Armada 2022, Oktober

Jasa panjang sareng catetan pikeun panghargaan. Kapal selam nuklir khusus USS Parche (SSN-683)

Jasa panjang sareng catetan pikeun panghargaan. Kapal selam nuklir khusus USS Parche (SSN-683)

USS Parche dina prosés peluncuran, 13 Januari 1973. Poto ku Angkatan Laut AS Salami puluhan taun ka pengker, Angkatan Laut AS ngagaduhan ayana pangintipan khusus sareng kapal khusus sareng kapal selam, anu tiasa kéngingkeun inpormasi sareng ngarengsekeun tugas-tugas khusus anu sanés. Salah sahiji anu paling luar biasa

Frigate sanés korvet: naha Ukraina nampi kapal perang anyar

Frigate sanés korvet: naha Ukraina nampi kapal perang anyar

Ti Kamerdikaan dugi ka Krimea Pencantétan Crimea ka Rusia mangrupikeun pukulan anu ageung pikeun Angkatan Laut Ukraina, parantos berjuang sareng pendanaan sareng kamampuan tempur ti saprak kamerdékaan nagara éta. Saatos kajadian Crimea, nagara éta leungit 75% tanaga armada sareng 70% kapal, sareng

Jawaban pikeun musuh sigana. Tren ngembangkeun senjata anti kapal tina Angkatan Laut AS

Jawaban pikeun musuh sigana. Tren ngembangkeun senjata anti kapal tina Angkatan Laut AS

Pangangkut pesawat Angkatan Laut AS - kénca USS Gerald R. Ford (CVN-78), katuhu USS_Harry S. Truman (CVN-75), 4 Juni 2020 Poto ku Angkatan Laut AS Dina sababaraha taun ka pengker, aya paningkatan anu signifikan dina jumlah kapal sareng poténsi tempur armada Rusia sareng Cina. Khususna, desain anyar anu langkung éfisién didamel

Kecerdasan éléktronik laut

Kecerdasan éléktronik laut

Ésai sajarah ngalangkungan jaman ti awal taun lima puluhan dugi ka pertengahan taun salapan puluhan abad XX: dina nyiptakeun kapal pangintipan domestik anu munggaran sareng panggunaanna pikeun ngalaksanakeun pangintipan éléktronik laut (RER)

Angkatan Cahaya Angkatan Laut. Pentingna, tugas sareng komposisi angkatan laut

Angkatan Cahaya Angkatan Laut. Pentingna, tugas sareng komposisi angkatan laut

Kaseueuran kapal Rusia mangrupikeun kapal alit. Tapi ieu moal tiasa disebat kakuatan cahaya anu saimbang. Ieu mangrupikeun sésa-sésa Angkatan Laut Soviét sareng sajumlah kapal anu disaluyukeun sacara acak. Nganilai kumaha komposisi kapal tina armada, pasti bakal ngabéréskeun sababaraha kontradiksi: optimal

Naha Angkatan Laut peryogi kapal rokét alit?

Naha Angkatan Laut peryogi kapal rokét alit?

Kumaha éta sadayana dimimitian Dina 1965, Angkatan Laut USSR tungtungna nyusun sarat pikeun kelas kapal anu énggal, anu teras ditugaskeun kana klasifikasi MRK (kapal rokét leutik). Éta mimitina direncanakeun yén kapal anyar bakal ngagaduhan dimensi sareng perpindahan anu aya dina misil

Kami ngawangun armada. Téori sareng tujuan

Kami ngawangun armada. Téori sareng tujuan

Langkung saé henteu ngawangun armada pisan tibatan ngawangun éta jelas henteu pantes pikeun méréskeun tugas langsung na; ieu, sahenteuna, bakal terus terang sareng moal ngaluarkeun biaya anu teu kapake pikeun cocooan anu henteu diperyogikeun pikeun nagara. Dolivo-Dobrovolsky, "Dina rasionalitas ideu angkatan laut di

Sergey Gorshkov sareng Armada Ageung na

Sergey Gorshkov sareng Armada Ageung na

Laksamana S.G. Gorshkov sareng SSBN pr. 941. Sumber poto: RT 26 Pébruari 2021 nandaan ulang taun ka-111 kalahiran Sergei Georgievich Gorshkov, Laksamana Armada Uni Soviét, dua kali Pahlawan Uni Soviét, Panglima Komandan Angkatan Laut USSR ti mimiti 1956 dugi ka akhir taun 1985, anu nyiptakeun urang

Kapal pendaratan multiguna Trieste (L 9890). Kahareup Angkatan Laut Italia

Kapal pendaratan multiguna Trieste (L 9890). Kahareup Angkatan Laut Italia

Masa depan UDC Trieste nuju diwangun. Poto Fincantieri Nembe di Itali, ngarengsekeun pangwangunan kapal panyerang amfibi universal Trieste anu ngajanjikeun. Tanggal 12 Agustus, anjeunna mimiti angkat ka uji coba laut, sareng dina sababaraha bulan ka payun kedah mastikeun karakteristikna. Numutkeun kana

Kapal ronda "6615" / Jan Mayen. Kahareup SOBR Angkatan Laut Norwegia

Kapal ronda "6615" / Jan Mayen. Kahareup SOBR Angkatan Laut Norwegia

Jan Mayen pangawas di laut - ngan ukur dina jadwal Dina taun-taun ka payun, direncanakeun pikeun ngaleupaskeun kapal patroli kelas Nordkapp anu parantos aya, anu sacara moral sareng fisik luntur. Pikeun ngaganti aranjeunna, kami parantos ngembangkeun sareng

Proyék aneh kapal Soviét

Proyék aneh kapal Soviét

Jumlah anu munggaran sareng nomer mimiti kapal aneh nyaéta kapal pesiar tsarist, réngsé di USSR numutkeun proyék anu dirobih "Kaukasus Beureum" tina jinis "Svetlana". Nalika anjeun kenal sareng senjata kapal anu henteu goréng, sacara umum, pikeun Perang Dunya Kahiji, anjeun ngan ukur kagum ku kumaha disfigurasikeun kandaraan tempur anu pikasieuneun

Pravda, Zvezda sareng Iskra. Kapal selam séri IV

Pravda, Zvezda sareng Iskra. Kapal selam séri IV

Pandangan umum kapal selam proyek "P" dina waktos dikerjakeun kapal selam skuadron - kapal anu nganggo torpedo sareng senjata artileri sanggup ngayakeun tempur permukaan salaku bagian tina formasi. Dina tilu puluhan

Dina tahap awal: proyék kapal selam nuklir serbaguna SSN (X) pikeun Angkatan Laut AS

Dina tahap awal: proyék kapal selam nuklir serbaguna SSN (X) pikeun Angkatan Laut AS

Kapal selam nuklir serbaguna USS Seawolf (SSN-21) tina proyék kalayan nami anu sami. Sanaos kaunggulan téknis, kapal-kapal ieu henteu janten masif. Sedengkeun proyék ieu ngagaduhan simbol

Kapal tempur. Kapal pesiar. Kasampurnaan sial

Kapal tempur. Kapal pesiar. Kasampurnaan sial

Kapal-kapal ieu leres-leres tiasa ngaku janten kapal pesiar cahaya Jepang anu pangsaéna. Sareng dina tabel dunya jajaran, aranjeunna bakal nyandak tempat anu cukup luhur. Hiji-hijina hal anu ngabayangkeun sadayana nyaéta kapal penjelajah ieu tétéla nguntungkeun pisan dina kanyataanna. Tapi kapal-kapal ieu ngagaduhan hiji bédana anu pikaresepeun, ngeunaan anu

Kapal tempur. Kapal pesiar. Monster unik tina Kaiserlichmarine

Kapal tempur. Kapal pesiar. Monster unik tina Kaiserlichmarine

Saatos nyerat ngeunaan kapal penjelajah minelayer kecepatan tinggi Inggris "Abdiel", kuring sadar yén bakal ngan saukur penjahat upami teu malire carita mimiti kapal pesiar minelayer dimimitian. Kantun sabab kapal-kapal ti mana carita ieu dimimitian, tetep teu éléh di kelasna sareng, parantos ngalakukeun sababaraha hal

Strategi angkatan laut. Mahan abad XXI

Strategi angkatan laut. Mahan abad XXI

Sistem perencanaan sareng ngarahkeun maritim, kalebet angkatan laut, kagiatan di Amérika Serikat sacara dasarna bénten sareng domestik. Peran Kongrés Amérika Serikat saé pisan. Nyaéta pikeun Kongrés Sékretaris Angkatan Laut sareng Panglima Komandan ( CNO) ngabuktoskeun validitas usulna. Dina panitia Sénat

Kapal selam serbaguna kapindahan leutik "Gorgon". Konsép anyar pikeun kapentingan armada

Kapal selam serbaguna kapindahan leutik "Gorgon". Konsép anyar pikeun kapentingan armada

Kapal selam non-nuklir leutik P-750B dikembangkeun ku SPMBM "Malakhit". Sugan "Gorgon" bakal sami sareng Ayeuna-ayeuna, nagara urang nuju damel dina sababaraha proyék ngajanjikeun kapal selam kelas sareng tujuan anu béda. Henteu lami pisan éta janten dipikaterang ngeunaan peluncuran proyék éta kalayan

Kapal selam nuklir "Novosibirsk" sareng prospek tina séri "Ash-M"

Kapal selam nuklir "Novosibirsk" sareng prospek tina séri "Ash-M"

Kapal selam nuklir utama pr. 885M nalika upacara pangangkatan ka Angkatan Laut, 7 Mei 2021. Program pangwangunan kapal selam nuklir anu ngajangjikeun pr. 885M "Yasen-M" teraskeun hasil. Janten, tanggal 1 Juli, kapal selam anu paling anyar tina tipe K-573 "Novosibirsk" ieu anu mimiti asup kana uji coba laut. ieu

Laut Hideung: NATO ngalawan Rusia

Laut Hideung: NATO ngalawan Rusia

Poto: yuhanson.livejournal.com Rakan urang ti sisi sanés dunya Sebastian Roblin nyerat tulisan anu pikaresepeun, ditarjamahkeun di dieu: https://inosmi.ru/military/20210726/250191177.html. Dina karyana, anjeunna nganalisis sacara rinci lima jinis kapal Rusia anu "tiasa ngendalikeun Laut Hideung." Numutkeun anjeunna

"Sea Shadow" atanapi Proyék IX-529. Naha anjeunna anu goréng?

"Sea Shadow" atanapi Proyék IX-529. Naha anjeunna anu goréng?

Upami anjeun diajar sagala rupa anu aya dina Runet ngeunaan ciptaan ieu, maka pesen utama seuseueurna pangarang dumasarkeun kana hiji hal: urang Amérika bodo, aranjeunna nyéépkeun milyaran dolar pikeun kreasi éta, henteu ngartos naha, teras dibongkar. Naha "ahli" homebrew leres pisan pantes ditalungtik, sabab

Kapal ronda pangénggalna di zona arktik AOPS / Harry DeWolf (Kanada)

Kapal ronda pangénggalna di zona arktik AOPS / Harry DeWolf (Kanada)

Kapal pamimpin HMCS Harry DeWolf (AOPV-430) henteu lami sateuacan diluncurkeun Kapal sapertos anu munggaran nembé dipasrahkeun ka Royal Canadian Navy, dituturkeun ku

Kapal tempur. Kapal pesiar. Nalika teu tuah nasib pinuh

Kapal tempur. Kapal pesiar. Nalika teu tuah nasib pinuh

Kahirupan pondok tina kapal kelas ieu tiasa dicirikeun ku hiji istilah "sial". Sareng anu utami kapal-kapal ieu henteu dipikaresep nyaéta Jepang perang. Sareng kapal pesiar ieu, anu, sacara umum, sanés kapal pesiar, kapaksa nyandak tugas pelayaran. Nya, kumaha

Kapal tempur. Kapal pesiar. Admiralty tanduk jahat

Kapal tempur. Kapal pesiar. Admiralty tanduk jahat

Anu tiasa ngabantah lami-lami mana kelas kapal permukaan anu pang épéktipna nalika Perang Dunya Kadua. Justru permukaanna, sabab ku kapal selam sadayana jelas sareng kahartos. Kitu ogé sareng operator pesawat, tapi di dieu damelna sanés kapal induk salaku kapal, tapi pesawat anu diluncurkeun ieu ka tempat

Seuneu voli - terang kumaha armada Jepang di Tsushima

Seuneu voli - terang kumaha armada Jepang di Tsushima

Dina tulisan ieu kuring bakal nyobian ngartos nuansa nembak sababaraha kapal dina hiji udagan. Éta bakal hésé pisan ngalakukeun ieu, kusabab kuring sanés tukang némbak angkatan laut sareng henteu kantos ningali némbakan sapertos kitu. Dina waktos anu sasarengan, pedaran saksi mata jarang pisan, ampir teu aya poto, sareng ngeunaan pidéo na dina

Naha Rusia peryogi armada anu kuat?

Naha Rusia peryogi armada anu kuat?

Dina sajarahna, tina sadaya cabang militér dina VO, armada nampi dukungan inpormasi anu paling ageung, berkat upaya pangarang sapertos Alexander Timokhin sareng Maxim Klimov. Kanyataan yén masalah armada anu dibahas pasti aya positip. Nanging, pertahanan nagara urang

Kapal selam nuklir serbaguna USS Illionis (SSN-786): kabaruan Angkatan Laut AS prospek na

Kapal selam nuklir serbaguna USS Illionis (SSN-786): kabaruan Angkatan Laut AS prospek na

Sababaraha dinten ka pengker, Angkatan Laut AS nampi kapal selam nuklir multiguna anyar. Dina waktos anu caket, kapal selam USS Illionis (SSN-786) kedah ngalangkungan sababaraha prosedur anu diperyogikeun, satutasna éta sacara resmi bakal dilebetkeun kana kakuatan tempur armada, sareng operasi lengkep bakal dimimitian. Bubuka pikeun

Kapal Perang Pesisir: Pendekatan Modern

Kapal Perang Pesisir: Pendekatan Modern

Tanggal 23 Séptémber 2006, kajadian anu luar biasa dilakukeun dina pembuatan kapal dunya: di kota Marinette, Wisconsin (AS), kapal munggaran kelas anyar di dunya diluncurkeun tina saham Marinette Marinette Shipyard of the Gibbs & Cox korporasi. Kalayan simbolis

Luncat ka hareup

Luncat ka hareup

Saatos diterbitkeun dina bulan Séptember 2013 laporan Kamar Akun AS ngeunaan kaayaan program pikeun pangwangunan kapal induk pamimpin generasi anyar Gerald R. Ford (CVN 78), sajumlah tulisan muncul di asing sareng pers domestik, dimana pangwangunan operator pesawat ditingali dina lampu anu négatip pisan

Pamawa pesawat USS Gerald R. Ford (CVN-78) diluncurkeun

Pamawa pesawat USS Gerald R. Ford (CVN-78) diluncurkeun

Tanggal 9 Nopémber, kapal induk anu pang anyarna Gerald R. Ford diluncurkeun di galangan kapal Amérika Newport News. Beda sareng peluncuran anyar penghancur Zumwalt, waktos ieu industri damel kapal sareng militér ngayakeun upacara. Luyu sareng tradisi batang

"Ikan emas" proyek 705: kasalahan atanapi terobosan dina abad XXI?

"Ikan emas" proyek 705: kasalahan atanapi terobosan dina abad XXI?

Kami masih bakal ngawangun kapal selam proyek 705 dina abad XXI. Diréktur Perusahaan Negara "Admiralty Shipyards" V.L. Aleksandrov dina ulang taun 50-an SPMBM "Malakhit" (1998) kapal selam nuklir proyek 705 janten tugas nasional, upaya ngadamel terobosan pikeun ngahontal kaunggulan militér-téknis tibatan blok kulon. Sekretaris Panitia Pusat CPSU

Naga luncat kana sagara. Angkatan laut modérn Cina

Naga luncat kana sagara. Angkatan laut modérn Cina

Sacara umum, sacara historis, Cina sok teu tuah kana armada na, armada uap anu diwangun ku kasusah pisan dina akhir abad ka-19 ancur ku Jepang, sareng upaya ngahanca éta dumasarkeun artos anu teu aya. Teras aya perang Sino-Jepang anu kadua, dimana armada Cina perang murni sacara nominal. Leres, sareng kaayaan bade di RRC

Modernisasi TAVKR "Laksamana Kuznetsov": naon anu bakal didapat ku Rusia?

Modernisasi TAVKR "Laksamana Kuznetsov": naon anu bakal didapat ku Rusia?

Poto: Christopher Michel / flickr.com Carita panjang kalayan tungtung anu teu dikenal Deui dina 2018, Departemen Pertahanan Rusia sareng United Shipbuilding Corporation nandatanganan perjanjian dina

Rame di sakitar "Yuan"

Rame di sakitar "Yuan"

Drive anu dipikaterang ku urang harita masihan kasimpulan anu pikaresepeun dina tulisan ku Thomas Newdick: sigana panulis (sareng kantor redaksi) yén desainna (sareng seueur deui, panginten) disalin ku Cina tina kapal selam Swédia A26 . Kapal selam kelas Swédia A26 henteu acan siap, padamelan nuju dilaksanakeun, tapi

Wahana jero cai anu teu mandiri otonom "Sarma"

Wahana jero cai anu teu mandiri otonom "Sarma"

Penampilan desain AUV "Sarma". Grafik FPIK Dina waktos ayeuna, pikeun kapentingan angkatan bersenjata di nagara urang, sababaraha kendaraan di jero cai anu teu dikawasa sacara otonom (AUV) anu béda-béda bentukna kalayan béda kamampuan parantos dikembangkeun. Ayeuna pangalaman akumulasi sareng téknologi mastered direncanakeun

Laporan UEC: Gumbira Tenang sareng sakedik Pertanyaan

Laporan UEC: Gumbira Tenang sareng sakedik Pertanyaan

Sateuacan ngamimitian Pameran Pertahanan Maritim Internasional di St. Petersburg, spesialis sareng pamimpin sababaraha tingkatan ti United Engine Corporation nyatakeun sababaraha pernyataan sareng pidato sakaligus dina topik kumaha UEC ngalakukeun sareng mesin pikeun Angkatan Laut

Kapal tempur. Kapal pesiar. Kembang teratai, murag, ngambang dina cai

Kapal tempur. Kapal pesiar. Kembang teratai, murag, ngambang dina cai

Saperti kembang teratai tina puisi perpisahan pilot angkatan laut Jepang anu janten kamikaze, tilu kapal penjelajah cahaya Jepang terakhir ti séri Sendai 5500 ton parantos turun dina sajarah. Dina kapal-kapal ieu, pangwangunan kapal pesiar sareng pamindahan 5.500 ton parantos réngsé. Paréntah Angkatan Laut Jepang

Cina "Type 055". Penghancur kalayan ciri kapal pesiar

Cina "Type 055". Penghancur kalayan ciri kapal pesiar

Desain katingal tina perusak "055". Kapal éta ngaluncurkeun rokét tina pamasangan universal pusat. Grafika Wikimedia Commons Cina aktip ngembangkeun armada permukaan angkatan laut, sareng salah sahiji ukuran utama arah ieu nyaéta pangwangunan perusak. Dina mangtaun-taun katukang

"Ichthyosaurus" pikeun prédator jero cai. Ngajalankeun torpedo UET-1

"Ichthyosaurus" pikeun prédator jero cai. Ngajalankeun torpedo UET-1

Pandangan umum pikeun torpedo UET-1E. Poto Bmpd.livejournal.com Produksi sérial torpedo listrik panganyarna UET-1 teras-terasan, sareng produk réngsé dipindahkeun ka pangkalan Angkatan Laut Rusia. Pakarang sapertos kitu dimaksudkeun pikeun kapal selam modéren. Kusabab naék

Proyék "Displacer"

Proyék "Displacer"

Ancaman insiden perbatasan Salah sahiji cara pikeun nekenkeun tekanan politik atanapi bahkan nyiptakeun dalil pikeun musuhan permusuhan nyaéta pelanggaran demonstrasi ngeunaan wates nagara musuh ku kapal musuh sareng pesawat. Nu leuwih anyar, urang ningali ieu jelas dina conto invasi

Éta diyakinkeun sieun nalika aya batur

Éta diyakinkeun sieun nalika aya batur

Joseph Trevithick, sora "hawk" Amérika (sigana masih langkung "bénsin"), ngawang-ngawang di luhur (sareng handap) ombak dina tulisan na Kapal Selam Anyar Rusia "Sarua sareng Urang" Numutkeun ka Jéndral Senior Amérika dikutip kapala Komando Utara Angkatan Bersenjata USA