Penerbangan 2022, Oktober

Anyar sareng gampang: naha Rusia bakal nyiptakeun "halimunan" salaku tambihan Su-57?

Anyar sareng gampang: naha Rusia bakal nyiptakeun "halimunan" salaku tambihan Su-57?

Badag sareng Leutik Musim ieu, Pasukan Aerospace Rusia nampi bajoang Su-57 anu dihasilkeun produksi, mukaan bab anyar dina sajarah modéren na. Ieu tiasa kajantenan sateuacanna, tapi anu pangpayunna pejuang produksi diwangun kacilakaan dina bulan Désémber 2019 nalika ngalangkung

F-35C: diarepkeun kasuksésan dina debut

F-35C: diarepkeun kasuksésan dina debut

Angkatan pamawa anu dipimpin ku operator pesawat Carl Vinson (kelas Nimitz) ninggalkeun pangkalan di San Diego di basisir Pasipik sareng nuju ngalangkungan Samudera Pasipik ka Wétan Tengah. Ngajaga kapentingan AS dina

Penerbangan ngalawan bak (bagian tina 14)

Penerbangan ngalawan bak (bagian tina 14)

Dina jaman paska perang, kalayan timbulna "jaman jet", Amérika Serikat sareng Inggris Raya nahan pesawat tempur nganggo mesin piston salami lami dina jasa. Janten, pesawat serangan piston Amérika A-1 Skyraider, anu ngalaksanakeun penerbangan kahijina dina Maret 1945, dianggo ku Amérika

Radar canggih AFAR pikeun tempur sareng calon MiGs: poténsial anu belum pernah terjadi sebelumnya untuk peningkatan aerospace (bagian 1)

Radar canggih AFAR pikeun tempur sareng calon MiGs: poténsial anu belum pernah terjadi sebelumnya untuk peningkatan aerospace (bagian 1)

Démonstrator téknologi radar onboard anu ngajangjikeun sareng larik fase aktif "Zhuk-AME". Jangkauan 50% langkung lami bakal direalisasikeun berkat téknologi canggih pikeun pembuatan modul transceiver, dumasarkeun substrat keramik anu koordinasi suhu handap. Nuhun sawaktu-waktu

Pisahkeun robotic: drones kéngingkeun drone

Pisahkeun robotic: drones kéngingkeun drone

Sparrowhawk ti Umum Atom. Sumber: thedrive.com Drone anu tiasa maot Sejarah mekar dina siklus. Anyar-anyar ieu, drone tempur parantos muncul dina angkatan darat dunya, anu janten tugas utama nyaéta nyalametkeun nyawa tanaga militér. Drone munggaran sumping ka penerbangan. Mimiti, ajén kaayaan hirup

Pesawat tempur. Jérman "Paus", anu nalukkeun Rusia Kalér

Pesawat tempur. Jérman "Paus", anu nalukkeun Rusia Kalér

Leres, pesawat ieu sering henteu mawa senjata atanapi bom, tapi daptar nagara-nagara anu Angkatan Udara anu disayogikeunna terhormat. Sareng upami urang nyarioskeun sajumlah jutaan kilométer yén kapal ieu ngapung, maka sacara umum, pikaresepeun lengkep. Sacara umum, teu aya tanggal anu pasti, tapi sakitar waktos urang, produk Dornier

Program pamekaran HUKUM karajinan badarat. Pilihan kahiji sareng prospek

Program pamekaran HUKUM karajinan badarat. Pilihan kahiji sareng prospek

Varian tina tampilan kapal HUKUM. Grafik Angkatan Laut AS Di Amérika Serikat, damel neraskeun program anu ngajangjikeun pikeun pamekaran "kapal serangan amfibi ringan" Light Amphibious Warship (LAW). Tujuanana nyaéta nyiptakeun kapal badarat anu ukuranana ngirangan sareng perpindahan, sanggup ngangkut jalma sareng alat, ogé

Pesawat tempur. Duka anu paling ageung tina Angkatan Laut Kaisar

Pesawat tempur. Duka anu paling ageung tina Angkatan Laut Kaisar

Anu paling masif, paling kontroversial ti saprak munculna, anu ngalangkungan sadaya perang utama penerbangan penerbangan kaisar - ieu sadayana ngeunaan pahlawan urang. Leres, ieu pesawat anu kontroversial pisan. Tapi ieu sanés lepat ideu desainer, sanés pesen paréntah penerbangan armada, tapi pertemuan anu fatal

Bom PAK DA nuju dibangun

Bom PAK DA nuju dibangun

Ayeuna, industri pesawat Rusia ngembangkeun pamawa rudal pangebom-rudal strategis "Perspective Long-Range Aviation Complex" (PAK DA). Pangwangunan prototipe munggaran parantos dilaporkeun, sareng dina waktos anu caket éta bakal diuji. Nanging, lengkep sareng lengkep

Konstruksi jangka panjang henteu hasil. Helikopter ngalaman Gyroplane G.20 (Perancis)

Konstruksi jangka panjang henteu hasil. Helikopter ngalaman Gyroplane G.20 (Perancis)

Draf awal G.20. Helikopter masih sanggup mawa bom sareng ngagaduhan titik némbakan luhur. Dina akhir taun tilu puluhan, pasukan angkatan laut Perancis maréntahkeun ngembangkeun helikopter anu ngajanjikeun anu tiasa dianggo pikeun pangintipan, patroli sareng merangan

Taun 2050: naha ngan ukur "lalaki sepuh" anu bakal perang?

Taun 2050: naha ngan ukur "lalaki sepuh" anu bakal perang?

Anehna, Amérika Serikat ogé mikirkeun naon anu bakal kajadian dina 20-30 taun dina hal senjata. Sareng sanés ngan ukur sabab seueur proyek, anu samilyar ngapung jauh, tungtungna teu aya nanaon. Kantun sabab, mang, téknologi henteu langgeng, sareng gancang atanapi engké bakal dirobih janten anu langkung modéren

"Produk 305": naha Mi-28 sareng Ka-52 kéngingkeun senjata pangsaéna di kelasna?

"Produk 305": naha Mi-28 sareng Ka-52 kéngingkeun senjata pangsaéna di kelasna?

Ka-52 / © Helikopter Rusia Salian ti éta, ngan sababaraha nagara di dunya anu tiasa nawiskeun sababaraha hal ngeunaan hal ieu, kalebet Amérika Serikat sareng Cina. Dina taun-taun ayeuna, Rusia ngembangkeun dua helikopter énggal - Mi-28NM sareng Ka-52M. Dina taun 2020 sumber

Kamekaran kulawarga teras-terasan: rudal pesawat tanpa arah S-13B

Kamekaran kulawarga teras-terasan: rudal pesawat tanpa arah S-13B

Rokét S-13B dina éksposisi MAKS-2021. Poto TASS Salami sababaraha dasawarsa, pesawat militér Soviét sareng Rusia parantos aktip ngagunakeun misil anu teu diarahkeun ti kulawarga C-13 "Tulumbas". Dina waktos anu sasarengan, pamekaran kulawarga henteu lirén, sareng dina taun-taun ayeuna sababaraha produk énggal parantos didamel. Janten

Penampilan anu teu dikenal sareng sudut pandang anu jelas. Sistem rudal hipersonik Kh-95

Penampilan anu teu dikenal sareng sudut pandang anu jelas. Sistem rudal hipersonik Kh-95

MiG-31K kalayan misil "Dagger" - komplek berbasis udara hypersonic anu munggaran anu dianggo sareng Pasukan Aerospace Rusia Sababaraha dinten ka pengker janten dipikaterang yén nagara urang ngembangkeun rudal hipersonik jarak jauh anu ngajanjikeun pikeun mempersenjatai strategis

Proyék Bell Textron HSVTOL. Téknologi pikeun tiltrotor masa depan anu jauh

Proyék Bell Textron HSVTOL. Téknologi pikeun tiltrotor masa depan anu jauh

Tilu varian konvérsi dina platform HSVTOL perusahaan Amérika Bell Textron Inc. gaduh pangalaman éksténsif dina bidang pesawat lepas landas sareng pesawat badarat. Ayeuna, éta nuju dianggo dina ngembangkeun proyék konsép énggal pikeun kulawarga tiltrotor kalayan sajumlah fitur ciri. Hurung

Naon anu bakal janten komando hawa Il-96VKP

Naon anu bakal janten komando hawa Il-96VKP

Pos komando hawa IL-80. Poto ku Wikimedia Commons Sababaraha dinten ka pengker, média domestik ngalaporkeun mimiti diwangunna pos komando udara anu munggaran (VKP) dumasar kana pesawat Il-96-400M. Mesin ieu dimaksudkeun pikeun ngadukung kagiatan kapamingpinan militér sareng politik anu paling luhur

Pesawat tempur. Sareng naon anu anjeun henteu hiber damai?

Pesawat tempur. Sareng naon anu anjeun henteu hiber damai?

Salah sahiji pesawat Perang Dunia Kadua, anu urang tiasa aman nyarios "kalayan nasib anu sesah." Nyatana, pesawat ieu henteu tiasa lumangsung sama sekali, atanapi janten bénten pisan, sabab dikandungna sapertos naon, tapi sanés salaku pesawat serangan patroli laut. Sareng janten khusus pisan - kumaha

Pejuang Jepang modéren sareng senjatana

Pejuang Jepang modéren sareng senjatana

Angkatan Udara Pertahanan Diri ngagaduhan 12 skuadron tempur dilengkepan para pejuang anu tiasa ngarengsekeun misi pertahanan udara. Skuadron ieu sacara operasional bawahan kana komando udara régional sareng disebarkeun sakitar sami-sami diantarana. Pikeun nagara anu legana 377.944 km², Jepang ngagaduhan

Helikopter Ka-62 sareng fitur-fiturna

Helikopter Ka-62 sareng fitur-fiturna

Ka-62 mangrupikeun vérsi sipil tina helikopter Kamov's B-60 anu parantos lami, anu teras dirobih janten Ka-60 Kasatka. Biro Desain Kamov mimiti ngembangkeun helikopter militér anyar B-60 deui taun 1984. Pikeun biro desain, ieu mangrupikeun mesin rotary-wing munggaran anu didamel dina single-rotor

Pembangkit listrik hibrid penerbangan ti UEC

Pembangkit listrik hibrid penerbangan ti UEC

Tampilan umum ngeunaan tata ruang pikeun MAKS-2021 Dina acara udara MAKS-2021 anu terakhir, Rusia Serikat Mesin Mesin (UEC) nampilkeun sababaraha kamajuan anu ngajangjikeun dina arah anu béda. Salah sahiji paméran anu paling narik tina jabatanana nyaéta modél pembangkit listrik hibrida (GSU)

Angkatan Udara Afghanistan: Pangwangunan atanapi Kasiksa?

Angkatan Udara Afghanistan: Pangwangunan atanapi Kasiksa?

Tanggal 29 Pébruari 2020, di ibukota Qatar, perjanjian perdamaian ditandatanganan antara Amérika Serikat sareng Taliban (dilarang di Féderasi Rusia). Pranata konci tina perjanjian ieu nyaéta hal-hal ieu: - Amérika Serikat kedah nyegah panggunaan kakuatan; - Taliban kedah iklas panangan sareng ngeureunkeun téroris sareng

Prospek kamajuan sareng pamekaran bajoang F-X (Jepang)

Prospek kamajuan sareng pamekaran bajoang F-X (Jepang)

Hiji-hiji gambar pesawat F-X. Mungkin pejuang asli bakal katingali béda. Jepang ngarencanakeun ngadamel pejuang F-X generasi salajengna, anu ka hareupna bakal ngagentos sababaraha téknologi anu aya. Karya desain dimimitian di akhir taun ka tukang, sareng hiber kahiji masih jauh

Checkmate, "Baikal" sareng ngaharepkeun anu pangsaéna: kabaruan utama acara udara MAKS

Checkmate, "Baikal" sareng ngaharepkeun anu pangsaéna: kabaruan utama acara udara MAKS

Poto © Michael JerdevNew International Aviation and Space Salon dina cara anu hadé menonjol ti anu tiheula. Sahenteuna upami ngeunaan peminat penerbangan biasa. Paméran anu sateuacanna parantos janten sapertos "daya tarik harepan anu henteu kacumponan." MAKS-2019 nangtung misah, dina waktos éta

Éta sadayana dimimitian ku "Kumbang". UAV munggaran

Éta sadayana dimimitian ku "Kumbang". UAV munggaran

Tina manuk ngalayang ngalangkungan hawa, henteu aya tanda jalanna tetep, tapi hawa cahaya, diteunggeulan ku jangjangna sareng dibedahkeun ku gancangna gerak, diliwatan ku jangjang anu ngalir, sareng saatos éta teu aya tanda liwat Buku Hikmah Solomon 5:11 Téhnik tarung alternatif. Boro-boro

Pesawat ékspérimén Lockheed Duo (AS)

Pesawat ékspérimén Lockheed Duo (AS)

Pesawat uji coba Lockheed Duo-4. Poto Oldmachinepress.com Dina dasawarsa awal penerbangan, pilihan pembangkit listrik mangrupikeun masalah anu utami. Khususna, masalah jumlah optimal mesin éta relevan. Pesawat mesin-tunggal éta saderhana sareng langkung mirah pikeun didamel sareng dioperasikeun, tapi

Di Amérika Serikat ngembangkeun drone hypersonic SR-72

Di Amérika Serikat ngembangkeun drone hypersonic SR-72

Render tina pesawat pengintaian hypersonic SR-72 Seueur nagara di dunya parantos ngembangkeun atanapi neraskeun ngembangkeun proyek pesawat hypersonic. DI Amérika Serikat

Proyék misil udara-ka-hawa nuklir AIM-68 Big Q (AS)

Proyék misil udara-ka-hawa nuklir AIM-68 Big Q (AS)

Prototipe rudal AIM-68C dina akhir taun lima puluhan aya dina jasa sareng Angkatan Udara AS, rudal udara-ka-hawa MB-1 / AIR-2 Genie. Anjeunna nyandak hulu ledak nuklir, tapi henteu ngagaduhan alat pituduh, anu ngawatesan kamampuan tempur. Dina awal taun genep puluhan, padamelan dimimitian dina misil homing pikeun

Fitur téknis tina kendaraan udara tanpa awak Lockheed D-21

Fitur téknis tina kendaraan udara tanpa awak Lockheed D-21

D-21A dina troli angkutan. Poto Angkatan Udara AS Dina awal taun genep puluhan, CIA sareng Angkatan Udara AS maréntahkeun Lockheed pikeun ngembangkeun sareng ngawangun pangintipan anu ngajangjikeun kandaraan hawa tanpa awak kalayan karakteristik kinerja tinggi. Tugas éta hasil

Warisan Soviét: mesin turbojet generasi kalima dumasar kana Produk 79

Warisan Soviét: mesin turbojet generasi kalima dumasar kana Produk 79

Nyiptakeun mesin turbojet (mesin turbojet) pikeun pesawat tempur modéren nyaéta téknologi anu henteu sayogi pikeun unggal nagara. Ngan kakuatan téknologi utama anu gaduh kamampuan mendesain sareng ngadamel mesin turbojet, kumargi ieu peryogi sakola desain anu maju

Ékspék ékspéktasi komplek udara tanpa awak "Orion-E"

Ékspék ékspéktasi komplek udara tanpa awak "Orion-E"

Komplek Orion / Pacer anu munggaran dipasrahkeun ka angkatan bersenjata Industri Rusia parantos ngawasa produksi pangintipan Orion sareng mogok UAV pikeun tentara urang sareng ayeuna nuju siap-siap minuhan paréntah ti nagara-nagara katilu. Dina waktos anu caket, produksi sapertos kitu

Pesawat tempur. Anjeun moal tiasa ngéléhkeun sareng anjeunna, anjeun ngan ukur tiasa éléh tanpa anjeunna

Pesawat tempur. Anjeun moal tiasa ngéléhkeun sareng anjeunna, anjeun ngan ukur tiasa éléh tanpa anjeunna

Lord Beaverbrook nyarios yén "Kami meunang Perang Inggris ku Spitfires, tapi tanpa Hurricanes kami bakal éléh." Sugan ieu henteu pantes diperdebatkeun. Perkara rasa. Pribadi, kuring henteu resep ieu langkung ti alat kontroversial pisan, tapi … Sanaos sadayana, pesawat ieu tinggaleun dina sajarah sapertos kitu

F-22 Raptor sareng F-23 Neraptor. Solitaire anu henteu hasil

F-22 Raptor sareng F-23 Neraptor. Solitaire anu henteu hasil

Henteu aya rusiah yén di Amérika, henteu sadayana éndah kalayan penerbangan. Atanapi sabalikna, sadayana jalan numutkeun rencana. Daripada kamajuan anyar generasi kalima, produksi sareng pelepasan ulang pesawat generasi kaopat teras diteraskeun. Siga di Rusia. Kumaha cara metoda urang dihapus. Dinten ayeuna urang bakal mikirkeun

Pesawat tempur. Anu paling masif sareng paling henteu bagja

Pesawat tempur. Anu paling masif sareng paling henteu bagja

Nengetan kapal Perang Dunya Kadua, teu weléh, anjeun mendakan pesawat. Mémang, ampir sadaya kapal anu ngahargaan diri (urang henteu tumut kana operator pesawat ngambang) dibawa ku pesawat dugi ka momen anu pasti. Momen anu tangtu sateuacan maotna atanapi dugi ka saat pesawat

Pesawat tempur. Bat anu ulet anu nyalametkeun pemberontakan Jenderal Franco

Pesawat tempur. Bat anu ulet anu nyalametkeun pemberontakan Jenderal Franco

Kapal terbang ngagaduhan nasib anu béda. Aya sapertos dina sajarah anu dihasilkeun dina séri anu pantes, aranjeunna rutin dilayanan, tapi aranjeunna henteu nyatet naon-naon dina sajarah. Sareng aya sababaraha anu dikaluarkeun dina salin salinan, tapi pageuh pantes tempatna di landasan pacuaran bersejarah. Salaku conto, Pe-8 kalayan hiber na awak Pusepp ka Amérika Serikat

Pejuang F-15EX Eagle II sareng tempatna di Angkatan Udara AS

Pejuang F-15EX Eagle II sareng tempatna di Angkatan Udara AS

F-15EX anu munggaran dina tahap perakitan, Juli 2020 prosés pangembangan penerbangan taktis Angkatan Udara AS ngarah kana hasil anu pikaresepeun. Sanaos aya dua pejuang generasi ka-5 ayeuna sareng proyek pesawat anu dasarna anyar, Pentagon badé mésér sajumlah ageung mesin anu dimodernisasi

Pikeun saha ari mariksa, sareng ka saha éta checkmate? Témbong ti sisi séjén

Pikeun saha ari mariksa, sareng ka saha éta checkmate? Témbong ti sisi séjén

Karep dina matéri anu saméméhna ngeunaan prototipe anyar dina kaca kami sumebar serius. Hanjakalna, seueur pamiarsa anu henteu tiasa ngartos bédana antara mock test sareng pesawat nyata. Sareng sateuacan waktos aranjeunna mimiti (sapertos biasa) pikeun ngagungkeun kameunangan ku gaya hurray. Padahal

Kabaruan MAKS-2021 ngalangkungan mata lawan anu potensial

Kabaruan MAKS-2021 ngalangkungan mata lawan anu potensial

Berita ngeunaan démo pesawat Rusia anyar di MAKS, didukung ku poto-poto anu bocor kana Internét sareng pidéo ti Rostec, ngahudangkeun lingkaran penerbangan dunya. Pikeun waktos anu lami, anjeun kedah ngaku, teu aya produk énggal, janten pidéo "sumping" sareng nyababkeun réaksi anu telenges pisan. Ieu saé, sabab anjeun sorangan terang

Poténsi kulawarga amunisi loitering "Lancet"

Poténsi kulawarga amunisi loitering "Lancet"

Pandangan umum tina "Lancet" Dina sababaraha taun ka pengker, anu disebut. amunisi loitering - kandaraan hawa khusus tanpa awak sanggup nyerang target ku pencét langsung. Sababaraha produk sapertos kitu parantos didamel di nagara urang, sareng éta parantos nunjukkeun potensina. Janten, dua

Pesawat tempur. "Sapatu ngalayang" kanggo Cinderella putri duyung

Pesawat tempur. "Sapatu ngalayang" kanggo Cinderella putri duyung

Sakumaha kuring parantos nyerat sababaraha kali, aya kapal terbang sareng aya pesawat. Sababaraha ngan ukur karya agung, sedengkeun anu sanésna katingali sapertos kasalahan genetik dina pernyataan desain. Ieu henteu kunanaon. Dinten ayeuna, untungna, salah sahiji wawakil kelas perahu ngapung anu paling saé sareng paling saé, ideu Blom & Foss, BV.138

Gremlins: Konsép Anyar pikeun Perang Udara AS

Gremlins: Konsép Anyar pikeun Perang Udara AS

Tamu ti Kapungkur Aya usaha (sareng, ceunah, henteu hasil) dina sababaraha taun nganggo pesawat pamawa pikeun peluncuran udara pesawat jangjang anu sanés. Upami urang nyarioskeun ngeunaan USSR, maka salah sahiji wakil anu paling terang arah ieu nyaéta proyék "Link". TB-1 mimitina dipaké salaku operator, teras teras