Pertahanan hawa 2022, Oktober

Modernisasi sareng ancaman hipersonik. Prosés pikeun ngamutahirkeun pertahanan misil strategis AS

Modernisasi sareng ancaman hipersonik. Prosés pikeun ngamutahirkeun pertahanan misil strategis AS

Peluncuran antimissile GBI, Mei 2019. Dina waktos anu payun, misil sapertos kitu bakal diganti ku produk NGIK. Ayeuna, sistem pertahanan misil strategis multicomponent anu cukup ageung parantos didamel di Amérika Serikat, tapi henteu lengkep minuhan tantangan sareng sarat ayeuna. V

Tumuwuhna ciri sareng parantosan padamelan. Modernisasi sistem A-135

Tumuwuhna ciri sareng parantosan padamelan. Modernisasi sistem A-135

Stasion Radar "Don-2N". Dina taun-taun ayeuna, parantos sababaraha kali dilaporkeun ngeunaan modérnisasina. Salami sababaraha taun ka pengker, program parantos dilakukeun pikeun modérenisikeun pertahanan rudal strategis Moskwa sareng Kawasan Industri Pusat numutkeun proyék modern A-135M. Komponén sistem

Lahirna sistem pertahanan misil Soviét. Pembunuhan Carita 5E53

Lahirna sistem pertahanan misil Soviét. Pembunuhan Carita 5E53

Serangkaian tulisan urang dimimitian ku pedaran rapat, anu janten dasar sadaya kamekaran pertahanan rudal di nagara urang, éta pisan dimana anu ngora sareng wani Kisunko gaduh gelut anu pikaresepeun sareng Menteri sareng Raspletin sareng ngabuktikeun yén éta mungkin sareng diperyogikeun pikeun nyiptakeun sistem pertahanan misil. Kami janji yén sengketa éta masih bakal nganyenyeri pisan anjeunna (aduh

Sistem rudal anti-pesawat Jepang dina jaman Perang Tiis

Sistem rudal anti-pesawat Jepang dina jaman Perang Tiis

Paralel sareng nyiptakeun Angkatan Daya Pertahanan Udara, pamekaran sistematis komponén taneuh sistem pertahanan udara Jepang dimimitian dina akhir taun 1950an. Salaku tambahan kana jaringan pos radar sareng sistem kontrol otomatis, éta kalebet sistem rudal anti-pesawat sedeng sareng jarak jauh

Lahirna sistem pertahanan misil Soviét. Serangan tina klon

Lahirna sistem pertahanan misil Soviét. Serangan tina klon

Kumaha Zelenograd ngagaduhan ideu pikeun nyalin microcircuits, naha henteu aranjeunna ngamimitian ngembangkeun sorangan, domestik? Klon munggaran saderhana pisan. Sakumaha urang émut, dina NII-35 hiji B.V Malin tangtu linggih dina posisi haneuteun kapala, sadayana kaagungan, salaku desainer, aya dina ramana - V.N Malin

Lahirna sistem pertahanan misil Soviét. Zelenograd sareng Leningrad

Lahirna sistem pertahanan misil Soviét. Zelenograd sareng Leningrad

Sumber: Retro Zelenograd / vk.com Sejarah Zelenograd dimimitian, anéhna, di Leningrad sareng dikaitkeun sareng jalma-jalma Amérika anu pikasieuneun - Staros sareng Berg, ngeunaan petualangan na di Amérika Serikat sareng Républik Céko kami parantos nyerat. Carita ieu rumit pisan, matak lieur, pinuh ku kabohongan, hoream sareng pangangkatan

Lahirna sistem pertahanan misil Soviét. Komputer modular pangageungna

Lahirna sistem pertahanan misil Soviét. Komputer modular pangageungna

Kota impian Soviét - Zelenograd. Dina akhir taun 1950an, Khrushchev ngadatangan Finlandia sareng kagum ku pinggiran Finlandia Tapiola. Diputuskeun pikeun nerapkeun proyék anu sami di nagara urang ogé, parantos ngurilingan ibukota sababaraha kota satelit sakaligus dina skala Soviét, nyandak perusahaan di ditu. Sakuduna Zelenograd

Pertahanan rudal Jepang

Pertahanan rudal Jepang

Alesan resmi pikeun nyiptakeun sareng ningkatkeun sistem pertahanan misil Jepang nyaéta program rudal nuklir Koréa Kalér. Ahli asing percaya yén dina taun 2020, DPRK ngagaduhan langkung ti 30 hulu ledak nuklir. Pyongyang gaduh sababaraha ratus

Lahirna sistem pertahanan misil Soviét. Osokin vs Kilby, Anu Nyata Nyiptakeun Microcircuit

Lahirna sistem pertahanan misil Soviét. Osokin vs Kilby, Anu Nyata Nyiptakeun Microcircuit

Aya 3 patén-patén mimiti pikeun sirkuit terintegrasi sareng hiji tulisan ngeunaan éta. Patén anu munggaran (1949) milik Werner Jacobi, insinyur Jérman ti Siemens AG, anjeunna ngusulkeun nganggo microcircuits pikeun, deui, alat bantu nguping, tapi teu aya anu resep kana ideu na. Teras aya anu kawéntar

Komplek "Nudol" ngalawan latar komponén pertahanan misil anu sanés

Komplek "Nudol" ngalawan latar komponén pertahanan misil anu sanés

Gambar anu disangka mimiti peluncur Nudol. Graphics Bmpd.livejournal.com Angkatan Bersenjata Rusia sareng industri pertahanan ayeuna nuju ngalengkepan program anu lumangsung pikeun modérenisikeun pertahanan misil strategis Moskow sareng Pusat Industri

Lahirna sistem pertahanan misil Soviét. Jalan panjang ka sirkuit terintegrasi

Lahirna sistem pertahanan misil Soviét. Jalan panjang ka sirkuit terintegrasi

Standarisasi Sedengkeun pikeun tugas anu munggaran - di dieu, aduh, sakumaha anu urang sebatkeun dina tulisan sateuacanna, teu aya bau standarisasi komputer di USSR. Ieu mangrupikeun pikasieuneun komputer Soviét (dibarengan ku pajabat), anu mustahil pikeun diungkulan. Gagasan standar sering dipopohokeun

Unik sareng hilap: lahirna sistem pertahanan misil Soviét. Urang balik deui ka USSR

Unik sareng hilap: lahirna sistem pertahanan misil Soviét. Urang balik deui ka USSR

Sejarah pertahanan misil USSR dianyam tina tilu komponén utama. Mimiti, ieu mangrupikeun biografi sareng prestasi dua bapak Rusia aritmatika modular, anu di USSR nyandak obor ilmiah anu dicaangan ku Antonin Svoboda - I. Ya. Akushsky sareng D. I. Yuditsky. Bréh, ieu carita persisna

Lahirna sistem pertahanan misil Soviét. Kristal, triode sareng transistor

Lahirna sistem pertahanan misil Soviét. Kristal, triode sareng transistor

Detéktor ROBTiT sareng aplikasi na - small radio radio station PMV. Hanjakalna, perang ngaganggu panilitian di Kakaisaran Rusia, sanaos ogé ngabalukarkeun nyiptakeun stasiun radio Tver anu nampi, dimana tim panilitian unik anu dipimpin ku Profesor V.K. Lebedinsky sareng M.A

Lahirna sistem pertahanan misil Soviét. Yuditsky ngawangun supercomputer

Lahirna sistem pertahanan misil Soviét. Yuditsky ngawangun supercomputer

Pos komando utama sistem pertahanan misil A-35M dioperasikeun, akhir taun 1970an (poto - http://vpk-news.ru) Teras aya dua jalma muncul dina sajarah, anu disebat bapak aritmatika modular Rusia, nanging sadayana henteu gampang di dieu. Sakumaha aturan, aya dua tradisi anu teu tiasa dicarioskeun pikeun kamekaran Soviét. Biasana upami

Pasukan pertahanan udara Amérika, pangintipan penerbangan sareng sistem kontrol dikerahkan di Jepang

Pasukan pertahanan udara Amérika, pangintipan penerbangan sareng sistem kontrol dikerahkan di Jepang

Poto: Andrei Shmatko / wikipedia.org Dina koméntar kana tulisan ngeunaan pajuang Jepang modéren, sababaraha pamiarsa nyatakeun pendapat yén sababaraha kaunggulan Angkatan Udara Pertahanan Diri sareng Angkatan Laut Jepang di Jepang kusabab Angkatan Udara ka-11 Jauh sareng Angkatan Darat Pertahanan Udara sareng Pasifik Beureum Banner

Sistem pertahanan udara Jepang nalika Perang Tiis

Sistem pertahanan udara Jepang nalika Perang Tiis

Dugi ka pertengahan taun 1970an, unit pertahanan udara darat Jepang sareng pesawat tempur dilengkepan peralatan sareng sistem senjata buatan Amérika atanapi didamel di perusahaan Jepang dina lisénsi Amérika. Terasna, perusahaan Jepang ngahasilkeun peralatan penerbangan sareng

Lahirna sistem pertahanan misil Soviét. Mesin transistor tina USSR

Lahirna sistem pertahanan misil Soviét. Mesin transistor tina USSR

Turgenevskaya Square, kantor VTB Bank - tilas gedong Kementrian Téknik Radio sareng Industri Elektronik USSR - didamel taun 1982. Sumber: moskva.pictures Dédéngéan disabilitas bantosan Émutan yén Bell Tipe A tiasa dipercaya yén palanggan utama na, Pentagon, mundur

Unik sareng hilap: lahirna sistem pertahanan misil Soviét. Proyék EPOS

Unik sareng hilap: lahirna sistem pertahanan misil Soviét. Proyék EPOS

SOKYAN Oblonsky, salah sahiji murid mimiti Svoboda sareng pamekar EPOS-1, nginget-nginget kieu (Eloge: Antonin Svoboda, 1907-l980, IEEE Annals of the History of Computing Vol. 2. No. 4, Oktober 1980) : Ideu aslina ditepikeun ku Svoboda dina kursus ngembangkeun komputer na di

Kontrol ruang udara radar Jepang modéren sareng sistem kontrol pertahanan udara di Jepang

Kontrol ruang udara radar Jepang modéren sareng sistem kontrol pertahanan udara di Jepang

Beda sareng sajumlah nagara Éropa, saatos réngsé Perang Tiis, Jepang henteu kaleungitan jabatanana dina hal ngalaksanakeun lapangan radar di saluruh wilayah nagara sareng daérah laut anu caket. Sumawona, stasiun radar énggal diwangun sacara rutin, sareng anu parantos aya dimodernisasi sareng

Unik sareng hilap: lahirna sistem pertahanan misil Soviét. Céko janten maén

Unik sareng hilap: lahirna sistem pertahanan misil Soviét. Céko janten maén

Insinyur Svoboda Carita kahirupan insinyur Svoboda ngagambar novel petualangan alit sareng sakedik kalebet literatur Rusia. Anjeunna lahir di Praha di 1907 sareng salamet tina Perang Dunya Kahiji. Ngumbara di sakitar Éropa, kabur tina Nazi. Anjeunna balik deui ka Cékoslowakia, parantos Soviét. Sareng tungtungna mah kapaksa

Ngeunaan pertahanan rudal AS anu hébat sareng dahsyat, perang inpormasi sareng dewa laut

Ngeunaan pertahanan rudal AS anu hébat sareng dahsyat, perang inpormasi sareng dewa laut

Ngalacak kumaha parobihan opini umum sok pikaresepeun. Henteu lami pisan, sakitar sapuluh dugi ka lima belas taun ka pengker, pendapat anu aya nyaéta kaabadian rudal balistik antar benua. Nyaéta, aranjeunna, tangtosna, tiasa musnah sateuacan ngamimitian, upami dimungkinkeun pikeun nyababkeun anu ngarah

Sistem pertahanan misil AS. Bagéan 3

Sistem pertahanan misil AS. Bagéan 3

Saatos panolakan tina panalitian "Star Wars" Reagan dina bidang sistem pertahanan misil canggih di Amérika Serikat henteu lirén. Salah sahiji proyek anu paling henteu biasa sareng pikaresepeun, anu ngalaksanakeunana ngahontal tahap pangwangunan prototipe, nyaéta laser anti rudal dina pesawat

MANPADS Koréa Kidul sareng sistem pertahanan hawa jarak jauh seluler

MANPADS Koréa Kidul sareng sistem pertahanan hawa jarak jauh seluler

Pertahanan udara di Républik Koréa. Dina pertengahan 1980-an, ngagantian FIM-43 Redeye MANPADS luntur parantos telat dina angkatan bersenjata Républik Koréa. Dina paruh kadua taun 1990an, tentara Républik Kazakhstan ngagaduhan komplek anu didamel asing: Inggris Javelin, Rusia Igla-1, American FIM-92A Stinger, Perancis

Ékspor sistem pertahanan udara sedeng sareng jarak jauh Cina sareng persainganna sareng sistem anti-pesawat Rusia

Ékspor sistem pertahanan udara sedeng sareng jarak jauh Cina sareng persainganna sareng sistem anti-pesawat Rusia

Dina abad 21, Républik Rahayat Tiongkok, ngalawan latar kasuksésan ékonomi anu mengesankan, parantos janten salah sahiji nagara anu paling kuat sacara militér. Sakaligus sareng reformasi PLA sareng ngalengkepan pasukan darat ku alat-alat sareng senjata anyar, seueur perhatosan pikeun pamekaran kulawarga téknologi luhur

Barisan mariem jeung mortir anti Koréa Kidul

Barisan mariem jeung mortir anti Koréa Kidul

Pertahanan udara di Républik Koréa. Sapertos seueur tentara sekutu AS, unit pertahanan udara Koréa Kidul pasukan darat dilengkepan peralatan sareng senjata buatan Amérika dugi ka awal taun 1990an. Saatos kacindekan tina gencatan senjata sareng DPRK di 1953, dasar pertahanan udara militér

Senjata mesin anti pesawat Amérika

Senjata mesin anti pesawat Amérika

Ti saprak ayana kapal terbang militér, senapan mesin parantos janten salah sahiji cara anu paling épéktip pikeun ngungkulanana. Mimitina, ieu mangrupikeun modél tentara leumpang standar anu dianggo tina mesin standar atanapi alat karajinan pikeun seuneu anti pesawat. Salaku jangkungna sareng kagancangan hiber ngempur

Pertahanan udara di Républik Koréa. Sistem radar kontrol ruang angkasa sareng sistem rudal pertahanan hawa obyék sareng pertahanan rudal

Pertahanan udara di Républik Koréa. Sistem radar kontrol ruang angkasa sareng sistem rudal pertahanan hawa obyék sareng pertahanan rudal

Sateuacan ngamimitian tinjauan sistem pertahanan udara Koréa Kidul, kuring hoyong nyaritakeun kumaha ideu na timbul pikeun nyebarkeun topik ieu. Sakali deui kuring yakin yén koméntar sababaraha pangunjung kana "Tinjauan Militer" mangrupikeun sumber inspirasi anu teu tiasa habiskeun. Baheula, saatos katégori

SAM "Krug": palayanan, uji coba di lapangan ngabuktikeun Amérika, aplikasi sareng kamungkinan peran dina bentrok lokal

SAM "Krug": palayanan, uji coba di lapangan ngabuktikeun Amérika, aplikasi sareng kamungkinan peran dina bentrok lokal

Jasa sistem rudal pertahanan udara Krug Krug sistem rudal anti-pesawat sadaya modifikasi aya dina jasa sareng brigade rudal anti pesawat (ZRBR) tina tentara sareng payuneun (distrik) subordinasi. Produksi sérial sistem rudal pertahanan udara Krug dilaksanakeun ti 1964 dugi ka 1980. Pelepasan rudal anti pesawat diteruskeun dugi ka 1983. Numutkeun inpormasi

SAM "Krug": hiji-hijina

SAM "Krug": hiji-hijina

Jenderal sareng marsmal Soviét, anu berhasil salamet dina période perang, salamina émut kumaha pertahanan pasukan urang ngalawan dominasi penerbangan Jerman di langit. Dina hubungan ieu, Uni Soviét nyéépkeun henteu aya sumberdaya pikeun nyiptakeun sistem pertahanan udara obyék sareng militér. Alatan

Kumaha ICBM Soviét ngaleungitkeun sistem pertahanan udara Amérika

Kumaha ICBM Soviét ngaleungitkeun sistem pertahanan udara Amérika

Saatos mimiti Perang Tiis, Amérika Serikat nyobian kéngingkeun kaunggulan militér tibatan USSR. Pasukan darat Soviét seueur pisan sareng ngalengkepan pakakas militér modéren sareng senjata dumasar standar waktu éta, sareng Amérika sareng sekutu anu paling caket henteu ngarep-ngarep éléh di darat

Sistem kontrol otomatis brigade rudal anti-pesawat pertahanan udara SV "Polyana-D4"

Sistem kontrol otomatis brigade rudal anti-pesawat pertahanan udara SV "Polyana-D4"

Ngembangkeun sistem kontrol otomatis pikeun brigade rudal anti pesawat tina pertahanan udara pasukan darat "Polyana-D4" (9S52) dilaksanakeun ku Minsk Research Institute of Automation Means of the USSR Ministry of Radio Industry for TTZ GRAU dina urutan ngajadikeun otomatis prosés kontrol operasi tempur tina brigade rudal anti pesawat

"Maneuver" - ACCS Soviét munggaran di medan perang

"Maneuver" - ACCS Soviét munggaran di medan perang

Ahir taun 1960-an mangrupikeun jaman konfrontasi anu hébat antara dua nagara adidaya, mangrupikeun jaman tina perlombaan senjata. Ngembangkeun jinis senjata sareng peralatan militér énggal dilanjutkeun dina tingkat anu luhur. Mikroelektronika ngembangkeun khususna gancang sareng dina dasarna - telekomunikasi sareng

Sistem pertahanan rudal A-135 "Amur" dina 2018. Modernisasi teraskeun

Sistem pertahanan rudal A-135 "Amur" dina 2018. Modernisasi teraskeun

Dina awal taun sembilan puluhan, sistem pertahanan misil Moskow sareng daérah industri pusat A-135 "Amur" ngambil alih tugas tempur ékspérimén. Di tengah dékade anu sami, kompleks éta sacara resmi diadopsi sareng dilebetkeun kana tugas perang anu lengkep. Salami puluhan taun ka pengker

Unik sareng hilap: lahirna sistem pertahanan misil Soviét. Lebedev sareng MESM

Unik sareng hilap: lahirna sistem pertahanan misil Soviét. Lebedev sareng MESM

Kami lirén dina kanyataan yén di akhir taun 1950an di USSR teu aya hiji komputer anu sanggup méréskeun sacara efektif tugas nargetkeun misil anti rudal. Tapi antosan, kami mangrupikeun panaratas téknologi komputer? Atanapi henteu? Nyatana, sajarah komputer Soviét sakedik langkung rumit tibatan sigana. MESM Anjeunna

Unik sareng hilap: lahirna sistem pertahanan misil Soviét. Brooke sareng M-1

Unik sareng hilap: lahirna sistem pertahanan misil Soviét. Brooke sareng M-1

Kami lirén dina kanyataan yén Lebedev badé ka Moskow ngawangun BESM kahijina. Tapi di ibukota waktos éta ogé pikaresepeun. Mesin mandiri kalayan nami saderhana M-1 didamel di dinya. Arsitéktur alternatip dimimitian ku rapat di awal 1947 Isaac Brook sareng Bashir Rameev

Cara doméstik peringatan rudal awal. Bagéan 2

Cara doméstik peringatan rudal awal. Bagéan 2

Salian ti radar over-the-horizon sareng over-the-horizon, sistem peringatan dini Soviét nganggo komponén luar angkasa dumasar satelit bumi buatan (AES). Hal ieu dimungkinkeun pikeun ningkatkeun reliabiliti inpormasi sareng ngadeteksi misil balistik

"Sistem" A "- cikal tina pertahanan misil nasional

"Sistem" A "- cikal tina pertahanan misil nasional

Tanggal 4 Maret 1961, tés anu berhasil pikeun sistem pertahanan anti rudal anu munggaran di Uni Soviét, sistem rudal anti-rudal B-1000, diluncurkeun dina peluncur, kota Priozersk (tempat latihan Sary-Shagan). Poto tina situs http: //army.lv Kalayan "bagian" warisan rokét Jérman Nazi, bagian utami, kalebet

Sistem anti-pesawat Amérika sareng anti rudal kulawarga Nike

Sistem anti-pesawat Amérika sareng anti rudal kulawarga Nike

Salila Perang Dunya Kadua, pagawéan dilakukeun di Jérman, Inggris Raya sareng Amérika Serikat pikeun nyiptakeun misil anu dipandu anti pesawat. Tapi ku sababaraha alesan, teu aya prototipe anu diciptakeun anu pernah ditampi kana jasa. Dina taun 1945, dina posisi cicing, sakitar kota-kota ageung sareng pertahanan penting sareng industri

Moro pendamping

Moro pendamping

Rahasia luhur langit diungkabkeun ku bantosan chassis Minsk Dina awal Désémber taun ka tukang, kapala Komando Angkatan Udara AS, Jénderal John Hayten, ngumumkeun yén Rusia sareng Cina ngembangkeun sistem senjata anu tiasa ngancurkeun satelit di lemah Orbit bumi

Kacerdasan Amérika resep kana proyék Nudol

Kacerdasan Amérika resep kana proyék Nudol

Rusia ngembangkeun sababaraha sistem anti-pesawat, anti rudal sareng anti-ruang pertahanan anu ngajanjikeun pikeun ngajagi nagara salaku fasilitas anu sasarengan sareng perorangan tina serangan anu mungkin. Sadaya proyék ieu sacara alami narik perhatian ahli asing sareng média