Barisan mariem jeung mortir 2022, Oktober

Barisan mariem jeung mortir anti-tank Cina nalika Perang Tiis

Barisan mariem jeung mortir anti-tank Cina nalika Perang Tiis

Dina paruh kadua 1950-an, militér Tiongkok ngayakeun inok artileri anti tank. Sadayana pérak Amérika sareng Jepang 37 - 47 mm anu teu lami parantos pensiunan. Soviét 45-mm, Jérman 50-mm, Inggris sareng Amérika 57-mm bedil dipindahkeun ka panyimpenan sareng dianggo dina latihan

Siberian "Solntsepek"

Siberian "Solntsepek"

Dina période ti 1977 dugi ka 1994, sistem rokét peluncuran sababaraha unik, sistem flamethrower beurat TOS-1 (kode "Buratino"), dikembangkeun, sareng di 1995 - diadopsi. Éta kalebet: wahana tempur (BM) dina sasis tank sareng rangkep panungtun waja (dikembangkeun ku FSUE KBTM

Senjata anti tank Cina dipajang di Museum Militer Revolusi Cina

Senjata anti tank Cina dipajang di Museum Militer Revolusi Cina

Sakumaha didadarkeun di bagian saencanna wisata virtual Museum Perang Revolusi Cina, dina taun 1930an, aya kerjasama militér-téknis aktif antara Jérman sareng Cina. Dina mimiti Perang Sino-Jepang di 1937, Cina ngagaduhan jumlah Jérman 37-mm

Barisan mariem jeung mortir anti-tank Cina dina Perang Sino-Jepang sareng Perang Sipil

Barisan mariem jeung mortir anti-tank Cina dina Perang Sino-Jepang sareng Perang Sipil

Dina taun 1930an, Cina mangrupikeun nagara pertanian anu teu maju. Kasundaan ékonomi sareng téknologi beuki parah ku kanyataan yén sababaraha faksi perang diperjuangkeun pikeun kakawasaan di nagara éta. Ngamangpaatkeun kalemahan pamaréntahan pusat, latihan henteu cekap sareng alat-alat goréng

Desain konsép komplek artileri AFAS / M1 - FARV / M1 (USA)

Desain konsép komplek artileri AFAS / M1 - FARV / M1 (USA)

AFAS / M1 gun nyalira dina posisi némbakan Dina pertengahan taun dalapan puluhan, Amérika Serikat nalungtik masalah nyiptakeun howitzer mandiri 155-mm anu ngajangjikeun pikeun ngaganti M109 Paladin, anu pamustunganana nyababkeun mimiti AFAS program sareng mecenghulna gun nyalira XM2001 Crusader anu berpengalaman. Salami periode ieu, éta diusulkeun sareng dikerjakeun

Perkenalan ESU TK dina artileri pasukan darat

Perkenalan ESU TK dina artileri pasukan darat

Ayeuna, tentara Rusia nerapkeun Sistem Kontrol Taktis Unified (ESU TZ). Loop kontrol umum nuju didamel, ngahijikeun sadaya cabang angkatan bersenjata, kalebet artileri. Modérnisasi sapertos kitu kedah ngalegaan sacara signifikan kamampuan tempur tentara, sareng positip

Ngajanjikeun sistem rudal NMESIS pikeun USMC

Ngajanjikeun sistem rudal NMESIS pikeun USMC

Kompleks NMESIS ngaluncurkeun rokét NSM. Kinten-kintenna, Nopémber 2020 Nembe, sababaraha organisasi Amérika sareng luar nagari ngembangkeun sistem rudal basisir NMESIS anu ngajangjikeun. Produk ieu dimaksudkeun pikeun Corps Kelautan sareng ka hareupna

Naon anu dipikaterang ngeunaan sistem pertahanan hawa sedeng Ukraina

Naon anu dipikaterang ngeunaan sistem pertahanan hawa sedeng Ukraina

Tata ruang sistem pertahanan udara sedeng Ukraina, paméran di Kiev, Juni 2021, poto: mil.in.ua Dinten ayeuna, pertahanan udara Ukraina henteu dina kaayaan anu paling siap tempur, sapertos sadaya kakuatan bersenjata nagara éta , anu salamet tina runtuhna USSR sareng guncangan anu saurna pisan. Ku sababaraha cara, anti pesawat

Kamajuan kerja dina proyék TOS-2 "Tosochka"

Kamajuan kerja dina proyék TOS-2 "Tosochka"

TOS-2 di alun-alun beureum, 24 Juni 2020 Poto ku Departemen Pertahanan RF Tanggal 24 Juni 2020, nalika pawai di Red Square, démo umum munggaran ngeunaan sistem flamethrower beurat TOS-2 Tosochka lumangsung. Teras téhnik na angkat ka tés, numutkeun kana hasil anu nasib salajengna bakal ditangtoskeun

Pamakéan gun anti-pesawat Jerman 105 sareng 128 mm anu kawengku

Pamakéan gun anti-pesawat Jerman 105 sareng 128 mm anu kawengku

Salian ti senapan anti-pesawat 88-mm anu kawéntar, unit pertahanan udara Jérman Nazi gaduh 105 sareng 128-mm gun anti-pesawat. Nyiptakeun sistem artileri jarak jauh sareng luhur sapertos ieu pakait sareng kanaékan kagancangan sareng jangkungna pangebom, ogé sareng kahoyong ningkatkeun daerah karusakan fragméntasi

Khrushchev's Tsar Cannon. 406-mm gun "Kondensor"

Khrushchev's Tsar Cannon. 406-mm gun "Kondensor"

406-mm artileri dipasang "Kondénsor 2P" dina parade di Moscow Cannon pangageungna dina sajarah. Unit artileri mandiri 406-mm kakuatan khusus "Condenser 2P" (indéks GRAU 2A3) tiasa aman disebat "Tsar Cannon" dina waktosna. Kitu ogé tina mortir "Oka", anu panjangna pikasieuneun

Mortir panggedéna dina sajarah. Modél mandiri 2B1 "Oka"

Mortir panggedéna dina sajarah. Modél mandiri 2B1 "Oka"

Di payuneun aya mortir mandiri 2B1 "Oka". Meriem pangageungna dina sajarah. Diantara sistem artileri anu paling kuat, mortir Soviét 2B1 "Oka" nyalira pasti moal leungit. Mortir 420mm, diwanohkeun dina jangkungna Perang Tiis, sering disebut klub nuklir Soviét. ieu

Kulawarga Yingji-18 misil pelayaran

Kulawarga Yingji-18 misil pelayaran

Pengangkut sareng misil Yingji-18 dina parade. Poto Kamentrian Pertahanan Républik Républik Tiongkok Angkatan Laut PLA ngagaduhan rupa-rupa senjata rudal kelas anu béda-béda. Sababaraha jinis misil pelayaran dioperasikeun sakaligus, dirancang pikeun nyerang permukaan atanapi target basisir. Sababaraha taun ka pengker

Ngagantian pikeun "Awan". Central Research Institute Tochmash parantos ngembangkeun amunisi pelindung anu énggal

Ngagantian pikeun "Awan". Central Research Institute Tochmash parantos ngembangkeun amunisi pelindung anu énggal

Peluncur pikeun amunisi anyar Sistem macét anu ngajanjikeun anu dirancang pikeun dipasang dina kendaraan tempur lapis waja parantos dikembangkeun sareng diuji. Dina komposisi sareng prinsip operasina, éta sami sareng sistem nyebar 902 "Tucha", tapi éta nganggo

Mortir tentara Rusia. Dinten ayeuna sareng énjing

Mortir tentara Rusia. Dinten ayeuna sareng énjing

Mortir portabel 82-mm 2B14 "Dulang". Photo Arms-expo.ru Ti saprak tilu puluhan, komponén anu paling penting pikeun senjata artileri pasukan kami nyaéta sababaraha mortir. Dina palayanan aya sajumlah ageung sistem sapertos anu béda-béda jinis sareng dina haliber anu béda. Dimana

Kirimkeun proyektil 100 kilométer. Status sareng prospek program ERAMS

Kirimkeun proyektil 100 kilométer. Status sareng prospek program ERAMS

Tembakan rékaman tina gun XM1199 nyalira ku proyéktil X M1113 dina kisaran 70 km, Désémber 2020. Poto ku US ARmy The Pentagon sareng sajumlah perusahaan Amérika nuluykeun damel dina program ERAMS, anu tujuanana nyaéta pikeun nyiptakeun proyektil artileri jarak jauh anu ngajangjikeun. Rengse ayeuna

Ékspérimén anyar Cina: 20-barel artileri dipasang

Ékspérimén anyar Cina: 20-barel artileri dipasang

Geser presentasi ku poto ti toko majelis Cina neraskeun percobaan anu luar biasa sareng luar biasa na dina bidang senjata. Satuan artileri eksperimen kalayan blok puteran 20 tong haliber leutik nembé diwangun sareng diuji. Saeutik pisan anu dipikaterang ngeunaan anjeunna dugi ka ayeuna, tapi data anu sayogi

Pakarang panggedéna dina sajarah anu henteu kantos merjuangkeun. Mortar Saeutik Daud

Pakarang panggedéna dina sajarah anu henteu kantos merjuangkeun. Mortar Saeutik Daud

Pakarang panggedéna dina sajarah. Julukan sonorous sareng ironis "Little David" dipasihkeun ka mortir Amérika 914-mm, diwangun nalika Perang Dunya Kadua. Sanaos haliber anu hébat, senjata ieu, anu ngaleuwihan karéta api Jérman ageung

Koalisi sareng Malva. Prospék pikeun howitzers otomatis dina chassis roda

Koalisi sareng Malva. Prospék pikeun howitzers otomatis dina chassis roda

Dilacak bedil nyalira 2S35 sareng 2S19 di Alun-alun Beureum. Poto AP RF Ayeuna, tentara Rusia angkatan sareng sababaraha unit artileri nyalira ku senjata howitzer, didamel dina chassis anu dilacak. Di pikahareupeun, éta direncanakeun pikeun nyandak jasa sakaligus dua senjata howitzer nyalira

Sistem rudal anti-pesawat Turki HISAR

Sistem rudal anti-pesawat Turki HISAR

Peluncuran uji komplek HISAR-A, 2019 Dasar sistem pertahanan udara Turki ayeuna mangrupikeun kompléks buatan Amérika. Mimiti, ieu mangrupikeun kompléks MIM-14 Nike-Hercules sareng MIM-23 Hawk anu terhormat. Modél munggaran kompléks ieu tiasa dianggo dina akhir taun 50an

Artileri kapayunna: modérnisasi ACS 2S19 "Msta-S" sareng prospek na

Artileri kapayunna: modérnisasi ACS 2S19 "Msta-S" sareng prospek na

ACS 2S19 "Msta-S" dina némbakan Pakarang angkatan darat Rusia diwangun ku sababaraha jinis pamasangan artileri nyalira ku ciri anu béda sareng kamampuan. Dugi ka ayeuna, kendaraan anu paling nyebar di kelas ieu nyaéta ACS 2S19 "Msta-S" tina sajumlah modifikasi. Éta

Sistem artileri angkatan laut anu beurat di Rusia sareng Jérman nalika Perang Dunya Kahiji: ngagarap kasalahan

Sistem artileri angkatan laut anu beurat di Rusia sareng Jérman nalika Perang Dunya Kahiji: ngagarap kasalahan

Materi ieu mangrupikeun hasil tina kasalahan sareng menerkeun kalepatan anu kuring damel dina tulisan "Rusia sareng Jerman angkatan laut angkatan laut ageung Perang Dunya Kahiji", sareng ogé nyayogikeun inpormasi tambihan anu kuring henteu ngagaduhan nalika nyerat. Dina mimitina

Sistem rudal anti-pesawat Jepang modéren

Sistem rudal anti-pesawat Jepang modéren

Dina waktos Perang Tiis réngsé, Jepang ngagaduhan poténsi ilmiah sareng téknis anu ngamungkinkeun pikeun sacara mandiri nyiptakeun sistem rudal anti-pesawat jarak jauh anu modéren sareng sedeng. Ayeuna, Angkatan Pertahanan Diri Jepang utamina dilengkepan ku sistem pertahanan udara anu dikembangkeun di Jepang. Kajadian

Barisan mariem perang anti-tank Soviét saatos perang

Barisan mariem perang anti-tank Soviét saatos perang

Saatos réngsé perang, di USSR, artileri anti tank aya angkatan sareng: 37-mm gun hawa dina modél 1944, modél 45-mm anti-tank gun. 1937 sareng arr. 1942, 57-mm anti-tank senjata ZiS-2, divisi 76-mm ZiS-3, 100-mm gun lapangan, 1944

Meriam panguatna Hitler. Pakarang Dora Super Beurat

Meriam panguatna Hitler. Pakarang Dora Super Beurat

Modél 800-mm Dora mariem Anu meriam pangageungna dina sajarah. Dora mangrupikeun senjata unik. Pistol karéta api 800-mm super beurat nyaéta makuta pamekaran artileri tentara Jérman nalika Perang Dunya Kadua. Dimekarkeun ku insinyur perusahaan Krupp anu kawéntar, senjata ieu anu pangkuatna

Pakarang panggedéna dina sajarah. 520-mm railway howitzer Obusier de 520 modele 1916

Pakarang panggedéna dina sajarah. 520-mm railway howitzer Obusier de 520 modele 1916

Obusier de 520 modele 1916 520 mm karéta api howitzer Dina gilirannana, tentara Jérman mimitina ngandelkeun sistem artileri beurat, anu sakuduna

Mortar "Karl". "Klub" Jérman pikeun Bénténg Brest

Mortar "Karl". "Klub" Jérman pikeun Bénténg Brest

Mortir 600-mm "Karl" sareng operator cangkang dina chassis tina tank Pz.Kpwf. IV Ausf. E, poto: waralbum.ru Pakarang panggedéna dina sajarah. Kalayan kakawasaan Hitler di 1933, damel dina nyiptakeun jenis senjata anyar sareng alat-alat militér diageungkeun di Jérman. Militerisasi nagara teraskeun

Pakarang panggedéna dina sajarah. Badag Bertha

Pakarang panggedéna dina sajarah. Badag Bertha

Vérsi sélulér "Big Bertha", tipe M, olok-olok Nalika pecah Perang Dunya Kahiji, artileri beurat Jérman mangrupikeun salah sahiji anu pang saé di dunya. Dina hal jumlah bedil beurat, urang Jérman langkung seueur tibatan lawanna ku urutan gedena. Kaunggulan Jérman boh kuantitatif boh kualitatif

Pakarang panggedéna dina sajarah. Kaliber laut

Pakarang panggedéna dina sajarah. Kaliber laut

Kapal perang HMS Benbow nganggo bedil 413-mm Satengah kadua abad ka-19 mangrupikeun salah sahiji latihan pikeun balapan senjata, anu puncakna dina Perang Dunya Kahiji. Salami periode ieu, insinyur militér ngembangkeun senjata anu langkung maju sareng kuat, kalebet pikeun armada. Dina akhir abad ka-19 di

Barisan mariem anti-pesawat Jepang haliber sedeng sareng ageung

Barisan mariem anti-pesawat Jepang haliber sedeng sareng ageung

Dina serangan udara di Amérika B-29 pengebom beurat Superfortress di kapuloan Jepang, tétéla yén lamun aranjeunna ngapung di tempat anu luhur, maka bagian utama tina pakarang anti-pesawat Jepang henteu tiasa ngahontal éta. Salila perang, urang Jepang nyobian nyiptakeun senjata anti-pesawat kaliber ageung anyar kalayan anu ageung

Barisan mariem jeung mortir anti-hiber leutik Jepang

Barisan mariem jeung mortir anti-hiber leutik Jepang

Nunjukkeun yén pengebom strategis B-29 Superfortress tiasa beroperasi dina ketinggian langkung ti 9 km, gun anti-pesawat beurat kalayan ciri balistik tinggi diperyogikeun pikeun merangan aranjeunna. Nanging, salami pikasieuneun ngalawan kota Jepang nganggo

Ditangkap meriam 105-mm sareng alat berat lapangan 150-mm dina jasa di Angkatan Darat Beureum

Ditangkap meriam 105-mm sareng alat berat lapangan 150-mm dina jasa di Angkatan Darat Beureum

Pasukan angkatan bersenjata Jérman Nazi ngagaduhan seueur sistem artileri pikeun sababaraha tujuan, dihasilkeun di Jérman, ogé di nagara-nagara anu dijajah. Sareng Angkatan Darat Beureum pasti mamang sareng nganggo seueur diantarana. Tapi dinten ieu urang bakal nyarioskeun ngeunaan senjata api sareng howitzers

Anggo bedil anti-pesawat Jerman anu nganggo 88-mm

Anggo bedil anti-pesawat Jerman anu nganggo 88-mm

Militan 88-mm Jérman, ogé dikenal salaku "Acht-Komma-Аcht Zentimeter" (dalapan, dalapan séntiméter), janten simbol anu sami pikeun senjata Jérman Perang Dunya II, sapertos pengebom Ju 87 atanapi Pz.Kpfw.VI Tiger Ausf Tangki E.E gun 88-mm dianggo henteu ngan ukur ngalawan penerbangan, kalayan kakurangan

Ditangkep howitzers 105-mm Jérman dina jasa di Angkatan Darat Beureum

Ditangkep howitzers 105-mm Jérman dina jasa di Angkatan Darat Beureum

Salila Perang Dunya Kadua, 105-mm howitzers mangrupikeun dasar tina seuneu tina artileri divisional Jerman. Le.F.H.18 bedil tina sababaraha modifikasi dianggo ku pasukan Jérman ti mimiti ka dinten-dinten akhir perang. Dina jaman paska perang, howitzers buatan 105-mm buatan Jerman di sajumlah nagara

Nangkep senjata tentara leumpang Jérman dina jasa di Angkatan Darat Beureum

Nangkep senjata tentara leumpang Jérman dina jasa di Angkatan Darat Beureum

Pasukan Soviét mimiti nganggo senjata sareng mortir anu ditawan dina Juli 1941. Tapi dina bulan-bulan mimiti perang, panggunaan na nyaéta episodik sareng non-sistemik. Nunjukkeun yén Angkatan Darat Beureum kakurangan pisan dina propulsi, sareng teu aya tempat pikeun ngeusian stock tina cangkang, sistem artileri anu direbut

Pamakéan mortir Jérman anu kawengku sareng sababaraha sistem rokét peluncuran

Pamakéan mortir Jérman anu kawengku sareng sababaraha sistem rokét peluncuran

Dina koméntar kana publikasi Pamakéan kandaraan waja Jerman dina jaman pasca perang, kuring gagabah ngumumkeun yén tulisan terakhir dina séri ieu bakal museur kana panggunaan artileri Jerman anu kawengku. Nanging, saparantosna perkiraan jumlah inpormasi, kuring nyandak kacindekan yén perlu dilakukeun ngarecahna ku

Pamakéan senjata anti tank tank Jérman

Pamakéan senjata anti tank tank Jérman

Sakumaha anjeun terang, musuh utama tank dina medan perang nalika Perang Dunya Kadua nyaéta artileri anti tank. Dina waktos Jérman Nazi nyerang Uni Soviét, unit tentara leumpang Wehrmacht sacara kuantitatif ngagaduhan jumlah senjata anti tank anu cekap. Lain hal

Pamakéan senjata self-driven Jerman anu ditangkep di Angkatan Darat Beureum dina tahap ahir Perang Dunya II

Pamakéan senjata self-driven Jerman anu ditangkep di Angkatan Darat Beureum dina tahap ahir Perang Dunya II

Dina tahap akhir perang, nalika medan perang tetep sareng pasukan urang, sering sering néwak sababaraha gunung artileri nyalira ditinggali ku musuh kusabab kurangna bahan bakar atanapi ngagaduhan gangguan ringan. Hanjakalna, pikeun ngaliput sadayana basa Jérman

Kamampuan anti tank tina artileri propél mandiri Soviét dipasang SU-85

Kamampuan anti tank tina artileri propél mandiri Soviét dipasang SU-85

Dina période awal perang, tank Soviét tina jinis énggal ngagaduhan kauntungan dina panangtayungan sareng kakuatan seuneu. Nanging, kualitas positip tina KV sareng T-34 ageung ngaleungitkeun ku unit transmisi mesin anu teu tiasa dipercaya, pandangan anu goréng sareng alat pengamatan. Sanaos kitu, sanaos serius

Senjata anu dijalankeun ku Soviét anu mana anu "St. John's wort"? Analisis kamampuan anti tank of self-propelled gun domestik

Senjata anu dijalankeun ku Soviét anu mana anu "St. John's wort"? Analisis kamampuan anti tank of self-propelled gun domestik

Pistol self-driven Soviét munggaran kalayan orientasi anti tank anu jelas nyaéta SU-85. Kandaraan ieu, diwangun dina dasar tanki sedeng T-34, sacara gembleng lumayan saluyu sareng tujuanana. Tapi dina paruh kadua perang, baju tameng SU-85 henteu ngagaduhan panyalindungan anu diperyogikeun, sareng gun 85-mm tiasa