Perang terakhir tina "perusahaan buntut"

Perang terakhir tina "perusahaan buntut"
Perang terakhir tina "perusahaan buntut"
Anonim
Perang terakhir

Sejarah Perang Patriotik Ageung ayeuna ditumpes ku seueur mitos sareng legenda. Kadang-kadang dimungkinkeun pikeun ngabédakeun bebeneran tina fiksi ngan ku mastikeun bukti dokumén. Perang anu lumangsung dina 30 Juli 1941 caket kampung Legedzino, kabupaten Talnovsky (Républik Ukraina), teu acan aya konfirmasi resmi. Perang ieu henteu kalebetkeun kana laporan Sovinformburo, ku sababaraha alesan henteu muncul dina log tempur unit Soviét, inpormasi ngeunaan perang ieu henteu disimpen dina rak arsip. Éta mangrupikeun perang biasa, salah sahiji rébuan anu guludug unggal dinten dina bau bubuk sareng getih dina bulan Juli 1941. Ngan sakedik rekening saksi tina perang terakhir tina detasmen penjaga perbatasan sareng "perusahaan buntut" na anu biasa sareng penjajah fasis Jérman, sareng tugu pikeun jalma sareng anjing, nangtung di bumi Uman kuno, negeskeun yén kajadian ieu teu aya analogi dina sajarah Perang Dunya Kadua, éta sadayana sami.

Nalika hiji jalma dijinjing anjing teu dikenal pasti, sababaraha élmuwan yakin yén ieu kajantenan dina jaman és pamungkas teu langkung ti 15 rébu taun ka pengker, anu sanés nyurung deui tanggal ieu deui ku 100 rébu taun deui. Nanging, iraha ieu kajantenan, jalma geuwat ngartos manpaat gawé bareng sareng sato galak berbulu, ngahargaan aroma halus, kakuatan, ketahanan, kasatiaan sareng bakti tanpa pamrih, wawatesan sareng pangorbanan diri. Salaku tambahan pikeun panggunaan anjing dijinjing dina sababaraha bidang kahirupan manusa, khususna pikeun moro, salaku panjaga sareng kendaraan, pamimpin militér kuno langsung ngahargaan kualitas tarungna. Henteu héran yén sajarah militér terang seueur conto nalika panggunaan terampil anjing anu dilatih pikeun perang ngagaduhan pangaruh anu pasti dina hasil perang, atanapi dina hasil khusus tina operasi militér. Nyebutkeun anjing perang anu langkung alit atanapi kirang dipercaya anu ngiringan dina perang ti mimiti 1333 SM. Fresco anu ngagambarkeun tentara firaun Mesir nalika kampanye penaklukanana salajengna di Suriah ngagambarkeun anjing-anjing telinga anu gedé anu nyerang pasukan musuh. Anjing bajoang dilayanan dina seueur tentara kuno, dipikanyaho yén aranjeunna seueur dianggo ku urang Sumeria, Asiria, pendekar India kuno. Dina abad ka-5 SM, urang Persia, ku SK King Cambyses, mimiti ngabibita anakan khusus anjing anu ditujukeun sacara éksklusif pikeun ngempur. Ngomongkeun taktak taktak sareng phalanxes Alexander anu Agung, anjing perang ngiringan ngiringan kampanye Asia, janten prajurit berkaki opat di legiun Romawi sareng pasukan nagara-nagara abad pertengahan. Mangsa mangtaun-taun, senjata sareng alat-alat panyalindungan ningkat, skala sareng taktik perang janten bénten. Partisipasi langsung anjing dina perang sacara praktis ngaleungit, tapi babaturan satia lalaki éta tetep dina jajaran, ngalaksanakeun tugas-tugas panyalindungan, ngiringan, milarian ranjau, sareng ogé damel salaku utusan, mesen, pramuka sareng saboteur.

Di Rusia, anu mimiti nyebatkeun perkawis anjing jasa kana méja padamel unit militér dugi ka abad ka-19. Saatos Revolusi Oktober, dina 1919, ahli biologis ilmuwan anu ayeuna teu pantes pantes Vsevolod Yazykov, ngadamel proposal ka Dewan Buruh sareng Pertahanan pikeun ngatur sakola-sakola pikeun pembibitan anjing jasa di Angkatan Darat Beureum.Moal lami deui anjing-anjing parantos ngabantosan di Angkatan Darat Beureum, ogé dina sababaraha struktur kakuatan nagara Soviét ngora. Sababaraha taun ka hareup, klub pembibitan anjing jasa sareng bagéan peternak anjing amatir di OSOAVIAKHIM diayakeun di sakumna nagara, anu seueur ngalengkepan wates, penjaga sareng unit militér sanésna sareng anjing jasa. Dina taun-taun sateuacan perang, kultus jalma damel aktip dikembangkeun di USSR, khususna wawakil profesi heroik, kalebet prajurit sareng komandan Angkatan Darat Beureum - pembela Patung sosialis. Anu paling gagah sareng romantis nyaéta layanan ti penjaga perbatasan, sareng jinis penjaga wates, tangtosna, henteu lengkep tanpa asistén berkaki opat na. Pilem ditémbak ngeunaan éta, buku diterbitkeun, sareng gambar pangawal wates anu kawéntar Karatsyupa sareng anjing perbatasan Dzhulbars janten praktis janten nami rumah tangga. Sejarawan anu warna liberal dina saparapat abad terakhir, getol nista NKVD tina USSR sareng pamimpin na teras L.P. Beria, pikeun sababaraha alesan, aranjeunna leres-leres hilap yén penjaga perbatasan mangrupikeun bagian tina departemen ieu. Dina dokumén arsip sareng mémoir prajurit garis payun, pasukan perbatasan NKVD tina USSR salawasna muncul salaku unit anu paling pengkuh sareng dipercaya, anu henteu aya tugas anu teu mungkin, sabab anu pangsaéna anu pangpentingna dipilih pikeun ngalayanan dina pasukan perbatasan, sareng perangna, latihan fisik sareng moral-politik dina jaman éta dianggap rujukan.

Gambar

Dina awal perang, "kancing kancing héjo" mangrupikeun anu pangpayunna nyandak pukulan para panyerang fasis Jerman. Dina usum panas 1941, mesin militér Jérman siga anu teu éléh, Minsk murag, seuseueurna balantik Soviét ditinggal, heroik Odessa perang dikurilingan, Kiev dina ancaman néwak. Dina sagala rupa perang hébat, kalebet di Front Kidul Kulon, penjaga perbatasan ngalaksanakeun jasa ngajaga tukang, ngalaksanakeun fungsi perusahaan komandan di markas, sareng ogé dianggo salaku unit tentara leumpang biasa langsung di garis payun. Dina Juli, beulah kidul Kiev, ngaganjel tanki Jérman berhasil nembus pertahanan urang sareng ngepung sakitar 130.000 pasukan Soviét anu kuat di daérah Uman, anu diwangun ku unit angkatan ka-6 sareng ka-12 di Front Kidul-kulon, diparéntahkeun ku Jéndral Ponedelin sareng Muzychenko. Lami-lami, ampir teu aya anu terang ngeunaan nasib tentara sareng komandan Angkatan Darat Beureum anu tungtungna di kubur Uman. Ngan hatur nuhun kana terbitan taun 1985 buku "Green Brama", anu kagungan pulpen panulis lagu Soviét terkenal Yevgeny Dolmatovsky, anu janten pamilon langsung dina acara-acara éta, sababaraha detil musibah éta dipikaterang ku masarakat umum.

Zelyonaya Brama mangrupikeun jisim sareng leuweung pagunungan anu aya di sisi katuhu Walungan Sinyukha, caket kampung-kampung Podvysokoe di distrik Novoarkhangelsk daérah Kirovograd sareng Legedzino kabupaten Talnovsky di daérah Cherkasy. Dina Juli 1941, di kampung Legedzino, aya dua markas sakaligus: Korps Infanteri 8 Letnan Jenderal Snegov sareng Divisi Panzer ka-16 Kolonél Mindru. Kantor pusatna nutupan tilu perusahaan kantor komandan wates Kolomyia anu kapisah, anu dipimpin ku Mayor Filippov sareng wakilna, Mayor Lopatin. Jumlah pastikeun penjaga perbatasan anu ngajaga markas henteu dipikaterang, tapi leres-leres sadaya panaliti anu ngabahas topik ieu satuju yén moal aya langkung ti 500 diantarana. Gaji kantor komandan perbatasan Kolomyia misah di awal 1941 jumlahna 497 urang, dugi ka 22 Juni 454 jalma aya dina jajaran. Tapi tong hilap yén penjaga perbatasan parantos ilubiung dina perang salami sasasih sareng, lumrahna, ngalaman karugian, janten boro-boro teuing tanaga dina unit militér ieu tibatan mimiti perang. Ogé, numutkeun inpormasi anu sayogi, dina tanggal 28 Juli 1941, penjaga perbatasan ngan ngagaduhan hiji gun artileri anu tiasa dianggo kalayan jumlah cangkang anu aya.Langsung di Legedzino, Kantor Komandan Perbatasan dikuatkeun sareng Sakola Pembibitan Anjing Lviv dina komando Kaptén Kozlov, anu, salian ti 25 tanaga, kalebet sakitar 150 anjing jasa. Sanaos kaayaan parah pisan pikeun ngajaga sato, kurangna tuangeun anu pas sareng tawaran paréntah ngaleupaskeun anjing, Mayor Filippov henteu ngalakukeun ieu. Penjaga perbatasan, salaku unit anu paling teratur sareng éfisién, diparéntahkeun nyiptakeun garis pertahanan di pinggiran désa sareng nutupan mundur markas sareng unit tukang.

Gambar

Dina wengi 29-30 Juli, pejuang nganggo topi héjo nyandak tempatna dina posisi anu dituduhkeun. Di séktor payun ieu, pasukan Soviét ditentang ku Divisi Panzer ka-11 ti Wehrmacht sareng élit-élit elit pasukan Jérman - divisi SS "Leibstandarte Adolf Hitler". Salah sahiji pukulan utama Nazi ngarepkeun ka Legedzino, langsung di markas Jénderal Snegov. Pikeun tujuan ieu, paréntah Jérman ngawangun grup perang Hermann Goering, anu diwangun ku dua batalyon SS Leibstandart, dikuatkeun ku tilu puluh tank, batalyon motor sareng rézim artileri Divisi Panzer ka-11. Mimiti isuk-isuk 30 Juli, unit Jérman ngaluncurkeun serangan. Salaku panaliti perang Legedzin, A.I. Fuki, sababaraha upaya urang Jérman pikeun nyandak kampung langsung, ditolak. Saatos dikintunkeun dina formasi perang sareng parantos ngolah ujung pasukan Soviét anu dipimpin ku artileri, lalaki SS nyandak tank kana perang, dituturkeun ku tentara leumpang. Dina waktos anu sasarengan, sakitar 40 pengendara motor nyandak jalan tol pikeun ngurilingan posisi penjaga perbatasan sareng naksir pertahananna ku pukulan ti tukang.

Bener nganilai kaayaan, Mayor Filippov maréntahkeun perusahaan Létnan Senior Erofeev pikeun ngahurungkeun sadaya kakuatan, kalebet hiji-hijina senjata ngalawan tank. Moal lami deui di payuneun parit penjaga perbatasan, tujuh "panzer" Jérman ku seuneu anu nyebrot, tentara leumpang musuh didorong kana taneuh ku seuneu anu kuat ti perusahaan kadua sareng katilu anu ngalebetkeun perang, sareng pengendara motor anu nyobian pikeun bypass posisi aranjeunna pencét lapangan ranjau tambang sateuacana, sareng, saatos kaleungitan satengah kendaraan, langsung ngabalik. Perangna lumangsung opat belas jam, deui-deui artileri Jérman nyerang posisi penjaga perbatasan, sareng tentara leumpang sareng tank musuh nyerang tanpa henti. Prajurit Soviét béak amunisi, jajaran para pembela lebur payuneun panon urang. Dina séktor perusahaan katilu, urang Jérman berhasil nembus pertahanan, sareng seueur pasukan tentara leumpang musuh nyerang kana jurang. Jérman ngalih sapanjang kebon gandum, anu caket ka kebon, tempat pituduh sareng anjing jasa ditempatkeun. Unggal penjaga perbatasan ngagaduhan sababaraha anjing angon, lapar, teu tuang sareng henteu disiram sadidinten. Anjing-anjing anu terlatih salami perang henteu masihan dirina jauh ku gerakan atanapi ku sora: aranjeunna henteu ngagogog, henteu lolong, sanaos sadayana di sakuriling ngageter tina mariemade artileri, nembak sareng ledakan. Sigana anu sakedap urang Jérman bakal naksir sababaraha pejuang anu pendarahan, buru-buru ka kampung …. Dina momen kritis ieu perang, Mayor Filippov nyandak cadanganna ngan ukur: anjeunna masihan paréntah ngaleupaskeun anjing nalika diserang fasis! Sareng "perusahaan buntut" bergegas kana perang: 150 ambek, dilatih pikeun sacara fisik nahan anjing angon wates, sapertos setan kaluar tina kotak snuff, ucul tina rungkun gandum sareng nyerang ka Nazi anu boloho. Anjing-anjing éta sacara harfiah nyésa urang Jérman ngagorowok dina pikasieuneun, sareng bahkan tatu parah, anjing-anjing éta terus ngegel kana awak musuh. Adegan perang robih langsung. Panik bitu dina jajaran Nazi, jalma-jalma anu gigit buru-buru kabur. Prajurit anu masih hirup tina Mayor Filippov ngamanpaatkeun ieu, sareng naros serangan. Kurangna amunisi, penjaga perbatasan netepkeun perang tangan-ka-tangan ka urang Jérman, dipilampah ku péso, bayonét sareng kentong, malahan nimbulkeun kabingung sareng kabingungan deui ka kemah musuh. Prajurit "Leibstandart" disalametkeun tina éléh lengkep ku tanghi anu badé sumping.Jérman luncat kana baju waja kalayan pikasieuneun, tapi penjaga wates sareng anjing ogé ngagaduhanana. Nanging, huntu anjing sareng bayonét prajurit mangrupikeun senjata goréng ngalawan baju perang Krupp, senapang tank sareng senapan mesin - jalma sareng anjing henteu kuat ngalawan mesin. Sakumaha ceuk warga satempat engké, sadaya penjaga wates tiwas dina perang éta, teu saurang ogé mundur, teu saurang ogé nyerah. Kaseueuran anjing ogé tiwas: Nazi ngalaksanakeun sajumlah beberesih, ngatur moro anu nyata pikeun aranjeunna. Serki padesaan sareng Bobiks ogé murag dina panangan panas, urang Jérman ogé maéhan aranjeunna. Sababaraha anjing angon anu masih hirup nyumput di tempat anu caket, sareng, ngariung dina ingon-ingon, ngorondang lami teu jauh ti tempat dimana dununganana nundutan. Aranjeunna henteu uih deui ka jalma-jalma, aranjeunna lumpat liar sareng périodik nyerang urang Jerman anu diabaikan, henteu pernah némpél warga lokal. Teu aya anu terang kumaha aranjeunna ngabédakeun dirina sareng jalma asing. Numutkeun ka anu parantos lami, salami perang, budak désa, resep ku penjaga perbatasan, kalayan bangga ngagem tutup héjo tina maot, anu administrasi pendudukan sareng pulisi lokal henteu ngaréaksi nanaon. Tétéla musuh ogé masihan upeti kana kawani sareng kapahlawanan prajurit Soviét sareng réncang opat kaki satia.

Di pinggiran Legedzino, tempat perang tangan jalma-jalma sareng anjing di dunya sadunya, dina 9 Méi 2003, tugu pikeun penjaga perbatasan sareng anjing-anjingna diwangun ku artos umum diumumkeun, tulisan dina anu berbunyi: "Eureun sareng ruku. Di dieu dina bulan Juli 1941, prajurit kantor komandan parbatahan Kolomyi anu misah naék dina serangan terakhir ka musuh. 500 penjaga perbatasan sareng 150 anjing jasa aranjeunna maot maotna heroik dina perang éta. Aranjeunna tetep salamina satia kana sumpah, bumi asalna. " Dina sababaraha publikasi anu didedikasikan pikeun perang Legedzin, mamang dikedalkeun ngeunaan épéktipitas sareng kamungkinan serangan sapertos kitu, ngamotivasi ieu ku kanyataan yén anjing henteu aya kakuatan ngalawan saurang lalaki anu bersenjata sareng urang Jérman saukur tiasa némbak aranjeunna ti kajauhan, henteu ngamungkinkeun aranjeunna pikeun ngadeukeutan aranjeunna. Tétéla, pendapat ieu dibentuk ku panulis kusabab pilem anu henteu saé pisan ngeunaan perang, sabab di nagara urang parantos lami aya pendapat ngeunaan perlengkapan prajurit Jérman sacara universal ku senapan submachine MP-40. Nyatana, tentara leumpang Jerman, sapertos di Wehrmacht, sareng di Waffen-SS, dipasihan angkutan sareng karbohidrat Mauser, modél 1898. Teu aya anu kantos nyobian bertarung sareng senjata sanés otomatis sakaligus tina sababaraha target serangan gancang anu luncat tina vegetasi padet saméter ti anjeun? Percanten ka abdi, pelajaran ieu henteu sukur sareng leres-leres henteu hasil. Ieu tiasa dikonfirmasi ku SS lalaki ti Leibstandart, dibuburak di kebon gandum caket kampung Legedzino dina dinten penultimate 41 Juli, dina dinten kawani, kamuliaan sareng ingetan langgeng tina penjaga perbatasan sareng prajurit gagah perkawis Mayor "Perusahaan buntut" Filippov.

Populér ku topik