Angkatan Bersenjata dunya 2022, Oktober

Hégémoni militér Républik Turki anu ngembang

Hégémoni militér Républik Turki anu ngembang

"Ti ayeuna, sateuacan anjeun nyaéta Turki, anu henteu éléh dina diplomasi atanapi dina perang. Naon kauntungan tentara urang di hareupeunana, urang henteu kalah ka lemah dina negosiasi.”- Kepala Menteri Luar Negeri Républik Turki Mevlut Cavusoglu. Koméntar ieu ngeunaan Operation Peace Spring di beulah kalér

Target Cyber ​​Pentagon

Target Cyber ​​Pentagon

Saatos doktrin kaunggulan Amérika, administrasi Amérika Serikat netepkeun strategi anyar pikeun mayungan alam maya, ngajantenkeun jelas yén nagara éta moal ragu ngabales cyberattacks, bahkan ngagunakeun kakuatan militér upami diperlukeun. 23 April

Memo pikeun tentara bayaran di Afrika

Memo pikeun tentara bayaran di Afrika

Lumayan téks anu matak - mémo pikeun urang Amérika anu bakal ilubiung dina perang Afrika salaku tentara bayaran. Téks na henteu ngagaduhan panulis khusus (sajaba ti éta, dirumuskeun dina sababaraha singgetan) - tapi éta disusun numutkeun matéri sareng katetepan, dina dasar anu ka 5 sareng ka 6

Turki lawan Suriah: kasaimbangan kakuatan

Turki lawan Suriah: kasaimbangan kakuatan

Poé mimiti Oktober mawa warta anu pikasediheun ti Wétan Tengah. Éta sadayana dimimitian ku kanyataan yén cangkang artileri, diduga dipecat ti Suriah, murag di wilayah Turki. Urang Turki ngaréspon kalayan némbakan pinuh. Salami dinten-dinten payun, kaayaan ngulang deui sababaraha kali: batur sareng

Fitur pangwangunan sareng pamekaran Angkatan Luar Angkasa AS

Fitur pangwangunan sareng pamekaran Angkatan Luar Angkasa AS

Personalia Angkatan Udara dina acara resmi, Oktober 2020 Tanggal 20 Désémber 2019, Komando Angkatan Udara Amérika Serikat janten struktur mandiri bari ngajaga tujuan sareng tujuan anu sami. Ayeuna, Angkatan Luar Angkasa AS ieu (USSF) sakaligus kalibet

110 tambang deui. Daérah posisi anyar pasukan rudal PLA

110 tambang deui. Daérah posisi anyar pasukan rudal PLA

Bagian wétan kabupatén urban Hami sateuacan diwangun. Dina awal Juli, janten dipikaterang yén Cina ngawangun wilayah pamosisian gaya misil strategis anyar ku 119 peluncur silo di propinsi Gansu. Dinten anu sanés

Kamajuan kerja dina misil pelayaran LRSO (USA)

Kamajuan kerja dina misil pelayaran LRSO (USA)

Rudal pesiar AGM-86B dina tihang bom B-52H Proyék ieu dimimitian dina 2015 sareng parantos ngalangkungan sababaraha tahap. Fase anyar dimimitian ayeuna, tujuan na nyaéta ngalengkepan desain

Objek rusiah: Cina ngamodernisasi lapangan udara di Lop Nor

Objek rusiah: Cina ngamodernisasi lapangan udara di Lop Nor

Lapangan terbang Lop Nor dina mangsa katukang. Potret poto pikeun layanan Google Maps Cina ngawangun sababaraha fasilitas anyar pikeun nerapkeun sababaraha proyék militér sareng ilmiah. Janten, sababaraha taun ka pengker lapangan udara anyar muncul di lapangan latihan Lop Nor. Karya konstruksi dina situs ieu masih lumangsung

119 rokét di gurun. Cina ngawangun wilayah pamosisian misil anu énggal

119 rokét di gurun. Cina ngawangun wilayah pamosisian misil anu énggal

Daérah tempat pangwangunanana dilaksanakeun. Gambar satelit dicandak sateuacan ngamimitian damel. Poto ku Google Maps Cina terus ngembangkeun kakuatan nuklir strategis, sareng nyandak tindakan anu berkesan. Nembe janten dipikaterang yén daérah posisi anu anyar dina waktos damel di propinsi Gansu kalayan

Prospek pikeun ngembangkeun armada kapal induk pesawat ti Angkatan Laut PLA

Prospek pikeun ngembangkeun armada kapal induk pesawat ti Angkatan Laut PLA

Pamawa kapal terbang Liaoning caket Hong Kong, 2017. Poto ku Wikimedia Commons Cina badé ngawangun armada kapal induk anu ageung sareng kuat anu sanggup ngajaga wates laut nagara sareng ngajukeun kakuatan ka daérah terpencil. Diasumsikeun yén penampilan optimal sareng kamampuan anu dipikahoyong pikeun kakuatan sapertos kitu

Voluntarismeu ngalawan alesan

Voluntarismeu ngalawan alesan

Reformasi pendidikan militér beuki mirip sareng forma pro Dina 2010, palaksanaan program féderal pikeun ngarobih sistem pendidikan militér di Féderasi Rusia parantos réngsé. Hasilna, Menteri Pertahanan Rusia ngagaduhan 10 universitas anu ngawangun sistem, diantarana: tilu pusat pendidikan sareng panilitian militér

Tentara Rusia bakal robih deui

Tentara Rusia bakal robih deui

Menteri Pertahanan ngumumkeun inovasi anu bakal énggal diadopsi dina Angkatan Bersenjata Rusia Dina dinten sateuacanna, dina rapat sareng perwakilan organisasi sipil anu diayakeun di Kamar Umum, Menteri Pertahanan Rusia Anatoly Serdyukov nyarioskeun parobihan anu bakal datang dina tentara Rusia

Jiwa tentara tiasa sareng kedah ngembangkeun

Jiwa tentara tiasa sareng kedah ngembangkeun

Tanpa pembaruan spiritual, angkatan bersenjata moal kéngingkeun tampilan anyar Pasukan Rusia sacara tradisional kasohor moralna luhur, seni militér, sareng patriotisme. Panglima Rusia kantos percanten yén kakuatan utama tantara nyaéta pikeun masarakat nyalira. Ngembangkeun kapribadian, aranjeunna nyiptakeun tentara anu éléh

Menteri Pertahanan nyiapkeun réformasi pikeun tentara

Menteri Pertahanan nyiapkeun réformasi pikeun tentara

Dina waktos anu caket, Menteri Pertahanan Féderasi Rusia badé ngalaksanakeun sababaraha réformasi. Janten, éta direncanakeun pikeun méréskeun masalah nyiptakeun pulisi militér dina tentara Rusia. Ayeuna, departemen ieu diajar pangalaman asing di daérah ieu. "Kami ngerjakeun masalah ieu, tapi, hanjakalna

Teu acan aya alesan pikeun optimismis

Teu acan aya alesan pikeun optimismis

Warisan naon anu janten Menteri Pertahanan Ukraina anu énggal Dina upacara ngenalkeun Mikhail Yezhel kana kapamimpinan departemen militér Ukraina, Menteri Pertahanan anu énggal diangkat nyatet yén baju luar bakal janten baju seragam utama dina tentara dina lima taun ka hareup. Kukituna, ngajantenkeun jelas kanggo sadayana

Pilihan senjata dina konfrontasi antara Arménia sareng Azerbaijan: pasukan darat

Pilihan senjata dina konfrontasi antara Arménia sareng Azerbaijan: pasukan darat

Sakumaha pentingna angkatan udara (VVS) sareng kakuatan pertahanan udara (pertahanan udara) anu bertentangan, rebutan daérah dina kasus anu dilakukeun ku pasukan darat. Téritori henteu dianggap direbut dugi ka leumpangna tentara leumpang. Janten dina konflik antara Arménia sareng Nagorno-Karabakh

Pilihan senjata dina konfrontasi antara Arménia sareng Azerbaijan: penerbangan sareng angkatan laut

Pilihan senjata dina konfrontasi antara Arménia sareng Azerbaijan: penerbangan sareng angkatan laut

Nyarios perkawis konflik antara Arménia sareng Azerbaijan, urang ayeuna moal ngémutan saha waé anu leres sareng saha anu disalahkeun. Masing-masing pihak bakal ngagaduhan alesan sareng bantahan masing-masing. Kami resep kana aspek murni militér tina konfrontasi Armenia / Nagorno-Karabakh - Azerbaijan / Turki. Tulisan taun kamari "Naha aya kasempetan

Pilihan senjata dina konfrontasi antara Arménia sareng Azerbaijan: pertahanan udara

Pilihan senjata dina konfrontasi antara Arménia sareng Azerbaijan: pertahanan udara

Dina tulisan samemehna, urang nalungtik unit tempur anu paling épéktip pikeun ngatur Angkatan Laut sareng Angkatan Udara Armenia tina sudut pandang konfrontasi Azerbaijan sareng Turki dina konflik ayeuna. Hayu atuh ngingetan yén pertimbangan dilaksanakeun ngan ukur tina sudut pandang diajar

Kumaha "perusahaan ilmiah" disusun di Israél

Kumaha "perusahaan ilmiah" disusun di Israél

Pikeun langkung ti 30 taun di Israél, anu paling sering intéléktual rekrutmen duanana génder parantos kapilih pikeun ngalayanan unit elpiji Talpiot. Henteu diragukeun, éta dicandak tina ayat tina abadi Injil "Lagu Lagu"

Naha anjeun kedah sieun mindahkeun B-2?

Naha anjeun kedah sieun mindahkeun B-2?

Dua pelaku bom B-2 Spirit strategis AS parantos dikintunkeun ka Pangkalan Angkatan Udara RAF Fairford di Inggris pikeun "panyebaran jangka pondok" tilu jam ti Rusia, numutkeun The Washington Times

Nolak sareng ngagaleuh. Pentagon ngarencanakeun pamekaran penerbangan taktis Angkatan Udara

Nolak sareng ngagaleuh. Pentagon ngarencanakeun pamekaran penerbangan taktis Angkatan Udara

Pejuang F-22 bakal tetep tempatna dina armada Angkatan Udara AS kahareup Dina sababaraha minggu ka pengker, masalah pengeluaran pikeun pamekaran angkatan udara sareng pembaruan armada pesawat parantos aktip dibahas dina sababaraha tingkatan. Pentagon kaluar sareng

Ukraina dibolaykeun ka NATO: program aksi anyar

Ukraina dibolaykeun ka NATO: program aksi anyar

Tank T-84-120 "Yatagan" - versi T-84 kalayan senjata sareng alat-alat anu desain asing. Poto ku Wikimedia Commons Otoritas Ukraina ayeuna nganggap ngiringan NATO salaku salah sahiji tugas kawijakan luar nagri utama. Salami sababaraha taun ka pengker, sababaraha ukuran sareng program parantos diusulkeun

Armada salamet. Kantor Inok AS mendakan masalah anyar pikeun Angkatan Laut

Armada salamet. Kantor Inok AS mendakan masalah anyar pikeun Angkatan Laut

Dina awal Juni, Kantor Akuntabilitas Pamaréntah A.S. (GAO) nyebarkeun laporan, "Kapal Angkatan Laut: Aksi Tepat Waktu Diperyogikeun Pikeun Ngaronjatkeun Perencanaan sareng Ngembangkeun Kamampuan pikeun Perbaikan Karusakan Perang."

Kaayaan sareng prospek artileri Bundeswehr

Kaayaan sareng prospek artileri Bundeswehr

Artileri mandiri dipasang PzH 2000 dina posisi. Poto Bundeswehr Jérman ngadamel program éksténsif pikeun modérenisasi angkatan bersenjata na. Unit artileri bakal diperpanjang sasarengan sareng komponén-komponén sanés Bundeswehr dina taun-taun ka payun. Diusulkeun pikeun nyingkahkeun sababaraha jaman baheula

Inisiatif NATO-2030. Anceman lami sareng strategi anyar

Inisiatif NATO-2030. Anceman lami sareng strategi anyar

NATO nyanghareupan ancaman sareng tantangan anyar, éksternal sareng internal. Dina waktos anu sasarengan, strukturna sareng stratégi organisasi parantos henteu lengkep nyumponan sarat anu ayeuna. Aranjeunna diusulkeun pikeun diapdet nginget kaayaan anu ayeuna sareng kajadian anu diarepkeun, anu rencana NATO-2030 nuju dikembangkeun. Anu utama

Pencegah non-nuklir: Pasukan rudal Koréa Kalér sareng artileri

Pencegah non-nuklir: Pasukan rudal Koréa Kalér sareng artileri

Pamotretan démo didaptarkeun pikeun ulang taun ka-85 Angkatan Darat Koréa, 26 April 2017. 300 SPG sareng MLRS tina sagala rupa jinis konséntrasi dina hiji daérah. Poto ku CTAC Angkatan Darat Koréa ngagaduhan pasukan rokét sareng artileri anu ageung sareng kuat. Aya rébuan dina jajaran

Proyék LRHW. Data anyar sareng patarosan anyar

Proyék LRHW. Data anyar sareng patarosan anyar

Salami sababaraha taun ka pengker, Amérika Serikat parantos ngembangkeun sistem rudal hypersonic jarak jauh LRHW (Long Range Hypersonic Weapon). Rutin dilaporkeun ngeunaan kinerja karya-karya tinangtu sareng diungkabkeun

Ancaman Hawa Udara: Rudal sareng UAV Paléstina Anu Teu Dipandu

Ancaman Hawa Udara: Rudal sareng UAV Paléstina Anu Teu Dipandu

Peluncur rudal Qassam ditingali ku tentara Israél, 2007. poto IDF Dina malem 10 Méi, milisi Paléstina ngaluncurkeun pépélingan kota-kota Israél ti Jalur Gaza. Serangan dilakukeun ku pasukan artileri, nganggo rokét anu bénten-bénten

Mimiti di Éropa: Angkatan Laut Perancis

Mimiti di Éropa: Angkatan Laut Perancis

SSBN Triomphant ngalaksanakeun peluncuran rokét M51, 2016 Pasukan angkatan laut Perancis anu munggaran di Éropa Kulon sareng anu kadua di NATO dina hal ukuran sareng poténsial, kadua ngan ukur pikeun armada AS. Éta kalebet kakuatan permukaan sareng kapal selam anu maju, kalebet strategis, ogé angkatan laut

Tanghi M1A2C parantos diuji dina iklim anu parah di Alaska

Tanghi M1A2C parantos diuji dina iklim anu parah di Alaska

Ditingkatkeun M1A2C di Alaska Dina 2017, Angkatan Darat AS maréntahkeun pembaruan siri tank Abrams anu aya numutkeun proyék panganyarna M1A2 SEP v. 3 atanapi M1A2C. Dina Méi taun kamari, tank munggaran dina konfigurasi anyar ngalebetkeun jasa sareng unit tempur. Dina waktos anu sasarengan, prosés mariksa sareng nyetél téhnik anu hadé

Naha seueur komando cyber Israél

Naha seueur komando cyber Israél

Amérika Serikat beuki berkolaborasi sareng organisasi cybernetic militér Israél (tétéla, usaha-usaha ieu mangrupikeun penciptaan virus komputer Stuxnet, Duqu sareng sababaraha jinis senjata cyber anu langkung kuat). Urang Amerika kagum yén Israél, nagara anu padumukna kirang ti

Strategi pertahanan Inggris Anyar

Strategi pertahanan Inggris Anyar

"Ieu mangrupikeun akhir tina Royal Navy salaku kakuatan anu sanggup ngajalankeun operasi global. Kumaha anjeunna bakal tiasa beroperasi tanpa sadaya pangintipan udara sareng anu sanés tapi bagian alit tina senjata mogok? "- Peter Carrington, Lord First of the Admiralty and Secretary of Defense of Great Britain;

Panah Afrika: Pasukan kolonial Inggris janten tulang tonggong pasukan pakarang nagara-nagara merdika di Afrika

Panah Afrika: Pasukan kolonial Inggris janten tulang tonggong pasukan pakarang nagara-nagara merdika di Afrika

Britania Ageung, anu ngagaduhan koloni di Asia sareng Afrika anu ukuranana ageung sareng penduduk dina pertengahan abad ka-19, rumaos peryogi pisan pikeun membela wates-watesna sareng neken pemberontakan, anu ngahurungkeun frékuénsi luhur anu dipikahoyong kusabab teu puas ku masarakat pribumi kana kolonial

Kandaraan waja Yugoslavia. Bagéan 6. Perang dina reruntuhan. Bosnia sareng Hérzégovina. Kosovo. Makédonia

Kandaraan waja Yugoslavia. Bagéan 6. Perang dina reruntuhan. Bosnia sareng Hérzégovina. Kosovo. Makédonia

Perang Bosnia (1992-1995) Sateuacan ditembak di Kroasia, seuneu perang sipil hurung di tatangga Bosnia sareng Herzegovina. Anu sanésna

Kandaraan waja Yugoslavia. Bagéan 3. Angkatan Darat Yugoslavia (1945-1980)

Kandaraan waja Yugoslavia. Bagéan 3. Angkatan Darat Yugoslavia (1945-1980)

Sasat saatos perang, pasukan tanki ka-1 sareng ka-2, dikuatkeun ku tukang-tukang bedil motor, dirobih janten perpecahan, anu ngawangun Angkatan Darat Panzer ka-1. Panglima panglima tentara Yugoslavia, Marshal Tito, nganggap tank mangrupikeun faktor moral sareng politik anu paling penting. Dina waktos éta, Yugoslavia, upami anjeun henteu kaitung

Rudal balistik, pelayaran sareng anti pesawat dipajang di Museum Militer Revolusi Cina

Rudal balistik, pelayaran sareng anti pesawat dipajang di Museum Militer Revolusi Cina

Museum Perang Révolusi Cina. Dina bagian wisata Tur Museum Militer Revolusi Cina ieu, urang bakal kenal sareng rudal balistik, pelayaran sareng anti pesawat anu sayogi di dieu. Diantara pesawat kalayan mesin jet sareng piston dipajang di lantai dasar musium, aya

Angkatan Bersenjata Siria dina wengi sareng nalika pemberontakan di républik (2011-2013)

Angkatan Bersenjata Siria dina wengi sareng nalika pemberontakan di républik (2011-2013)

Dipercaya yén ti saprak Maret 2011, nalika gelombang protés nyerang Siria, kaayaan parantos ngalih tina kategori gangguan massa kana kategori karusuhan, pemberontakan bersenjata, pemberontak sareng aksi gerilya; tungtungna, ayeuna duanana pamilon dina acara na

Pesawat NATO ngalawan Siria S-300

Pesawat NATO ngalawan Siria S-300

Mudah-mudahan henteu. Nanging, upami aranjeunna dikirimkeun ka Suriah, urang terang naon anu kedah dilakukeun - Menteri Pertahanan Israél Moshe Ya'alon Désainer cerdik tina sistem S-300 sistem anti-pesawat payun payun waktosna ku saparapat abad - dugi ka ayeuna , anu "tilu ratus" wali surga anu paling sampurna

Ngeunaan senjata "Ukraina énggal" anu ditampi pikeun ngalengkepan Angkatan Bersenjata Ukraina

Ngeunaan senjata "Ukraina énggal" anu ditampi pikeun ngalengkepan Angkatan Bersenjata Ukraina

Tulisan anu judulna nyaring "Pakarang Ukraina Anyar" nembé nembongan dina halaman wéb Ukraina NV.ua. Hayu urang tingali sareng ngaevaluasi "novelty Ukraina" ieu babarengan sareng anjeun. (Salaku panjelasan alit. Téks miring anu kagolong kana situs Ukraina, biasa

Angkatan Laut Polandia antara Perang Dunya

Angkatan Laut Polandia antara Perang Dunya

Saatos runtuhna tilu karajaan (Rusia, Jérman sareng Austria), nagara Polandia dihasilkeun deui dina 1918. Bareng sareng kebangkitan éta, éta nyita sababaraha lahan Rusia sareng Jérman anu pantes, nampi bonus 90 km ti basisir Bétika, anu ayeuna kedah dibela