Jasa Husus 2022, Oktober

Rahasia kafilah ti Bumi Matahari Terbit

Rahasia kafilah ti Bumi Matahari Terbit

Babad Sejarah: Total Spionase dina Basa Jepang Dina kasadaran masarakat dunya, konsép "total spionase" dikaitkeun sareng Jérman Hitler, sareng ngan sarjana Jepang anu terang yén fenomena ieu asalna sareng diciptakeun sareng disampurnakeun di Jepang mangabad-abad. Numutkeun ka para ahli

Daptar Tiis pikeun Républik Tiis

Daptar Tiis pikeun Républik Tiis

Negarawan Finlandia damel di Stasi Pengadilan Tinggi Administrasi Finlandia parantos muka sidang dina kasus anu disebut "Tiitinen's List", disangka ngandung inpormasi ngeunaan politikus Finlandia anu damel di taun 70an sareng 80an pikeun Stasi (Kamentrian GDR Kaamanan Nagara)

Inggris nempatkeun spionase dina dasar propésional

Inggris nempatkeun spionase dina dasar propésional

Kecerdasan Inggris henteu diragukeun nyandak sumbangan anu paling penting pikeun ngapopulerkeun sareng ngamulyakeun karajinan spionase, sareng dina hal jumlah "legenda" spionase, henteu sigana yén saha waé tiasa ngabandingkeun sareng éta. Mangrupikeun mangtaun-taun dina Kecerdasan Dunya Kahiji anu mimiti dianggap seueur gentlemen, pahlawan sareng inteléktual, anu ngagaduhan hutang

Tameng sareng pedang

Tameng sareng pedang

Jasa Kaamanan Federal Rusia ngalawan jasa intél Amérika Serikat Sanaos konsép "musuh utama" parantos janten hal jaman baheula saatos runtuhna USSR, éta jasa khusus AS anu paling aktip dina usahana pikeun kéngingkeun aksés ka rahasia nagara sareng militér anu paling penting di nagara urang. RUMO, CIA, ogé jasa khusus sanésna

Nénjo tibalik

Nénjo tibalik

Dina pertengahan abad ka-20, akuisisi ilegal inpormasi téknis disebut spionase komérsial, anu biasana dianggo ku perusahaan pesaing anu beroperasi di sektor swasta. Tapi dina taun 1980an, sabab sakabeh industri kakuatan saingan nyandak alih maling teknologi

Pasukan khusus Jérman bakal nampi mobil sajuta euro

Pasukan khusus Jérman bakal nampi mobil sajuta euro

Pasukan khusus Jérman anu paling modéren sareng bersenjata. Hal ieu dibuktikeun ku akuisisi terakhir pamaréntah Jérman: Water Cannon 10.000. Mesin hargana sahenteuna sajuta euro sareng dianggap ayeuna paling modern sareng teknologi tinggi di kelasna. Fungsi utama mesin nyaéta

Pasukan khusus Cina

Pasukan khusus Cina

Pangwangunan propésional sareng organisasi dugi ka pertengahan 80 abad ka-20. Titik awal pamekaran pasukan khusus nyaéta kacindekan anu dilakukeun dina Juni 1985 ku Déwan Militer Komite Pusat CPC, anu dipimpin ku Deng Xiaoping, ngeunaan henteuna dina masa depan kamungkinan kamungkinan skala ageung

Panyiksaan proxy

Panyiksaan proxy

Aranjeunna cicingeun diculik ti jalan kota, jalan raya, supermarket sareng taman. Aranjeunna dipenjara sareng disiksa tanpa sidang atanapi panyilidikan. Kalayan idin ti Présidén sareng pamaréntah Amérika Serikat, ratusan lalaki, awéwé sareng barudak masih kénéh dikurungan di panjara di penjara khusus CIA di Apganistan, Irak, Mesir, Suriah sareng

Shayetet 13, komando angkatan laut Israél

Shayetet 13, komando angkatan laut Israél

Campur tangan militer dramatis ku tentara Israél dina Senén, dina konfrontasi sareng flotilla pro-Paléstina caket Jalur Gaza, dipajangkeun formasi anu henteu dikenal - Shayetet 13. Shayetet 13 - unit komando angkatan laut Israél. Shayetet hartosna "flotilla" na

35 taun handapeun tanda Alfa

35 taun handapeun tanda Alfa

Operasi rusiah pasukan khusus pikeun merangan teror dina 29 Juli 1974 ku pupuhu KGB dina Déwan Menteri USSR Yu.V. Andropov nandatanganan paréntah No. 0089 / ОВ pikeun ngarobih staf departemen ka-7 sareng nyatujuan Peraturan Grup "A" jurusan manajemén ka-5. Peraturan nyatakeun: "Grup" A "

Payung payung Allen Dulles: runtuhna hiji proyék nenjo

Payung payung Allen Dulles: runtuhna hiji proyék nenjo

Éra éta saé pisan anu aranjeunna permanén nolak ngirimkeun paratroopers nénjo ka daérah Uni Soviét Dina Désémber 1946, Kim Philby diangkat janten kapala karésidénan ICU di Turki, dipuseurkeun di Istanbul, ti mana aksi spionase utama dilakukeun ngalawan USSR sareng nagara-nagara sosialis Wétan

CIA ngaleungitkeun bukti, tapi henteu kasalahan

CIA ngaleungitkeun bukti, tapi henteu kasalahan

Pidéo panyiksaan éta ngareuwaskeun masarakat, sanaos teu aya anu ningali. Pers Amérika ngawartosan sasama wargana yén lima taun ka pengker, CIA ngancurkeun pidéo panyiksaan brutal anu dianggo para karyawan na dina tersangka téror. Kapamingpinan agén nénjo utama

Layanan khusus Rusia-2010

Layanan khusus Rusia-2010

Aktivitas anti teroris jasa khusus Rusia sareng anu ngalawan aranjeunna langkung kuat sababaraha kali dina 2010. Di Kaukasus Kalér, sababaraha likuidasi pamimpin militan dilakukeun, sareng di Ingushetia, émir militér "Kaisar Émirat" Magas direbut. Dina waktos anu sasarengan, pelaku bom bunuh diri ditiup di ibukota

Hormat pikeun anu hirup, ingetan pikeun anu murag

Hormat pikeun anu hirup, ingetan pikeun anu murag

Kuring kantos nguping seueur ti rerencangan ngeunaan komandan unit réaksi gancang khusus "Elbrus" Menteri Dalam Negeri pikeun Kabardino-Balkarian Republic, Pulisi Kolonél Kadir Shogenov. Dina taun-taun ayeuna, nalika Nalchik ayeuna teras némbongan dina laporan kajahatan sareng pasukan khusus pulisi kedah damel pisan

Kasus Carvajal, atanapi provokasi di Pulo Aruba

Kasus Carvajal, atanapi provokasi di Pulo Aruba

Dina taun-taun ayeuna, jasa intél AS henteu ngaraos teuing ku milari buktos ngalawan jalma anu hoyong dituduh kagiatan kriminal. Mangsa-mangtaun kabébasan hukum, nalika, dina alesan merjuangkeun térorisme, aranjeunna néwak "calon penjahat", nempatkeun aranjeunna di penjara rusiah

Kommbndo Spezialkrafte (KSK) - unit pasukan khusus Jérman

Kommbndo Spezialkrafte (KSK) - unit pasukan khusus Jérman

KSK mangrupikeun bagian tina unit tentara pikeun ngalaksanakeun operasi militér dina kerangka pencegahan krisis sareng konfrontasi krisis, ogé dina kerangka pertahanan nagara sareng pertahanan nagara-nagara sekutu NATO; Tugas KSK kalebet: Militer sareng pangintipan téknis di tukangeun musuh, atanapi dina kaayaan

Pakarang anyar pikeun anjing laut Angkatan Laut AS

Pakarang anyar pikeun anjing laut Angkatan Laut AS

Segel, Angkatan Laut AS Pasukan Khusus, terus-terusan dilengkepan ku senjata sareng alat paling canggih pikeun merangan anu épéktip. Pikeun pilihan jalma-jalma anu jasa kalayan Navy SEAL, tingali katalog 150BKSN Marc Lee Firearms

Dasar karajinan Sniper

Dasar karajinan Sniper

Taktik Sniper Aya dua konsep dasar sniping dina kaseueuran tentara ayeuna: 1. Pasangan sniper atanapi panembak tunggal ngoperasikeun dina modeu "moro gratis", nyaéta Tugas utama na nyaéta ngancurkeun tanaga musuh di garis payun sareng di tukang. 2

Deui pasukan khusus Rusia anu uih ieu

Deui pasukan khusus Rusia anu uih ieu

Panginten, teu aya deui topik "hackneyed" dina publikasi militér khusus tibatan topik kakuatan khusus. Upami dipikahoyong, dina sumber anu kabuka, anjeun tiasa mendakan anu pikaresepeun sareng seueur anu ditimukeun ku wartawan anu nyandak napas anjeun. Topikna sacara berkala muncul sareng ngaleungit sagancangna gumantung kana anu salajengna

Pasukan khusus Soviét sareng Rusia - yuswa tujuh puluh taun

Pasukan khusus Soviét sareng Rusia - yuswa tujuh puluh taun

Pasukan khusus tentara domestik ngarayakeun ulang taun ieu - 70 taun ti saprak ngadegna resmi. Tanggal 24 Oktober 1950, Menteri Angkatan Bersenjata USSR, Marsekal Uni Soviét, Alexander Mikhailovich Vasilevsky, nandatanganan diréktif diklasifikasikeun salaku "rahasia". Arahan dirujuk kana nyiptakeun

Pasukan Husus AS. Paréntah Operasi Husus Korps Laut

Pasukan Husus AS. Paréntah Operasi Husus Korps Laut

Angkatan Laut Corps pasukan payung terjun payung kana cai tina helikopter MH-47 Angkatan Laut Amérika Serikat parantos cekap

Pasukan Husus AS. Komando Operasi Husus Angkatan Laut Amérika Serikat

Pasukan Husus AS. Komando Operasi Husus Angkatan Laut Amérika Serikat

SEALs tina Grup Operasi Husus ka-2 dina latihan, Pasukan Operasi Husus 2019, anu langsung tunduk kana Komando Operasi Husus Angkatan Laut AS, ukuranana langkung handap ukuran sareng Angkatan Darat Angkatan Darat khusus sareng Angkatan Darat Angkatan Udara. Jumlah total

Pasukan Husus AS. Komando Operasi Husus Angkatan Udara Amérika Serikat

Pasukan Husus AS. Komando Operasi Husus Angkatan Udara Amérika Serikat

Pejuang skuadron taktis khusus dikerahkan pikeun mastikeun kasalametan di zona badarat. April 2020 Ti saprak hiber mimiti pesawat, diwangun ku dua panemu sareng desainer Amérika, saderek Wright, penerbangan di Amérika Serikat ngagaduhan rasa gemet. Ku sababaraha cara éta

Pasukan Husus AS. Komando Operasi Husus Angkatan Darat Amérika Serikat

Pasukan Husus AS. Komando Operasi Husus Angkatan Darat Amérika Serikat

Ngajar Luncat tina Prajurit Héjo Angkatan Kelompok Khusus Angkatan Darat Komando Operasi Husus Angkatan Darat AS (USASOC) mangrupikeun badan komando pangluhurna pikeun sadaya pasukan khusus anu kalebet Angkatan Darat AS. Paréntah ieu

Pasukan Husus AS. Paréntah Operasi Husus

Pasukan Husus AS. Paréntah Operasi Husus

Skuadron Taktis Khusus 24 Ayeuna, Angkatan Khusus AS mangrupikeun salah sahiji anu panggedéna di dunya tina segi jumlahna sareng jumlah unit anu sanés. Dina waktos anu sasarengan, pasukan khusus Amérika dibédakeun ku struktur anu cukup bercabang, éta sorangan

"Chrysostom" di Kedubes Amérika. Karya-karya spionase Rusia

"Chrysostom" di Kedubes Amérika. Karya-karya spionase Rusia

Rusiah. Operasi "Moskow Panas" dimimitian - seuneu némbongan dina tangga di gedong Kedutaan AS di 13 Jalan Mokhovaya sareng mimiti sumebar di sapanjang lantai kadua gedong éta. Haseup kuat maksa évakuasi anggota misi diplomatik Amérika, kaamanan

Misteri Kamar 641A

Misteri Kamar 641A

Teu aya anu kedah didatangan atanapi bahkan ningali kamar 641A San Fransisco, California. Isuk-isuk. Piringan panonpoé ngagulung lalaunan kana teluk anu saé, nyorot gunung kota sareng Jembatan Gerbang Emas. Trem ngagorowok ngalangkungan subuh California waktos sutra, jalan-jalan dieusian ku kendaraan sareng

Israél ngarombak Angkatan Udara MTR. Naha Rusia peryogi réformasi sapertos kitu?

Israél ngarombak Angkatan Udara MTR. Naha Rusia peryogi réformasi sapertos kitu?

Naha anjeun kantos perhatoskeun kumaha jero pamikiranana dina jero kepala kami yén tentara urang dina sababaraha cara langkung lemah tibatan urang asing sareng urang ngan saukur wajib nyonto naon anu aya di Kulon? Di asing sareng sababaraha média kami, bahan-bahan sacara berkala muncul ngeunaan sakumaha saéna "luar negeri" sareng naha urang saderhana

Kommando Spezialkräfte. Bundeswehr dina pangaruh ekstrimis sayap katuhu

Kommando Spezialkräfte. Bundeswehr dina pangaruh ekstrimis sayap katuhu

Skandal militér-politik profil tinggi bitu di Jérman. Skandal anu parantos lami diantosan sareng dipikasieun ku urang Jérman nyalira, anu parantos diajar leres palajaran Perang Dunya Kadua. Bundeswehr, numutkeun laporan resmi ti Departemen Pertahanan Jerman, sawaréh aya dina pangaruh ekstrimis sayap katuhu sareng neo-Nazis. Ieu lumaku pikeun paling

Liburan pramuka teu ngan ukur

Liburan pramuka teu ngan ukur

Tanggal 5 Nopémber, karyawan Diréktur Intél Induk di Rusia (Staf Umum GRU Angkatan Bersenjata RF) sareng prajurit sareng perwira sadaya unit intél militér sadayana jinis sareng kulawarga sadaya struktur militér Féderasi Rusia ngagungkeun liburan profesionalna. Alami, dina wengi liburan nembongan

Kumaha "unit pasukan khusus khusus-rahasia anyar" mecenghul di Rusia TURAN

Kumaha "unit pasukan khusus khusus-rahasia anyar" mecenghul di Rusia TURAN

Langkung seueur carita anu paling luar biasa dilahirkeun dina pikiran pangguna aktip sumber Internét. Ieu lumaku pikeun ampir kabéh bidang kahirupan. Alami, carita sapertos kitu ogé ngeunaan formasi tentara, unit anu "pikasieuneun rahasia", dikerjakeun ku para pajuang anu luar biasa

Pasukan khusus modéren. Naon bedana tina kakuatan khusus abad ka-20?

Pasukan khusus modéren. Naon bedana tina kakuatan khusus abad ka-20?

Ieu naha kuring resep ka pamiarsa urang, sabab ku hiji atanapi dua kalimat aranjeunna tiasa nyetél tugas sedemikian rupa sehingga anjeun moal kabur. Tulisan ngeunaan SSO Cina parantos diterbitkeun ayeuna. Sareng langsung tugasna … Kuring bakal ngadugikeun koméntar salah saurang pamiarsa "VO": "Naon éta

Ngajaga rusiah pangpentingna. Dinten ngadegna hubungan pamaréntah

Ngajaga rusiah pangpentingna. Dinten ngadegna hubungan pamaréntah

1 Juni sacara resmi dianggap Poé Ngadegna Komunikasi Pamaréntah Rusia. Dina dinten ieu di 1931 jaringan komunikasi jarak jauh jarak jauh dioperasikeun di Uni Soviét, anu bakal ngalayanan struktur pamaréntah nagara Soviét. Pentingna pamaréntahan

Dimana Washington ngalatih diplomat militér na

Dimana Washington ngalatih diplomat militér na

Kusabab tugas dinas diplomatik, kuring rada sering kedah komunikasi sareng wawakil sababaraha layanan khusus Amérika Serikat, kalebet. kalayan diplomat militér. Di Yaman, di awal kagiatan internasional kuring, dina salah sahiji resep diplomatik kuring pendak sareng salah saurang asistén militér asisten

Ngempur karajinan ngambang pasukan khusus NATO

Ngempur karajinan ngambang pasukan khusus NATO

Operasi khusus laut sareng sabotase masih mangrupikeun salah sahiji jinis operasi tempur anu paling épéktip pikeun pasukan khusus. Waragad anu murah, ampir teu lengkep "teu katingali", rasiah gerakan - sadayana ieu dimungkinkeun pikeun nyababkeun karuksakan dadakan pikeun musuh. Sadaya ieu dilarapkeun ka

"Gawé, baraya." Dina peringatan pupusna Pahlawan Rusia Magomed Nurbagandov

"Gawé, baraya." Dina peringatan pupusna Pahlawan Rusia Magomed Nurbagandov

"Gawé, dulur-dulur" saderhana, teu rumit, tapi - dina waktos anu sasarengan - kecap-kecap anu diperyogikeun sapertos kitu. Aranjeunna tiasa aman ditujukeun ka saha waé anu ngalaksanakeun tugasna - militér atanapi sipil, di bumi atanapi di wates anu jauh. Sareng aranjeunna disada khusus upami anjeun émut kana kaayaan anu ceuk aranjeunna. 10

Abdi badé angkat ka pramuka

Abdi badé angkat ka pramuka

Gagasan pikeun ngawartosan yén intél henteu pikasieuneun sumping ka kuring nalika diajar di Akademi Diplomatik Kementerian Luar Negeri Rusia. Teras salah saurang mahasiswa Fakultas Ekonomi naros ka kuring pikeun nyaritakeun ngeunaan cara "nembus" kana jasa intél. Ku kahoyong naif pikeun ngabaktikeun dirina kana bisnis "pikaresepeun" ieu, kuring sadar

CIA sareng intél militér - aliansi paksa

CIA sareng intél militér - aliansi paksa

Saatos jabatan salaku présidén Amérika Serikat di 1976, wawakil Parté Démokratik Jimmy Carter nyalonkeun jabatan sutradara CIA "saurang lalaki ti timnya" T. Sorensen, anu nekad pikeun ngarobih komunitas intél nagara éta sacara radikal. Pandangan Sorensen, anu anjeunna bagikeun di

Réformasi intél militér AS: anu palinter resep diajar, sareng jelema bodo resep ngajar

Réformasi intél militér AS: anu palinter resep diajar, sareng jelema bodo resep ngajar

Nembe janten dipikaterang yén Péntagon parantos mimiti ngarobih intél militér. Mimiti, transformasi éta nunjukkeun kanaékan jumlah padamel Direktorat Intél Kamentrian di luar negeri

MTR PLA. Naon ciri pasukan khusus Cina

MTR PLA. Naon ciri pasukan khusus Cina

Topik unit khusus dunya, spésipik latihanana sareng kamungkinan ngagunakeunana sacara teras-terasan ngagumbirakeun pamiarsa. Saatos munculna unit sapertos kitu di Crimea, munculna pesen ngeunaan padamelan MTR di Suriah sareng Irak janten mérek pikeun jalma biasa. Kanggo sababaraha alesan, dipercaya yén penampilanana