Tentara Rusia 2022, Oktober

Komando kompléks "Zavet" angkat ka pasukan

Komando kompléks "Zavet" angkat ka pasukan

Kendaraan komando kompleks 83t289-1 "Rostec" ngumumkeun mimiti pangiriman ka pasukan kompleks séri sarana kendali otomatis formasi anti tank (KSAU PTF) 83t289-1 "Zavet". Kompleks sapertos sanggup niténan, nyukcruk udagan sareng ngadistribusikaeunana diantara seuneu

75% dina akhir taun. Sampel énggal pikeun Angkatan Udara

75% dina akhir taun. Sampel énggal pikeun Angkatan Udara

Kandaraan tempur BMD-4M, dipindahkeun ka Angkatan Udara dina awal Juni. Poto Kamentrian Féderasi Rusia Salaku bagian tina program umum pikeun perlengkapan sareng modérenisasi angkatan bersenjata, panangan senjata angkatan udara dilaksanakeun. Pangiriman sampel anu parantos dipikaterang tina tipena béda dilakukeun, sareng produksi anu énggal ogé disiapkeun

Tren utama dina panangan ulang tentara Rusia di 2011-2020

Tren utama dina panangan ulang tentara Rusia di 2011-2020

R-36M - baheula, rudal utama Pasukan Rudal Strategis di 2008, réformasi skala ageung angkatan bersenjata dilakukeun, sareng ti saprak 2011 Program Rearmament Nagara parantos dilaksanakeun. Duanana susunan kagiatan réngsé dina taun 2020 kalayan kasuksésan anu kasohor. Hatur nuhun ka aranjeunna, dina dasawarsa ka tukang, penampilan sareng kamampuan tentara anu paling

Klasifikasi khusus kakuatan angkatan darat

Klasifikasi khusus kakuatan angkatan darat

Dina tulisan Pasukan Multidomain - Tingkat Anyar Integrasi Angkatan Bersenjata, kami nalungtik konsép supra-servis jangji sareng kendali angkatan bersenjata (AF) kapayunna. Ayeuna, angkatan bersenjata Féderasi Rusia dibagi kana jenis pasukan - pasukan darat (SV), angkatan laut

Rekonstruksi pangkalan angkatan laut Bélicik parantos réngsé

Rekonstruksi pangkalan angkatan laut Bélicik parantos réngsé

Kapal DKBF di salah sahiji tempat pangkalan angkatan laut Baltik, 2010 Ti saprak 2012, program rekonstruksi pangkalan angkatan laut di kota Baltiysk (daérah Kaliningrad) parantos teras-terasan. Dina 2015, tahapan mimiti program réngsé, saatosna organisasi pangwangunan mimiti ngalaksanakeun anu kadua. Nurutkeun pangénggalna

Radar "Sunflower" pikeun ngajagi wates jeung kapentingan ékonomi

Radar "Sunflower" pikeun ngajagi wates jeung kapentingan ékonomi

Tugas pikeun deteksi tepat permukaan sareng target udara, kalebet. anu mangrupikeun ancaman pikeun wates laut nagara, dina tentara urang aranjeunna direngsekeun ku bantosan sababaraha jinis sistem radar. Salah sahiji modél anu paling anyar sareng paling maju dina kelas ieu nyaéta radar Podsolnukh anu langkung caket

Rearmament of the Aerospace Forces di 2021. Ditarima sareng Rencana

Rearmament of the Aerospace Forces di 2021. Ditarima sareng Rencana

Bom Su-34 diwangun dina kontrak sateuacanna. Poto ku Kamentrian Pertahanan RF ngeunaan program panerapan senjata api anu lumangsung, perhatian khusus diperhatoskeun pikeun pamekaran sareng alat-alat ulang angkatan udara. Pikeun kapentingan cabang angkatan bersenjata ieu, paréntah dikaluarkeun pikeun produksi pesawat sareng helikopter énggal

Dianggo dina prosés. Pangembangan pertahanan udara di Arktik

Dianggo dina prosés. Pangembangan pertahanan udara di Arktik

Personalia resimen rudal anti-pesawat ka-33 (Novaya Zemlya) dina upacara ngerjakeun tugas tempur, Nopémber 2015 Tentara Rusia balik deui ka Arktik, ngawangun fasilitas énggal sareng ngembalikan anu lami ka operasi. Salah sahiji pancén utama dina kontéks ieu nyaéta mulangkeun

Unit jinis anyar sareng alat anyar. Prospék pikeun pamekaran Angkatan Udara

Unit jinis anyar sareng alat anyar. Prospék pikeun pamekaran Angkatan Udara

Angkatan udara Rusia ngagaduhan poténsi tempur anu tinggi, sareng direncanakeun naékkeun. Pikeun méréskeun masalah sapertos kitu, sakumpulan sababaraha ukuran parantos diusulkeun sareng dilaksanakeun. Éta nyayogikeun perhatosan anu jelas dina struktur organisasi sareng staf pasukan ku nyiptakeun unit-jinis anu énggal. kajabi

Tantangan sareng Rencana: Rangkaian Rapat Pangembangan Angkatan Bersenjata

Tantangan sareng Rencana: Rangkaian Rapat Pangembangan Angkatan Bersenjata

Minggu kamari, dina 25-27 Méi, Sochi ngayakeun sérial rapat sanésna ngeunaan kamekaran angkatan bersenjata sareng kompleks industri militér-industri. Pamingpin nagara, menteri pertahanan sareng industri marios kasuksésan anyar, diajar tantangan ayeuna sareng netelakeun rencana pikeun

Radar Yenisei parantos dilayanan. Kasempetan énggal pikeun pertahanan rudal pertahanan udara

Radar Yenisei parantos dilayanan. Kasempetan énggal pikeun pertahanan rudal pertahanan udara

Stasion radar Yenisei nalika latihan taun 2018 Stasion radar Yenisei anu multifungsi ngajantenkeun diadopsi ku tentara Rusia. Kusabab kinerja tinggi sareng kamampuan anyar, produk ieu bakal tiasa ningkatkeun poténsi pertahanan udara sacara umum. Salaku tambahan, dina deukeut

Sistem parasut anu ngajangjikeun pikeun Angkatan Udara Rusia

Sistem parasut anu ngajangjikeun pikeun Angkatan Udara Rusia

Paratroopers anu ilubiung dina latihan Vostok-2018 samet dina pesawat. Poto Departemen Pertahanan RF Pikeun kapentingan pasukan hawa, henteu ngan ukur senjata anu ngajanjikeun anu didamel. Pikeun ngalaksanakeun tugas utami, Angkatan Udara peryogi sistem parasut anu béda-béda kelas sareng jinisna. Lalakon ayeuna

Armor gabungan awak modern modél tentara Rusia

Armor gabungan awak modern modél tentara Rusia

Prajurit dina baju waja 2B23 - dugi ka ayeuna, salah sahiji modél anu paling umum. Poto Menteri Pertahanan Féderasi Rusia Ayeuna, pasokan tentara Rusia diwangun ku sababaraha baju gabungan awak panangan. Produk ieu parantos dikembangkeun sababaraha dekade katukang, sareng masing-masing proyek anyar

Ekspedisi "Umka-2021". Kapal selam, pesawat sareng poténsi Arktik

Ekspedisi "Umka-2021". Kapal selam, pesawat sareng poténsi Arktik

Tanggal 20 Maret, ekspedisi Arktik terpadu "Umka-2021" diluncurkeun di Samudra Arktik sareng di daérah sakitarna. Salami latihan ieu, kapal-kapal armada, unit darat sareng spesialis ti organisasi ilmiah kedah ngalaksanakeun sababaraha belasan acara anu béda. Sumawona, anu panggedéna

Prosés modérnisasi sistem peringatan dini Rusia

Prosés modérnisasi sistem peringatan dini Rusia

Radar "Voronezh-DM" caket Barnaul, ditugaskeun di 2017 Palaksanaan program skala ageung modérenisasi sistem peringatan serangan rudal Rusia (EWS) teraskeun. Fasilitas énggal tina sagala rupa rupi nuju dibangun sareng anu aya ayeuna diropea. Ku

Tahap anyar dina modérnisasi TPA: perumahan sareng peralatan modéren

Tahap anyar dina modérnisasi TPA: perumahan sareng peralatan modéren

Latihan sareng panggunaan penerbangan di lapangan latihan Chebarkul (daérah Chelyabinsk), Januari 2013 Kamentrian Pertahanan neraskeun program skala ageung modérenisasi sareng pakakas ulang lapangan latihan angkatan bersenjata. Numutkeun data pangénggalna, dina waktos anu caket, organisasi anu aya hubunganana bakal kalibet dina ngamutahirkeun sareng

Komponén sareng téknologi pikeun "Sotnik"

Komponén sareng téknologi pikeun "Sotnik"

Model BEV "Ratnik-3" modél 2018 Dina sababaraha taun, pakakas tempur anu ngajanjikeun tina serviceman (BEV) "Sotnik" tiasa diadopsi ku tentara Rusia. Éta bakal ngagentos "Prajurit" ayeuna sareng bakal nyayogikeun kanaékan kamampuan tempur kadua prajurit sareng unit di

Modernisasi Pasukan Rudal Strategis di 2021

Modernisasi Pasukan Rudal Strategis di 2021

Komplek ground mobile tina divisi Teikovo, Agustus 2020 Dina program persenjataan nagara ayeuna, tempat khusus diilikan ku modérnisasi pasukan rudal strategis, anu janten dasar kakuatan nuklir strategis urang. Dugi ka ayeuna, dimungkinkeun pikeun ngalaksanakeun paningkatan senjata api pinuh

Pesawat tempur anyar pikeun tentara Rusia di 2010-2020

Pesawat tempur anyar pikeun tentara Rusia di 2010-2020

Su-34 mangrupikeun pesawat anu paling ageung di 2010-2020. Program kaayaan ayeuna pikeun pamekaran senjata, didesain kanggo waktos anu lami, nyayogikeun kanggo mésér sababaraha jinis modél pikeun sadaya cabang militér. Tempat khusus dina program ieu diilikan ku meser pesawat tempur sareng latihan tempur pikeun

Rencana pikeun ngalengkepan deui Pasukan Aerospace di 2021

Rencana pikeun ngalengkepan deui Pasukan Aerospace di 2021

Kunjungan kapamimpinan Menteri Pertahanan ka KnAAZ, Agustus 2020. Di payuneun mangrupikeun Su-57s anu dirakit Salaku bagian tina program persenjataan nagara ayeuna, alat-alat cabang cabang angkatan bersenjata terus. Dina prosés ieu, perhatian khusus diperhatoskeun pikeun modérnisasi gaya aerospace. Rencana pikeun

Dinten Spesialis Pendukung Nuklir Rusia

Dinten Spesialis Pendukung Nuklir Rusia

Tanggal 31 Méi 2006, liburan profesional anu anyar nembongan dina kalénder liburan sareng kaping anu berkesan - Dinten Spesialis Pendukung Nuklir. Tanggal ieu dirayakeun di nagara urang taunan dina 4 Séptémber. Tanggal éta henteu dipilih ku kabeneran. Kanyataanna nyaéta dina 4 Séptémber 1947, Jurusan Khusus didamel di Uni Soviét

Boh "Vityaz" sareng "Prometheus": BAZ chassis roda pikeun sistem pertahanan udara Rusia

Boh "Vityaz" sareng "Prometheus": BAZ chassis roda pikeun sistem pertahanan udara Rusia

Ti saprak April, sistem rudal anti-pesawat S-350 Vityaz panganyarna parantos mimiti ngalebetkeun jasa sareng Angkatan Bersenjata RF. Salah sahiji inovasi pikeun sistem pertahanan udara nyaéta panggunaan chassis ti pabrik Bryansk. Urang nyarioskeun perkawis platform mobil anu didamel di Pabrik Mobil Bryansk (BAZ). Ieu perusahaan anu lima

Platform reformasi pertahanan

Platform reformasi pertahanan

"Gusti pareng anjeun hirup dina jaman parobihan." Frasa anu kasohor ieu disababkeun ku Confucius atanapi diinterpretasi salaku kawijaksanaan Cina kuno sacara umum. Alami, parobihan henteu sami, sadayana bédana nyaéta naha pikeun parobihan anu hadé atanapi anu langkung goréng lumangsung. Nembe aya kasempetan kanggo maca hiji koméntar ngeunaan Tinjauan Militér

Conto tindakan peleton bedil dina serangan

Conto tindakan peleton bedil dina serangan

Platoon dina serangan Nyerang sareng ngayakeun perang serangan tina peleton senapan dugi ka jangkungna (Conto 8) Dina Januari 1944, pasukan kami ngayakeun operasi nyerang di daérah Novosokolniki. Dina malem 15 Januari, Perusahaan Rifle ka-1 tina Resimen Rifle Pangawal 155th tina 52th Guards Rifle

Armor awak tentara Doméstik

Armor awak tentara Doméstik

Aranjeunna henteu ngaluarkeun gera sapertos perang, aranjeunna henteu hérang ku permukaan anu digosok, aranjeunna henteu dihias ku jaket sareng tangki anu timbul - sareng sering aranjeunna umumna disumputkeun handapeun jaket. Nanging, dinten ieu ngan saukur henteu kapikiran pikeun ngirim prajurit kana perang atanapi mastikeun kaamanan tanpa baju perang ieu, teu pikaresepeun dina penampilan

Kabohongan sareng bebeneran ngeunaan maotna prajurit di Boguchar

Kabohongan sareng bebeneran ngeunaan maotna prajurit di Boguchar

Opus sanés anu dilakukeun ku Vladimir Vaschenko diterbitkeun ku Gazeta.ru, sahingga nimbulkeun réaksi anu rada kuat di média sareng komunitas Internét. Materi anu matak nganyerikeun haté ngeunaan kaayaan kaayaan di unit militér 54046, nyarioskeun ngeunaan kumaha pikareueuseun kahirupan sadaya prajurit di Boguchar. Kusabab kami di

Naon anu bakal dilakukeun ku tentara Rusia di 2018-2020? Waragad sareng bekel

Naon anu bakal dilakukeun ku tentara Rusia di 2018-2020? Waragad sareng bekel

Ngan sababaraha bulan, departemen militér sareng industri pertahanan badé ngamimitian ngalaksanakeun Program Pakarang Negara pikeun 2018-2025. Minuhan rencana anyar Menteri Pertahanan, seueur perusahaan bakal ngawangun sareng ngadamel seueur peralatan sareng senjata

Ka kaunggulan di darat

Ka kaunggulan di darat

Kolonél Jénderal Alexander POSTNIKOV, Panglima Angkatan Darat, ngajawab patarosan. - Alexander Nikolaevich, Pasukan Lemah maénkeun peran anu penting, sering nangtoskeun dina ngabela Bapa Kelautan urang. Parantos nilaina robih dina kaayaan modéren, ngémutan kacenderungan ningkatkeun khusus

Program pakakas re-state, ningkatkeun waragad sareng tabungan

Program pakakas re-state, ningkatkeun waragad sareng tabungan

Salami sababaraha taun ka pengker, topik utama ngeunaan pasukan bersenjata Rusia nyaéta panerapan senjata anu bakal datang. Di 2011, Program Nagara anu saluyu diluncurkeun (anu disebat GPV-2020), antukna 20 triliun rubel direncanakeun dialokasikan pikeun senjata sareng alat-alat militér anyar. Ieu ageung

Kapala Staf Umum Rusia ngeunaan tugas-tugas utama pangwangunan tentara

Kapala Staf Umum Rusia ngeunaan tugas-tugas utama pangwangunan tentara

Pangwangunan Angkatan Bersenjata Féderasi Rusia mangrupikeun salah sahiji tugas anu paling penting direngsekeun ku nagara dina kerangka pangurus pertahanan nagara urang. Isu kaayaan tentara Rusia ayeuna, arah kamekaranana salajengna janten objék anu diperhatoskeun sareng janten poko pikeun

Perang éléktronik - mitos sareng bebeneran

Perang éléktronik - mitos sareng bebeneran

Kumaha pakakas perang éléktronik anu unik di pasukan Rusia? Anyar, sistem perang éléktronik Rusia parantos kéngingkeun aura tina jenis superweapon, anu, numutkeun pendapat jalma biasa, sanggup nyababkeun panik dina poténsial musuh kalayan ngan hiji aktivasina

Alat-alat militér utama Angkatan Udara nyaéta BMD-4M, "Macan" sareng "Kamaz"

Alat-alat militér utama Angkatan Udara nyaéta BMD-4M, "Macan" sareng "Kamaz"

Tugas utama anu nyanghareupan komando Angkatan Udara Rusia, salaku paréntah militér sareng badan pangendali, mangrupikeun réparénsi pasukan serbaguna pikeun pasukan udara dina waktos anu paling pondok (dina 3-5 taun ka hareup). Kolonél Jénderal Vladimir Shamanov, Panglima Angkatan Udara Rusia, nyarios ka wartawan ngeunaan hal ieu

Angkatan Bersenjata Rusia. Hasil tina 2016

Angkatan Bersenjata Rusia. Hasil tina 2016

Dina dinten-dinten akhir taun kaluar, biasana pikeun nyimpulkeun sareng nyimpulkeun kasimpulan ngeunaan padamelan struktur anu tangtu. Militer henteu terkecuali tina aturan ieu. Salila 2016, Departemen Pertahanan sareng departemén anu aya hubunganana terus nerapkeun sababaraha rupa program, ogé

Peran sareng prospek kelompok militér di daérah semi-exclave

Peran sareng prospek kelompok militér di daérah semi-exclave

Krimea janten bagian tina Rusia dina Maret taun ayeuna. Subjek féderal ieu di darat henteu ngagaduhan wates anu umum sareng daérah Rusia anu sanés kumargi éta dianggap exclave (langkung tepatna, semi-exclave, kumargi éta ngagaduhan aksés ka laut). Maka, ti saprak usum semi taun ieu, Féderasi Rusia gaduh dua

Angkatan Bersenjata Rusia. Hasil tina 2015

Angkatan Bersenjata Rusia. Hasil tina 2015

Ngan aya sababaraha dinten deui dugi ka akhir 2015. Waktosna kanggo nyiapkeun taun kaluar sareng ngarencanakeun lengkep pikeun anu payun. Menteri Pertahanan Rusia ogé nyimpulkeun hasil taun kaluar sareng narik kasimpulan ngeunaan kasuksésan padamelan éta. 2015 anu kaluar henteu gampang kusabab rupa-rupa alesan

Doktrin militér Féderasi Rusia

Doktrin militér Féderasi Rusia

Disatujuan ku Kaputusan Présidén Féderasi Rusia dina 5 Pébruari 2010 I. UMUM 1. Doktrin Militer Féderasi Rusia (anu salajengna disebut Doktrin Militér) mangrupikeun salah sahiji dokumén perencanaan stratégis utama di Féderasi Rusia sareng mangrupikeun sistem anu sacara resmi diadopsi di

Naha Rusia peryogi pasukan aerospace

Naha Rusia peryogi pasukan aerospace

Ahli filsuf kuno nyarios: Masa depan bakal sapertos urang iklas dina jaman ayeuna. Kaleresan ieu dipikaterang sareng dikonfirmasi ku mangtaun-taun pangalaman, boh dina kamekaran masarakat boh dina pamekaran hiji individu. Ayeuna, duanana ahli militér sareng sipil ngartos sampurna: tanpa pamahaman anu jelas sareng

Prospék pikeun pamekaran sistem parasut

Prospék pikeun pamekaran sistem parasut

Unggal taun tanggal 26 Juli di nagara urang, amatir sareng ahli langit nuju ngagungkeun Poé skydiver. Aviation Equipment Holding of Rostec State Corporation kalebet Research Institute of Parachute Engineering, anu mangrupikeun salah sahiji ti saeutik perusahaan di dunya anu mandiri

Ngeunaan disbat

Ngeunaan disbat

Batalyon disiplin anu ka-28 di Mulino mangrupikeun salah sahiji tina dua batalyon disiplin di Rusia. Anu kadua caket Chita. Tapi sanajan di jaman éta nalika aya deui perdebatan di nagara éta, Mulinskiy dianggap salah sahiji anu paling makmur, upami sacara umum kecap "kamakmuran" sareng "disbat" tiasa ditunda. Sababaraha

Hiji tentara sareng tilu pendapat

Hiji tentara sareng tilu pendapat

Dina akhir Januari, konperénsi Akademi Élmu Militér (AVN) diayakeun di Moskow. Seueur laporan dibaca dina konperénsi éta sareng sadayana dipikaresep ku militér sareng masarakat sipil, kusabab aranjeunna sering merhatoskeun henteu ngan ukur aspek militér. Tina sadaya pidato anu didamel dina acara éta