Pakarang 2022, Oktober

Pakarang tina waktos anu caket: prospek penyebaran misil anti-kapal 3M22 "Zircon"

Pakarang tina waktos anu caket: prospek penyebaran misil anti-kapal 3M22 "Zircon"

"Laksamana Gorshkov" - operator mimiti "Zircon" Kanggo kapentingan permukaan sareng pasukan kapal selam Angkatan Laut Rusia, rudal anti-kapal hypersonic anu ngajanjikeun 3M22 "Zircon" nuju didamel. Dina waktos anu caket, tés produk ieu bakal réngsé, saatos éta bakal ditampi

Naon senjata di mangsa hareup anu tukang mesi Ukraina nyiapkeun

Naon senjata di mangsa hareup anu tukang mesi Ukraina nyiapkeun

Model UAV "Falcon-300", poto: Agénsi Inpormasi Kementerian Pertahanan Ukraina Ukraina diwariskeun ti USSR kompleks pertahanan-industri anu dimekarkeun. Sababaraha dekade kamunduran parantos lumpuh kamampuanana, tapi ieu henteu hartosna yén nagara éta henteu tiasa ngahasilkeun modél senjata sareng alat modéren

Radar peringatan rudal Jepang

Radar peringatan rudal Jepang

Patali sareng penampilan rudal balistik di DPRK, dina pertengahan taun 1990an, pamaréntah Jepang mutuskeun pikeun ngamimitian panilitian dina bidang sistem pertahanan anti rudal nasional. Karya praktis dina nyiptakeun pertahanan rudal dimimitian di 1999, saatos rudal Koréa Kalér "Tephodong-1"

"Pedang Armagédon" badé angkat di 2023

"Pedang Armagédon" badé angkat di 2023

Kami parantos nyatet langkung ti sakali yén triad nuklir AS henteu janten conto kasaimbangan anu sampurna pikeun waktos anu lami. Sareng komponén hawa pikeun jalma ti B-52 sareng B-2 jauh tina idéal, sareng komponén dasar pikeun jalma ti Minuteman katilu. Sareng ieu babaturan Amérika urang Kyle Mizokami, anu henteu ngantep urang bosen, dina kaca

Naha Amérika Serikat nyimpen ICBM dumasar-silo?

Naha Amérika Serikat nyimpen ICBM dumasar-silo?

Triad Nuklir Ngan aya tilu kakuatan nuklir di dunya anu gaduh triad nuklir strategis lengkep, anu kalebet rudal balistik antar benua (ICBMs) dina versi silo sareng / atanapi sélulér, kapal selam nuklir kalayan misil balistik (SSBNs) sareng strategis

Poténsi kulawarga Hermes sistem rudal

Poténsi kulawarga Hermes sistem rudal

Komplek rokét "Hermes" sareng TPK pikeun éta Industri Rusia terus ngerjakeun nyiptakeun sistem rudal serbaguna "Hermes". Di masa depan, kompleks ieu dina sababaraha modifikasi kedah dilayanan ku jinis pasukan anu béda sareng ningkatkeun tempurna

Lima proyek militér gélo anu henteu pernah hasil

Lima proyek militér gélo anu henteu pernah hasil

Sakali parantos nyiptakeun sampel senjata anu munggaran, jalma moal bisa deui ngeureunkeun. Parantos dina abad ka-20, kagiatan ieu nyababkeun munculna senjata nuklir. Dina waktos anu sasarengan, bahkan nyiptakeun sarana anu sanggup ngancurkeun sagala kahirupan di planét henteu lirén kagiatan manusa telenges dina nyiptakeun sagala rupa

Matematika nuklir: sabaraha biaya nuklir anu diperyogikeun Amérika Serikat pikeun ngancurkeun kakuatan nuklir strategis Rusia?

Matematika nuklir: sabaraha biaya nuklir anu diperyogikeun Amérika Serikat pikeun ngancurkeun kakuatan nuklir strategis Rusia?

Sumber: wikipedia.org Dina tulisan Naha Amérika Serikat Ngajaga ICBM Berbasis Tambang? kami melong kunaon Amérika Serikat nyebarkeun bagian penting arsenal nuklir strategis na di ranjau anu kacida aman, sanaos éta ngagaduhan armada anu paling kuat sareng aman

Prajurit angkatan kahareup

Prajurit angkatan kahareup

Pentagon parantos mikirkeun prajurit anu nganggo komputerisasi sareng téknis parangkat ti taun 80-an. Tapi departemen militér kapaksa ninggali proyék Land Warrior, kusabab alat-alat anu pakait beuratna ampir 40 kg, sareng aki-aki anu nguatkeun prajurit éta cekap ngan ukur 4 jam. Sareng kitu, Kahareup

Pakét militér "digital" FELIN

Pakét militér "digital" FELIN

FELIN mangrupikeun singkatan tina Fantassin a Equipement et Liaisons Integres, anu mangrupikeun basa Perancis pikeun Peralatan sareng Komunikasi Infanteri Terpadu. Sareng mangrupikeun peralatan berteknologi tinggi peralatan infantri individu, anu disebat "sét prajurit

"Dilarang ngahurungkeun siang siang tanpa diafragma sareng langsung kana lampu anu caang": ngeunaan fitur paningalian NSP-2 wengi taun 1950an

"Dilarang ngahurungkeun siang siang tanpa diafragma sareng langsung kana lampu anu caang": ngeunaan fitur paningalian NSP-2 wengi taun 1950an

"Dilarang ngahurungkeun siang siang tanpa diafragma sareng langsung janten lampu anu caang." Prasasti ieu didamel dina alat, anu mangrupikeun salah sahiji alat anu munggaran, sabab bakal nyarios ayeuna, visi wengi - pikeun panangan leutik militér. Urang nyarioskeun alat anu ditunjuk salaku NSP (NSP-2) - bedil wengi

Knockin 'on Surga

Knockin 'on Surga

Dina Capella Space's Eye of All Seeing: A Harbinger of a Satelit Révolusi Pangintipan, kami ningali janji satelit pangintipan, biaya murah anu tiasa ngawangun rasi orbital dina orbit anu kalebet ratusan atanapi bahkan rébuan satelit

Pilihan senjata dina konfrontasi antara Armenia sareng Azerbaijan: nyamar salaku "cara nipu"

Pilihan senjata dina konfrontasi antara Armenia sareng Azerbaijan: nyamar salaku "cara nipu"

Salami konflik ayeuna, penerbangan Azerbaijan, diwakilan ku kendaraan udara tanpa awak (UAV), ngagaduhan pangaruh ageung kana pasukan darat Républik Nagorno-Karabakh (NKR). Alat-alat militér, gudang senjata, unit militér sacara metodis musnah tina hawa

Perang Outsourcing

Perang Outsourcing

Munculna senjata nuklir di Amérika Serikat sareng USSR nyababkeun munculna konsép pancegahan nuklir. Ancaman karusakan total maksa nagara adidaya waspada kana kamungkinan konflik bersenjata langsung antara aranjeunna, ngawatesan diri kana "suntikan" - timbul sacara berkala

Ngahijikeun amunisi pikeun sistem anti tank tank, sistem pertahanan udara militér, helikopter tempur sareng UAV

Ngahijikeun amunisi pikeun sistem anti tank tank, sistem pertahanan udara militér, helikopter tempur sareng UAV

Tugas sareng masalah ngahijikeun senjata Modéren mahal pisan pikeun dimekarkeun, dipésér sareng dioperasikeun. Hayu urang nyatakeun deui Woland tina novél Mikhail Bulgakov "The Master sareng Margarita": kanyataan yén operator senjata (tank, pesawat, helikopter) mahal masih satengah tina masalah, langkung parah nyaéta aranjeunna awis pisan

Naon éta tiasa? Skénario perang konvensional

Naon éta tiasa? Skénario perang konvensional

Dina tulisan "Naon éta tiasa? Skenario Perang Nuklir ", kami nalungtik skenario kamungkinan konflik nuklir kalayan partisipasi Féderasi Rusia. Nanging, kamungkinan kalebet Rusia dina konflik militér anu ngan ukur nganggo senjata konvensional langkung luhur. Sumawona, éta tiasa dibantah yén

Pakarang dunya paska-nuklir: pasukan darat

Pakarang dunya paska-nuklir: pasukan darat

Dina tulisan "Konsékuansi tina Perang Nuklir Global" kami nalungtik faktor-faktor anu nyusahkeun restorasi peradaban saatos konflik global hipotésis sareng panggunaan senjata nuklir. Hayu urang daptar sakedik faktor ieu:

Konsékuansi tina perang nuklir global

Konsékuansi tina perang nuklir global

Perang Nuklir Global Nalika aranjeunna nyarioskeun perang nuklir global antara Rusia sareng Amérika Serikat, anu anggota resmi sareng henteu resmi "klub nuklir" pasti bakal ngiringan, aranjeunna yakin yén ieu bakal nandakeun akhir kamanusaan. Kontaminasi radiasi daérah, "usum nuklir", malahan aya

Fasilitas némbakan universal (UOS) "Gorchak"

Fasilitas némbakan universal (UOS) "Gorchak"

Benteng pemadam kebakaran anu pangsaéna kaasup anu ngabutuhkeun kirang waktos sareng artos kanggo ngawangun, meh teu katingali dina taneuh sareng sanggup ngadadak seuneu anu efektif dina musuh anu nyerang. Dina sistem jangka panjang sareng benteng lapangan, dua

Masalah palatihan seuneu tina saurang pawai dina tahap ayeuna sareng cara-cara méréskeunana

Masalah palatihan seuneu tina saurang pawai dina tahap ayeuna sareng cara-cara méréskeunana

Kuring parantos lami maca bahan tina situs Voennoye Obozreniye, sareng kuring parantos diajar hal-hal anu raos pisan pikeun diri kuring, kalebet dina koméntar. Kuring nawiskeun pandangan kuring nyalira ngeunaan masalah éta. Nalika nyerat tulisan ieu, kuring nganggo seueur koméntar anjeun, khususna anu kénca saatos tulisan tina 2 bagian "Mesin otomatis tiasa sareng kedah

Granat seuneu. Dalima Harden

Granat seuneu. Dalima Harden

Granat seuneu Harden Kiwari, dina pikiran saha waé, granat mangrupikeun senjata, sarana maéhan jalma séjén. Nanging, pernyataan sapertos kitu henteu salawasna leres, aya granat anu dirancang pikeun nyalametkeun nyawa manusa. Ieu anu ngaheulaan tina pemadam kebakaran modéren. Salah sahiji anu pang

Senjata mesin anti-pesawat Jepang paséa perang sareng pasang artileri

Senjata mesin anti-pesawat Jepang paséa perang sareng pasang artileri

Saatos eleh dina Perang Dunya Kadua, Jepang dilarang tina nyiptakeun angkatan bersenjata. Konstitusi Jepang, diadopsi dina 1947, sacara légal nyatakeun panolakan pikeun ilubiung dina konflik militér. Khususna, dina bab kadua, anu disebat "Nolak Perang," nyatakeun: Tulus ngupayakeun

"Onyx" tibatan "Zircon"

"Onyx" tibatan "Zircon"

Sumber: Kamentrian Pertahanan Rusia, mil.ru Tés sistem rudal anti-kapal Zircon henteu kagét pisan. Carita ieu henteu nunjukkeun pamekaran kajadian anu sanés. Seueur haseup sareng seuneu nutup. Tés rudal hipersonik pang anyarna. Nalika kami maca pernyataan militér ringkes "kagancangan 8M ngahontal

Bahan bakar rokét militér

Bahan bakar rokét militér

Wisata sejarah Bahan bakar rokét ngandung suluh sareng oksidator sareng, henteu sapertos bahan bakar jet, henteu peryogi komponén éksternal: hawa atanapi cai. Bahan bakar rokét, numutkeun kaayaan agregasi, dibagi kana cair, padet sareng hibrida. Bahan bakar cair diklasifikasikeun kana

Pangembangan desain kapal perang nuklir

Pangembangan desain kapal perang nuklir

Pakarang nuklir anu paling épéktip dina sajarah umat manusa dina hal biaya / épisiénsi: biaya taunan ngembangkeun, uji coba, manufaktur sareng ngajaga operasi senjata ieu diwangun tina 5 dugi ka 10 persén anggaran militér Amérika Serikat sareng Féderasi Rusia - nagara-nagara anu parantos nuklir parantos kabentuk

Prospek pangwangunan peluncur granat rokét-propelled panangan

Prospek pangwangunan peluncur granat rokét-propelled panangan

Fitur téknis Bahan anu diusulkeun dikhususkeun pikeun peluncur granat anu didorong ku panangan tangan (saterasna ieu disebut peluncur granat), anu bénten sareng kompleks sareng misil anti tank sareng gunana recoilless ku kamampuan nyandak hiji peluncur granat tanpa nganggo mesin atanapi gerbong roda. Ditémbak

Kurangna solar dina Reich Katilu

Kurangna solar dina Reich Katilu

Dina tulisan "TV" Panther ":" tilu puluh opat "tina jumlah Wehrmacht?"

Pasukan konvensional stratégis: operator sareng senjata

Pasukan konvensional stratégis: operator sareng senjata

Dina tulisan anu mimiti, "Pakarang konvensional stratégis", tugas senjata konvensional strategis dirumuskeun salaku nyababkeun karuksakan musuh, sacara signifikan ngirangan kapabilitas organisasi, industri sareng militérna ti kajauhan anu ngaminimalkeun atanapi ngaleungitkeun kamungkinan

Pakarang konvensional stratégis. Ruksakna

Pakarang konvensional stratégis. Ruksakna

Pakarang Nuklir Munculna bom atom nimbulkeun kelas senjata anyar - strategis. Sababaraha waktos saatos muncul senjata nuklir (NW) di Amérika Serikat, teras di USSR, éta dianggap mangrupikeun senjata "medan perang", skénario pikeun panggunaan na sacara aktif hasil, sareng latihan skala ageung dilaksanakeun

Ahir triad nuklir? Komponén udara sareng darat kakuatan inti nuklir

Ahir triad nuklir? Komponén udara sareng darat kakuatan inti nuklir

Senjata nuklir - benteng dunya Saprak didamelna, senjata nuklir (NW), anu teras teras mekar janten termonuklir (anu disebatkeun ayeuna disebut istilah koléktif "senjata nuklir"), parantos janten unsur penting tina kakuatan pakarang nagara-nagara terkemuka tina dunya. Ayeuna, teu aya senjata nuklir

Tungtung triad nuklir. Senjata dekapitasi AS

Tungtung triad nuklir. Senjata dekapitasi AS

Tanggal 17 Agustus 1973, Sekretaris Pertahanan AS James Schlesinger ngaluarkeun konsép dékapitasi salaku pondasi anyar kabijakan nuklir AS. Pikeun palaksanaanna, éta kedahna ngahontal kamampuan dina waktos hiber. Prioritas dina ngembangkeun pancegahan nuklir parantos ngalih tina

Rokét Anu Tiasa Dianggo deui: Solusi anu Épéktip Ongkos pikeun Panarajangan Global gancang

Rokét Anu Tiasa Dianggo deui: Solusi anu Épéktip Ongkos pikeun Panarajangan Global gancang

Revolusi dina pesawat ruang angkasa anu tiasa dianggo deui Dina awal abad ka-21, aya révolusi dina éksplorasi luar angkasa. Sepi, ampir teu katénjo, tanpa proyék nasional multi-milyar dolar sapertos program éksplorasi bulan atanapi program Space Shuttle pikeun nyiptakeun pesawat ruang angkasa anu tiasa dianggo deui. Tangtosna

Ahir triad nuklir? Bumi sareng ruang angkasa sistem peringatan dini

Ahir triad nuklir? Bumi sareng ruang angkasa sistem peringatan dini

Munculna misil balistik nyayogikeun pasukan nuklir strategis (SNF) kamampuan pikeun nyerang musuh dina waktos anu sesingkatna. Gumantung kana jinis misil - antar benua (ICBM), sedeng-range (IRBM) atanapi jarak pondok (BRMD), waktos ieu tiasa tina sakitar lima dugi ka

Ahir triad nuklir? Komponén laut kakuatan nuklir strategis

Ahir triad nuklir? Komponén laut kakuatan nuklir strategis

Komponén angkatan laut tina kakuatan nuklir strategis Komponén angkatan laut muncul langkung lami tibatan komponén penerbangan sareng darat tina kakuatan nuklir strategis. Sacara prinsipna, Amérika Serikat ngarencanakeun pikeun ngaluncurkeun serangan nuklir ngalawan USSR, kalebet ku pesawat angkat pesawat, tapi tetep, kapal selam (kapal selam) kalayan balistik sareng

Kalayan hipersound énggal: prestasi sareng kagagalan anu nyiptakeun rudal hipersonik dina sataun katukang

Kalayan hipersound énggal: prestasi sareng kagagalan anu nyiptakeun rudal hipersonik dina sataun katukang

Poto: Jasa pers Kementerian Pertahanan Féderasi Rusia Poto: Matt Williams / Angkatan Udara AS Sanaos aya kasusah anu disababkeun ku pandemi virus corona, ogé masalah ékonomi anu aya hubunganana, nagara-nagara anu paling kuat di dunya parantos percaya diri damel dina ngajangjikeun sistem hipersonik salami dua belas bulan

Ngahijikeun: Naon Anu Anjeun Kedah Diajar ti Amérika

Ngahijikeun: Naon Anu Anjeun Kedah Diajar ti Amérika

Poto: kremlin.ru Obrolan ieu disababkeun ku berita, anu ngajantenkeun rada teu nyaman. Sareng anu urang bakal analisa ku cogs. Dina taun 2023, Rusia bakal (leres, aya pilihan) bakal ngamimitian damel dina rudal balistik antar benua anu énggal kalayan nami kode "Kedr". Rokét bakal gaduh

Rudal pinter "Stinger"

Rudal pinter "Stinger"

Rudal Stinger anu dikembangkeun ku militér Amérika ("nyeureud" ditarjamahkeun tina basa Inggris salaku "nyeureud") tiasa disebat salah sahiji varian mimiti senjata "intelektual". Mimiti - kamampuan pikeun ngaluncurkeun ti taktak, sacara praktis dina perjalanan

Siga parade: kendaraan dina Maret

Siga parade: kendaraan dina Maret

Tanggal 9 Méi 2010, militér pawai di alun-alun Beureum di Moskow, sapertos biasana. Ngarayakeun ulang taun salajengna kameunangan Uni Soviét dina Perang Patriotik Ageung, wawakil sadaya cabang angkatan bersenjata nyandak bagian dina parade. Perhatian khusus masarakat, tangtosna, katarik ku téhnik, ti ​​anu pantes

Ngasuh budak

Ngasuh budak

Gawe sareng barudak anu sesah nyayogikeun katuangan anu réa pikeun pamikiran sanés ngan ukur ngeunaan barudak ieu dirina sorangan sareng lingkungan kulawargana, tapi ogé ngeunaan seueur faktor sosial budaya anu nyababkeun goyahna jiwa budak anu parantos lemah. Dina waktos anu sami, éta sering tétéla yén aya dina kasadaran massal modéren

20 Oktober - Dinten juru sora militér Rusia

20 Oktober - Dinten juru sora militér Rusia

Dinten ayeuna, di Angkatan Bersenjata nagara, jalma-jalma ngarayakeun liburan profesionalna, tanpa padamel anu suksés leres-leres mustahil pikeun ngalaksanakeun hiji operasi modéren, naha éta mangrupikeun operasi latihan atanapi anu paling merangan. Urang nyarioskeun komunikasi militér. Ieu aranjeunna nyayogikeun