Téknologi 2022, Oktober

Ngempur sareng rékayasa. Sistem robotic pikeun tentara Rusia

Ngempur sareng rékayasa. Sistem robotic pikeun tentara Rusia

RTK "Uran-6" unit rékayasa Kabupatén Militer Kulon dina latihan éta, Januari 2021. Poto ku Menteri Pertahanan Féderasi Rusia Pikeun kapentingan tentara Rusia, sistem robotic dumasar taneuh pikeun sababaraha tujuan ayeuna dikembangkeun. Sababaraha produk ieu parantos disayogikeun sareng diproduksi massal, sedengkeun anu sanés tetep

"Petrel" ngalangkungan mata intél AS sareng CNBC

"Petrel" ngalangkungan mata intél AS sareng CNBC

Model pakarang Rusia anu ngajangjikeun anu diumumkeun taun kamari narik perhatian média sareng jasa intél asing. Tina waktos ka waktos, inpormasi ti lembaga intelijen muncul dina pencét umum. Tanggal 11 Séptémber, kantor berita Amérika CNBC deui kana topik rokét anu ngajangjikeun

Dina hudang demonstrasi anyar produk anyar ti Kamentrian Pertahanan RF

Dina hudang demonstrasi anyar produk anyar ti Kamentrian Pertahanan RF

Jelas, dina hudang komunikasi anu hasil antara Présidén Putin sareng Donald Trump sareng masihan dorongan komunikasi positip salajengna anu motivasi pikeun "mitra" Amérika kami, Departemen Pertahanan Rusia resep sareng video anyar ngeunaan conto senjata tina paket "présidén"

Jasa Pangiriman Rudal Angkatan Darat AS

Jasa Pangiriman Rudal Angkatan Darat AS

Poténsial suplai suplai pikeun militér AS. Spaceship ti SpaceX. Sumber: techcrunch.com Rudal Urusan Marinir Upami rudal balistik sanggup nyandak hulu ledak nuklir, naha aranjeunna henteu tiasa ngirim Marinir kana garis musuh? Ngan ieu masalah parantos diiluan di Amérika Serikat

"Seukeutna" jeung sajabana. Pakarang hipersonik pikeun videoconferencing

"Seukeutna" jeung sajabana. Pakarang hipersonik pikeun videoconferencing

MiG-31K kalayan misil "Dagger" - komplek ieu parantos tugas sistem hipersonik. Salah sahiji kompleks sapertos ieu parantos ditetepkeun waspada, sareng anu énggal diarepkeun bakal muncul dina waktos payun

Kahaneutan anu henteu katingali: subtleties kamuflase Israél

Kahaneutan anu henteu katingali: subtleties kamuflase Israél

Pamaén nembak Israél dina jas pelindung ti Polaris Solutions. Sumber: polarisolutions.com Sabalikna tina hukum fisika, kamuflase parantos penting pisan pikeun perang. Dina tingkat stratégis, operasional sareng taktis, penting pikeun nyumputkeun tanaga tanaga sareng alat-alat tina panon musuh. Sateuacanna

Impulse Surya 2 bakal janten satelit atmosfir pikeun Angkatan Laut AS

Impulse Surya 2 bakal janten satelit atmosfir pikeun Angkatan Laut AS

Pesawat Solar Impulse 2 salami tés anu munggaran, Nopémber 2014, Angkatan Laut AS nunjukkeun minat pisan kana sistem udara tanpa awak kelas anu béda. Ayeuna aranjeunna maksudna pikeun diajar sareng ngaevaluasi konsép waktos penerbangan ultra-panjang UAV. Pangwangunan, pangwangunan sareng tés prototipe

Pakarang siber penghancuran massal

Pakarang siber penghancuran massal

Dunya modéren parantos didigitalisasi. Henteu sapinuhna, tapi "digitalisasi" na berkembang kalayan gancang. Ampir sadayana parantos nyambung kana jaringan atanapi bakal nyambung dina waktos anu caket: jasa kauangan, utiliti, perusahaan industri, angkatan bersenjata. Ampir sadayana anu dianggo

Proyék AML. Sistem rudal teu kaurus pikeun Angkatan Darat AS

Proyék AML. Sistem rudal teu kaurus pikeun Angkatan Darat AS

Prototipe AML basis M142 némbakan Angkatan Darat AS ngajajah kamungkinan ngenalkeun téknologi teu boga awak kana sistem rudal. Konsép Otonom Multi-Domain Launcher (AML) nyayogikeun pangwangunan peluncur mandiri tanpa kokpit anu biasana. Kadali

Hormersonic unmanned swarms: masalah ngeusian éléktronik

Hormersonic unmanned swarms: masalah ngeusian éléktronik

Sumber: en.wikipedia.org Hypersonic mainstream Momen sajarah anu paling penting dina abad XXI pasti bakal dieusian ku pamekaran sareng panerapan senjata hipersonik. Kartu truf tanpa sarat ieu saémbara sareng sistem pancegahan nuklir. Ku tingkat pajeulitna sareng sumber daya anu diperyogikeun

Stiletto ngéléhkeun drone

Stiletto ngéléhkeun drone

Ieu sanés kapal tempur, tapi langkung saé konsép. Ranjang uji anu ngambang, sapertos disebat Angkatan Laut AS. Platform pikeun tés téhnik sareng téknologi tempur angkatan laut anyar. Sacara umum, kami bakal balik sakedik engké ngeunaan cara Amérika Serikat ngadeukeutan masalah proyék futuristik, tapi pikeun ayeuna, dina topik. Sareng dina topik damel

Téori, prakték sareng sudut pandang. Proyék kapal udara beuleum Amérika

Téori, prakték sareng sudut pandang. Proyék kapal udara beuleum Amérika

Salah sahiji varian tina kapal selam kapal terbang ti NSWC Carderock Salami mangtaun-taun, sababaraha proyék sareng konsep pesawat beuleum sacara teratur nembongan - alat anu sanggup ngaganti hiber aerodinamika sareng beuleum scuba. Kusabab watesan objektif sareng kasusah, henteu

Angkatan Laut AS ngantunkeun senapan rel

Angkatan Laut AS ngantunkeun senapan rel

Salah sahiji railguns ékspérimén munggaran anu diwangun numutkeun program EMRG bedil rel. Ngaliwatan program ElectROMAGNETIC Railgun (EMRG)

Program Pangembangan Siklon Siklon. Palaksanaan anyar ideu lami

Program Pangembangan Siklon Siklon. Palaksanaan anyar ideu lami

Usul panémbong pesawat "Cyclocar" Dina bidang pesawat lepas landas sareng pesawat pendaratan, kapamimpinan anu henteu diperdihkeun kagunganana helikopter. Nanging, milarian neraskeun skéma alternatif anu panginten tiasa gaduh prospek nyata. Khususna, ayeuna Rusia

Radar ultra-wideband: kamari atanapi énjing?

Radar ultra-wideband: kamari atanapi énjing?

Konflik lokal modéren, bahkan di nagara-nagara anu tingkat pang handapna pangwangunan angkatan bersenjata (Suriah, Ukraina), nunjukkeun kumaha hébatna peran pangintipan éléktronik sareng alat-alat deteksi. Sareng naon manpaatna anu tiasa diala ku pihak anu ngagunakeun, contona, sistem kontra-batré

Naon anu ngantosan pakakas militér Rusia kapayunna

Naon anu ngantosan pakakas militér Rusia kapayunna

Alat-alat perjurit kapayunna parantos dikembangkeun sababaraha taun ka pengker di seueur nagara di dunya. Di USSR, kamajuan anu sami dimimitian dina akhir taun 1980an, salami taun perang di Afganistan. Parantos di Rusia, sababaraha sét peralatan tempur dibawa ka nagara sérial, anu paling terkenal na

Mamang sareng prospek terbatas. Jetpacks tentara

Mamang sareng prospek terbatas. Jetpacks tentara

Gugatan Jet Gugatan dina uji coba di Walanda, April 2021 Satengah abad ka tukang, sababaraha nagara ngarah aktip aub dina topik anu disebut. jetpacks sareng pesawat individu sanés. Dina waktos éta, téknologi henteu ngijinkeun nyiptakeun produk sapertos kitu sareng tingkat performa anu cekap, sareng

1600 kg dorong. Tés énggal tina mesin detonasi ramjet pulsating

1600 kg dorong. Tés énggal tina mesin detonasi ramjet pulsating

Dina raraga nyiptakeun cadangan téknologi pikeun pamekaran salajengna ngeunaan penerbangan, téknologi rokét sareng astronautika, sababaraha proyék anu ngajangjikeun nuju dikembangkeun di nagara urang, kalebet. mesin dasarna anyar. Nembe, diumumkeun yén tés tina detonasi pulsating langsung-aliran

Tokamak T-15MD. Kasempetan énggal pikeun élmu Rusia sareng dunya

Tokamak T-15MD. Kasempetan énggal pikeun élmu Rusia sareng dunya

Institut Kurchatov ngalaksanakeun peluncuran fisik réaktor hibrid termonuklir hibrid T-15MD. Setup eksperimen dimaksudkeun pikeun panilitian sareng pamekaran téknologi anu ngajangjikeun, anu teras tiasa dianggo dina domestik sareng internasional

Ngembangkeun senjata domestik dumasar kana prinsip fisik anu énggal

Ngembangkeun senjata domestik dumasar kana prinsip fisik anu énggal

Combat laser kompléks "Peresvet". Poto ku Menteri Pertahanan Féderasi Rusia Nagara-nagara pamimpin nyiar téknologi pikeun nyiptakeun jinis-jinis senjata anyar. Di nagara urang, sistem anu sami ogé dikembangkeun, ditunjuk salaku "senjata dumasar kana prinsip fisik anyar" (ONFP). Salah sahiji ieu

Di ambang terobosan: kecerdasan artifisial asup kana tentara Rusia

Di ambang terobosan: kecerdasan artifisial asup kana tentara Rusia

Uranus-9 di Angkatan Darat-2016. Poto: Vitaly V. Kuzmin Wilujeng masa depan otonom Kaayaan di dunya robih gancang. Dina awal abad ka-21, sadaya jalma kagum kana kamampuan drone pangintipan strategis RQ-4 Global Hawk. Taun kamari, teu aya anu reuwas ku ordinariness karuksakan tanaga tanaga sareng

Prajurit mesen

Prajurit mesen

Robot militér nyingkirkeun unsur asing Pengembangan kendaraan udara tanpa awak di Rusia dina hiji waktos nyéépkeun sakitar lima milyar rubles, tapi urang kapaksa mésér UAV di luar negeri. Nalika urang ngagaduhan sistem robotic modern (RTC) tina sababaraha rupa propil, éta moal

Ngalawan robot dina perang ka hareup: kacindekan ahli

Ngalawan robot dina perang ka hareup: kacindekan ahli

Dina awal Pébruari taun ieu. di kantor rédaksi "Independent Militer Review" diayakeun méja buleud ahli tradisional, diayakeun ku Independent Expert and Analytical Center "EPOCH" sareng dikhususkeun pikeun masalah pamekaran sistem robotic militér. Peserta dina diskusi, ngartos sadayana

Program Amérika J-UCAS

Program Amérika J-UCAS

Di Amérika, pamekaran UAV multifungsi ukuran bajoang ayun ayunan. Agénsi anu teu dikenal pangwangunan maju DARPA nyaéta sponsor program anyar pikeun nyiptakeun serbaguna UAVs J-UCAS. Program Joint Unmanned Combat Air Systems tujuanna pikeun ngembangkeun a UAV dina daptar tugas

Ti fisi ka sintésis

Ti fisi ka sintésis

Salami waktos anu parantos kalangkung saprak tés munggaran di Alamogordo, rébuan ledakan biaya fisi parantos guludug, anu masing-masing kanyaho anu berharga ngeunaan kaistiméwaan fungsina parantos diala. Pangetahuan ieu mirip sareng unsur kanvas mosaik, sareng tétéla yén "kanvas" ieu diwatesan ku hukum

Merangan sistem robotic

Merangan sistem robotic

Program ieu diluncurkeun dina 1962. Éta ngabayangkeun nyiptakeun komplek pikeun ngalaksanakeun pangintipan di tukang jero musuh. UAV kedah nyandak hiji kaméra resolusi luhur. Dina awal taun 60an, pamekaran pesawat pengintipan anu ngajangjikeun dimimitian. Karya dina nyiptakeun pesawat teras dicandak

Pejuang anu dikawasa tukang

Pejuang anu dikawasa tukang

Pejuang generasi kalima mangrupikeun kelas modéren pesawat tempur dugi ka ayeuna. F-35 mangrupikeun pamekaran pangénggalna di kelas ieu, anu henteu acan lebet kana militér. Tapi kamajuan téknologi tiasa ngarobah F-35 janten bajoang pangénggalna dina pamahaman urang

Pangiriman jero cai

Pangiriman jero cai

Di nagara urang, hiji proyek pangembangan transportasi kargo ku kapal selam parantos dikembangkeun. Di rak Arktik langkung ti satengah daérah propinsi minyak sareng gas Rusia. Nanging, kasuksésan pangembanganana dumasarkeun kana ayana armada és krim anu kuat, sanggup mimitina nganteurkeun peralatan

Tank Rebel

Tank Rebel

Kanggo operasi kontra-gerilya, diperyogikeun kendaraan lapis khusus saatos Perang Dunya Kadua, pemberontakan janten jinis permusuhan anu paling umum di planét ieu. Fénoména ieu dipikahartos sareng dijelaskeun ku ahli téori militér anu luar biasa ti diaspora Rusia, Yevgeny Messner deui dina taun 60-an

Nyokot di rohangan

Nyokot di rohangan

Angkatan Udara AS parantos ngaluncurkeun pesawat ulang-alik X-37B anu henteu tiasa dianggo deui. Ieu mangrupikeun proyek diklasifikasikeun, sakedik anu kirang dipikaterang, khususna ukuranana leutik pisan: panjangna 8,23 méter, lébar jangjang 4,6 méter, sareng jangkungna kirang tina 3 méter. Ngagunakeun mesin tiasa, kumaha oge, ngabantosan

Pentagon bakal nguji pesawat anu gancang pisan

Pentagon bakal nguji pesawat anu gancang pisan

Pentagon ngarencanakeun ngalaksanakeun dinten Salasa penerbangan pangujian anu munggaran pikeun alat anu tiasa ngalangkungan laju sora 20 kali, juru bicara Badan Pertahanan Proyék Panalitian Lanjutan (DARPA) Joanna Jones, kandaraan udara anu teu boga mobil hipersonik, ka wartawan Senén

Sistem Infanteri augmented reality IVAS (USA)

Sistem Infanteri augmented reality IVAS (USA)

Prajurit sareng Kamampuh IVAS Set 2, Nopémber 2019 Kusabab 2018, Sistem Augmentasi Visual Terpadu (IVAS) nuju dikembangkeun pikeun Angkatan Darat AS. Dugi ka ayeuna, sababaraha tahapan tés parantos dilaksanakeun, sareng usum panas ieu sakumpulan produk sapertos kitu bakal lulus

Balapan hipersonik teras-terasan

Balapan hipersonik teras-terasan

Saluran TV Amérika CNBC, anu nembé resep "ngahijikeun" rupa-rupa wawasan ngeunaan Angkatan Bersenjata RF anu bénten-bénten tingkat inventaris, ngaluarkeun salah sahiji deui dinten ieu. Cenah, nyatakeun intél Amérika Serikat, yén "saatos 2024, panganteur hulu ledak Rusia Bulava SLBM Rusia bakal janten

Produksi printer 3D Rusia ngahalangan stereotip

Produksi printer 3D Rusia ngahalangan stereotip

Industri 3D Rusia anu nembé lahir tiasa janten kompetitif sareng skala ageung upami konsumén biasa ningali kaunggulan sareng mirahna metode produksi énggal, sareng perusahaan ageung bakal ngagunakeunana langkung lega. Samentawis waktos, pasar naék kusabab perusahaan swasta alit sareng sedeng mobile

Ruang munggaran

Ruang munggaran

Balapan hipersonik di Rusia, Amérika Serikat sareng Cina nuju dugi ka bumi. Dina sataun satengah, misil pelayaran sérial anu munggaran bakal muncul, sanggup mencétan target kalayan kecepatan langkung ti Mach 5, sareng dina pesawat ruang angkasa sapuluh dugi dua puluh taun deui bakal didamel anu tiasa mandiri sareng lebet

Kacerdasan buatan. Bagéan ka dua: punah atanapi abadi?

Kacerdasan buatan. Bagéan ka dua: punah atanapi abadi?

Sateuacan anjeun mangrupikeun bagian kadua tulisan tina séri "Antosan, kumaha sadayana ieu tiasa janten nyata, naha masih henteu diajak ngobrol di unggal juru." Dina séri sateuacana, janten dipikaterang yén ledakan kecerdasan laun-laun ngarayap nepi ka jalma-jalma planét Bumi, éta nyobian pikeun ngembangkeun tina fokus anu sempit ka

Milarian operator pesawat: pandangan ti stratosfer

Milarian operator pesawat: pandangan ti stratosfer

Dina tulisan samemehna, urang ngémutan masalah milarian kapal induk sareng gugus mogok kapal (AUG sareng KUG), ogé ngarahkeun senjata rudal ka aranjeunna nganggo cara pangintipan rohangan. Ngembangkeun konstelasi orbital satelit pangintipan sareng komunikasi komunikasi penting pisan pikeun mastikeun

Pakarang anti drone Rusia anyar

Pakarang anti drone Rusia anyar

Drone tina pakarang anu ngajangjikeun janten umum. Dina waktos anu sasarengan, modél ringan alat ieu, khususna anu komersil, sayogi seueur. Sakaligus ku tumuhna sumebarna sareng panggunaan UAVs, alat-alat nuju didamel pikeun merangan aranjeunna. Di medan perang, aranjeunna tiasa bahaya

Jambatan narajang Easibridge - novelty taktis

Jambatan narajang Easibridge - novelty taktis

Urutan militér mangrupikeun sumber pendapatan anu hadé pikeun perusahaan swasta di nagara mana waé. Sareng, sering pisan, jalma anu nganggo baju seragam nampi usulan anu asli. Perusahaan Inggris Easibridge nampilkeun ka sapir, tentara leumpang sareng unit sanésna desain modular sorangan tina sasak serangan, anu

Enigma sareng telepon kuantum 30 juta rubel

Enigma sareng telepon kuantum 30 juta rubel

"Tatarucingan" Rotors tina "Enigma" ngagaduhan 26 posisi - numutkeun jumlah hurup abjad Latin. Tilu rotor, masing-masing nganggo sambungan kabel unik sareng kecepatan rotasi anu béda, contona, rotor katilu saatos unggal stroke (hurup anu disandi) langsung geuwat 2 léngkah. Daripada hiji abjad saderhana