Lampah pasukan NKVD pikeun ngajagi tukang di nagara-nagara anu dibébaskeun Éropa

Lampah pasukan NKVD pikeun ngajagi tukang di nagara-nagara anu dibébaskeun Éropa
Lampah pasukan NKVD pikeun ngajagi tukang di nagara-nagara anu dibébaskeun Éropa
Anonim
Gambar

Dina usum panas 1944, pasukan Soviét mersihan kalolobaan daérah anu dikuasai musuh urang ti Nazi sareng perang di nagara-nagara Éropa Tengah sareng Tenggara. Di daérah anu dibébaskeun tina pasukan Jérman, aya sababaraha kelompok leutik anu tetep, didamel tina unit musuh sareng formasi anu éléh, anu teras-terasan nyayogikeun perlawanan bersenjata. Aranjeunna nyumput di leuweung, nyerang unit Angkatan Darat Soviét sareng perwira masing-masing, nyerang padumukan, ngarampok, maéhan sareng ngeri teror lokal.

Perang caket, tapi musuhna tetep nawiskeun perlawanan anu sengit, ngalungkeun mata-mata sareng teroris ka zona garis payun, ngintunkeun saboteur ka jalan tol utama sareng jalan tol kalayan ngaganggu lalu lintas militér sareng ngahalangan tindakan pasukan Soviét.

Sieun dibales ku kajahatan anu dilakukeun, pengkhianat anu ngajabat di organ punitive sareng sagala rupa geng nasionalis nyobian kabur ka Kulon. Sababaraha diantarana, ku paréntah intél Jerman, terus beroperasi di daérah anu dibébaskeun tina penjajah.

Dina kaayaan sapertos kitu, panangtayungan bagian tukang payun payun ngagaduhan penting pisan. Dina mimiti operasi Angkatan Darat Soviét pikeun ngabébaskeun nagara-nagara Éropa, pasukan NKVD pikeun panangtayungan tukangna ngagaduhan struktur organisasi anu harmonis, senjata anu diperyogikeun, sareng akumulasi pangalaman anu cukup dina merangan sababaraha jinis geng, mata-mata sareng saboteur.. Komando pasukan dilakukeun ku Direktorat Utama Pasukan NKVD pikeun Perlindungan Jasa Pungkur Angkatan Darat ngaliwatan diréktur hareupna nyalira, anu bawahan kana rézim (biasana hiji resimen pikeun masing-masing pasukan éhelon munggaran) sareng misahkeun kelompok sélulér.

Dina kerjasama anu caket sareng unit tentara aktif, pasukan NKVD pikeun panangtayungan tukang (WOT) dina periode anu ditilik hasil ngatasi tugas-tugas ieu: ngajagi komunikasi payun sareng tentara, mastikeun katertiban dina garis payun; ngalawan agen agén, sabotase sareng pangintipan sareng detasemen bandit; perlindungan penduduk lokal tina geng musuh; mawa jasa pamariksaan sareng barak. Seringna, VOT kalibet dina permusuhan aktip sasarengan sareng unit sareng subdivisi Angkatan Darat Soviét.

Salila période operasi Jassy-Kishinev, kaayaan di bagian tukang pasukan ti payun ka-2 sareng ka-3 Ukraina rada rumit. Otoritas pemikiran pro-fasis lokal di daérah kalér Rumania, dibébaskeun ti Jérman ku Angkatan Darat Soviét, parantos ngantunkeun jabatanana. Di pakampungan, unsur kriminal lokal nyiptakeun geng anu kalibet dina perampokan sareng pogrom, kagiatan sabotase sareng kelompok téroris anu ditinggali musuh beuki kuat. Karya organisasi kasebut sacara signifikan dihambat, kumargi pasukan anti Soviét di Rumania dina waktos éta masih kuat pisan. Sadaya ieu ngahambat kagiatan normal pasukan urang, maksa paréntah Soviét nyandak tindakan kaamanan anu diperyogikeun.

Pasukan penjaga tukangeun Front Ukraina ka-2 kalebet regimen wates ka-10, ka-24, ka-37, ka-128 sareng ka-kelompok kelompok ka-107 anu misah. VOT tina Front Ukraina ka-3 diwangun ti 17, 25th, 91st, 134th, 336 resimen wates sareng kelompok maneuvering misah ka-109.Unit-unit ieu teras-terasan kedah ngiringan perang sareng unit-unit pasukan biasa anu sumebar sareng sabotase sareng kelompok musuh pangintipan. Sababaraha diantarana rongkah pisan, khususna caket garis payun. Janten, dina bulan Agustus-Oktober 1944, 142 bentrokan militér sareng pasukan musuh kedah janten bagian tina pasukan NKVD ti Front Ukraina ka-2. Salami periode ieu, mung resimen wates ka 37 (diparéntahkeun ku Létnan Kolonel V.P. Yaroslavsky), ngajaga bagian tukang Angkatan Darat ka-52, ngancurkeun langkung ti 1.700 sareng néwak 720 prajurit sareng perwira musuh. Episode anu matak. Sakali sakumpulan penjaga perbatasan resimen dina komando Letnan Kolonel Goncharov, nunjukkeun kerusuhan anu parantos dimimitian di tentara Rumania, di daérah éta. Palanca angkat ka lokasi rézim artileri Romania sareng ngarayu komandanna pikeun nyerah. Dina sababaraha waktos jam, resimen éta leres-leres dibongkar.

Tindakan pasukan NKVD pikeun ngajagi tukang di nagara-nagara anu dibébaskeun Éropa

Tanggal 31 Agustus, batalyon ka-2 tina resimen wates ka-10 (diparéntahkeun ku Létnan Kolonel IIKashkadamov), dina komando Kaptén Alekseev, ngéléhkeun sésa-sésa pasukan Jérman caket kota Vaslui, khususna, batalyon perwira gabungan musuh, anu nyobian nembus garis payun. Dina perang anu sengit, 230 perwira Jérman tiwas sareng 112 direbut.

Rézim perbatasan ka-24, anu ngajagaan bagian tukang angkatan ka-27, suksés ngalengkepan pamilarian sareng likuidasi tina sabotase ageung sareng pasukan pangintipan musuh, diwangun ku perwira sareng perwira anu sanés komisi, anu ngalaksanakeun serangan ka rumah sakit sareng konvoi mobil Angkatan Darat Soviét. Salaku hasil tina tarung éta, resimina ngancurkeun 155 sareng néwak 145 perwira musuh. Ngan dina tilu bulan, ti bulan Agustus nepi ka Oktober 1944, resimen ngempur 87 perang, di mana éta ngancurkeun sareng néwak ampir 1.100 prajurit sareng perwira Jérman. Sappers régiméntal ngabersihan 13 lapangan ranjau musuh, nyerang langkung ti 4.200 tambang antipersonel sareng anti tank.

Dina mangsa ngabébaskeun Bulgaria, bagéan-bagian tina VOT tina Front Ukraina ka-3 ngancurkeun sésa-sésa pasukan musuh anu éléh, sabotase sareng detasjon pangintipan, nyandak perlindungan panyebrangan di seberang Danube, ngabantosan Tentara Pemberontak Pambébasan Rahayat pikeun ngajaga katertiban dina jalan sareng di padumukan. Rézimisi perbatasan ka-134 pasukan NKVD dina komando Mayor N.A. Egorov, ngajaga tukangeun Angkatan Darat 46. Mimitina, unit ieu ilubiung, sareng formasi Angkatan Darat Soviét, dina operasi ngabébaskeun kota Ruschuk, teras suksés ngaleungitkeun kelompok musuh masing-masing di tepi Danube, tiasa dipercaya ngajaga pendekatan ka pameuntasan militér. Kanggo partisipasi aktif dina operasi ngabébaskeun kota Ruschuk tina pasukan fasis, rézim perbatasan ka-134 dingaranan Ruschuksky tanggal 27 Séptémber 1944.

Penarikan Romania sareng Bulgaria tina perang di sisi Jérman nyiptakeun kaayaan anu pikaresepeun pikeun pembébasan Yugoslavia sareng Hongaria. Regimen perbatasan ka-91 ​​sareng ka-134, anu tanggel waler pikeun mayungan pasukan 57 sareng 46 pasukan Front Ukraina ka-3, ngabédakeun diri dina perang di bumi Yugoslavia. Janten, batalyon ka-2 (komandan Mayor Blokhin) tina resimen perbatasan ka-91, saatos formasi tempur eselon munggaran Angkatan Darat 57, lebet perang di pinggiran beulah wétan Belgrade tanggal 16 Oktober. Dina tilu dinten perang terus-terusan, batalyon, parantos ngarusak perlawanan anu nekad musuh sareng ngusir seueur serangan balik, berhasil maju langkung ti 2 kilométer sareng dugi ka tempat simpang karéta api, pabrik gula sareng jembatan mobil ngalangkungan Walungan Sava. Pertempuran anu sengit pisan pecah di daérah jembatan, tempat tentara leumpang Jérman, didukung ku genep tank, 15 bedil nyalira sareng dua aki mortir genep laras, ngadamel sababaraha serangan balik. Dini isuk-isuk tanggal 20 Oktober, kelompok sélulér resimen sareng brigade ka-6 Tentara Pembebasan Rahayat Yugoslavia sumping di zona tempur batalyon. Kalayan tabrakan gabungan, aranjeunna ngilikan simpang karéta sareng sasak ngalangkungan Walungan Sava. Dina perang pikeun Belgrade, batalyon ka-2 tina resimen perbatasan ka-91 ​​ngancurkeun sakitar 450 prajurit sareng perwira musuh.

Gambar

Unit NKVD aktip bajoang ngajaga tukang nalika ngabébaskeun Hungaria. Aranjeunna sering kedah ngiringan perjuangan bersenjata sareng sabotase sareng detéksi pangintipan Jerman, ogé unit musuh pasukan biasa. Salami tilu bulan di 1944, VOT tina Front Ukraina ka-2 ngaleungitkeun tilu band sabotase ageung musuh di daérah Hungaria, tulang tonggongna mangrupikeun anggota organisasi fasis "Nilash Kerestesh" sareng perwira pasukan SS.

Dina akhir Désémber 1944, resimen perbatasan ka-10, kalayan dibantosan ku patriot Hungaria, mendakan sareng ngéléhkeun dasar sabotase sareng téroris musuh, néwak 204 bedil, 10 senapan mesin, 6 bedil mesin ringan, 23.000 puteran sababaraha haliber, 80 granat anti tank, 120 kg tol, 446.000 rubel.

Salami dua dinten dina bulan Désémber 1944, unit resimen perbatasan ka-128 nahan genep agén intél musuh 20 km ti kota Budapest, dikintunkeun ngalangkungan garis payun sareng misi mina sareng niup jambatan, ngabakar tempat tumpukan bahan bakar sareng amunisi di pinggiran ibukota Hungaria. Tanggal 22 Désémber, hiji rombongan ti resimen perbatasan 91 caket Danau Balaton néwak tilu agén intél Jerman ti unit tempur SS Zuid-Ost. Di daérah kota Miskolc tanggal 7 Januari 1945, resimen wates ka-10 nétralisasi dua kelompok saboteurs-scout.

Unit-unit pikeun panangtayungan bagian tukang sering asup kana permusuhan aktip kalayan sésa-sésa pasukan musuh anu éléh ku Angkatan Darat Soviét. Khususna diperjuangkeun bagian-bagian tina bagian tukang VOT tina payuneun Ukraina ka-3 nalika likuidasi gugus Jérman anu dikepung di kota Budapest sareng nalika panolakan serangan balik Jerman di Danau Balaton. Dina perang-perang ieu, resimen perbatasan ka-134, 336 (diparéntahkeun ku Létnan Kolonél S.A. Martynov), sareng kelompok manuver misah ka-109, dipimpin ku Kaptén V.G. Gankovsky. Grup manuver NKVD ieu ngancurkeun langkung ti 950 prajurit sareng perwira musuh, sareng ogé néwak langkung ti 4.000 jalma, cacad 29 titik némbakan musuh, batré mortir, 10 kendaraan sareng amunisi sareng dua pos pengamatan.

Gambar

Batalyon ka-1 tina Resimen Perbatasan ka-134 (komandan Kaptén Zhukov) ogé ngabédakeun dirina dina perangna pikeun ibukota Hungaria. Tanggal 12 Pébruari, batalyon ngaleyurkeun gugus musuh anu ageung di Buda, anu nyobian kaluar tina kurungan. Bagian penting tina éta ditawan. Diantara tahanan éta nyaéta komandan garnisun Budapest, Kolonel Jénderal P. Wildenbruch.

Rézim perbatasan ka-336 ogé nyandak bagian aktip dina ngaleungitkeun kelompok musuh masing-masing di Budapest. Ngan batalyon ka 1 resimen dina tilu dinten satru (11-13 Pébruari) ngancurkeun langkung ti 970 sareng néwak sakitar 1400 prajurit sareng perwira musuh, sareng totalna di Budapest rézim ngancurkeun 1911, néwak 4143 urang.

Dina pangperangan di daérah Austria, resimen perbatasan ka-91 ​​kabuktosan saé pisan. Sababaraha pos-pos na, ngagunakeun rupa bumi pagunungan, ngalaksanakeun razia jero kana tukang musuh. Pos 9 mangrupikeun anu paling suksés. Salami serangan ra dinten 12 dinten, anjeunna ngéléhkeun garnisun Jérman di kota Mencheld, nangkep jambatan jangkung di daérah Fischbach sareng suksés membela aranjeunna salami 5 dinten sateuacan pendekatan formasi Angkatan Darat Soviét, saatos éta, sareng bedil resimen Divisi Penjaga 68, ngayakeun pas gunung dugi ka aranjeunna ngadeukeutan pasukan utama Angkatan Darat Penjaga ka-4. Salila perang pikeun Vecha, resimen perbatasan ka-336 ngaleungitkeun 14 detasmen sabotase sareng pangintipan sareng kelompok sareng néwak langkung ti 700 tanaga musuh.

Dina kaayaan anu sesah pisan, tentara aktif kedah meta di dieu nalika dibébaskeun Polandia. Salaku bagian ti Belorussian ka-1 sareng ka-2, ka-1 Ukraina, aya 13 rézim perbatasan sareng tilu kelompok manuver anu misah. Pengelompokan unit anu kuat pikeun ngajagi tukang nyaéta kusabab kompleksitas kaayaan militér-politik di Polandia, ogé pentingna arah strategis Berlin, anu musuh museurkeun seueur pasukanna sareng sababaraha jinis operasional sareng formasi pangintipan. Entong hilap yén salami taun-taun sesah penjajahan fasis, bagian anti Soviét tina élit Polandia henteu ngeureunkeun kabijakan ngalawan nagara urang. Di Inggris, hiji pamaréntah émigré Polandia dibentuk, anu kagiatanana ditujukeun sanés ngan ukur dina ngatur perjuangan ngalawan urang Jérman, tapi ogé pikeun nyegah sentimen pro-Soviét.Ieu janten langkung diperhatoskeun ti saprak 1944, nalika badan perwakilan anu paling luhur, Craiova Rada Narodova, didamel di jero taneuh kalayan saran Partai Buruh Polandia, anu ngahijikeun sadaya kakuatan anti-fasis. Dina kaayaan penjajahan Jérman di Craiova, Rada Narodova nyiptakeun kakuatan bersenjata anu nampi nami - Tentara Ludov.

Ngaronjatna kagiatan anti-fasis Polandia nyababkeun henteu puas di Inggris, sabab bagian tina kakuatan éta henteu dikendali Inggris. Pamaréntah émigré ngamimitian perjuangan ngalawan Partéy Pagawé Polandia anu beuki populér. Kawijakan ieu ngalambatkeun perjuangan bersenjata Angkatan Darat, anu mana Inggris berhasil ngawangun kendali ku mangaruhan paréntah. Nalika Angkatan Darat Soviét, sasarengan sareng Angkatan Darat Pertama Angkatan Darat Polandia sareng sésana kakuatan patriotik Polandia, ngusir Nazi ti tanah Polandia, bagian tina pamilon Angkatan Darat sacara sukarela asup ka Angkatan Darat Polandia, sésana dipenta pikeun ngagolér turun panangan aranjeunna. Tapi sakumpulan perwira anu cukup ageung nolak nurut, sareng mimiti nyiptakeun geng bersenjata di bagian tukang pasukan urang, ngalakukeun tindakan sabotase, ngaganggu komunikasi, meledak perusahaan, jembatan, némbak prajurit Polandia sareng komandan Angkatan Darat Soviét, terrorism populasi. Salaku tambahan, salami langkung ti lima taun penjajahan, musuh nyiptakeun jaringan agén éksténsif di daérah Polandia sareng teras ngalungkeun mata-mata sareng saboteur.

Gambar

Kusabab kaayaan anu sesah di daérah anu dibébaskeun Polandia, pikeun mastikeun gelut ngalawan sabotase sareng kelompok pangintipan sareng formasi bandit, dibentukna konsolidasi pikeun ngajagaan bagian tukang unit Soviét di Polandia, anu diwangun ku 5 réimen.

Kaayaan éta nungtut waspada sareng tegangan pinuh ti tanaga WTO pikeun ngalaksanakeun padamelan rumit sareng seueur fungsi. Janten, dina waktos operasi Belorusia dina bulan Juli - Agustus 1944, unit tina VOT Front Belorussian ka-2 (13, 172, resimen perbatasan ka-332 sareng kelompok mobile anu ka-103 misah) 43 perang. Salami operasi Vistula-Oder, VOT Front ka Belorussian ka-1 ngabubarkeun 102 grup sabotase sareng ngelehkeun 14 kelompok musuh dugi ka ukuran batalyon.

Pasukan NKVD sacara épéktip ngalaksanakeun tugasna pikeun nangtayungan tukang dina operasi Berlin, salami waktos réngsé éléh sareng nyerah ka Jérman Nazi. Ti pertengahan April dugi ka 2 Mei 1945, 118 kelompok téroris dileungitkeun, 18 garnisun alit éléh, sareng langkung ti 12.400 pasis musnah sareng direbut. Sareng resimen wates ka 105, babarengan sareng unit divisi bedil 150, nyerang Reichstag sacara umum.

Personalia VOT tina tentara aktif ditahan di daérah Jérman sajumlah signifikan agén intél inténsitas, diantarana seueur anu berpengalaman anu gaduh pangalaman spionase anu padet. Maka, pasukan penjaga belakang pasti tiasa mastikeun urutan anu leres di garis payun, dina kasus anu diperyogikeun ngabantosan aparat satempat pikeun mersihan daérah detasmen bandit, sareng nyumbang ka éléh awal musuh.

Gambar

Populér ku topik