Sejarah 2022, Oktober

“Entong meulit kana dahi!  leres, urang sadayana bakal maot atanapi ngalayanan waktos urang. " Kumaha Kazan murag

“Entong meulit kana dahi! leres, urang sadayana bakal maot atanapi ngalayanan waktos urang. " Kumaha Kazan murag

Kampanye Kazan dimimitian dina 3 Juli 1552 saatos éléh gerombolan Krimea ka Devlet (pertahanan heroik Tula sareng éléh tentara Turki Krimea di Walungan Shivoron). Tentara Rusia ngalih dina dua kolom. Resimen Penjaga, Resimen Left Hand sareng Resimen Tsar anu dipimpin ku Ivan Vasilyevich ngalangkungan

Letnan penari, sareng sajabi ti éta, anjeunna ogé hideung: Josephine Baker anu teu pikaresepeun

Letnan penari, sareng sajabi ti éta, anjeunna ogé hideung: Josephine Baker anu teu pikaresepeun

Pamuda Hideung Mutiara Josephine Baker Jelas yén kaayaan dimana Josephine ageung langkung ti saderhana. Salaku tambahan, di 1907, nalika anjeunna ogé ngagaduhan lanceuk lalaki, bapakna ninggalkeun kulawarga. Leres, taun 1911, indung Josephine hasil nikah kadua kalina sareng janten dua sadérék deui

Refleksi ngirim Skuadron Pasipik ka-3. Naon kasalahan Menteri Angkatan Laut

Refleksi ngirim Skuadron Pasipik ka-3. Naon kasalahan Menteri Angkatan Laut

Sakumaha anjeun terang, Skuadron Pasifik ka-2 bagian tina jalur ti Libava ka Madagaskar nuturkeun di tempat misah. Anjeunna pisah di Tangier: lima kapal perang pangperangna, Laksamana Nakhimov sareng sajumlah kapal sanésna angkat ngurilingan buana Afrika, sedengkeun detasemen misah dina komando

Kolom kalima di Rusia

Kolom kalima di Rusia

Westernisasi Élit sareng Inteléktual Élit elit Rusia henteu tiasa mastikeun pamekaran proyék nasional dina raraga ngungkabkeun poténsial pinuh sareng éndah peradaban Rusia sareng super-etnos Rusia. Boh Roma Katilu tina Romanovs sareng Proyek Beureum Komunis Rusia ngahontal kasuksésan anu luar biasa, tapi réngsé

Héi expats, Beijing gratis

Héi expats, Beijing gratis

Wilujeng sumping atanapi … Beijing ngan saukur teu tiasa ngabantosan yén nalika konfrontasi antara RRC sareng USSR di awal 60an, Serikat Pekerja Buruh anu teu pati dikenal langsung nyandak pihak Tionghoa (Anu ngabantah kami dina kasus Marx-Engels-Lenin -Stalin- Mao leres). Numutkeun kana World Broadcast na

Kompeténsi profésional. Staf komandan skuadron ka-2 Armada Pasipik

Kompeténsi profésional. Staf komandan skuadron ka-2 Armada Pasipik

Sakumaha siapna para pelaut ti Armada Baltik? Naon pangalaman tempur sareng jasa anjeun? Naha Rozhestvensky leres nalika anjeunna nyerat yén Alekseev parantos nyandak anu pangsaéna? Patarosan na rumit. Kami ngan ukur tiasa maca biografi sareng narik kasimpulan ti éta, sareng éta henteu salawasna ngagambarkeun kompeténsi hiji jalma. Leres, sareng impetuous

Kaayaan urang hideung di Amérika Serikat saatos Perang Sipil

Kaayaan urang hideung di Amérika Serikat saatos Perang Sipil

Nyanghareupan lonjakan kekerasan ngalawan kulit hideung ti saprak perbudakan réngsé, kulit hideung di kidul Amérika Serikat sering ngagunakeun kakuatan militér pikeun ngajaga diri sareng komunitasna. Dibandingkeun sareng usaha anu sami sareng budak anu perang sateuacan Perang Sipil, upaya pertahanan kulit hideung sapertos kitu

Perbudakan di Kidul Amérika Serikat sateuacan sareng saatos Perang Sipil

Perbudakan di Kidul Amérika Serikat sateuacan sareng saatos Perang Sipil

BUBUKA Sababaraha sarjana sajarah Amérika nunjukkeun yén lembaga perbudakan parantos maot dina wengi Perang Sipil, nunjukkeun yén perang éta sorangan diperjuangkeun kusabab prinsip-prinsip filosofis ngeunaan hak-hak nagara, sareng sanés kusabab perbudakan nyalira. Data ékonomi nunjukkeun yén pamanggihan ieu

Komisaris Rahayat 100 gram. Sejarah sareng kanyataan

Komisaris Rahayat 100 gram. Sejarah sareng kanyataan

100 gram Komisaris Rahayat janten ampir legendaris, seueur prajurit sareng perwira garis payun anu ngantep kenangan ngeunaan norma ieu. Penduduk kota ogé parantos nguping perkawis éta, tapi kanyahoana kana hal éta, sapertos anu sering kajadian, pisan deet. Nyatana, dina Beureum

Pemberontakan pembebasan masarakat di Apganistan ngalawan hegemoni Inggris

Pemberontakan pembebasan masarakat di Apganistan ngalawan hegemoni Inggris

Kakaisaran Inggris nyerang Afghanistan dua kali - dina 1838-1842 sareng di 1878-1881. Dina dua kasus éta, tujuan invasi nyaéta ngaganggu pangaruh Rusia sareng nyegah janten pijakan di daérah anu strategis. Salaku réspon unggal invasi, populasi Afghanistan naék ngalawan penjajahna. Mimiti

Vympel Group ngarayakeun ulang taun ka-40 na

Vympel Group ngarayakeun ulang taun ka-40 na

Poto ti arsip TsSN FSB Rusia Persis 40 taun ka pengker, dina tanggal 19 Agustus 1981, grup Vympel didamel salaku bagian tina departemen "C" Diréktor Utama Kahiji tina USSR. Mimitina, unit pasukan khusus ieu diciptakeun pikeun ngalaksanakeun operasi di luar Uni Soviét. Kajadian kontémporér

Éléh komandan brigade Vinogradov

Éléh komandan brigade Vinogradov

Tangtosna, rencana pikeun perang anu teu biasa éta, terus terang, ngalaman topi sareng penghinaan pikeun musuh, sareng elaborasi tina operasi éta pisan, nempatkeunana sacara enteng, deet, tapi aya alesan sareng alesan pikeun ieu. Sapuluh taun sateuacan perang pisan suksés pikeun nagara sareng Angkatan Darat Beureum sareng

Patempuran Ronseval Gorge, hasilna sareng akibat na

Patempuran Ronseval Gorge, hasilna sareng akibat na

Charlemagne di Ronseval Gorge Dinten ayeuna urang bakal bérés carita anu dimimitian dina tulisan "Ngamuk" Roland dina literatur sareng kahirupan, ogé nyarioskeun ngeunaan dasar sajarah kajadian anu dijelaskeun dina sajak epik "Lagu Roland". Perang Ronseval Gorge Battle of Roland sareng Moors, miniatur abad ka 14 Janten

Tapak Kaisar. Goréng, goréng Paul

Tapak Kaisar. Goréng, goréng Paul

Yanenko F.I. Potrét Paul I, 1798. Minyak dina kanvas. 244x168. Rupa-rupa salinan potrét ku S.S. Shchukin. Istana Mikhailovsky "Kanggo kuring, teu aya pésta atanapi kapentingan sanés kapentingan nagara, sareng nunjukkeun karakter kuring, hésé pikeun kuring ningali yén hal-hal bakal acak sareng alesan na nyaéta

Kumaha Komite Darurat Nagara nyobian nyalametkeun USSR

Kumaha Komite Darurat Nagara nyobian nyalametkeun USSR

Konperénsi pers GKChP di Menteri Luar Negeri USSR, 19 Agustus 1991 30 taun ka pengker, waktos anu pondok tina kakuatan Komite Nagara kanggo Nagara Darurat (GKChP) dimimitian. Salah sahiji ti saeutik usaha pikeun ngawétkeun naon anu diciptakeun sareng akumulasi ku Rusia salami USSR, pikeun ngajaga nagara dina bencana. Gagal alatan

POUM - pihak anu milih tujuan anu salah sareng sisi anu salah

POUM - pihak anu milih tujuan anu salah sareng sisi anu salah

Démonstrasi POUM di jalan-jalan di Barcelona "Entong dipoyok sareng jalma-jalma kafir, sabab naon persatuan kabeneran sareng pelanggaran hukum? Naon hubunganana cahaya sareng gelap?”2 Korinta 6:14 Perang Sipil Spanyol. Dugi ka ayeuna, éta mangrupikeun perang Éropa anu paling henteu dikenal. Sareng dugi ka ayeuna

Tapak Kaisar. Dukuh Gatchina

Tapak Kaisar. Dukuh Gatchina

F.N. Rokotov. Potrét Permaisuri Catherine II. 1763. GMZ "Pavlovsk". Dugi ka 1941, anjeunna aya di koleksi Istana-Gatchina-Museum "- Naha anjeun henteu nyerat perkawis perumahan P …? - Oke, patarosan counter. Naha anjeun henteu nyerat ngeunaan Paul? "(Tina susuratan sareng rerencangan) Henteu dikenal ku sajarah. Dina sonten tanggal 5 November 1796

Tapak Kaisar. Tahta Paul I anu ditunggu-tunggu

Tapak Kaisar. Tahta Paul I anu ditunggu-tunggu

Estate Sergievka. Gangguan liris - Andrei Ivanovich Stakenshneider, putra pabrik anu dipilarian, bakal ngawangun Istana Leuchtenberg di perkebunan Sergievka, anu perenahna antara Peterhof sareng Oranienbaum, caket St. Petersburg. Kanyataanna nyaéta Maximilian ti Leuchtenberg, putra putra tiri Napoleon Bonaparte

Koleksi Wallace Knight Knight

Koleksi Wallace Knight Knight

Gedong Majelis Wallace Real Renaissance ksatria waja. Dinten ieu kami bakal kenal aranjeunna ku cara anu paling rinci! "Upami kuring henteu nganggo baju baju anu teu tiasa ditembus, penjahat ieu bakal némbak kuring tujuh kali langkung tiis sapertos kijang anu karasa. Éta asup kana unggal solder cangkang kuring

Kacipta Hareup Kidul. Kajadian sateuacan perang

Kacipta Hareup Kidul. Kajadian sateuacan perang

Hareup kidul. Dina bagian samemehna, visi para pamimpin pesawat ruang angkasa dianggap ngeunaan jumlah divisi Jérman anu tiasa dijantenkeun Jérman ngalawan USSR, ngeunaan inpormasi intél sareng ngeunaan Diréksi No. 3 anu henteu tiasa dilakukeun. Hayu urang teraskeun nimbangkeun kajadian anu sacara teu langsung aya hubunganana sareng organisasi

1941. Konsentrasi pasukan misah di wates nagara kidul

1941. Konsentrasi pasukan misah di wates nagara kidul

Tulisan ieu nganggo singgetan ieu: A - tentara, ABTU - diréktur wahana lapis waja (GABTU - Main ABTU), VO - distrik militér, pulisi nagara - divisi bedil gunung, GSh - Staf Umum, ZhBD - log tempur, SC - Tentara Beureum, cd - divisi kavaleri, MK - corps mékanisasi, MD

Pertahanan heroik Tula sareng éléh tentara Turki Krimea di walungan Shivoron

Pertahanan heroik Tula sareng éléh tentara Turki Krimea di walungan Shivoron

Rekonstruksi Tula Kremlin (abad XVI) Pembaruan perang Saatos pemberontakan di Kazan, pangeran Astrakhan Yadygar-Mukhammed (Ediger) nyatakeun khan énggal. Anu matak, anjeunna sateuacanna dina jasa Rusia sareng ngiringan kampanye Kazan dina 1550. Pangeran Astrakhan dina Maret 1552 bergegas

Huruf payun ti akina (bagian 2)

Huruf payun ti akina (bagian 2)

6 Agustus 1942 Dear Lida, Akhirna ngagaduhan serat. Surat anu tenang kuring. Kuring bungah yén asumsi kuring ngeunaan alesan reureuh henteu janten kanyataan. Abdi seueur robih pipikiran salami waktos ieu. Masih, kuring hoyong nyaritakeun terus terang naon anu kuring pikirkeun. Abdi henteu terang kumaha ngajelaskeun naon anu aya diantara urang

Kampanye Kazan sareng néwak Kazan tanggal 2 Oktober 1552

Kampanye Kazan sareng néwak Kazan tanggal 2 Oktober 1552

Dina pertengahan taun 1540an, titik balikna ditetélakeun dina kabijakan wétan nagara Rusia. Jaman kakawasaan boyar di Moskow, anu ngaganti perhatian utama sareng kakuatan pikeun perjuangan kakawasaan, parantos réngsé. Ieu ngeureunkeun keraguan pamaréntah Moskwa ngeunaan Kazan Khanate. Kazanskoe

Unit 731 - Pabrik Pupusna

Unit 731 - Pabrik Pupusna

Di Jepang aya musium "Detachment 731", anu kasohor ku sabab éta pikeun haji masrakat di dieu para turis ti sakumna dunya, tapi, anu utami, urang Jepang sorangan. Nanging, upami nganjang ka peringatan kamp konsentrasi Buchenwald di Jérman nyababkeun urang Jérman karaos ngageter, benci kana Nazisme sareng kasieun

Tentara Kwantung. 70 taun pasrah

Tentara Kwantung. 70 taun pasrah

Nalika Perang Dunya Kadua, Angkatan Darat Kwantung mangrupikeun kelompok militér anu paling seueur sareng kuat ti Angkatan Darat Kaisar Jepang. Satuan tentara ieu dikonsentrasi di Cina. Diasumsikeun yén nalika timbulna permusuhan sareng Uni Soviét, éta Tentara Kwantung

Stroke pikeun potrét Laksamana Rozhdestvensky

Stroke pikeun potrét Laksamana Rozhdestvensky

Kapribadian Laksamana Rozhestvensky mangrupikeun salah sahiji anu paling kontroversial dina sajarah armada Rusia. Sababaraha jalma sajaman nampilkeun anjeunna salaku korban kaayaan, murag kana molok sistem pamaréntahan kuno karajaan. Sejarawan sareng panulis Soviét ngajelaskeun anjeunna salaku despot sareng tiran, anu ngagaduhan

Riwayat jasa. "Laksamana Lazarev" - "Beureum Kaukasus"

Riwayat jasa. "Laksamana Lazarev" - "Beureum Kaukasus"

"Laksamana Lazarev" (ti 14.12.1926 - "Krasny Kavkaz") Diteundeun turun dina 19 Oktober 1913 di pabrik Russud. 18 Maret 1914 ngadaptar dina daptar kapal Armada Laut Hideung. Diluncurkeun 8 Juni 1916, konstruksi dieureunkeun dina bulan Nopémber 1917 Parantosan proyék énggal dimimitian dina Séptémber 1927 9 Maret 1930 dina konstruksi

Mitos Amérika ngeunaan perang antara Kalér sareng Kidul "pikeun kabébasan budak." Bagéan 2

Mitos Amérika ngeunaan perang antara Kalér sareng Kidul "pikeun kabébasan budak." Bagéan 2

Sikep kana perbudakan di Kidul sareng Kalér Sanaos propaganda ti abolitionists, anu dina rapat sareng rally na, pisan ngahias penderitaan kulit hideung di Kidul, sareng kapercayaan anu netep yén perbudakan anu goréng, teu aya anu di Kalér anu badé ngadamel hideung sami sareng bule. Kalér dipimpin ku

"Hiber garuda". Kumaha Napoleon, sareng sakeupeul prajurit sareng henteu némbak némbak, néwak Perancis

"Hiber garuda". Kumaha Napoleon, sareng sakeupeul prajurit sareng henteu némbak némbak, néwak Perancis

200 taun ka pengker, dina tanggal 18 Juni 1815, Napoleon Bonaparte ngalaman éléh pamungkas di Waterloo. Perangna lumangsung nalika nyobian Napoleon pikeun membela tahta Perancis, anu éléh saatos perang ngalawan koalisi nagara-nagara Éropa pangageungna sareng restorasi dinasti Bourbon di nagara éta. Milikna

"Hideung Panthers". FBI nyebat aranjeunna musuh paling bahaya di nagara Amérika

"Hideung Panthers". FBI nyebat aranjeunna musuh paling bahaya di nagara Amérika

Konflik antar ras sok janten salah sahiji masalah politik domestik paling serius pikeun Amérika Serikat Amérika. Sanaos kanyataan yén diskriminasi ras ngalawan populasi Amérika Amérika sacara formal mangrupikeun jaman baheula, kanyataanna, béda anu ageung dina tingkat sareng kualitas kahirupan antara "bodas" sareng

Kaduruk ku perang

Kaduruk ku perang

Henteu lami pisan, dina tugas, kuring gaduh kasempetan nganjang ka Uzbékistan deui. Kuring ngumbara di jalan-jalan di kota leutik Angren caket Tashkent sareng émut ka arsiték Alexander Nikolaevich Zotov. Kuring kantos nyerat perkawis unik ieu, saurang Samaun Perang Patriotik Ageung dina buku kuring "Enter the Sky"

Dybenko sareng Krylenko aya dua ti triumvirate. Di kapala jurusan militér

Dybenko sareng Krylenko aya dua ti triumvirate. Di kapala jurusan militér

Janten béda - prajurit sareng pelaut Nyatana, dina taun-taun éta aya seueur anu henteu sami, sareng dina waktos anu sami leres-leres révolusionér sapertos Nikolai Krylenko sareng Pavel Dybenko. Seueur anu parantos diserat perkawis aranjeunna, kalebet dina halaman "Tinjauan Militer" (Dirina Panglima) sareng ("Rehabilitasi

Islam sareng Perang Dunya I

Islam sareng Perang Dunya I

Dinten Rebo, 11 Nopémber 1914, nalika jenderal Utsmaniyah ngagerakkeun pasukanana pikeun perang di sisi Puseur Pusat, Syékh al-Islam Urguplu Hayri, otoritas agama anu pangluhurna di Konstantinopel, ngaluarkeun lima fatwa, nyauran ka umat Islam di sakumna dunya pikeun jihad ngalawan nagara Entente sareng ngajangjikeun aranjeunna status

Slavs sareng Avars dina abad ka-VI

Slavs sareng Avars dina abad ka-VI

Dina 50an abad ka-VI. Urang Slavia, ngamangpaatkeun kanyataan yén kakuatan utama Byzantium dialihkeun ka Itali, henteu ngan ukur ngalakukeun perampokan di propinsi kalér, tapi bahkan ngarebut kota alit Toper di Thrace (propinsi Rhodope). Pangwangunan tukang numpak kuda Avar. Artis Gorelik M.V Salian ti éta, wates

"Rapat di Kushka". Rusia aya di ambang perang sareng Inggris

"Rapat di Kushka". Rusia aya di ambang perang sareng Inggris

Hubungan antara Rusia sareng Britania Raya parantos sesah. Kusabab transformasi Kakaisaran Rusia janten kakuatan anu kuat militér, ngembangna daérahna sareng ngaku pangaruh di daérah Tengah sareng Jauh Jauh, Asia Tengah, Rusia parantos janten saingan utama

"Ngamuk" Roland dina literatur sareng kahirupan

"Ngamuk" Roland dina literatur sareng kahirupan

Pertempuran Ronseval, miniatur abad pertengahan Anyar kami ngobrol ngeunaan Rodrigo Diaz de Bivar, pahlawan sajak epik Cantar de mío Cid ("Song of my Side"). Kemenangan sareng garapan ksatria ieu lumayan nyata, tapi kamuliaan na henteu ngalangkungan wates-wates Semenanjung Iberia. Langkung seueur untungna dina hal ieu

Kumaha Revolusi Industri mangaruhan desain urban

Kumaha Revolusi Industri mangaruhan desain urban

Nalika urang nyarioskeun ngeunaan révolusi industri, urang sering mikirkeun pabrik ageung, liang haseup, kapadetan penduduk anu nyebar, sareng jalan anu rame. Gambar saharita sok dikaitkeun sareng kota-kota di jaman industri. Tapi urang sering mopohokeun kumaha kota-kota urang maju. Janten kumaha

Gorbachev. gaul sareng batur sapagawean. Kumaha USSR dijual

Gorbachev. gaul sareng batur sapagawean. Kumaha USSR dijual

Kiwari, teu aya ragu yén Gorbachev sareng rombongan na ngagaduhan peran penting dina nyiapkeun runtuhna Union of the Indestructible, hiji bagian anu aktip nerapkeun kaputusan anu ngarusak Sekretaris Jéndral, sareng anu sanésna cicingeun ditingali salaku pengkhianatan ngorotan yayasan sareng persatuan nagara

Perang Jauh-Jauh Rusia

Perang Jauh-Jauh Rusia

Aya pendapat sapertos kitu - kalayan sakitar parangkat téknis sareng moral anu sami, sanés kapahlawanan, sanés kersa, tapi logistik sareng pasokan anu éléh, jénderal tiasa palinter, prajurit anu gagah, senjata anu standar dunya pangsaéna, tapi upami téater perang henteu disiapkeun, upami pangiriman barang sareng bala