Kandaraan waja 2022, Oktober

Sedeng tank Harimau. Satuan asing pikeun tentara Indonésia

Sedeng tank Harimau. Satuan asing pikeun tentara Indonésia

Indonesia narékahan ngawangun tentara anu kuat sareng maju, tapi kamampuan industri nyalira henteu cekap pikeun nyanghareupan tantangan sapertos kitu. Kusabab kitu, anjeunna kedah naros ka nagara katilu pikeun bantosan. Salah sahiji proyek utama anu nembé ayeuna nuju dimekarkeun dina kerangka kerja sama

Tangki MMWT mimiti produksi. Turki berkembang, Indonesia ngarepkeun

Tangki MMWT mimiti produksi. Turki berkembang, Indonesia ngarepkeun

Tangki MMWT anu dipasang Turki. Poto FNSS / fnss.com.tr Dina Méi 2015, Turki sareng Indonésia nandatanganan perjanjian ngeunaan pangwangunan gabungan tank médium Modern Medium Weight Tank (MMWT). Salami sababaraha taun ka payun, FNSS sareng PT Pindad nyiapkeun desain

Panantang 3. Kontrak modernisasi sareng rencana ka hareup

Panantang 3. Kontrak modernisasi sareng rencana ka hareup

Challenger 2 LEP ti RBLS di 2019, Angkatan Darat Inggris nyusun sareng nyatujuan rencana pikeun ningkatkeun kakuatan tankna. Ogé, hiji proyék parantos dipilih, numutkeun tanghi utama anu nangtang pikeun Challenger 2 bakal dimodernisasi. Rheinmetall BAE dilaporkeun bakal aub dina ngamutahirkeun alat-alat na

Rencana ageung pikeun komplek robotic RCV-M

Rencana ageung pikeun komplek robotic RCV-M

Ripsaw M5 kalayan modul tempur - RCV-M dina uji coba laut Ayeuna, sababaraha struktur Péntagon sareng sajumlah organisasi komérsial ngalaksanakeun program Robotic Combat Vehicle. Tujuanana nyaéta nyiptakeun tilu sistem robotic anu béda

Karuhun tina bak munggaran

Karuhun tina bak munggaran

Uap sareng, salian ti éta, traktor drive sadaya-roda perusahaan Fowler dina patén John Whittingham "Achaz ngalahirkeun Iyer; Jaera puputra Alemeph, Azmaveth sareng Zambri; Zambri ngalahirkeun Motsu.”1 Babad 9:42 Naon kajadian sateuacan tank munggaran? Upami anjeun nyandak buku karya O. Drozhzhin "Land Cruisers" (1942

Dina lapangan latihan sareng di udara, tapi henteu di angkatan darat. Kahareup KAZ "Arena-M"

Dina lapangan latihan sareng di udara, tapi henteu di angkatan darat. Kahareup KAZ "Arena-M"

Salah sahiji mock-up tank sareng Arena-M KAZ anu nunjukkeun kapungkur. Poto Gurkhan.blogspot.com Di nagara urang, sababaraha kompleks perlindungan aktif kendaraan waja tina kulawarga Arena parantos didamel. Produk ieu sababaraha kali ngonfirmasi performa tinggi na nalika tés, tapi henteu acan dugi

Tangki "IF" tina waktos sareng jalma anu bénten-bénten

Tangki "IF" tina waktos sareng jalma anu bénten-bénten

A7VU dina uji coba dina usum panas 1918 … panginten dugi ka lima puluh jalmi séhat moal ngahontal lima, naha anjeun leres-leres ngancurkeun sakumna kota kurangna lima? Saur anjeunna, "Kuring moal musnahkeun upami kuring mendakan opat puluh lima di dinya." Kajadian 18:28 Tanghi tina riwayat alternatip. Dina basa Inggris, "upami" hartosna "IF". Sareng éta merenah

Masalah geter dina kendaraan waja tina kulawarga Ajax. Kaputusan ditunggu

Masalah geter dina kendaraan waja tina kulawarga Ajax. Kaputusan ditunggu

BRM Ajax dumasar kana platform anu sami nami Henteu lami pisan janten dipikaterang yén kendaraan lapis anu ngajanjikeun Ajax, dikembangkeun ku urutan Angkatan Darat Inggris, nunjukkeun kakurangan anu anyar nalika tés. Geter sareng noise nalika gerak henteu ngan ukur ngaganggu padamelan awak, tapi ogé ngancam kasihatanana

Kumaha aranjeunna ningali prospek pikeun ngawangun tank di Rusia

Kumaha aranjeunna ningali prospek pikeun ngawangun tank di Rusia

Tulisan "Prospék pikeun ngembangkeun armada tank ngemutan tren global" nampilkeun hasil diskusi ku wawakil militér sareng industri dina konperénsi ilmiah-praktis ngeunaan masa depan armada tank Rusia. Dumasar kana hasil, kacindekan anu langkung menarik ditarik. Dina sababaraha diantarana di

Perlindungan tank T-80BVM: tingkat dasar, komponén énggal sareng prospek pangwangunan

Perlindungan tank T-80BVM: tingkat dasar, komponén énggal sareng prospek pangwangunan

Tangki utama T-80BV, dikembangkeun dina pertengahan 80an. Mesinna ngagaduhan booking anu paling sampurna sareng nyandak sistem remote control. Ayeuna, program utama modérenisasi tina tank utama T-80B anu aya sesuai sareng proyék T-80BVM anu anyar dilaksanakeun di nagara urang. Proyék ieu nyayogikeun renovasi anu komprehensif

Pangangkut uap ngumbara di Afrika, sedengkeun tank modéren anu panjang-panjang tiasa ngumbara ngalangkungan tundra

Pangangkut uap ngumbara di Afrika, sedengkeun tank modéren anu panjang-panjang tiasa ngumbara ngalangkungan tundra

Karéta jalan uap pikeun ngangkut prajurit Inggris ngalangkungan Afrika nalika Perang Boer Dinten-wengi-siang-wengi - urang ngalangkungan Afrika, Beurang-wengi-siang-wengi - sadayana Afrika anu sami. (Debu-debu-debu-debu - tina leumpang sapatu bot!) Teu aya liburan dina perang! Rudyard Kipling "Debu". Ditarjamahkeun ku A. Onoshkovich-Yatsyn

"Tangki ieu Porokhovshchikov"

"Tangki ieu Porokhovshchikov"

Salah sahiji poto paling kawéntar anu ngalirkeun ampir sadaya publikasi dina jaman Soviét … Tanghi tina riwayat alternatip. Di jaman Soviét, nyaéta ti 1949, dianggap yén ulang taun tank di Rusia dianggap 18 Méi 1915, nalika tés tina "tank A. Porokhovshchikov" "Vezdekhod" dimimitian

Naha Ukraina tiasa memodernisasi bak Soviét

Naha Ukraina tiasa memodernisasi bak Soviét

Di Ukraina, aranjeunna henteu ngantepkeun harepan anu teu tiasa direalisasikeun pikeun janten kakuatan tank anu hébat sareng, salian ti promosi supertank mitos "Nota", anu henteu pernah aya, aranjeunna mimiti ngagambarkeun warna-warni kumaha aranjeunna modérisikeun tank T-64. Éta mangrupikeun dasar tina pasukan tanki tentara Ukraina, Ukraina ngagaduhan

Tank anu tiasa pisan aya

Tank anu tiasa pisan aya

Tangki uap James Cowen. Perdana Menteri Inggris Palmerston ngémutan mobilna "henteu beradab", sanaos prototipe na didamel, bahkan nyetir kalayan kecepatan 8 km / jam. Éta bakal logis pikeun nyiptakeun jalan raya di sapanjang basisir Inggris pikeun mobil sapertos kitu. Supados nalika aya ancaman panyerang, aranjeunna tiasa

Tangki Rusia tina kanyataan alternatip

Tangki Rusia tina kanyataan alternatip

Saha anu nyarios ieu, sareng anu paling penting - ngabuktikeun yén tank Rusia anu munggaran henteu tiasa nyarupaan mobil ieu tina pilem "Indiana Jones and the Last Crusade?" Sareng Gusti ningali sagala rupa anu Anjeunna jiptakeun, sareng ayeuna, saé pisan. Kajadian 1:31 sajarah alternatif. Tangtosna, sajarah ngeunaan wanda perpisahan

Bélarus nampilkeun gaganti operator tanaga lapis Soviét. Pangangkut tanaga lapis Volat V2

Bélarus nampilkeun gaganti operator tanaga lapis Soviét. Pangangkut tanaga lapis Volat V2

BTR Volat V2, MZKT-690003, poto: milex.belexpo.by Debut anu lengkep dilaksanakeun dina pameran

Leclerc XLR: saingan pikeun "Armata" atanapi upaya ngudag "Leopard"

Leclerc XLR: saingan pikeun "Armata" atanapi upaya ngudag "Leopard"

Biola munggaran sistem kaamanan Éropa Perancis mendakan dirina dina kaayaan anu rada sesah. Dina hiji sisi, nagara boro-boro disebut kapala Uni Éropa, sabab aya Jerman anu langkung kuat sacara ékonomina. Di sisi anu sanésna, anu terakhir asup kana kateupastian pamilihan umum anu ngancam pikeun ngoyagkeun yayasan

Aranjeunna nyobian nutupan gumpalan sareng tank Nota Ukraina kalayan ngembangkeun tank Soviet Boxer

Aranjeunna nyobian nutupan gumpalan sareng tank Nota Ukraina kalayan ngembangkeun tank Soviet Boxer

Kuring reuwas maca tulisan "Faktor Objektif ngalawan" Nota "dina VO. Gagalna "Objek 477A". Keuna ku spekulasi, tipuan sareng imajinasi pangarang anu teu kaampeuh. Dimana asal inpormasi ieu? Ternyata nembé aya tulisan propaganda ngeunaan anu disebatna

Turbin gas tank: sawala dina kaca "Buletin kandaraan waja"

Turbin gas tank: sawala dina kaca "Buletin kandaraan waja"

GTD-1000. Sumber: army.lv Perkembangan munggaran Dina lajuning siklus bahan ngeunaan sajarah wangunan mesin tanki domestik, éta pantes dipertimbangkeun dina pamekaran téma turbin gas. Tétéla, teu aya konsensus di antara insinyur Soviét ngeunaan kapastian mesin turbin gas di

Volat V-2. Pangangkut personalia waja modéren pikeun tentara Bélarus

Volat V-2. Pangangkut personalia waja modéren pikeun tentara Bélarus

Tanggal 23 Juni, paméran téknis-militér MILEX-2021 dibuka di Minsk, anu mangrupikeun platform utama pikeun nunjukkeun prestasi industri pertahanan Bélarus. Salah sahiji paméran utama paméran waktos ayeuna nyaéta MZKT-690003 atanapi Volat V-2 operator lapis waja, dikembangkeun ku Minsk

Kandaraan waja Amérika

Kandaraan waja Amérika

Versi munggaran tina traktor tempur lapis waja gaya Amérika. Perhatian ditarik kana roda anu nganggo pneumatik, anu leres-leres henteu cocog pikeun kendaraan tempur Nalika anjeun kaluar perang ngalawan musuh anjeun sareng ningali kuda sareng kereta, sareng langkung seueur jalma tibatan anu anjeun gaduh, maka tong sieun ku aranjeunna, sabab sareng anjeun

Faktor tujuan ngalawan Nota. Gagalna "Objek 477A"

Faktor tujuan ngalawan Nota. Gagalna "Objek 477A"

Versi awal proyek "477" atanapi "Hammer" Nembe, publikasi Internét Ukraina Defense Express sakali deui émut kana proyék tank perang utama "Objek 477". Disebatkeun yén versi panganyarna tina MBT sapertos, katelah "477A" atanapi "Nota", tina segi ciri sareng kamampuan

"Visor" kanggo bak. Cara anyar panyalindungan T-72B3

"Visor" kanggo bak. Cara anyar panyalindungan T-72B3

T-72B3 tank tina divisi Taman di Red Square, 9 Mei 2021. Anjeun tiasa nimbangkeun dua sét panyalindungan dinamis dina dahi sareng hateup menara Nembe janten dikenal yén alat panyalindungan tambahan énggal parantos dikembangkeun pikeun Rusia tank perang utama. Unit anu bentukna karakteristik dimaksudkeun pikeun

Diesel rupa-rupa: kumaha tentara Soviét milih mesin tank

Diesel rupa-rupa: kumaha tentara Soviét milih mesin tank

Diesel UTD-20. Sumber: fb.ru Pikeun ngaganti B-2 sareng henteu ngan ukur Anu dihormat B-2 ku akhir perang janten mesin tank utama. Kalayan parobihan alit, mesin solar dipasang duanana dina bak sedeng sareng dina versi paksa pikeun kendaraan beurat. Dina total, salami taun perang, dina waktos anu béda, aranjeunna ngahasilkeun

Tangki solar 5TDF: lahirna pajeulitna

Tangki solar 5TDF: lahirna pajeulitna

T-64 mangrupikeun kendaraan anu kedah disaring langsung. Pangpangna kusabab mesin solar 5TDF. Sumber: ru.wikipedia.org Charomsky sareng mesin solarna Sakumaha didadarkeun di bagian carita sateuacanna ngeunaan mesin diesel 5TDF anu unik, akar pembangkit listrik balik deui kana ngawangun mesin pesawat. Sareng mimiti aranjeunna pakait

Ditangkep "Centurions": armor Inggris di Kubinka

Ditangkep "Centurions": armor Inggris di Kubinka

"Centurion" dina Kubinka. 80-an. Sumber: andrei-bt.livejournal.com "Centurions" anu éléh Hésé disumputkeun dina kantong. Utamana nalika awl ieu beuratna langkung ti 45 ton sareng diadopsi ku 14 nagara. Ieu mangrupikeun "Centurion" Inggris, anu mimiti sumping ka USSR di 1952 di antara piala

"Mawa hawa lapis waja mahal": karep mesin mesin tank 5TDF

"Mawa hawa lapis waja mahal": karep mesin mesin tank 5TDF

5TDF. Sumber: autocentre.ua Tilu pahlawan Sakumaha anjeun terang, wangunan mesin tanki domestik didasarkeun kana tilu desain konci - V-2, 5TDF sareng GTD-1000. Hal anu paling luar biasa nyaéta sadaya mesin sumping kana kompartemen mesin-transmisi tank tina penerbangan. Dina pamekaran mesin solar V-2 sareng 5TDF

Kurangna baju waja: Pentagon ngagaduhan résiko ditingalkeun tanpa kendaraan tempur tentara leumpang anyar

Kurangna baju waja: Pentagon ngagaduhan résiko ditingalkeun tanpa kendaraan tempur tentara leumpang anyar

M2A4 Bradley. Sumber: invoen.ru nona lami M2 Bradley Sacara ketat, mobil-mobil kulawarga Bradley moal tiasa disebat kaleuleuman teuing. Mimiti produksi BMP Amérika ti saprak 1980. Pikeun babandingan: tentara Rusia masih ngalayanan kendaraan anu teu sopan sacara moral sareng téhnis BMP-1 sareng BMP-2

T-18 tank dukungan kendaraan tempur dumasar kana platform Armata

T-18 tank dukungan kendaraan tempur dumasar kana platform Armata

Dina tulisan samemehna, urang nalungtik konsép tank rudal multifungsi (MFRT), sanggup nambihan sareng, dina sababaraha hal, ngaganti tank perang utama (MBT) anu aya di medan perang. Kisaran amunisi anu diusulkeun pikeun MRF bakal ngamungkinkeun pikeun ngalawan sacara efektif henteu ngan ukur ku kendaraan waja

Tilu puluh genep amunisi tank rokét ngahijikeun

Tilu puluh genep amunisi tank rokét ngahijikeun

Dina tulisan samemehna, kami nalungtik kaunggulan tank rokét anu aya hubunganna sareng tank anu dilengkepan meriam, ogé kamungkinan ngahijikeun amunisi pikeun sistem rudal anti tank tank (SPTRK), sistem rudal anti-pesawat militér (SAM) , helikopter tempur sareng teu dijalankeun

Pakarang tina tank anu ngajangjikeun: mariem atanapi misil?

Pakarang tina tank anu ngajangjikeun: mariem atanapi misil?

Dina awalna aya mariem Pakarang perang utama tank perang nyaéta mariem. Hal ieu ampir-ampiran, dimimitian, panginten, ti saprak Perang Dunya Kadua (Perang Dunia Kadua), nalika tank ningali pandangan anu mantep, dugi ka ayeuna. Kaliber gun tank tangtosna mangrupikeun kompromi antara kabutuhan ngancurkeun tank

T-17. Tangki rudal multifungsi dumasar kana platform Armata

T-17. Tangki rudal multifungsi dumasar kana platform Armata

T-17 Multifunctional Missile Tank (MFRT) mangrupikeun konsép anu dirancang pikeun mertimbangkeun kamungkinan nyiptakeun jinis senjata ieu. Kandaraan tarung tentara leumpang beurat (TBMP) T-15 sakuduna dipaké salaku chassis MRFT. Alesan utama pikeun kaputusan ieu nyaéta ayana dina T-15

Sejarah nyiptakeun LEGEND - 40 taun bak T-72

Sejarah nyiptakeun LEGEND - 40 taun bak T-72

40 taun ka pengker, dina tanggal 7 Agustus 1973, obyék 172M dilayanan. Prosés nyiptakeun tank T-72 dimimitian ku SK Déwan Menteri USSR 15 Agustus 1967 "Nalika ngalengkepan Angkatan Darat Soviét sareng tank sedeng T-64 énggal sareng ngembangkeun kapasitas pikeun produksi na. ", v

T-72B3  naon sato galak ieu? Bagéan 1

T-72B3 naon sato galak ieu? Bagéan 1

Kata Pengantar Aya seueur rumor ngeunaan munculna modérenisasi T-72B ka tingkat T-72B3. Aya sababaraha jinis ulasan pikeun mobil ieu - ti paling sumanget dugi ka nyiksa langsung. Sareng nalika dina bulan Pébruari 2013 paréntah Distrik Militer Kulon ngirimkeun laporan ka Menteri Pertahanan

T-72B3  naon sato galak ieu? Bagéan 2

T-72B3 naon sato galak ieu? Bagéan 2

Kami teraskeun terang modérenisasi T-72B3. Dimimitian dina bagian 1. - Mesin mesin koaksial: Mesin mesin koaksial teu robih - PKT dipercaya, PKTm. Bisi wae, teu aya inpormasi ngeunaan vérsi tank "Pecheneg" sareng "Pecheneg-2". Poto 41: Pistol mesin PKT. Kuring heran sabaraha perhatian anu dibayar pikeun isolasi anu dipercaya

Magnterium magnum tina ngawangun tank domestik

Magnterium magnum tina ngawangun tank domestik

Tulisan ieu mangrupikeun upaya pikeun nyaritakeun ngeunaan "misteri hébat" pangembang domestik kendaraan lapis waja, ngandelkeun kanyataan anu terkenal anu kumaha waé janten milik média sareng opini umum, ngeunaan salah sahiji tank anu paling pikaresepeun sareng misterius

"Jagdtiger". Beurat teuing ngalawan

"Jagdtiger". Beurat teuing ngalawan

"Jagdtiger", hasil tina perang Thunder Thunder "Jagdtiger" janten makuta pamekaran kelas penghancur tank di Jérman Hitler. Kendaraan ageung sareng ageung, didamel dumasar kana tank beurat "Macan II", kagungan gedong roda anu alus-waja, anu dimungkinkeun pikeun nempatkeun péstol kaliber ageung. Saperti dina

Pamakéan nangkep "Panthers" sareng "Macan" dina tahap akhir Perang Patriotik Ageung

Pamakéan nangkep "Panthers" sareng "Macan" dina tahap akhir Perang Patriotik Ageung

Puncak panggunaan kandaraan lapis baja Jérman dina Angkatan Darat Beureum sumping mimiti 1942 - pertengahan 1943. Dina paruh kadua perang, industri domestik sanggup nyéépkeun tungtutan tentara aktif dina bak sareng masang artileri nyalira. Sanaos henteu sadayana saé kalayan kualitasna

Pamakéan kandaraan waja Jerman dina jaman paséa

Pamakéan kandaraan waja Jerman dina jaman paséa

Saatos akhir Perang Dunya II, sababaraha ratus sampel kendaraan waja anu tiasa dianggo sareng dugi ka hiji satengah rébu kendaraan anu rusak sareng rusak cocog pikeun restorasi tetep di nagara-nagara anu ilubiung dina perang. Salaku tambahan, di perusahaan tina Reich Katilu, teu musnah ku bom na

Pamakéan tank Jerman ditangkep sareng senapan nyalira dina periode awal Perang Dunya II

Pamakéan tank Jerman ditangkep sareng senapan nyalira dina periode awal Perang Dunya II

Dina période awal perang, kakuatan panyerang utama Panzerwaffe nyaéta bak-tank anu diwangun di pabrik Jerman: Pz.Kpfw.II, Pz.Kpfw.III, Pz.Kpfw.IV, néwak Czechoslovakian PzKpfw. 35 (t) sareng PzKpfw . 38 (t), ogé gun nyalira StuG.III. Numutkeun inpormasi anu diterbitkeun dina buku panduan