Pasukan Rudal Strategis 2022, Oktober

Konversi ICBMs kana kandaraan peluncuran. Masalah sareng prospek

Konversi ICBMs kana kandaraan peluncuran. Masalah sareng prospek

Persiapan peluncuran rokét "Rokot". Plesetsk, Agustus 2018 Poto ku Roskosmos Ti saprak 1960-an, nagara urang ngoperasikeun kendaraan peluncuran kelas ringan dumasar kana sababaraha jinis misil balistik tempur. Peluncuran rutin misil sapertos kitu dilaksanakeun dugi ka ayeuna

Ditunda atanapi ditutup. Proyék PGRK "Rubezh" sareng prospek na

Ditunda atanapi ditutup. Proyék PGRK "Rubezh" sareng prospek na

Peluncuran rudal Topol-M. Dina istilah sedeng, jenis PGRK ieu kedah dihapus sareng diganti. Poto ku Departemen Pertahanan Strategi Rokét Strategis RF ngoperasikeun sistem rudal dumasar darat Topol sareng Yars. Baheula, kompléks séjén kelas ieu dikembangkeun

Proyék "Cedar". Kamungkinan masa depan Strategi Rudal Strategis

Proyék "Cedar". Kamungkinan masa depan Strategi Rudal Strategis

PGRK "Topol" dina pawai. Di pikahareupeun, aranjeunna bakal ditingal kusabab katinggalan Numutkeun laporan média, ngembangkeun sistem rudal stratégis énggal parantos dimimitian di nagara urang. Proyék kalayan kode "Kedr" masih dina tahap anu pangpayunna, sareng penampilan rudal siap pakai diarepkeun

Jangji PGRK pikeun Pasukan Rudal Strategis DPRK

Jangji PGRK pikeun Pasukan Rudal Strategis DPRK

Pembentukan Parade PGRK énggal Tanggal 10 Oktober, parade militér anu didékasikeun pikeun ulang taun 75-an ti Partai Buruh DPRK diayakeun di Pyongyang. Dina acara ieu, Angkatan Darat Koréa nunjukkeun sababaraha conto anu ngajanjikeun tina sababaraha jinis, kaasup sistem rudal dumasar darat mobile anu anyar kalayan antar benua

"Yars-S" anu dimodernisasi angkat ka pasukan

"Yars-S" anu dimodernisasi angkat ka pasukan

Sistem rudal taneuh seluler Yars tina formasi rudal Tagil, poto Menteri Pertahanan RF Tanggal 28 Januari 2021, dina laporan dina Poé Tunggal Penerimaan Militér, inpormasi disayogikeun yén dina bulan Désémber taun kamari, Menteri Pertahanan Féderasi Rusia ngadopsi 11 énggal

"Pakarang anu paling kuat di dunya": Rudal Koréa Kalér "Pukkykson-5A"

"Pakarang anu paling kuat di dunya": Rudal Koréa Kalér "Pukkykson-5A"

Pukkykson-5A misil dina parada Dina malem tanggal 14 Januari, parade militér diayakeun di Pyongyang pikeun nyirian tungtung Kongrés VIII Partéy Buruh DPRK. Salami acara ieu, seueur conto senjata sareng peralatan anu parantos dipikaterang, ogé sababaraha kamajuan anyar, anu nunjukkeun. Karesep pangageungna

Kandaraan anti-sabotase "Topan-M": skorna dugi ka puluhan

Kandaraan anti-sabotase "Topan-M": skorna dugi ka puluhan

Serial anu munggaran Topan-M, dianggo dina Strategic Rudal Akademi Akademi, 2013. Poto ku Vitalykuzmin.net Salah sahiji conto na

Triad nuklir. Poplar sareng Minuteman - kamari atanapi ayeuna?

Triad nuklir. Poplar sareng Minuteman - kamari atanapi ayeuna?

Poto: Kamentrian Pertahanan Féderasi Rusia Pikeun ngamimitian, salaku bubuka. Senjata nuklir unggal nagara anu ngagaduhanana mangrupikeun komponén kaamanan nagara anu rumit pisan. Jelas yén ieu mangrupikeun senjata panggunaan tunggal, kumargi panggunaan munggaran sacara otomatis janten anu terakhir, ngutuk sakumna dunya

Tugas tempur "Peresvet" sareng kamampuan anyar Pasukan Rudal Strategis

Tugas tempur "Peresvet" sareng kamampuan anyar Pasukan Rudal Strategis

Kapala Staff Umum, Jenderal Angkatan Darat Valery Gerasimov, ngumumkeun mimiti jasa sistem laser Peresvet anu ngajangjikeun. Produk ieu réngsé tahap tugas tempur ékspérimén sareng ngalih kana tugas tempur sapinuhna. Dilaporkeun, tugas "Peresvet" nyaéta mastikeun padamelan mobile

Iskander Israél. OTRK LORA

Iskander Israél. OTRK LORA

OTRK LORA tentara Azerbaijan, poto: jasa pers Présidén AzerbaijanDi dunya modéren, minat kana senjata presisi tinggi sacara konsisten luhur. Dina waktos anu sami, posisi Rusia sareng Amérika Serikat kuat dina pasar sistem rudal operasional-taktis. Duanana nagara gaduh dina portofolio ékspor militérna

Kisaran global pangiriman hulu ledak. "Sarmat" dinten ayeuna sareng énjing

Kisaran global pangiriman hulu ledak. "Sarmat" dinten ayeuna sareng énjing

Pasukan Rudal Strategis Rusia ngagungkeun ulang taun ka-60 ku pagawéan anyar anu ditujukeun pikeun ningkatkeun efektivitas tempur sareng ngajaga poténsi tempur. Dina kontéks ieu, proyék kompleks anu ngajangjikeun sareng misil antar benua RS-28 Sarmat penting pisan. Badé ayeuna

Naon anu kudu dilakukeun ku Voyevods lami?

Naon anu kudu dilakukeun ku Voyevods lami?

Peluncuran ICBM R-36M2. Poto Rbase.new-factoria.ru Salami sababaraha dasawarsa, unsur konci komponén dasar kakuatan inti nuklir mangrupikeun misil balistik antar benua garis R-36M. Nanging, dugi ka ayeuna, bahkan modifikasi pangénggalna tina "Voevoda" téh tinggaleun jaman, sareng éta

Évolusi triad nuklir: prospek pikeun ngembangkeun komponén angkatan laut kakuatan nuklir strategis Rusia

Évolusi triad nuklir: prospek pikeun ngembangkeun komponén angkatan laut kakuatan nuklir strategis Rusia

Sakumaha urang parantos nyarioskeun sateuacanna, sacara historis komponén anu paling penting tina kakuatan nuklir stratégis (SNF) tina USSR, sareng teras Féderasi Rusia, sok janten Pasukan Rudal Strategis (Pasukan Rudal Strategis). Di Amérika Serikat, kamekaran kakuatan nuklir strategis dimimitian ku komponén penerbangan - bom strategis sareng bom nuklir

Minuteman atanapi Poplar: saha anu meunang? Pendapat tina publikasi Alhurra

Minuteman atanapi Poplar: saha anu meunang? Pendapat tina publikasi Alhurra

Kajadian sababaraha bulan ka pengker ngarah ka parobihan serius dina kaayaan internasional sareng panginten mangrupikeun tanda awal Perang Tiis anu anyar. Ngalawan latar tukangna, minat khusus timbul dina kakuatan nuklir strategis musuh poténsial hareup. Tilikan anu pikaresepeun dina masalah ieu dipasang dina 6 Agustus

Tés anu mimiti tina rudal pesiar "darat" anu anyar - kuring ngabijilkeun anjeun tina naon

Tés anu mimiti tina rudal pesiar "darat" anu anyar - kuring ngabijilkeun anjeun tina naon

Tés anu mimiti tina misil pelayaran berbasis laut ti jinis "Tomahok" ti sauntuyan darat, anu dilakukeun dinten kamari di Amérika Serikat, diumumkeun salaku "peluncuran tina platform seluler" mangrupikeun kajadian anu diarepkeun. Beda sareng jinis senjata rudal anu langkung pondok sareng sedeng, mindahkeun CD angkatan laut, sanaos

Ngahijikeun "Yars" sareng expediency tina "Barguzin"

Ngahijikeun "Yars" sareng expediency tina "Barguzin"

Dana BZHRK "Molodets" Dina 2017-2018 janten dipikaterang yén industri pertahanan Rusia parantos ngeureunkeun damel dina nyiptakeun sistem rudal karéta tempur anu ngajanjikeun (BZHRK) "Barguzin" pikeun pasukan rudal strategis. Nanging, topik karéta rokét

Kumaha Avangard didamel. Sejarah senjata rahasia

Kumaha Avangard didamel. Sejarah senjata rahasia

Taun ayeuna, Pasukan Rudal Strategis bakal nampi sistem rudal sérial anu pangpayunna sareng Avangard hipoed gliding warhead. Panerapan sistem ieu bakal janten akhir anu pantes pikeun proyék panjang sareng rumit anu dilaksanakeun ku élmu domestik sareng industri. Sanaos kaseueuran data dina

Kumaha LGM-118 Peacekeeper ICBM dijagaan sareng disumputkeun

Kumaha LGM-118 Peacekeeper ICBM dijagaan sareng disumputkeun

Rudal balistik antar benua dumasar kana taneuh mangrupikeun komponén konci kakuatan nuklir strategis, sareng ku sabab éta janten target prioritas pikeun musuh. Peluncur ICBM sapertos kitu kedah dijaga ku sadayana cara anu sayogi, sareng kapungkur, padamelan aktip dilaksanakeun pikeun

DF-41. Misahkeun gandum tina gandum

DF-41. Misahkeun gandum tina gandum

Dina parade militér anu diayakeun tanggal 1 Oktober pikeun ngahargaan ulang taun ka-70 ngadegna RRC, seueur produk anyar anu béda anu ditingalikeun. Diantarana nyaéta perdana anu ditunggu-tunggu tina DF-41 ICBM, sakitar mangtaun-taun penggemar Cina sareng sababaraha rupa "insider" parantos ngiringan carita henteu langkung parah tibatan pahlawan anu kawéntar

Évolusi Triad Nuklir: Prospék Ngembangkeun Komponén Ground tina Pasukan Nuklir Strategis RF

Évolusi Triad Nuklir: Prospék Ngembangkeun Komponén Ground tina Pasukan Nuklir Strategis RF

Sakumaha kami nunjukkeun dina matéri samemehna, sapanjang sajarah panganyarna, Amérika Serikat parantos ngusahakeun ngarusak paritas nuklir sareng USSR (Rusia). Upami aranjeunna ngagaduhan rencana, éta kamungkinan pisan yén kami moal ngagaduhan kasempetan pikeun ngabahas akibat tina ieu. Aya masalah anu sah ngeunaan

Misi khusus sistem rudal sélulér

Misi khusus sistem rudal sélulér

Tanggal 23 Juli 1985, caket kota Yoshkar-Ola, resimen rudal munggaran dina Pasukan Rudal Strategis (Pasukan Roket Strategis) diperhatoskeun, dipasihan sistem rudal dumasar darat Topol (PGRK) kalayan solid- rudal balistik antar benua propellant (ICBM)

LRPF, ngajajar sareng Iskander

LRPF, ngajajar sareng Iskander

Saprak mimiti taun salapan puluhan, angkatan bersenjata AS parantos ngoperasikeun sistem rudal operasional-taktis ATACMS sareng sababaraha modifikasi rudal MGM-140 sareng MGM-164. Pakarang sapertos kitu tiasa dianggo pikeun ngancurkeun target dina kisaran dugi ka 300 km nganggo fragméntasi éksplosif tinggi atanapi tempur klaster

"Batons" kanggo panggunaan antar benua

"Batons" kanggo panggunaan antar benua

Janten Koréa Kalér ngancam dunya ku "baton nuklir" … Ragam rudal balistik tempur dumasar bumi anu saé pisan anu kami ngan ukur bakal nyarioskeun rudal antar benua (ICBM) kalayan kisaran langkung ti 5.500 kilométer - sareng ngan ukur Cina, Rusia sareng Amérika Serikat. (Inggris sareng

Peluncur tambang sareng kompleks taneuh sélulér: saha anu meunang?

Peluncur tambang sareng kompleks taneuh sélulér: saha anu meunang?

Ayeuna nuju tugas di Pasukan Rudal Strategis aya sababaraha ratus misil balistik antar benua tina sababaraha jinis. Sakitar satengah tina senjata ieu aya dina peluncur silo, sareng barang-barang sanésna diangkut ka situs peluncuran nganggo sistem rudal darat mobile

Konversi kakuatan

Konversi kakuatan

Unsur-unsur utama angkatan bersenjata Féderasi Rusia, mastikeun ngaminimalkeun kamungkinan serangan ageung ngalawan nagara urang, nyaéta kakuatan nuklir strategis (SNF). Dina bentukna ayeuna, SNF Féderasi Rusia mangrupikeun triad nuklir klasik, anu kalebet kakuatan rudal

Mogok rudal ka Éropa: mitos atanapi kanyataan?

Mogok rudal ka Éropa: mitos atanapi kanyataan?

Kusabab kurangna sarana épéktip pertahanan anti rudal (ABM) ngalawan misil balistik sedeng (Rusia, Amérika Serikat sareng Israél ngagaduhan sistem panyalindungan anu cocog ngalawan misil jarak jauh, aranjeunna bakal langsung némbongan di Éropa sareng di daérah ti karajaan Arab) operator sapertos kitu tiasa

"Poplar" parantos luntur

"Poplar" parantos luntur

Sistem rudal RT-2PM2 bakal lirén ngalebetkeun jasa sareng tentara Rusia, éta bakal digentos ku Yars. Pasukan Rudal Strategis Rusia (Pasukan Rudal Strategis) bakal dilengkepan deui tina basis darat tunggal blok Topol-M sistem rudal kana misil Yars énggal kalayan sababaraha kapal perang

Pernyataan Pra-liburan ku komandan Pasukan Rudal Strategis

Pernyataan Pra-liburan ku komandan Pasukan Rudal Strategis

Henteu lami pisan, tradisi anyar anu pikaresepeun kabentuk dina angkatan bersenjata domestik. Sababaraha dinten sateuacan liburan pasukan atanapi jenis ieu, diayakeun konperénsi pers kalayan partisipasi komandan pasukan ieu. Dina acara sapertos kitu, pamimpin militér nyarioskeun perkawis prestasi sareng rencana aranjeunna

Proyék "Sarmat" sareng "Avangard". Rencana pikeun kapayunna

Proyék "Sarmat" sareng "Avangard". Rencana pikeun kapayunna

Ayeuna, pikeun kapentingan pasukan rudal stratégis Rusia, sababaraha kompléks énggal tina sababaraha jinis anu dikembangkeun, kaasup anu nganggo komponén sareng produk anu dasarna anyar. Paréntah Pasukan Rudal Strategis nyobian rutin nyebarkeun inpormasi ieu atanapi éta ngeunaan kursus

"Saé" dina gaya Amérika - debut anu henteu suksés

"Saé" dina gaya Amérika - debut anu henteu suksés

Sacara umum, ideu mobil - peluncur sareng Minuteman I sareng MX ICBM sami sareng anu dianggo ku pangembang Soviét. Dina tahap awal program Minuteman, éta direncanakeun pikeun nyiptakeun sareng nempatkeun misil balistik antar benua ( ICBMs) tina kulawarga ieu aya dua jinis

Bawa rokét henteu katingali

Bawa rokét henteu katingali

Pamekar sistem mogok stratégis balik deui ka rél Soviét Institut Téknik Termal Moscow, gawé bareng sareng sababaraha perusahaan, aktip ngerjakeun nyiptakeun sistem rudal karéta tempur anyar (BZHRK) "Barguzin". Dina hubungan ieu, perlu diémutan yén urang parantos kagungan

RT-15: sajarah nyiptakeun rudal balistik anu munggaran pikeun USSR (bagian 2)

RT-15: sajarah nyiptakeun rudal balistik anu munggaran pikeun USSR (bagian 2)

Jalanan barisan mariem jeung mortir dina sajarah RT-15 Tapi dina April 1961, teu aya anu mikirkeun pamekaran kajadian sapertos kitu - sapertos pimpinan Déwan Kepala Desainer pikeun proyék rokét RT-2, Akademisi Sergei Korolev, ngan ukur lima taun hirupna, sareng anjeunna bahkan moal ningali kumaha bahan bakar padet anu munggaran

Komplek "Avangard": produksi diluncurkeun, prasarana siap

Komplek "Avangard": produksi diluncurkeun, prasarana siap

Salami sababaraha sasih kapengker, pejabat parantos nyarioskeun perkawis mimiti pangiriman sistem rudal Avangard siri sareng tanggal anu caket pikeun nempatkeun sistem sapertos kitu. Numutkeun data pangénggalna, damel dina arah ieu nyababkeun hasil anu dipikahoyong. Rokét

Pangwangunan BZHRK anu ngajangjikeun "Barguzin" teraskeun

Pangwangunan BZHRK anu ngajangjikeun "Barguzin" teraskeun

Dina wengi Poé Rudal Strategis, sababaraha berita némbongan ngeunaan kamekaran salajengna pasukan jenis ieu. Sajajar sareng operasi sistem rudal anu aya, éta direncanakeun pikeun nyiptakeun anu anyar. Salah sahiji proyek anyar ngalibatkeun nyiptakeun tempur

Kompléks "Avangard". Kauntungan sareng Konteraksi

Kompléks "Avangard". Kauntungan sareng Konteraksi

Numutkeun berita sababaraha bulan ka pengker, taun ayeuna sistem rudal Avangard anu munggaran, anu kalebet hulu hulu bersayap hypersonic, bakal nyandak tugas tempur. Kusabab beban tempur khusus, kompléks anyar sanggup nunjukkeun téknis sareng tempur tinggi

Rudal balistik antar benua dina kakuatan nuklir strategis Rusia

Rudal balistik antar benua dina kakuatan nuklir strategis Rusia

Ayeuna, kakuatan misil strategis sareng pasukan kapal selam angkatan laut angkatan bersenjata sareng misil balistik antar benua tina sababaraha jinis. Sababaraha produk kelas ieu parantos dilanjutkeun, tapi masih dianggo. Anu sanésna dihasilkeun sareng disayogikeun dina

RS-28 "Sarmat". Fitur téknis sareng implikasi politik

RS-28 "Sarmat". Fitur téknis sareng implikasi politik

Di 2021, éta direncanakeun nempatkeun kana sistem rudal anu anyar kalayan rudal balistik antar benua RS-28 "Sarmat". Di momen, senjata anyar ieu ngalaman siklus uji, sareng seuseueurna data dina éta tetep rahasia. Nanging, sumber resmi parantos ngungkabkeun

Balik deui tina "Leungeun Mati"

Balik deui tina "Leungeun Mati"

Amérika Serikat badé ngarecah Perjangjian dina Ngaleungitkeun Rentang Tengah-Tengah sareng Rudal Jangka Pendek, anu ka hareupna tiasa ngakibatkeun akibat anu béda pisan dina bidang militér-politik. Tilas pihak-pihak dina perjanjian bakal tiasa ngamimitian nyiptakeun senjata anyar sareng nyusun struktur tentara anu saluyu. kajabi

Sistem rudal 15P015 MR UR-100 sareng misil antar benua 15A15

Sistem rudal 15P015 MR UR-100 sareng misil antar benua 15A15

Dina 1967, kompleks UR-100 anu anyar kalayan misil balistik antar benua 8K84 ngalebetkeun jasa sareng pasukan rudal strategis. Kusabab kesederhanaan sareng murahna murah, rokét sapertos kitu tiasa dihasilkeun dina jumlah anu seueur. Nanging, panyederhanaan desain sareng sajabana

Pasukan nuklir strategis Rusia di 2019

Pasukan nuklir strategis Rusia di 2019

Kontribusi utama pikeun kaamanan Féderasi Rusia dilakukeun ku kakuatan nuklir strategis na, anu kalebet pasukan rudal strategis, penerbangan jarak jauh sareng bagian tina armada kapal selam. Sapertos komponén-komponén angkatan bersenjata sanés, kakuatan nuklir strategis ngalaman modérnisasi sistematis sareng