ngan ukur pikeun ngangkut sareng ngaluncurkeun Trident II D5 SLBM, tapi ogé rudal pelayaran Tomahawk. Nanging, panyebaran anu terakhir dina tambahan dalapan kapal selam nuklir pasti bakal dianggap ku Moskwa salaku pelanggaran kana perjanjian panangan serangan strategis, sabab moal mungkin ngabédakeun kapal selam sareng SLBM ti kapal selam kalayan misil pelayaran. Program ORS sorangan mahal pisan. Éta bakal ngarugikeun $ 347 milyar sareng serius bakal ngirangan dana pikeun program Angkatan Laut AS anu sanés. Dalapan deui kapal selam sapertos kitu, sanaos harga anu langkung handap murah, ngan saukur henteu tiasa ditanggung ku anggaran Amérika.

Gambar

Skéma operasi kandaraan permukaan anu teu dijalankeun, didamel ku program ACTUV, pikeun milarian kapal selam.

Sareng kumaha upami operator pesawat? Mungkin nyerang kendaraan udara tanpa awak bakal masihan aranjeunna "angin kadua"? Sekretaris Angkatan Laut AS Ray Maybus parantos ngumumkeun yén pesawat tempur F-35C bakal janten pesawat berbasis maskapai maskapai Amérika panungtungan, sareng UAV bakal ngagentoskeunana. Tangtosna, Amérika Serikat parantos ngahontal kasuksésan anu diragukeun ku nyiptakeun dek beurat eksperimen UAV X-47V, anu tiasa badarat dina dek kapal induk sareng lepas landas ti éta (tingali majalah Pertahanan Nasional # 5/2013).Tapi pangembangan UAV anu ngempur leres-leres meryogikeun mangtaun-taun deui sareng dana anu ageung. Dina waktos anu sasarengan, sakumaha nyatakeun dina laporan Kantor Akuntabilitas Administrasi Amérika tanggal 4 Méi taun ayeuna, Angkatan Laut AS tetep henteu ngagaduhan ideu anu jelas ngeunaan naon anu bakal datang UCLASS (Surveillans Airborne Operator-Launched Carriers-Launched and Nyerang) serangan drone basis operator kedahna. Komandan angkatan laut henteu ngabéréskeun patarosan penting utama - naha drone fokus kana ngalakukeun fungsi pangintipan sareng poténsi mogok terbatas atanapi serangan UAV kalayan sakumpulan alat pangintipan anu kawates? Tapi kumaha waé ogé, sakumaha anu dituduhkeun dina talatah, pamekaran UAV sapertos kitu bakal meryogikeun dana anu langkung seueur tibatan anu diramalkeun sateuacanna. Panginten, panyiptanna bakal tétéla langkung mahal tibatan program F-35.

Gambar

Waktos "sapi suci" armada Amérika, tétéla, teu tiasa dicandak angkat. Dina hubungan ieu, hayu urang nyebatkeun kutipan anu éksténsif tina tulisan ku salah saurang ahli teori angkatan laut Amérika, Profesor Jurusan Strategi di US Naval War College, James Holmes, diterbitkeun dina publikasi Internét basa Inggris Inggris The Diplomat. "Perang Tiis réngsé ogé pikeun urang. Dina kecap Présidén Reagan, kami meunang, Soviét éléh. Yuhuu! Hooray! Hayu urang ngadamel pangkonan ngahargaan! Nanging, naha urang leres-leres "menang" konfrontasi angkatan laut? - nyerat Holmes. - Perang Tiis réngsé tanpa Perangna di Teluk Leyte, perang angkatan laut anu tiasa diandelkeun ku generasi saterusna pikeun panilitianna. Kami henteu kantos ngalaman hipotésis yén hiji pasukan mogok pamawa pesawat tiasa tahan serangan Soviét dina hiji-hijina tés anu leres-leres tes ku kakuatan. Kusabab kitu, sadaya perselisihan ieu ngeunaan operator pesawat, pesawat berbasis operator sareng senjata anti-kapal lumangsung dina sajenis Neverland, dimana urang tiasa ngabandingkeun sababaraha rupa "perangkat keras", tapi kami henteu terang naon anu bakal aya bentrokna kaayaan strategis spésifik. Janten hayu urang bantahan yén operator pesawat tetep sareng ancaman anu ditepikeun ku medan perang dinten ayeuna sareng bakal tetep aya hubunganana salami waktos, amin. Proyéksi jaman baheula ka hareup moal dipercaya. Utamana upami kami henteu yakin persis naon anu tiheula."

Populér ku topik