Perang éléktronik 2022, Oktober

Kompleks perang éléktronik "Kutub-21" dina tentara Rusia

Kompleks perang éléktronik "Kutub-21" dina tentara Rusia

Dina nomenclature sistem perang éléktronik domestik modéren, aya conto anu rada pikaresepeun - anu disebut. sistem nutupan objék tina sasaran panggunaan senjata presisi tinggi "Field-21". Produk ieu munggaran ditingalikeun ka umum di 2013, sareng di 2016 éta diadopsi

Jepang ngiringan lomba nyiptakeun perang éléktronik

Jepang ngiringan lomba nyiptakeun perang éléktronik

Militerisasi anu urang saksian di Jepang akhir-akhir ieu (jujur, ngalangkungan sababaraha perjanjian anu sifatna ngalarang) dinyatakeun dina kanyataan yén "pasukan pertahanan diri" sacara tenang mutasi janten tentara sareng angkatan laut anu normal pisan. Armada Jepang umumna mangrupikeun masalah anu misah. Ampir opat puluh perusak - gampang di dieu

SEWIP Blok III: cakrawala anyar pikeun perang éléktronik Angkatan Laut AS

SEWIP Blok III: cakrawala anyar pikeun perang éléktronik Angkatan Laut AS

Konsép seni pikeun SEWIP Blok III Tyler Rogoway ti The Drive Warzone masihan perhatosan anu pikaresepeun pisan pikeun penemuan Amérika pangénggalna dina bidang perang éléktronik kapal. Éta raos langsung pikeun ngabiasakeun diri kana itunganana, sabab kami terang: Urang Amerika muji diri

Perang éléktronik salaku nyeri sirah pikeun Pentagon

Perang éléktronik salaku nyeri sirah pikeun Pentagon

Perang modéren sanés ngan ukur ngeunaan metode biasa pikeun mangaruhan musuh. Komponén éléktronik atanapi éléktronik mangrupikeun bagian umum tina konsép panggunaan modéren pikeun angkatan bersenjata. Pangalaman konflik dina dua dekade ka tukang nunjukkeun yén dina masalah panekanan artileri

Rusia "zona pati": leres atanapi fiksi?

Rusia "zona pati": leres atanapi fiksi?

Salami minggu-minggu katukang, sajumlah média Rusia parantos nyebarkeun inpormasi yén "di Rusia, militér parantos nyiptakeun" zona pati "anu bakal ampir teu kahontal ku senjata presisi, misil pesiar sareng drone." Izvestia ngamimitian kasus ieu, anu sanés, sapertos biasana

Jammers sareng misil. Pesawat perang éléktronik Shenyang J-16D (Cina)

Jammers sareng misil. Pesawat perang éléktronik Shenyang J-16D (Cina)

Pejuang J-16. Poto Airwar, ru Pikeun kapentingan Tentara Pembebasan Rahayat Cina, sajumlah alat penerbangan khusus nuju dikembangkeun, kalebet. pesawat perang éléktronik. Dina taun-taun ayeuna, sababaraha conto sapertos parantos dikenal. Salah sahiji anu pang anyarna nyaéta pesawat Shenyang

Sareng di lapangan terbuka "Kutub-21M" nuju ngamuk

Sareng di lapangan terbuka "Kutub-21M" nuju ngamuk

Leres, urang tiasa nyarios kitu pisan. Seueur média anu merhatoskeun kompleks anu anyar ieu, tapi urang ogé kedah nambihan ruble kami, sabab kami kedah nyarios. Janten, Pole-21M, parantos mangrupikeun sistem anu langkung modérenis sareng canggih dibandingkeun dina taun debutna (2016), nuju diuji sareng diuji sadayana

Perang éléktronik. Patempuran Atlantik. Bagéan 1

Perang éléktronik. Patempuran Atlantik. Bagéan 1

Sareng pecahna perang, kanyataanna, hiji-hijina cara milarian sareng ngadeteksi kapal selam nyaéta British ASDIC (singgetan pikeun Panitia Penyelidikan Deteksi Anti Kapal Selam). Éta prototipe sonar modéren, éta dianggo numutkeun prinsipna

15 April - 115 taun pasukan perang éléktronik Rusia

15 April - 115 taun pasukan perang éléktronik Rusia

Janten, dina 3 Méi 1999, ku paréntah Menteri Pertahanan Féderasi Rusia Nomer 183, liburan anu disebat Hari Spesialis Perang Éléktronik diadegkeun, anu dirayakeun taunan dina 15 April. Tanggal 15 April, kami ngagungkeun tepang taun ka-155 bahkan teu nyiptakeun pasukan perang éléktronik, tapi anu mimiti suksés

Perang éléktronik. Patempuran Atlantik. Panungtung na

Perang éléktronik. Patempuran Atlantik. Panungtung na

Sistem panunjuk arah frekuensi radio HF / DF (Frékuénsi luhur, atanapi Huff-Duff) sistem radio anu disebatkeun dina bagian siklus sateuacanna, dipasang dina kapal pangiringan ti saprak 1942, ngabantosan tilelep 24% sadaya kapal selam anu tilelep di Jérman. Parabot anu sami dipasang

Perang éléktronik. "Perang tukang sihir". Panungtung na

Perang éléktronik. "Perang tukang sihir". Panungtung na

Jaringan penyiaran sipil ngagaduhan peranan anu penting dina sajarah perang éléktronik dina Perang Dunya II. Janten, di Inggris, pilot Jerman anu kaleungitan jalanna atanapi murag kana oposisi radio musuh, nganggo penyiaran sipil BBC pikeun nangtoskeun kalungguhanana nyalira. Nyaho

Kumaha carana nétralkeun perang éléktronik?

Kumaha carana nétralkeun perang éléktronik?

Mémang, kuring satuju sareng anu naroskeun patarosan ieu. Kami nyarios sareng nyerat seueur ngeunaan kamampuan sistem perang éléktronik, waktosna nyarioskeun perkawis naon anu tiasa ditentang ku stasiun-stasiun ieu sareng naha éta tiasa pisan. Tapi kuring bakal ngamimitian ku ngajawab patarosan ngeunaan Donald Cook. Patarosan anu sanés ti anu sanés

Perang éléktronik. "Perang tukang sihir". Bagéan 1

Perang éléktronik. "Perang tukang sihir". Bagéan 1

Saatos karugian serius ka Luftwaffe salami bom beurang di Inggris Raya, Hitler maréntahkeun transisi ka perang wengi. Ieu nandaan mimiti fase anyar dina perang hawa pikeun Inggris, anu Churchill disebat "perang tukang sihir." Khususna, anjeunna nyatet hartosna yén Inggris biasa nétral

Perang éléktronik. Babad dua perang

Perang éléktronik. Babad dua perang

Kecerdasan radio pasukan Jérman dina WWI sacara suksés ngahalangan komunikasi radio markas tentara Rusia sareng stasiun radio korps angkatan darat ka-1 sareng ka-2, anu maju dina bulan Agustus 1914 di Prusia Wétan. Hanjakalna, ieu mangrupikeun hasil tina teu malire sacara terbuka pikeun aturan rasiah ku Rusia

Komplek anti UAV REX-1

Komplek anti UAV REX-1

Kandaraan hawa tanpa angkasa tina kelas ringan sareng menengah tiasa dianggo pikeun méréskeun sababaraha padamelan sahingga tiasa janten ancaman pikeun objék penting. Sasuai, sistem perang éléktronik khusus diperyogikeun pikeun ngalindungan drone. Parabot sapertos kitu parantos

"Krasuha" henteu ngancam Israél

"Krasuha" henteu ngancam Israél

Oh, sabaraha kali dunya dibéjakeun yén kabodoan téh bahaya! Dinten janten malah pikasieuneun pikeun jalma anu henteu sobat sareng urang. Aranjeunna ngagaduhan impian anu anyar. Sadaya-kalebet sareng matak pikasieuneun. Nami ngalamun "Krasuha". Nami pikasieuneun, kuring satuju. Émut. Karunya pisan yén sistem perang éléktronik umumna saé ieu (leres aya

Babad perang éléktronik: awal

Babad perang éléktronik: awal

Deui dina taun 1902, Komite Téknis Kelautan Rusia ngalaporkeun dina salah sahiji laporan na: "Telegrafi nirkabel gaduh kakurangan yén telegram tiasa ditéwak dina stasiun radio asing mana waé, ku sabab kitu, dibaca, kaganggu sareng bingung ku sumber listrik anu teu aya di luar."

Komplek penanggulangan UAV "Polonez" (Ukraina)

Komplek penanggulangan UAV "Polonez" (Ukraina)

Pamakéan nandakeun kandaraan udara teu kaurus pikeun sababaraha kaperluan mangrupikeun bahaya anu dipikaterang ku pasukan. Kusabab ayana ancaman sapertos kitu, angkatan perang panginten peryogi sarana perjuangan khusus. Ukraina nembé ngagabung sareng pamekaran produk sapertos kitu. Salah saurangna

"Krasuha-2O": bisi hésé pisan

"Krasuha-2O": bisi hésé pisan

Hatur nuhun kana karya jasa pers ti Distrik Militer Kulon, urang sakali deui ngadatangan brigade EW anu ampir "bumi", anu, ku jalan kitu, bakal ngarayakeun ulang taun ka-55 yayasanna dina 23 Pébruari. Nanging, ti saprak kunjungan terakhir kami , brigade berhasil janten anu pangsaéna di kabupatén dina akhir taun 2017 sareng

Komplek RB-341V "Leer-3": tukang ngebom perang éléktronik sareng ngan saukur aya gunana

Komplek RB-341V "Leer-3": tukang ngebom perang éléktronik sareng ngan saukur aya gunana

Leer-3. Urang parantos tiasa nyarios yén éta sanés kabaruan, tapi bajoang anu dicoba sareng diuji. Sareng ieu mangrupikeun kanyataan: baptisan seuneu lumangsung di Suriah, sareng duanana itungan sareng alat-alatna diatasi ku tugas-tugasna. Naon anu urang tiasa nyarioskeun ngeunaan komplek, anu bakal urang sebutkeun. Sareng, saluyu, urang bakal nunjukkeun. Untungna, tim tercinta sareng anu dipikacinta urang parantos aya

Soca Lega Terbuka: Perang Éléktronik Udara. Bagéan 1

Soca Lega Terbuka: Perang Éléktronik Udara. Bagéan 1

Salami dua taun ka pengker, kagiatan jasa intél éléktronik parantos langkung saé ningkat henteu ngan ukur di bioskop Siria sareng Irak, anu sigana logis, tapi ogé di daérah Baltik, dimana kadua belah pihak anu saling ningali silih ningali. 25 April, dua Pejuang F-35A Angkatan Udara AS

Perang éléktronik Rusia sareng pers asing: sensasi kalayan kakeunaan

Perang éléktronik Rusia sareng pers asing: sensasi kalayan kakeunaan

Eksploitasi aktif tina topik "agresi Rusia" kadang ngakibatkeun hasil anu narik pisan. Buru-buru nyaritakeun ngeunaan Rusia anu jahat, ngarencanakeun kajahatan sareng siap-siap nyerang dulur-dulur anu berturut-turut, sababaraha média asing, sapertos aranjeunna nyarios, jauh teuing. Sensasional maranéhna

Kubah ka Menteri Pertahanan

Kubah ka Menteri Pertahanan

Téknologi digital anyar sacara signifikan tiasa ngirangan celah ruang, temporal sareng inpormasi antara formasi militér sareng badan komando sareng kontrol. Sareng pangaruh non-kontak jauh kana sakumna jerona pembentukan operasional musuh janten jalan utama pikeun ngahontal

Pasukan Perang Éléktronik Rusia vs AS EW: Naha Balapna Dimimitian?

Pasukan Perang Éléktronik Rusia vs AS EW: Naha Balapna Dimimitian?

Beuki loba perhatian di Kulon (ditilik ku publikasi) mimiti dibayar pikeun épéktipitas pasukan EW Rusia. Sasuai, aranjeunna narjamahkeun di dieu sareng nyobian nganalisis anu ditarjamahkeun, sareng di dieu aya perasaan ambivalen. Anu ngadorong anjeun leres-leres terang

Kumaha tentara Rusia tiasa "ngabobodo" musuh

Kumaha tentara Rusia tiasa "ngabobodo" musuh

Kompleks perang éléktronik "Lever-AV" Tanggal 15 April, Rusia ngagungkeun Poé spesialis dina perang éléktronik (EW). Ayeuna, téknologi aktip ngembangkeun, kompleks anyar didamel pikeun gelut di darat, dina hawa sareng di laut. Pangujian komponén dimimitian taun kamari

Kompléks kontrol inteléktual sareng monitoring "Zaslon-REB"

Kompléks kontrol inteléktual sareng monitoring "Zaslon-REB"

Ngembangkeun komunikasi pikeun tujuan militér sareng perdata teras diteraskeun, anu ngabalukarkeun munculna kasempetan anyar sareng saluran komunikasi. Dina waktos anu sasarengan, sadaya kabaruan sapertos kitu nyayogikeun syarat khusus kana sistem pikeun mayungan saluran komunikasi tina sambungan anu teu sah sareng interception. Henteu lami pisan

Ngeunaan "spetsnaz" perang éléktronik tanpa dongéng

Ngeunaan "spetsnaz" perang éléktronik tanpa dongéng

Anyar-anyar ieu, sababaraha tulisan sakaligus narik perhatian urang sareng ngajantenkeun kami masihan koméntar kana hal éta. Terminologi mangrupikeun hal anu akurat pisan, matak diperhatoskeun, upami teu kitu urang leres-leres bakal jauh. Pasukan khusus … "Oh, sabaraha dina kecap ieu …"

Soca Lega Terbuka: Perang Éléktronik Udara. Bagéan 3

Soca Lega Terbuka: Perang Éléktronik Udara. Bagéan 3

Jilbab Invisibility Ngajagi pesawat tina frékuénsi radio sareng ancaman infra merah tetep janten prioritas utama pikeun angkatan udara di seueur nagara, sakumaha dibuktoskeun ku ningkatna kagiatan di daérah ieu salami dua taun ka pengker

Naha sistem perang éléktronik Khibiny mangrupikeun senjata anu héran ku tentara Rusia?

Naha sistem perang éléktronik Khibiny mangrupikeun senjata anu héran ku tentara Rusia?

Sacara prinsipna, seueur pisan anu parantos ditulis ngeunaan Khibiny yén, berkat sababaraha wartawan anu henteu kompeten, komplek ieu kasohor "senjata ajaib" anu tiasa mupus sadayana dina jalanna sareng ngajantenkeun kapal janten tumpukan logam ngagulidag dina ombak ., hayu urang ngobrolkeun naon anu aya

Soca Lega Terbuka: Perang Éléktronik Udara. Bagéan 2

Soca Lega Terbuka: Perang Éléktronik Udara. Bagéan 2

Pesawat turboprop Ukraina An-132Middle East Aya seueur inpormasi anu matak ngabingungkeun ngeunaan program imajinér dina pesawat pangintipan radio-téknis (RTR), anu diumumkeun ku Ukraina sareng Saudi Arabia dina bulan Nopémber 2016. Aya laporan dina berita yén Arab Saudi badé mésér sateuacanna

Robert Ackerman: Sistem perang éléktronik Rusia ngancam kakuatan NATO

Robert Ackerman: Sistem perang éléktronik Rusia ngancam kakuatan NATO

Kami parantos kantos sareng bakal resep kana opini mitra poténsial kami di luar negeri ngeunaan kami sareng kamampuan urang. Untungna, sajumlah publikasi di Amérika Serikat sapertos "Minat Nasional", "Tujuan sareng Tujuan" siap ngabagi pikiranana sareng kami. Kuring nampilkeun perhatian anjeun publikasi sejenis sapertos kieu

Stasion perang éléktronik R-934U "Sinitsa". Nalika "Tit" aya di lapangan, éta hésé pikeun bango di langit

Stasion perang éléktronik R-934U "Sinitsa". Nalika "Tit" aya di lapangan, éta hésé pikeun bango di langit

Wawakil sanésna pikeun peralatan perang éléktronik, stasion jamming otomatis R-934U atanapi "Sinitsa". Stasion ieu mimitina dikembangkeun pikeun ngadeteksi, nangtoskeun arah, koordinat sareng suprési éléktronik komunikasi radio VHF penerbangan, sistem panduan

Pangiriman target aerodinamika palsu kalayan sistem perang éléktronik dina kapal parantos dimimitian

Pangiriman target aerodinamika palsu kalayan sistem perang éléktronik dina kapal parantos dimimitian

Numutkeun laporan média domestik, industri Rusia parantos ngalengkepan pamekaran sistem perang éléktronik anu ngajangjikeun, sareng parantos ngantunkeun kana produksi massal. Kalayan bantosan produk tina jinis énggal, angkatan darat bakal tiasa langkung épéktip ngajawab misi tempur, ngaganggu padamelan normal

Stasion jamming otomatis R-330BM

Stasion jamming otomatis R-330BM

Sanaos kanyataan yén R-330BM parantos digentoskeun ku modifikasi na, atanapi langkung, kanyataanna, produk anyar, R-330BMV, stasion ieu masih aya hubunganana. R-330BM mangrupikeun stasiun ujung payun. Tugas utama na nyaéta pikeun ngahancurkeun stasiun radio tina kontrol taktis sareng penerbangan kamungkinan

Naha Rusia "Alabuga" bakal ngalahkan CHAMP Amérika? Persaingan "EMP-Killers"

Naha Rusia "Alabuga" bakal ngalahkan CHAMP Amérika? Persaingan "EMP-Killers"

Kami émut sababaraha dinten terakhir tina ngamutahirkeun berita ngeunaan média massa Rusia salaku ledakan inpormasi anu nyata, anu, kalayan kecepatanna biasa, ngabéjaan para pengamat ngeunaan pamekaran misil taktis unik dina program Alabuga, dilengkepan

Ékonomi modern "hectic of Sersan Mayor Semibaba" di jalan?

Ékonomi modern "hectic of Sersan Mayor Semibaba" di jalan?

Meureun, ku sababaraha cara, jenderal hébat sami sareng pamaén. Utamana dina kaulinan éta dimana anjeun kedah ngaco. Sabaraha kali, maca pedaran perang sareng ngan ukur perang perang jaman baheula, kuring kagum ku paningal panglima komandan, kamampuan nipu musuh, nyiptakeun pasokan kakuatan anu diperyogikeun, bari lengkep

R-330Zh "Warga". Balik kana naon anu ditulis

R-330Zh "Warga". Balik kana naon anu ditulis

Taun kamari urang parantos nyebarkeun bahan ngeunaan ASP R-330Zh "Zhitel". Dinten ayeuna urang balik deui kana topik ieu, sabab saprak éta dilebetkeun kana jasa di 2008, stasion parantos ngalaman sababaraha paningkatan sareng parantos diuji dina kaayaan tempur anu nyata

Stasion radar kulawarga Vostok-3D (Républik Bélarus)

Stasion radar kulawarga Vostok-3D (Républik Bélarus)

Ayeuna, stasiun radar kulawarga Vostok, anu dikembangkeun sareng diproduksi ku industri pertahanan Bélarus, parantos kéngingkeun sababaraha popularitas. Ngagunakeun pangalaman anu aya, unit siap pakai sareng ideu anyar, perusahaan nagara tatangga teraskeun ngembangkeun téknologi. Henteu

Pakarang serangan udara barat mana anu bakal mimiti ngaleungit dina "Lapang" perang éléktronik Rusia?

Pakarang serangan udara barat mana anu bakal mimiti ngaleungit dina "Lapang" perang éléktronik Rusia?

Pos komando hiji sistem jam-jam radio-éléktronik "Kutub-21" tiasa ngendalikeun 100 post-antena post-transmitter of jamming. Unggal pos pangiriman ngagaduhan séktor radiasi 125 derajat azimuth sareng élévasi 25 derajat. Diménsi anu aya dina zona suprési radiator anteneu R-340RP hiji

Industri Rusia nyiptakeun sistem perang éléktronik anu strategis

Industri Rusia nyiptakeun sistem perang éléktronik anu strategis

Salah sahiji kelas téknologi anu paling aktip dina waktos ayeuna nyaéta sarana perang éléktronik. Dina taun-taun ayeuna, sajumlah ageung sistem kelas ieu parantos didamel di nagara urang, anu ditujukeun pikeun dianggo dina kapal, pesawat sareng chassis darat anu didorong ku nyalira. V